Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorsikler Kursları ve Tecrübelerimiz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Değerli arkadaşlar,

    Şöyle bir düşüncem var. Motorsikler kurslarına devam eden arkadaşlar. Mümkün olduğu kadar objektif açıdan gittikleri kursların iyi ve kötü yanlarını söylesinler.Böylelikle yeni kurs arayan arkadaşlara bir şekilde tecrübelerimizi aktaralım. Hemde kurslar varsa eksik yanlarını görsünler düzeltmeye çalışsınlar.

    İyi günler dileğim ile.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Merhaba öncelikle ben başlamak isterim.

    Herhangi bir kursa gitmeden önce bir miktar araştırma yapmam gerektiğinin farkındaydım. İlk araştırmamı motorsiklet fuarında yaptım. Orada 2 tane kurs vardı.
    1. Villa levent : Kaliteli bir kurs görünümündeydi. Yerlerinede gittim oradada gördüm. Ancak fiyatları benim bütçemi aştığı için sadece görmekle yetindim.
    2. Süleyman Memnun Motosiklet Okulu : Malesef yakından göremedim ancak oda kaliteli bir görünüm veriyordu. Ancak onunda fiyatları benim bütçemi aşıyordu.

    Fuar sonrası yaptığım araştırmalarda Villa Pera sürücü kursunu gitmiş olan (B2 ehliyet için) bir arkadaşım. Eğitimin iyi olduğunu söyledi. Fiyat araştırmamdan da olumlu puanı topladı. Ancak yakından gidip görüşemedim.
    Aynı birim zamanda Etik sürücü kursunu yakından görme fırsatım oldu. Beni cezbeden konuşma.
    H : Ben motorsiklet kullanmasını bilmiyorum ve öğretecek bir kurs arıyorum.
    Etik : Bizim prensibimiz öğreninceye kadar ders vermek. Kurs saati sınırlamamız yok. 125 cc lik motor ile başlıyoruz Kurs bitinceye kadar 600cc dahil olmak üzere hepsini kullanmış oluyorsunuz.
    Benim için inanılmaz bir şeydi. Öğreneceğim garanti ve 600cc lik bir motor kullanacağım. Hemen kabul ettim ve gerekli evrakları vererek kayıt oldum.

  3. #3
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Ders 1:
    Bir Cumartesi öğleden sonra saat 14:00 de ilk dersim var. Heycan son haddinde ancak bir yağmur yağıyorki inanılmaz. Bardaktan boşanırcasına.
    Sürekli havayı kontrol ederek saati 13:00 yapıyorum ve hemen kursun yolunu tutuyorum. Kursa vardığımda hocanın eğitim pistinde olduğu söyleniyor ve araba ile eğitim pistine gidiyorum. Eğitim pisti mükemmel trafikten uzak bir yerde (Hatta in cin top oynuyor) Ancak bir trafikte olabilecek herşey var. Dönemeçler, döner kavşaklar, Düz bir alan, Trafik işaretleri. ilk intiba çok iyi ve ilk kullanma heycanı ile dahada doruğa çıkıyor.
    Motor 125 cc lik bir motor. Hoca herşeyi tektek anlatıyor. Kontak anahtarı, Motor acil stop düğmesi ,Gaz ,debraj, arka fren ve ön fren aman diyor sakın ön freni kullanma sonra çalışıcaz. Sadece arka frenle dur. Cebinde çıkardığı bir şeyle gaz elciğine bir şey koyuyor. Bu gazı sınırlandırmak için. Ancak bir insanın koşabileceği hızda gidebileceksin.
    Birinci vites ve boş vites gösteriliyor.Kontak açılıyor , Motor acil kapama dügmesi açılıyor. ve motor start düğmesine basılıyor. Aman Allahım gidiyorum. 10 metre hocada benimle koştuktan sonra gidebileceğime kanaat gösteriliyor ve alanın etrafında dolaşıyorum.

  4. #4
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Ders 2

    Dönemeçte dönme teknikleri. Öncelikle döner kavşakta dönüyorum. Bir problem yok şu anakadar herşey yolunda. Daha sonra 5 mt çapında bir daire içinde gittikçe küçülen daireler çizmemi istiyor hoca. Ancak göründüğü kodar kolay değilmiş. Uzun uzun çalışıyorum. Bu arada dur kalklar konusundada pek bir problem kalmadı. Herşey çok iyi gidiyor.

