Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motosikleti boyamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    6 ay önce yaptığım kazadan sonra grenajlar (özellikle depo) çizildi boyasını attı. hep bunları düzeltmeyi istiyordum. artık para toparladım yaz gelmeden motoru toparlamayı düşünüyorum. ilk motoru debriya ayarladım sıra geldi grenajlara. boya için gittim gaza gelip bir boya tabancası aldım. tanıdıktan (lastikçi ) kompresörünü kullanma izni aldım (etrafı kirletmeden pazar günü çalışabileceğimi söyledi ) tek sorun boya olarak gözüküyor. ilk olarak plastik astarı almam gerektiğini öğrendim fakat boya konusunda takıldım. akrilik boya kullanmam gerektiğini öğrendim ama (ben daha önceleri hobi olarak ahşap boyama yapıyordum. bu iş için şişelerde akrilik boya kullanıyorduk) ahşap da boyadığımız akrilik boyalarla aynı mı u kullanılan boyalar? http://www.deppo.com/shop/group.phtml?id=13854

    linkteki boyalarla aynı mı yosa başka bir boya mı kullanmamız gerekiyor? ona göre yanlış boya almayayım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürle.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    otomobil kaporta boya işi yapanlardan temin edebilirsin. otomobillerin tamponlarıyla motosiklet grenajları boya açısından benzer yapıda.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  3. #3
    ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    anladım. ben en iyisi bir sanayiye gideyim.

  4. #4
    racing&blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda 600RR
    bilgin olsun astar attıkdan sonra kurumadan. boyayı atman lazım. bekletmeye gelmiyo. silikon yapıyo.
    :pr: imzanın iyisini pistte görmek gerek

  5. #5

    Üyelik
    06 Nisan 2007
    Bence Motoru GÖsteren Boyadir.nasil Bİr Motor Var Altinda Bİlmİyorum.ama Profesyonel Bİrİne Boyatmani Tavsİye Ederİm.bİrİnle Muhakkak AnlaŞirsin.anlattiklarindan Cok Fazla Bu İŞİ BİlmedİĞİnİ Anliyorum.ve Bence Orjİnal Boyasina Sadik Kal.

  6. #6
    ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    yok aslında pek renk değiştirmek düşünmyorum. gezdiğimde çok masraf çıkardılar. ayrıca her işi kendim yapmayı seven bir insanım. (yapamayınca yeniden boyatmayı göze alacak kadar ) oto boyacısına gittim, abiyi tanımamama rağmen yardımcı oldu. akrilik boya, boya sertleştirici, plastik astarı ve akrilik tiner almam gerektiğini söyledi. onlarda olduğunu ama piyasadan daha ucuza bulabileceğimi ve boyanın inceliklerini anlattı, üzerinde brde çay ısmarladı. kafaya koydum yapacam.

    fakat şimdiki sorunum renk. ruhsatta yeşil yazıyor. şaside renk kodu yazıyor ama farklı bir yeşil tonu kullansam, alım-satım mevzubahis olmadıkça sorun yaratmaz diye düşünüyorum. birde renk değiştirmenin resmi işlemleri söylendiği gibi tantanalı mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)