Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Stator Yuvasını Sökmek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Ağustos 2017
    Merhaba arkadaşlar. Jinlun 250 cc motorum var. kendim tamir etmeyi seviyorum. bu güne kadar tüm sorunlarını kendim çözdüm, lakin bir noktada takıldım. motorunun statörün takıldığı Yuvayı sökemiyorum. Bununla ilgili bilgisi veya fikri olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    Burada Stator yuvası içine uygun bir vida ile çektirmeyi denedim. Varyatör çektirmesi yerine kullanıyorum. Yabancı kaynaklardan bulduğum videolarda bu şekilde çıkıyor lakin benim stator yuvası çıkmadı.

    www.atekder.org.tr/1.jpg
    www.atekder.org.tr/2.jpg
    www.atekder.org.tr/3.jpg
    www.atekder.org.tr/4.jpg


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    how to replace a motorcycle flywheel bunu arat bulursun kardeşim

  3. #3

    Üyelik
    27 Ağustos 2017
    Bu videoların hepsini izledim ama benim sorun başka sanırım bunu tutan bir şey var sanki 1. resimde içinde tersten vidalanmış 3 vida var. 4. resimde arka taraftan o vidaları sökebileceğim bir boşluk yok. arkadaki marş dişlisi yada siyah parçayı ayırmayı denedim ayrılmıyor. çok fazla güç uyguladım kaynasa bile ayrılırdı. bir ince nokta var ama. arkadaki siyah parça kayıp vidalar sökülüyordur belki.

  4. #4
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Şehir
    AYDIN-NAZILLI
    Motosikleti
    FAZER 800
    Taktığın büyük siyah vidayı sıkacaksın. Ama motoru kitlemen lazım. Yada zincirli anahtarla büyük Mıknatıs zımbırtısını sıkıca bağla. Vidayı üzerine çekiç darbesi yaparak sık. