- Konu Yazar
Meraba arkadaşlar ben hertürlü mucitliği severim ufak yaştan beri çok değişik mucitliklerim oldu elektrikle çok oynadım bi dönem elimde siyah kablo gören bana yaklaşmıyodu kafam böle şeylere çalışır ama başka şeye çalışmaz
eve bizimkiler bilgisayar aldı 6 ayda bilgisayarın coğrafyasını çıkardım 6 sene dükkanını işlettim motor aldım sökmediğim bir yeri kalmadı ha bi vites takımını dağıtmadım sanırım zat150 yi 1 haftada 6 kere fln söktüm megerse egzantrigi ters takıyomuşum kimseden bir yardım almadan söktüm temizledim topladım 1 haftamı aldı ince ayarları neyse araba aldım dayanamadım onunda karbüratörünü falan sökebildigim yerlerini söktüm motordan farklı bişiler varmı acaba diye mantık aynı pek deişik bişiler göremedim en çok takıldıgım yer motorda karbüratördü neyse şimdi benim araba gazlı olduğu için dedim ya arkadaşım büyük cc bi motor alıp niye tüp takmiyim cünkü ölctüm bictim 500 cc bi motor her türlü benim gazlı arabadan çok yakıyo.nette araştırdım fln kişi lpg koymuş motoruna ama 125cc ye koymuş ne gerek var ha bişiler yapmışlar bu güzel ama bu iş bence benzini su gibi çeken canavara yapılmalı zaten ufak ccye yapsan tatminkar kalamazsın niye lpg belli bir oranda gazı vermek zorundaki ateşleme düzgünce saglansın sen oranı minimun kısamazsın motor düşük die uğraştıgınada degmez benim aklımda bir 500cc motor var arka çantaya lpg tüpünü montaj yaparım.çok yer kaplıan ıvır zıvırı yok zaten bu sistemde çok kolay hafa filtresinin takıldıgı bölüme yerleştirirsek tamam ya ben yazarken beynimde ciziyorum bilmem anlatabiliyorum umarım anlattıklarımı.hem fikir olmuyan arkadaşlar çıkıcak zaten dicek lpg tehlikeli aman yanarız falan vala kapalı kutu bir arabada lpg tüpüyle gezmek 2 tekerin üstünde lpg ile gezmekle kıyaslanamaz.bence hiçbir tehlikesi yok açık havadasın ayağını sağa atsan motordan 1 metre uzaktasın ki ha kazamı oldu aman aman en kötü lpg bi yerden alev aldı senin o motorun üstünde durma imkanın yok yanma imkanın yüzde 0,5 lpg bizim türklerde sanki cebinde el bombası taşıyosun imajı veriyo beyine.
Yazım kuralı fln kusura bakmayın dikkat etmedim kaptırıyorum kendimi cünkü marka model vermicem ama ben arabada ölctüm %50 fln daha az yakıyorum lpg de.Önceden aklıma gelse mantıgını bilsem 650 lik motoruma kesin uygulardım.vala bende şuan araba var motor yok günlerdir kafamda ciziyorum iş yerinde fln bu olayı uygulayamazsam kendimi yicem.Bu benzin fiyatları böyle uctukca bize başka care bırakmıyolar.Eğer altında çok benzin tükenen motoru olan varsa bence düşünsün ya nası olur fln derseniz yazın buraya.performanstan olan kaybın seni çok tatminkarsız etmez yani dik yokuşta fln gösterir belki kendini oda gaz ayarını kısıyosun ondan yakmasın diye ama olsun şöle karadeniz turuna fln çıkan bi enduroya sistemi yerleştiriceksin of süper olur.Nette bulduğum şu linke bi göz atın.
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=4708
Yazım kuralı fln kusura bakmayın dikkat etmedim kaptırıyorum kendimi cünkü marka model vermicem ama ben arabada ölctüm %50 fln daha az yakıyorum lpg de.Önceden aklıma gelse mantıgını bilsem 650 lik motoruma kesin uygulardım.vala bende şuan araba var motor yok günlerdir kafamda ciziyorum iş yerinde fln bu olayı uygulayamazsam kendimi yicem.Bu benzin fiyatları böyle uctukca bize başka care bırakmıyolar.Eğer altında çok benzin tükenen motoru olan varsa bence düşünsün ya nası olur fln derseniz yazın buraya.performanstan olan kaybın seni çok tatminkarsız etmez yani dik yokuşta fln gösterir belki kendini oda gaz ayarını kısıyosun ondan yakmasın diye ama olsun şöle karadeniz turuna fln çıkan bi enduroya sistemi yerleştiriceksin of süper olur.Nette bulduğum şu linke bi göz atın.
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=4708