Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial Gaz Yemiyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Mart 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Mondial 125 MT
    Selam arkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi 1 aydır Mondial 125 MT kullanıyorum,1200 km. fln oldu ve ben artık yeter diye düşünüp Edirneden Çanakkaleye gideyim dedim. Ne de olsa tüm talimatlara uyup rodajı olması gerektiği gibi tamamlamıştım. Yarın yola çıkmayı düşündüğümden dün servise gidip bakım yaptırayım dedim. Şikayetlerimi sordular servisten, söyledim.
    Şikayetim şuydu; yavaş yavaş hızlanıp sonunda tam gaz verdiğimde rüzgara göre hız 80-90'a çıkıyor ancak 500 metre bile o süratte kalamayıp aniden hızı kesiyor, birkaç saniye içinde 90'dan 60, 40, 20 ve hoop sağa çekiyorum. Rölantide biraz bekledikten sonra tekrar gaz vermeye devam ediyorum ve gidiyor. Yine o hıza çıkınca tekrar aynı durum, çek sağa bekle :(
    Bütün bir gün serviste kaldı dün motor, yağını değiştirmişler, tekerleklere patlarsa devam edebileyim diye sprey sıkmışlar, yukarda anlattığım sorun için de -abi benzinde pislik varmış temizledik, bir tane daha süzgeç taktık- dediler, 40 YTL'yi aldılar... Sonra ok dedim bir deneme sürüşü yapayım, durum yine aynı hızlanınca yine çek sağa bekle.
    Servise geri dönüp durumu anlattım, inanmadılar bu sefer ustayla birlikte denedik o da gördü gözleriyle, tekrar söktüler motoru. Karbüratörü çıkarıp hava benzin karışımını fln ayarladılar, tekrar topladılar. Denediler, yine olmadı, gene söktüler birşeyler yaptılar, yine olmadı ve bu 3-4 defa tekrarlandı.
    Sonuçta sıfıra sıfır elde var sıfır, bizim iş yine olmadı. Bu sabah yine bıraktım servise motoru. Komple herşeyini söküp yine bakacaklarını söylediler.
    Tüm bu hengame arasında yaptıklarına göz gezdirdim.
    -Benim motordan çıkardıkları hortumların yerine ellerinde balya halinde bulunan ve daha kalitesiz olarak gördüğüm hortumları taktılar( ama benimkileri de atmadılar, koltuğun altına koydular)
    -Yapılan işlemleri motorla birlikte verilen bakım- garanti kitapçığına işlemediler.
    Eğer akşam motoru almaya gittiğimde sorun hala giderilememişse nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapabilirim. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
    Sevgiler...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cuk_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2005
    Şehir
    Başakşehir 4.etap/2.kısım/ikitelli/İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9 (RC "racing cruiser")
    dostum tam olarak emin değilim ama seyhanda az yaksın diye uzun yola çıkarken avans ayarını kısmıştık aynı şey o zaman bizdede oldu durum şöyle oluyo motora yüksek hızda anide gaz verince motor belli bi devirden sonra stop ediyo boşa alıp sağ çekiyosun çalıştırma şekli ayakla olduğundan kolu biraz pompalayıp çalıştırıyorsun çalışıyo fakat hemen uzamıyo sanki motor boğulmuş gibi çalışıyo sonra giderken giderken kendine geliyo 120 130 geçtikten sonra tekrar aynı şeyi yaşıyosun ama 100 sabit giderken herhangi sorun olmuyodu 301 de tabi o iki zamanlı bi motor 125 MT deki aynı sorunmudur bilemiyorum sen ordaki ustaya söyle yinede avans ayarını kontrol etsinler
    etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........

  3. #3

    Üyelik
    11 Nisan 2005
    bildiğim kadarıyla motorlar gazla değil benzinle çalışıyor.. o yüzden yemiyor olabilir mi

  4. #4

    Üyelik
    16 Mart 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Mondial 125 MT
    Alıntı okulyolu adlı üyeden alıntı
    bildiğim kadarıyla motorlar gazla değil benzinle çalışıyor.. o yüzden yemiyor olabilir mi
    Bu esprileri sohbet bölümünde yapsanız olmaz mı? Yaşadığım ciddi bir problem hakkında yardım almaya çalışıyorum sizin yaptığınıza bakın..
    Herşey yerinde zamanında güzeldir bunu unutmayın!!!


    @cuk-o, avans ayarını soracağım servise... Teşekkürler...

    Sevgiler...

