Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eskişehirli arkadaşlar yardım lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Eylül 2011
    Arkadaşlar öncelikle motorum honda cbr 125 r 2005 model ilk motorum olduğu için küçük ile başlamayı uygun gordum motorumu ucuza aldım biraz tamir masrafı olucaktı tabi bende arkadaş tafsiyesiyle motorcu bir arkadaşa gittim ismini arkadaşım aracı olduğu için söylemek istemiyorum beceremedi saçma sapan yapıp elime verdi motorumu çalışan aksamı bile şuan bozulmuş durumda.

    Arkadaşlar sizden ricam
    1.si bana eskişehirde kaliteli bir usta adresi verirmisiniz.
    2.si şanzımanında sorunum var motorun herşey normal gidiyorum ışıklara geldiğimde boşa alamıyorum motoru bu nedendir ve nasıl çözebilirim
    3.sü yağ ve benzin olarak ne onerirsiniz
    4.sü ön konsol aksamına krom kaplamayı düşünüyorum nereden temin edebilirim
    5.si honda cbr 125r yedek parçası mesela hava filitresi gibi parçaları nereden bulabilirim

    son olarak motor bakımı hakkında bana düşen nelere var bilmiyorum.

    Arkadaşlar yeni bir motor sahibi olduğum için tecrübe sahibi arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var yardım ederseniz cok ama cok sevirin şimdiden tesekkurlerimi iletiyorum saygılarımla...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    Eskisehir
    Motosikleti
    CBF150
    Yedek parçalarını cengiz topel caddesindeki özmert motosikletten temin edebilirsin (eski honda yetkili servisidir halen parça getirtiyor bildiğim kadarıyla).Usta olarakta muttalip köprüsünün altında tren yolunun kenarında köşede fatih usta var ona yada orhanoğuz lisesinin orada yener usta var (SAKARYA-2 CD) NO:93 ona gidebilirsin.Benzin okadar önemli değil ama osmangazi önündeki shellden ve bağlardaki shellden almanı tavsiye etmiyorlar.Bağlardaki shellden benzin alıp yolda deposu pislikten tıkanan arkadaşa bizzat tanıklık ettim ama osmangazi shellden bir sorun yaşamadım kendim henüz. Yağ olarak castrol,shell kullanabilirsin kalınlığı konusunda sana cbr 125 konusundaki arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.Ben cbf150 için yazları 15-50 kış 10-40 kullanıyorum.

    Boşa alma konusunda birşey diyemem motosikleti bilmeden.Yalnız ışıklara gelene kadar vites düşürmüyor ışıklarda durunca 4 ten boşa düşmeye çalışıyorsan takılması normaldir.Motosikletlerin çoğu durduğu yerde 2-3 vites atamıyor yani 4 te durdun diyelim 3 e attın sonra 2 ye atacaksın geçmiyor motosikleti yarım metre kadar ileri yada geri oynatıyorsun ondan sonra basıyorsun vitese geçiyor.Belki öyle birşeydir sendeki eğer çok acemiysen bilmiyor olabilirsin.Bu bir sorun değildir.

  3. #3

    Üyelik
    23 Eylül 2011
    VeNoM26 verdiğin bilgiler için çok tşk ederim arkadaşım çok saol dediğim gibi başım bir tamirciden yandı gerçek bir tamirci işini düzgün yapıp helal para kazanan bir insan arıyorum.

    Motor kullanmakta okadar fazla bir acemiliğim yok ışıklara gelip durucakken vitesi 3 yada 4 ten 1 e kadar indirip duruyorum ama işte boşa alamıyorum fakat şunu farkettim kontağı kapatıp tekrar açtığımda boşa alıyor çok enteresan gelebilirki banada öyle geldi o yüzden şaşırdım :S

    Ayrıca yukarda krom kaplama yazmışım carbon kaplama yapmayı düşünüyorum carbonu nereden temin ediceğimi bilmiyorum

  4. #4

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    Eskisehir
    Motosikleti
    CBF150
    Hareket halindeyken vites rahatlıkla boşa atılabiliyorsa motosiklette bir sorun olacağını sanmıyorum.Anlattığım gibi durduğun yerde boşa geçmemesinden falan kaynaklanıyor olabilir.Ama hareket halindeykende boşa atılmıyorsa dediğin gibi bir sorun olabilir.Karbon kaplama olayını bilmiyorum ama dediğim ustalara danışırsan yapan varsa zaten onlar yerini bilir seni yönlendirirler.
    Motosikletin bakımı için sana düşen şeyler sadece zincirini belirli zaman araklıklarıyla yağlaman.Motor yağınıda kontrol edip gerektiğinde değiştirmendir.(motor yağını motosikletçide değiştirirsen sana 2 katı belkide daha fazla bir ücrete mal olur elinden geliyorsa bu iş kendin yap yağ değişimini)

  5. #5

    Üyelik
    24 Mayıs 2008
    Şehir
    Eskişehir Merkez
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS ADVENTURE-2012-
    Tabiki Eskişehir de çok iyi ustalarımız var, Sakarya caddesinde Ahmet Yener ustamız, Kütahya caddesinde Alaaddin ustamız, muttalıp caddesinde Yılmaz ustamız var dilersen telefonlarını iletirim.

  6. #6

    Üyelik
    24 Ekim 2010
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Lifan discovery 150
    Tabakanede esin motor var git anlat derdini yardımcı olur.

  7. #7

    Üyelik
    23 Eylül 2011
    Arkadaşlar sagolun cok tsk ederim ilginiz için mutalıp koprusunun altında motorcu bir arkadas varmıs ona gidicem oncelik olarak cok kişi iyi bir usta oldugunu soyledi umarımki oyledir ayrıca motoruma birkaç eski parçasına karbon kaplama ve ayriyetten kadran - devir saati altına beyaz led şerit yerleştirdim gayet hoş durdu resimlerini paylaşıcam nasıl yaptığımıda anlatmak kaidesiyle. son olarak motorumun benzin deposunu boyatmıştı eski motorcum koyu kırmızı oldu. kafa granajlarım ve yan karbrator ustu granajlarımda kırmızı renkti fakat deponun yanında turuncu kalıyor sanayide tanıdıgınız bir boyacı varsa onerirmisiniz 4 parca granajımıda boyatmak istiyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)