  5. #5
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Ders 3

    Bu seninle 3. dersimiz değilmi diyor hoca evet cevabımdan sonra tamam bugünden itibaren Twister'la devam edeceğiz derslerimize. Aman Allahım inanamıyorum zaten almak istediğim motorla ders göreceğim. Uyarı Twister da gazı sınırlandırmak yok. Fazla gaza yüklenme yoksa eğitim alanı dar gelir diyor hoca ve karşılıklı gülüşüyoruz. Ancak ben olayın ciddiyetini hiç kaybetmiyorum. Test alanının etrafında turlamam başarıyla gerçekleşiyor. Ancak gücü hissetmek insanda bir değişik duygu oluşturuyor. Twister'a alıştıktan sonra slalom yapıyoruz. Bu derste iyi geçiyor.

  6. #6
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Ders 4 (İlk üzüntü)

    Bu arada aklıma geldi hiç korumalardan bahsetmedim. Üzerimde 2/3 kapalı bir kask var. Yazın benim transparan dediğim. Krosçuların kullandığı korumaların dışındaki her yer Tül gibibirşeyle kaplı bir montum var. Kendimi robocop gibi hissediyorum.Dizliklerim ve eldivenlerimide giyince tam bir motorcu oluyorum.
    Büyük bir heycanla Twister'ıma biniyorum yine alışma devresi Test alanının etrafında geziyorum. 10 dak sonra tamam alıştım artık bugün ne calışıcaz demek için hocanın yanına geliyorum. Odane hızlı geldim duramıyacağım galiba kaldırıma doğru gidiyorum. Ön fren ve ani bir duruş. Ayaklarım yere iniyor aman Allahım motor düşüyor. (O zaman daha DD ustanın düşen motor tutulmaz yazısını okumamışım). Hayır motorun düşmesine izin vermiyeceğim. Evet düşmesine izin vermiyorum. Sadece yere doğru iniyor yani çok yavaş bir şekilde yere bırakma söz konusu. Hocam yanıma geliyor aman diyor düşerse bırak motoru. Beraberce kaldırıyoruz. Oda ne Debraj kolu kırıldı. İnanamıyorum. Motor düşmedi hemen nasıl kırılır bu. Hoca bunun bu hafta 3 kez başına geldiğini. Bunu aşırı hassas olduğunu söylüyor. Twister ve Honda hakkında ilk hayal kırıklığı. Malzemeden çalma hiç yakıştıramadım.
    Bu ders hayal kırıklığı ile bitiyor ve geri dönüyoruz. Bu arada motorsikletin debrajsızda kullanılabilindiğine şahit oluyorum.

  7. #7
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Ders 5 (Balayı sona eriyor)

    Eh artık 5. dersimize geldik. Trafiğe çıkma zamanı geldi diyor hocam. Ancak trafik diye nitelendirdiği gidiş geliş bir yol var ve benim şeridimden giden, arkamdan gelen kimse yok. 3.5 km ileriye gideceksin orada bir dönüş var oradan geri geleceksin. Aşağıya doğruda 2 km gidip yanıma geleceksin. Max sürat 60 olacak bunu geçme lütfen tamam diyorum ve yola çıkış Allahım 1. vites 2. vites bu arada 3. viteside öğrenmiştim. Kuralcıyım 60'ı geçme dediyse 60 geçilmeyecek. Ancak içimden bir şey hadi bas gaza devem et diyorda duymamazlıktan geliyorum. Tamam 3.5 km oldu dönme vaktide tam döneceğim zaman arabalar çoğaldı. Bir fabrika girişi var oraya giriyorum ve trafiğim sakinleşmesini bekliyorum Tamam kimse yok hadi bakalım dönüş yolculuğu. Hocanın yanından geçerken kornaya basıcam ancak nerede bu meredin kornası. hah tamam buldum basıyorum ve geçiyorum. 2 Km sonra bir benzinci var oradanda dönüyorum. hocanın yanındayım. Tamam diyor hoca dönüyoruz. Ama daha yeni alışmıştım.
    Kursa dönünce bir dahaki dersimiz nezaman randevu alayım diyorum. Hoca Bence sen öğrendin artık gerek yok. Direksiyon sınavından önce birkez daha gelirsin yeter diyor. Şok içerisindeyim ama nasıl olur hani öğreninceye kadardı. Ben daha çok çalışmak istiyorum. Bir başka hoca şokumun farkında 1 hafta ara verelim zaten biz Kütahyaya gideceğiz. Diyor ancak ben ısrarlıyım en azından siz gitmeden önce bir daha bineyim diyorum. En sonunda kütahya öncesi bir dersdaha koparıyorum. Hakkım olan bir şeyi koparmak zorunda olmak beni çok üzüyor. 2. hoca artık bundan sonra 600cc binersin diyor. Neyse biraz daha moralim düzeliyor.