  5. #5
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    benzinde pislik olabilir muhabbeti tamam ama devamlı yapmaması lazım bence, beyin ve eteşleme sistemine baksınlar geçen sene mz satmadan önce yapmıştı aynısını devir kesiyordu motor boğuluyor gibiydi beyinde arıza varmış ateşlemeye direk etkili olduğu için bence büyük ihtimal beyin veya ateşleme sistemi
    ERASER WİLL COME BACK

  6. #6

    Üyelik
    19 Mart 2005
    kardeş sen izlemen gereken yolları bana sor Allah Nasip ederse yarın kurtuluyorum ben. senin sorun avansla ilgili değil onlarda automatic avance var. benzinle ilgili de değilbenzinle ilgili olsa sallar gaz yemez bişeyler olur. senin sorunun motor zannederim belli bir hararete ulaştığında içeride bişeyler fazla ısınıyor olabilir. bu arada motor 90 yapmıyor 80 yapıyor. senin motor bi noktadan sonra devrini kaybediyor. yani bi arabayla 5 yada 4 . vitesle rampa çıkmaya zorladığında bir müddet sonra motor şişer ve motoru rahatlatmadığın sürece kolay kolay devir almaz senin sorunun böyle bir şey

  7. #7
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    problem eksostda da olabilir mondillerde eksoz çıkışında tekrar motora dönen bir hava çıkışı var başka bir topicte bu konu incelenmişti eğer ekzost tıkalı ise motor süratlanip basınç arttığında dışarı çıkamayan gaz haliyle bu çıkıştan tekrar geri dönüyor benzin hava karışımı oranını etkiliyor buda motorun güç kaybetmesine sebep oluyor olabilir birde ekzostu kontrol ettir derim :

  8. #8

    Üyelik
    19 Mart 2005
    evet bende öyle düşünüyorum çünki bizim o eksozdaki parça olmayanlarda öyle bir sorun yoktu neyse

    yeni motor aldım as 125 t

  9. #9
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    arif biraz bin motor hakkında bilgi ver aman ilk günden şöyle iyi şöyle güzel deme biraz bin öyle yaz

  10. #10

    Üyelik
    19 Mart 2005
    o eksozdaki parça pistona eksozdan aldığı gazı veriyor demekki piston çok hızlı çalıştığında içerideki gaz devir daim de yapamıyor boşaltımda onun için şişiyor heralde mondial. her neyse
    BBRR, KARDEŞ bundan sonra 1000 km olmadan iyi özellik yazmayacam. aldığımdan beri küçük bi kaç şey yaşadım onları da bi başlık altında yazacam inşallah

  11. #11

    Üyelik
    16 Mart 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Mondial 125 MT
    Dostlar yorumlarınız için teşekkür ederim, geçen hafta yazdığım mesaj sanırım silinmiş...

    @ariftotales, benimki de seninkinden dostum, ilk gelen modellerden, egzosta bende de o parça yok. Ha bir de yaw benim ki 90 yapıyor abi düz yolda, her zaman değil ama rüzgarın durumuna göre 90ı bile geçtiği oluyor, ama genelde 80...

    Neyse gelelim sorunun neden kaynaklandığına... Tüm kabahatli benzin musluğuymuş, gaz sonuna kadar açıldığında nedendir bilinmez musluk kapanıyormuş.Servis bozuk musluğu çıkarıp yerine Honda motordan çıkma bir musluk taktı. Şimdilik bu konuda bir sorun yok.

    Şimdi aklıma takılan nokta, serviste Mondial'in garantili parça değişim belgesi olmadığından bu parçayı isteyemediler. Bu formlar gelince yeni musluk isteyip değiştireceklermiş. Bu kadar zaman geçti motorlar geldi hala serviste parça istek formu yok

    Bu arada geçen haftasonu Edirne'den Çanakkale'ye gittik motorla, yolculuk gayet rahattı, hiç bir aksilik yaşamadan gidip döndük.

    Sevgiler...

  12. #12
    matraks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni HUSSAR
    emoak sorunu hallettigine sevindim ancak dedigin sorunun aynısı bendede vardı,megerse bu 98 oktan benzin attıgım icinmiş şimdi normal kursunsuz attım allaha sukur duzeldi.
    [b]Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. [/b]

  13. #13

    Üyelik
    19 Mart 2005
    parça istek formu diye bi form yok parçayı söküp gönderecekler bide yeni bi parça talep edecekler. sorun form da değil sorun parçanın olmayışında ben öyle anlıyorum malum yaz ayı sıkışık herkes parça istiyor mümkün olduğunca sallıyorlar acil olmadığı sürece :(

  14. #14

    Üyelik
    22 Ekim 2006
    arkadaşım senin motorunun sorunu yeterince benzin gelmediyinden kaynaklanıyor.Benzin muslugu arzalı ola bilir.Belirli miktarda veriyordur gelen benzin motor devirliken yetişmiyor.Ayrıca filitre iyisi en iyisi 10 ytl.izmir de isen ben hallederim.

  15. #15
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    çok eski bi başlık ama... söylemekte fayda var...aynı sorunu bende epey yaşadım... hatta kaç defa yolda bıraktı beni benimki birde stop edip çalışmıyordu ustaya götürdüğümde tık çalışıyordu fıtık oluuyordum..musluğuda değişmiştik halbuki sorun devam ediyordu.. olmadık yerde gaz kesip stop ediyordu.. sonradan götürdüğüm yerin ucuz bi işçisi fark etti..benzin hortumu benzin deposunun altına sıkışmış. halbuki o depoyuda onlar söküp takmıştı bi kaynak işi için.. sonra epey bi fırça çektim ustayada işçilerinede..

    Alıntı oktayusta24 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım senin motorunun sorunu yeterince benzin gelmediyinden kaynaklanıyor.Benzin muslugu arzalı ola bilir.Belirli miktarda veriyordur gelen benzin motor devirliken yetişmiyor.Ayrıca filitre iyisi en iyisi 10 ytl.izmir de isen ben hallederim.
    arkadaşım arkadaş zaten halletmiş sorununu okumadanmı cevap yazıyorsun.. konua 2005 senesinden kalma..
    KIRMIZI BOĞA..

  16. #16
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    haala yemiyormu?
    GKN MOTORS

  17. #17

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haala yemiyormu?
    bundan sonra yese nolur yemese neolur hurdaya çıkmıştır
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  18. #18
    dolapçııı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    düzce-akçakoca
    Motosikleti
    bmw k1100lt,bmw f650,royalstar 1300,xl 600,xt 600,
    Alıntı emoak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi 1 aydır Mondial 125 MT kullanıyorum,1200 km. fln oldu ve ben artık yeter diye düşünüp Edirneden Çanakkaleye gideyim dedim. Ne de olsa tüm talimatlara uyup rodajı olması gerektiği gibi tamamlamıştım. Yarın yola çıkmayı düşündüğümden dün servise gidip bakım yaptırayım dedim. Şikayetlerimi sordular servisten, söyledim.
    Şikayetim şuydu; yavaş yavaş hızlanıp sonunda tam gaz verdiğimde rüzgara göre hız 80-90'a çıkıyor ancak 500 metre bile o süratte kalamayıp aniden hızı kesiyor, birkaç saniye içinde 90'dan 60, 40, 20 ve hoop sağa çekiyorum. Rölantide biraz bekledikten sonra tekrar gaz vermeye devam ediyorum ve gidiyor. Yine o hıza çıkınca tekrar aynı durum, çek sağa bekle :(
    Bütün bir gün serviste kaldı dün motor, yağını değiştirmişler, tekerleklere patlarsa devam edebileyim diye sprey sıkmışlar, yukarda anlattığım sorun için de -abi benzinde pislik varmış temizledik, bir tane daha süzgeç taktık- dediler, 40 YTL'yi aldılar... Sonra ok dedim bir deneme sürüşü yapayım, durum yine aynı hızlanınca yine çek sağa bekle.
    Servise geri dönüp durumu anlattım, inanmadılar bu sefer ustayla birlikte denedik o da gördü gözleriyle, tekrar söktüler motoru. Karbüratörü çıkarıp hava benzin karışımını fln ayarladılar, tekrar topladılar. Denediler, yine olmadı, gene söktüler birşeyler yaptılar, yine olmadı ve bu 3-4 defa tekrarlandı.
    Sonuçta sıfıra sıfır elde var sıfır, bizim iş yine olmadı. Bu sabah yine bıraktım servise motoru. Komple herşeyini söküp yine bakacaklarını söylediler.
    Tüm bu hengame arasında yaptıklarına göz gezdirdim.
    -Benim motordan çıkardıkları hortumların yerine ellerinde balya halinde bulunan ve daha kalitesiz olarak gördüğüm hortumları taktılar( ama benimkileri de atmadılar, koltuğun altına koydular)
    -Yapılan işlemleri motorla birlikte verilen bakım- garanti kitapçığına işlemediler.
    Eğer akşam motoru almaya gittiğimde sorun hala giderilememişse nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapabilirim. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
    Sevgiler...
    Dostum zannedersem ateşlemeye benzin yetişmiyor.İki sebebi olabilir,az rastlansada benzin yolunda tıkanma-hortum,musluk,karbüratör hortum girişi,
    ikinci sebep ise depo kapağından yeterli havayı alamama,zor bir ihtimal olsada yaşanılan bir arızadır.Ustaya getirince bu parçalara bakmasınıda rica et.

  19. #19
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2007
    Şehir
    Artık Bodrum Turgutreis
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Ayrıca başlık çok saçma MONDIAL Gaz Yemiyor ne demektir yahu? bütün MONDIALLER yemiyomuş gibi !! Üstelik eski bi topic !

  20. #20
    hgunarbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    izmir-karşıyaka
    Motosikleti
    BMW F 650
    ben daha önce başka bir arkadaşımda gördüm hava filitresinin girişideki hortum patlamış olabilir ona bir bak


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler