R1 sahibi bir arkadaşım geçenlerde kaza yaptı ve büyük sayılabilecek bir kazadan küçük hasarlarla kurtuldu çok şükür.


Motorun kafa ve kuyruk karenajlarını geçtiğimiz hafta sonu tamir ettirdik ve boyattık.

Bu iki parça kaza sonrasında alâlede tamir edilmiş ama hiç içe siner birşey olmamış. Arkadaş parçaları Bursa'dan Ankara'ya getirdi ve parçalar tekrar elden geçirildi.



Farın üst köşesinden kopan parçanın yerine Mercedes marka aracın tamponundan alınma yarı sert bir parça eklediğini söyledi tampon-far tamiri yapan ustamız. (Mercedes tamponlarının malzemesi sanırım biraz daha sert oluyormuş diğer araçların tamponlarına nazaran)

Mercedes tamponunu bilemem ama bu parçaya ilk müdahele eden tamponcu kafa karenajını tamir edeceğim diye rezil etmiş. İşi verdiğimiz usta tamir gören köşeye bastırdığında eklenen metal parça hemen kırıldı.

Hakeze kuyruk karenajına eklenen metal parça ve üstüne basılan macun da bir esnetme ile dağıldı. Laf olsun torba dolsun nevinden bir iş yapılmış anlayacağınız.

Kuyruk ve kafa karenajında kırılan ve kopan parçalar olmasına rağmen tamir sırasında eklenen parçalar ile karenajlar yepyeni oldu. Ustamız esnek olan bu parçaların tamirine pek garanti veremeyeceğini söylediyse parçaları gayet güzel tamir etmiş.


Boya için 70 TL ,
Karenaj tamiri için 40 TL ödendi.




Kafa karenajının boya öncesi tamirli hali.







Kafa Karenajı boyandıktan sonra











Kuyruğun her 2 tarafında hasar vardı fakat sağ taraftan büyük bir parça kopmuş










Kuyruk karenajı boyandıktan sonra