  8. #8

    Üyelik
    20 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2teker
    Merhaba,

    Güzel gidiyor gibi görünüyor. Baya öğrenmişsin. Fakat dikkat et. Asıl öğrendiğini düşünmeye başladıktan sonra risk daha çok artıyor. Temel kullanmayı öğrenmiş olabilirsin fakat öğrendiklerinin oturması ve reflexlerinin gelişmesi için daha çoook zaman lazım. Zaten ondan sonra da tekniğini geliştirmekle geçer bu ömür

    Kazasız belasız zevkli sürüşler. Aman dikkat.

    Oktay
    (Okumadan imzalamam)

  9. #9

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    bence gitmeyi değil, durmayı öğren.

  10. #10
    Nuestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2004
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Suzuki GSR600
    600 cc. ile yaşayacağın maceralarını iple bekliyorum.

    İşin aslı bende 1 hafta önce GS500 aldım ama A2 ehliyetim yok ve Antalya'da da iyi bir sürücü kursu olduğunu zannetmiyorum zira hepsi otomobil üzerine yoğunlaşmışlar.Yazık....
    SUZUKI - Ride The Winds Of Change

  11. #11

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    abi b2 nerden çıktı ya. a2 ile racing kullanamıyozmu?? (biraz odunca oldu bağışlayın)
    racing racing ve racing.............

  12. #12

    Üyelik
    28 Haziran 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R1150 GS
    abi hersy ii de fiyati da yazsaydin?
    Manic Depression Is Touching My Soul...

  13. #13
    leto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Var ama markasını yazmak istemiyor artık.....
    b2 ehliyeti nasıl oluyor be race ?????*
    Tanrı motor kullansaydı racing kullanırdı...

  14. #14
    halitde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2004
    Şehir
    Istanbul
    Evet doğru fiyatını unutmuşum.

    Fiyatı 295 Milyon. Kredi Kartına 3 taksit yaptılar.

    Bugün sınav yapılacak yerde antraman yaptık. Çok kısa bir alan insanın binmesi ile inmesi bir oluyor neredeyse.

  15. #15
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    2004 yılından beri başlığın bu şekilde kalmış olması şaşırtıcı...

  16. #16
    D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2007
    Şehir
    Toronto, ON
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    13-07-2004, 11:41 AM


    Tebrik Ederim Arkadaşım..!

    Forumdaki tüm eski konuları Hortlatıyorsun...
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    halitde Çevrimdışı
    Son Aktivitesi: 31-08-2004 16:09 PM





  18. #18
    tornado57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2007
    Şehir
    Sinop
    Motosikleti
    Mondial SFC 100 Automatic
    3-5 ay sonr abu konuyu hortlatma işine bi takviyede benden,
    bu gün yazılduım "a2" kursuna,
    önce teorik dersler başlıyor,
    belki geyik olur diye gidecem
    gerçi yanımdaki arkadaşın gitmesi lazım o da "b" alacak.
    Sürücü kursunun motosikleti yok dediler dalga mı geçtiler bilmiyom valal, neyse ben scooterımla çalışırım

  19. #19

    Üyelik
    13 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 125
    Ben de Şubat'ta Gelişim'in kursuna başlıyorum. Teorik derslere hiç katlanamıycam. Kendim çalışır öğrenirim.
    Sınav parasının son günü geçti, hastaydım gidip yatıramadım Umarım kurs benim yerime yatırmıştır. Yoksa bi kaç ay daha beklemem gerekiyo.
    Ben de anlatırım anılarımı
    Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P

  20. #20

    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    İSTANBUL/GAZİOSMANPAŞA
    evet arkadaşlar sizlere sözlü(video) anlatımlı bir link.umarım bir faydası olur.

    http://www.uzmantv.com/motosiklet-il...kkat-etmeliyiz
    Sevgilerle,
    Sudenaz,


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler