Tüvturk Motosiklet Muayene Soru Cevap

Motosiklet fenni muayensi ile ilgili firmaya bir e-posta gönderdim.
Cevabı hemen geldi. Sizin de sorularınız olursa cevaplıyorlar haberiniz olsun istedim.

Kime: [email protected]
Merhaba, sayın yetkili motosiklet fenni muayenesinde ne gibi yerlere bakılıyor ve bizim hangi şeylere dikkat etmemiz gerekiyor?
Lütfen ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP:
Sayın Ali Semerci,
Öncelikle müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş, öneri ve sorularınızın bizler için bir gelişim fırsatı olduğunu belirtir, göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.
Motorsiklet muayenesi ile ilgili merak edilen hususları aşağıda soru-cevap şeklinde bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.
· Motosiklet kullanıcılarının özellikle dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?
Özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus yoktur.
Aydınlatma sistemlerinin iyi çalışması, dayama ayağı açıkken motorun hareket etmemesi gerekmektedir.
· Motosiklet muayenelerinde nelere bakılmaktadır?
Motorsikletler, araç muayenesine benzer şekilde muayeneye tabi tutulmaktadırlar; araçlar gibi fren test cihazına sokulmamakta, muayene sahasında uygun bir alanda fren testi yapılmaktadır.
· Motosiklet, aksesuarları zengin bir araçtır, bu aksesuarlardan hangileri muayene de sorun çıkarır (niye çıkarır) ?
Motorsikletlerin bir kısmına sepet dediğimiz yan tarafa oturma aksesuarı takılmaktadır; bu istihap haddini, taşıyabileceği kişi sayısını ve aracın genişliğini değiştirdiği için proje gerektirmektedir. Genişlik, yükseklik ciddi bir şekilde değişmediği sürece boyutlar sorun yaratmamaktadır.
· Otomobillerde sağlık çantası gibi bulunması gereken ekstralar varken motosikletlerde bulunması ve bulunmaması gerekenler nelerdir ?
Zorunlu ekipman olarak kask aranmaktadır. Kask’a dahili bir gözlük sistemi yok ise harici olarak sürücünün bir gözlüğü olmak zorundadır.

Saygılarımızla,
TÜVTURK A.Ş.
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ayrıca ekte dosyalar göderdiler.
Ben de bir kaç pdf dosya buldum onları ekledim. Bu belgelerde pek çok sorunuza cevap bulacaksınız. İndirmek için tıklayın. Küçük zaten. http://www.box.net/shared/ihkc6olv8q

Son düzenleme:
Teşekkürler Ali Semerci..ekteki dosyalarıda inceledim..:cat:Başlığın sabitlenmesi gerektiğini düşünüyorum..Modlara duyrulur..

Motosiklet fenni muayensi ile ilgili firmaya bir e-posta gönderdim.
Cevabı hemen geldi. Sizin de sorularınız olursa cevaplıyorlar haberiniz olsun istedim.

Kime: [email protected]
Merhaba, sayın yetkili motosiklet fenni muayenesinde ne gibi yerlere bakılıyor ve bizim hangi şeylere dikkat etmemiz gerekiyor?
Lütfen ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP:
Sayın Ali Semerci,
Öncelikle müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş, öneri ve sorularınızın bizler için bir gelişim fırsatı olduğunu belirtir, göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.
Motorsiklet muayenesi ile ilgili merak edilen hususları aşağıda soru-cevap şeklinde bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.
· Motosiklet kullanıcılarının özellikle dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?
Özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus yoktur.
Aydınlatma sistemlerinin iyi çalışması, dayama ayağı açıkken motorun hareket etmemesi gerekmektedir.
· Motosiklet muayenelerinde nelere bakılmaktadır?
Motorsikletler, araç muayenesine benzer şekilde muayeneye tabi tutulmaktadırlar; araçlar gibi fren test cihazına sokulmamakta, muayene sahasında uygun bir alanda fren testi yapılmaktadır.
· Motosiklet, aksesuarları zengin bir araçtır, bu aksesuarlardan hangileri muayene de sorun çıkarır (niye çıkarır) ?
Motorsikletlerin bir kısmına sepet dediğimiz yan tarafa oturma aksesuarı takılmaktadır; bu istihap haddini, taşıyabileceği kişi sayısını ve aracın genişliğini değiştirdiği için proje gerektirmektedir. Genişlik, yükseklik ciddi bir şekilde değişmediği sürece boyutlar sorun yaratmamaktadır.
· Otomobillerde sağlık çantası gibi bulunması gereken ekstralar varken motosikletlerde bulunması ve bulunmaması gerekenler nelerdir ?
Zorunlu ekipman olarak kask aranmaktadır. Kask’a dahili bir gözlük sistemi yok ise harici olarak sürücünün bir gözlüğü olmak zorundadır.

Saygılarımızla,
TÜVTURK A.Ş.
Ayrıca ekte dosyalar göderdiler.
Ben de bir kaç pdf dosya buldum onları ekledim. Bu belgelerde pek çok sorunuza cevap bulacaksınız. İndirmek için tıklayın. Küçük zaten. http://www.box.net/shared/ihkc6olv8q

benin ve bir çok motorun müşürü yok ne olacak geçemeyecekmiyiz yani:pale:

ben teşekkür ederim.
bu arada benim motorda da yan ayak müşürü yok.
kafama takıldı, tüvtürkteki arkadaşın msn adresini alıp komple sorsam mı diyorum :cherry:
ama öğrenmek lazım yine de.

Oradaki küçük bir ayrıntı dikkatimi çekti. ve bundan dolayı bir tanıdığımın da ceza yediğini belirterek o detayı belirteyim

Full face veya Çeneden açılır bir kask kullanıyorsanız hiç bir sorun yok ancak , nazi kaskı takan sürücüler eğer gözlük ( uzak yakın veya güneş gözlüğü tarzı ) takarak gözlerini korayacak bir önlem almıyorlasa , polis tarafından dururulup ceza kesilebiliniyor.bu sürücü için geçerli, ardçıya bu uygulama yapılmıyor.

mtk

Teşekkürler uzun zamandır aklıma takılan bir soruydu..

yukarıda "dayama ayağı açıkken motorun hareket etmemesi gerekmektedir" diyor sadece ybr için sorun yok ayağa kaldırdığında motorun tekeri boşta dönüyor zaten..

ama ayaklığı yanda ve müşürsüz olanlar ne yapacak ben asıl onu merak ediyorum şimdi.. mesela ben kanunide yan ayak açıkken hareket edebiliyorum. geçemeyecekmiyim şimdi ben? :)

Oradaki küçük bir ayrıntı dikkatimi çekti. ve bundan dolayı bir tanıdığımın da ceza yediğini belirterek o detayı belirteyim

Full face veya Çeneden açılır bir kask kullanıyorsanız hiç bir sorun yok ancak , nazi kaskı takan sürücüler eğer gözlük ( uzak yakın veya güneş gözlüğü tarzı ) takarak gözlerini korayacak bir önelem almıyorlasa , polis tarafından dururulup ceza kesilebiliniyor.

çok doğru zaten trafik dersinden çok iyi hatırladığım bi ayrıntı: motosiklet sürücülerinin koruma başlığı ve koruyucu gözlük, motosiklet yolcularının sadece koruyucu başlık takma gibi bi zorunlulukları var..

vizörsüz kask takanların bunu dikkate almaları gerekiyor..

Son düzenleme:
Gecen gun arabami goturdum muayeneye.. herseye ama herseye bakiyorlar. Istanbul ici istasyonlar cok ama cok kalabalik. geceden gidiyor millet. Ben sile ye gittim. sabah 9.10 da girdim 67. sirayi aldim. isim bittiginde saat 12 idi. Sizlerde sileyi tercih edin bence

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bende dün gittim çatalca daki istasyona araç muayenesi için.
Saat 11:00 da gittim 143 sıra aldım saat 16 da işim bitti.
Muayeneyi yapan arkadaşa motoru da getircen neye bakıyorsunuz dedim.
Elektirik aksamı düzgün olsun, fazla sesli egzoz olmasın, birde kask, eldiven olsun yeter dedi.
Benim çinlinin farı sarardı fazla iyi göstermez 5 yaşında dedim; makineye sokuyoruz ufak bir değer alsa bile geçer dedi hafif kusurlu olarak. Öyle yan ayaktan falan birşey bahsetmedi.
Ancak en kötüsü motor için gittiğiniz de arabaların sırasına giriyorsunuz ayrıcalık yok, bence bunun için bir mail bombardımanı yapmak lazım, ilgili bir firmaya benziyor.

hayda ne şl bu ya araba sırasında motorsiklet mantıga bak :p adam motorun neyine bakacaksa baksın bakalım ne bulacak

o kadar hazırlık yaptım tam muayene günü geldi benim muayene günü tam 3 sene ileri attı bu bilgileri 3 sene sonra tekrar karıştırırım artık.
YBr'yi yeniledim de :cherry:

arkadaslar selam aranızda yeniyim kuba 125 çita aldım daha 4 gün oluyor normalde yarın yani bugun salı dediler trafikten imzaya cagırıacaklar seni ruhsat için dediler yani arkadaslar sizler deneyimlisiniz sormak istedigim muayne full olacak biliorum ama trafik sigortası falan da olacakmı bunun içerisinde yani bilen arkadaslarım acıklarsa cok sevinirim ayrıca bu motorsiklet vergileri hangi aylarda ödenior muaynesi hangi aydan aya yapılıor lütfen yardım tşkr ederim

Exception : kardesim sıfır aldıgın bir motorda bildiğim kadarıyla 2 yıl vizesı oluyo ve bir sonrakı vize tarıhıde ruhsatta yazan vize tarıhıne son 2 veya 3 gun kala 118 70 arayarak muayene randevu almak ıstedıgını soyluyorsun onlar yardımcı oluyorlar sigortaya gelınce kardesım sıfır araçta sigorta olmaz bir sigorta acentesıne ruhsatınla gidip sigortanı yaptıra bilirsın vergi ise ocak ve temmuz aynda vergi dairesıne ruhsatınla gidip halledebilirsın şubat ve ağustosa taşmamak şartıyla ama yerınde olsam vergısınıde tek seferde 2 bandrolude alırım bir sonrakı yıl ocak ayına kadar rahat edersın .. dicem bukadar tşk ederım ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

Exception : kardesim sıfır aldıgın bir motorda bildiğim kadarıyla 2 yıl vizesı oluyo ve bir sonrakı vize tarıhıde ruhsatta yazan vize tarıhıne son 2 veya 3 gun kala 118 70 arayarak muayene randevu almak ıstedıgını soyluyorsun onlar yardımcı oluyorlar sigortaya gelınce kardesım sıfır araçta sigorta olmaz bir sigorta acentesıne ruhsatınla gidip sigortanı yaptıra bilirsın vergi ise ocak ve temmuz aynda vergi dairesıne ruhsatınla gidip halledebilirsın şubat ve ağustosa taşmamak şartıyla ama yerınde olsam vergısınıde tek seferde 2 bandrolude alırım bir sonrakı yıl ocak ayına kadar rahat edersın .. dicem bukadar tşk ederım ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

118 70 tüvtürk'ün telefonu mu ? niye boşuna dakkası 1 lira olan bir numarayı arayalım ?
https://reservation.tuvturk.com.tr/web.ui/default.aspx
Tüvtürk muayene randevusu burdan bedavaya alınabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar