Kanuni 150 cross alıp evde modifiye etmek

Arkadaşlar hem kendi motorumu kendim yapmak hemde bunu yaparken motorumu tanımak istiyorum.

150 crossların fiyatı 3.100 tl civarında sıfırları. Ben şimdi bunu alsam,bir güzel sökmeye girişsem nasıl olur?

2.jpg

Motor bu şekilde. Jant,dişli,zincir,amortisör,lastik,elcik gibi parçalarınn değişmesi lazımki istediğim gibi cross olsun. Çanta bağlantı yeri,plakalık,sinyaller vs sökülecek. Grenajlar boyanacak. 3 aşağı 5 yukarı yapılacaklar bunlar. Esas soru bundan sonra geliyor. Motosiklet hayatımda parçalayıp toplamadım yani bu bir ilk. Arabadaki ufak tefek işleri kendim hallederim, pc mi kendi toplarım gibi işleri kendim yapmayı severim. Sonuçta ilk etapta motora girişmeyeceğim. Sizce bu işin altından kalkabilir miyim?

Sıfır motor yerine 2. el bir motora girişmemi söyleyeceksiniz biliyorum ancak finansal olarak pek sorun olacağını sanmıyorum. 2. el motor konusunu geçer isek bunları yapmak için hangi sitelerde dolaşmam benim yararıma olur, bana gerekecek aletler neler ve hangi parçaları değiştirmeliyim,nelere dikkat etmeliyim? Bu aletlerin motoru evdeki qashqai 1.5 dci kadar karmaşık olmasa gerek?

Amaç biraz hobi. Evin garajında eğlenceli bir uğraş ve sonucunda el yapımı bir ürün. Hemde birçok şeyi öğrenebilirim diye düşünüyorum. Hergün servise gidip gelmeyelim değil mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Mersin İl Temsilcisi
almışken kanuni 250 al bari.
ama addiyat sarsmayacaksa klr 250 2. elden düşün. ömürlük ama pahalı...
sen kanuni 250 ya da kubanın yeni 250cc olanından al...
güç, her zaman iyidir...

Jantı napıcaksın bilemiyorum ama saydıklarını yapabilirsin zor şeyler değiller.Aletleride söylemek zor olur ama klasik olarak pense tornavida alyan ve anahtar setleri başlıca söylenbilir.
Seninde yazdığın gibi 2. el öneriyorum.
Çünkü işi yapamayıp 0 motoru kötü bi hale sokarsan bütün hevesin kaçar.

Jant arkadaki için. Malum cross motorların arka jantları daha ufak oluyor. Hemde estetik olarak çok hoşuma gidiyor.

2. el temiz bir motora da 2000 tl civarı bir para vermem gerekecek. sonra sağı solu paslı çıkarsa ben daha da kafayı sıyırırım. Kmye de güven olmuyor 20 liraya sıfırlıyorlar.

Kanuni 250 nin gücü 12,5 hp 7200d/d gibi birşeydi sanırsam 150 nin 11,5hp 8000 d/d civarı. Aşırı bir fark yok hemde adamlar 250 yi zaten safkan cross yapmışlar bana bir iş kalmamış. Güç herşeydir kabulüm de ben bunu performans için yapmıyorum:cat:

Açıkcası işin içinden çıkamaz isem atarım bi kamyonetin arkasına sanayi zaten 2 km uzakta diye düşünüyorum.

Esas merak ettiğim benim gibi deneyimsiz birileri daha önceden girişti mi? Girişti ise ne gibi zorluklara karşılaştı nelere özen göstermek lazım gibi:cat:

Aradım ama bulamadım özellikle şöyle detaylı ve resimli bir anlatım bulabilirsem tadından yenmez..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar