Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150 ZC ( daha beş günlük )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Geçen çarşamba ilk motoruma kavuştum mutluluğumu siz iyi bilirsiniz fakat makinamda yaşadığım bazı aksaklıklardan ötürü canım sıkıldı motosiklet mekaniğini tam olarak bilememden kaynaklı olarak bir bilene sormak istedimve konuya giriyorum .
    Şu an motorum 650 km ' de ilk olmanın verdiği heyecanla nerdeyse gece gündüz beraberdik motorumla günde ortalama 150 km yapmışım dünden itibaren ön tekerlekten seyir halindeyken aralıklı olarak ciyk ciyk ses geliyor . Balata sürtmesinden kaynaklandığını düşünüyorum ve ön tekerlek yada disk ufak bi 8 çizme ihtimalinde oluyor ayrıca arka freni sıktığımda yine o ciyk sesi çıkmakta ve az sıktığımda aralıklı gidip gelmekte yani arka disk yada tekerlekte 8 çiziyor diye düşünüyorum . Ayrıca her 10 km de bir rölanti ayarı yapmam gerekiyor . Çünkü ışıklarda beklerken yada gazı kestiğimde motor kendiliğinden duruyor . Rölanti ayarını vidasından düzelttiğimde normal e dönüyor fakat 10 km sonra ayar gene kaçıyor . Yaylandığında arka amortisörlerdende gıcır gucur sesler gelmekte , servisine götürdüm salı günü ne randevu verdi fakat önce burdan bilenlere bir danışmak istedim , bu belirtilerden sonra motorumla yollara ara verdim salı gününe kadar eğer bi aksilik varsa ilerlememesi için vede motorun sesi değişti gibi , gidişatında çekişinde hiç bir aksilik yok ama çıkan sesler deişti belli bir hızla giderken gazı kestiğimde hiç eskiden çıkarmadığı sesleri çıkarmaya başladı . Sorunuma bi bilenin el atmasını rica ederim . Saygılarımla ,


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    brs3417 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik 4 teker
    Balatalardan çıkan ses tozdandır balata temizliği için satılan spreylerden alırsan sorun geçer.Tabi 8 çizdiğinden eminsen başka ama freni sıktınğında değil hep gelir o ses. Sesi değişti demişsin ses egsozdan falan mı geliyor acaba çünkü kuzenimin sıfır aldğı mondide egsoz ile ilgili bi vida yoktu o tip bişey mi ?

  3. #3
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    çukura falan düştün mü? teker rulmanları bozulmuş olabilir.

  4. #4

    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    wala hocam bende tozdan yada araya giren pislikten olduğunu tahmin ettim fakat frene dokunmadan düz giderken aralıklı ve düzenli olarak o ciyk sesi geliyor freni az sıktığım zamandada sürekli ciyk sesi geliyor , sesi çıkaranın balata olduğu bariz ama balataya temas etmesi olmaması gerekn o yüzden 8 çizdiğini düşünüyorum aynı şekilde arka tekerlekte aralıklı ciyklama sesi var ama sadece freni az sıktığımda yani balata disk e cok az temas ettiğinde ama ses gidip gelince onunda 8 çizdiğini düşündm , wala egsozdan da geliyor olabilir biraz amatörüm tam olarak kestiremiyorum fakat sesi egsoz tarafından duyuyorum .

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:30 ----------

    Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çukura falan düştün mü? teker rulmanları bozulmuş olabilir.
    çok sert şekilde girmedim çukura ama yollarımız malum ara sıra denk geldiği oluyodu .

  5. #5
    brs3417 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik 4 teker
    Ufakta olsa sert girildiyse çukurdan olabilir. Egsozla iligili olabilir ses bi kaç tanıdığımın motorunda da olmuştu ufak bi problem ama en ufağı bile sıfır motorda çok can sıkar tahmin ediyorum. Bence çok kafana takma bu motorlarda ilk günlerde çok sıkıntı çıkıyor kalitesiz montaj ve kontrolden dolayı. Servis bu sorunlara çözüm buluyor çünkü normal olmuş onlar içinde.

  6. #6

    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    evet hem ilk motorum olması hemde 0 km almış olmam ve haftasını doldurmadan böyle sıkıntılar çıkması gerçekten sinirlerimi yıprattı ,peki şu rölanti işindeki terslik ne olabilir ? bide şu tekerleklerin masrafı ne ölçüde olabilr ?

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Bir ihtimal disklerin yamuk olabilir. Tekerlerin hemen zarar göreceğini pek sanmıyorum. Ayrıca bu kadar yeni bir motordaki sorunlar için, servise garantiden yapması için baskı yap. Motorun bi tarafını kırmadığın sürece garanti konusunda neredeyse her şey servisin insiyatifinde.

  8. #8
    brs3417 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik 4 teker
    Evet servise kesinlikle garantiden yapılması konusunda ısrarcı ol. Rolanti ayarını tam yapamamış olabilirsin düzelttim sanıp yanlış bişeyde yapmış olabilirsin ayar işleri basit ama bence zor işler anlayana yaptırmakta fayda var yolda kalmamak için ustalığını devreye sokucan ama çokta kurcalama derim ben. Tekerlek masrafın garantiden halledilir slayerrr diskten şüphelenmiş oda olabilir dedim ya çok dikkatsiz ve özensiz toplama yapılıyor parça testi yapılmadıysa ki mümkün yapılmaması diskte olabilir sorun. Ben ilk 150 zc almak için bayiye gittim sıfır vitrin motorunun bagajı kapanmıyordu patron bile kapatamadı sonra kadranın ordaki sağ ve sol grenajın birleştiği yer ayrık duruyodu sordum bu niye böle diye hepsi böle bunların dedi bilmiyorum seninkide böle mi ama fiyat falan indi baya cazip hale geldi motor bence sorunların bitince keyfine devam edersin.

  9. #9

    Üyelik
    24 Temmuz 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    salı gününe randevu var servise götürdüm zaten hemde ilk 500-1000 bakımınıda aradan cıkartırım diye , bide bu aksam kapalı otoparkta dikkatimi çekti gazı verirken ilk kavrama esnasında motordan bi ciyaklama gelio az bi ses sonra kavrıo ve kalkıo motor .. dip not olarak geçiorm ilk servise götürdüğümde yetkili servisine adamlar biz kendi satmadığımız motorla ilgilenmiyorz dedi sonra fabrikasını aradım bölge müdürü geri aradı beni ondan sonra kabul ettiler motoru :S

  10. #10
    _w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2009
    Şehir
    AfyonKarahisar - ErZiNCan
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı uct adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gazı verirken ilk kavrama esnasında motordan bi ciyaklama gelio az bi ses sonra kavrıo ve kalkıo motor :S
    aynı sorun bendede oluyordu bende merak etmiştim sonradan düzeldi
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

    Vedalar Zamansız olur...

  11. #11

    Üyelik
    03 Ağustos 2007
    Şehir
    Altunizade ile Zeynepkamil arası
    Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Şu aşağıdaki linkte senin gibi sorun yaşayan onlara çözüm bulan bir çok insan ile sorununu paylaşmalısın :-)

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

  12. #12
    volkanmet86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Mondial 200 MCX / CG Cafe Racer / Pulsar 200 NS
    rölanti ayarı olayı karbüratör ayarıyla alakalı. iyi bi usta için 10dakikalık iş
    Eğleniyor muyuz?

  13. #13
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    aynen arkadaslar bendede zc var ilk kalkişta arka lastikten ciyk ciyk die bi ses geliyo kalktiktan sonrada bitiyor anlam veremedim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)