Gündüz farı yapımı (r125)

Youtube de mulholland daki kaza videlarını izlerken şu resimdeki cbr 1000rr ı gördüm.

33437148757350388910704.jpg

fotoğraftaki motosikletin videosu

http://www.youtube.com/watch?v=qX9jUWRqr-4&feature=relmfu

Farlarının adeta hastası oldum , ileride birgün bende yaparım diyordum içimden kısmet bugüne imiş.
Kullandığım malzemeler
*dikey led mantar tip silikonlanmış
*lehim makinası
*yeterli miktarda kaoblo
*silikon tabancası ve silikon cubuk
*fırın. bu çok önemli far taslarını açarken ısıtmazsanız açamazsınız
*ısınmış far tasını açmak için düz tornavida
*en önemliside size yardım edecek bir ev arkadaşı:)

Bu kadar kısa sürede yapacağıma bende inanmıyordum. gelelim resimlere...
ledlerin birçok fotoğrafını çekmişdim ancak bilgisayara atarken yanlışlıkla değiştir yaptım ve bir çok resim gitti:(
ilk resimde görülen yukarıdaki uzun led smd şerit led alta olanda dikey şerit mantar tip ben manyar tipi kullandım çünki odağı daha iyi

dsc00182tkk.jpg

montaj kısmından çok az resim var kusura bakmayın

yapıştırmak için kaliteli silikon kullandım ve gerçekten farkı var( silikon tabancasının yanında verilenler sakızdan farksız dı)

dsc00191mr.jpg

ledleri farın içine döşerken 2 ye bölmek zorunda kaldım bir kısmı far tasında bir kısmı camda oldu. bunun sebebi ise hepsni cama yaptığımda karşıya değil sağa yada sola bakıyorlardı yani bir işe yaramıyordu bu şekilde direk karşıya odaklandılar.

bu fotoğrafta artık tasların kapatılmış hali
dsc00183g.jpg

dsc00191mr.jpg

6 volt verilmiş hali
dsc00184ry.jpg

12 volt
dsc00185yp.jpg

bunlar da motor üzerindeki görünüşü

dsc00193s.jpg

dsc00237pq.jpg

dsc00238wq.jpg

dsc00239xv.jpg

dsc00240xx.jpg

dsc00241wc.jpg

dsc00242l.jpg

dsc00243nz.jpg

benim yaptığım çalışma örnek aldığıma fazla benzemedi bunun sebebi bende mercek olmayışı ve far tasının parlak renk olması ileride 2 farada mercek uygulaması yapacağım
Herkeze iyi forumlar.

tebrik ederim hocam gerçekten güzel durmuş ayrı bi hava katmış yzf ye :cat:

eline sağlık yakışıklı olmuş.:cat:
hazır far tasını açmışken angel'da yapsaydın keşke.

çok güzel olmuş elinize sağlık mercekleride takarsan dahada güzel olacak :thumleft:

Eline sağlık yasin:cat: fotolarda çok iyi belli olmuyor ancak canlı gördüğünüzde ledler tek tek belli oluyor ve çok şık durmuş emeğine sağlık.

güzel olmuş emeğine sağlık, cbr daki şahane çok hoşuma gitti apache me yapasım geldi led falan

güzel olmuş. umarım düzgün bir şekilde kapatıp tekrar fırınlamışsınızdır ilerde su almaz...

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için, angel eyes ancak mercek takılınca güzel oluyor o yüzden ona bulaşmadım ucuz yollu 2 tane bi xenon mercek bulursam hem angel takıcam hemde far tasını mat siyah yapıcam işde o zaman cbr1000rr ınki gibi bir görüntü yakalayacağım.

O farların takımı 400-500 lira vardır en azından. Acımadan açmışsınız içini birde silikonla led şerit yapıştırmışsınız. Valla iyi cesaret :cherry:

2 si toplam 280 lira ama bu işler zevk meselesi ben şuan memnunum birde açma kapama anahtarı yapıcam akşam kör olur karşıdaki

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benimm yapmak istediğim şeyi yapmışsınız çok güzel olmuş,ben mantar ledi bulamadığım için yapamadım,siz nerden buldunuz mantar ledi ?

oto aksesuar mağzasından rastgele buldum reklam şirketleri bu ledi sorduğumda yok öle bişey dediler:) kolay gelsin dedim cıktım. ama ellerindeki son ürünü ben aldım. eğer isterseniz aldığım yer ile konuşurum sipariş verdiririz. fiyatı 25 tl ama benimki kendinden silikonlu birde şuna benzer ürünler var ama silikonsuzlar bence silikonsuz alın daha rahat şekil verirsiniz
http://www.malzemeci.net/Dikey-serit-Led-Led-li-Tabela-icin-_1824.html#0

Kocaeli İl Temsilcisi
yasincim duramadın demi yerinde 2 dakka :cherry: :p

uğraşınca olmayacak bir şey yoktur yeterki ben bu işi be*****eğim de :) bu far led olayı neki ! ben aslında bu işlerden dahada kompleks işlerin hakkından geleceğinden adım gibi eminim onun için kusura bakma böyle ufak işler için elini bulaştırdığına değdimi bilmem ama eline emeğine sağlık kardeşim . ciks olmuş :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla bu gün istanbula giderken ve gelirken yasin hep arkamdaydı,,,tünel geçitlerde,köprü altı gibi gölgeli yerlerde harika görünüyordu...bide gece nasıl olur onu düşünemiyorum bile :)
Tebrik ederim yasin harika işçilik çıkartmışsın.... ama o odanın hali neydi oyle bit pazarı gibi darmadağın olmuştu,chakiyi göndersem okadar dağıtamazdı odanı :)Müsait bi zamanda geleyimde beraber toplayalım:p

Led sevmem çünkü malum bazı kasksız kullanan kurallardan bi haber apçiler çokça kullanıyor ama işçilik ve ortaya çıkan sonuç bence çok çok güzel:cat:

Daha ileride mercek far ve ve angella tamamlandığında ledi hiç sevmeyen birinin bile büyüleniceğine eminim. Video daki 1000RR de kusursuz gibi. Öfkeli bi kartal gibi bakıyor. bu olayın en çok yakıştığı motor R1 sanırdım ama fikrim değişti gibi:cherry:

Vallahi bravo elinize sağlık çok güzel olmuş :) Bende yapmak isterim böyle birşey ha bir de fotoların birinde 16 plaka gördüm bursa'da mısınız acaba ? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar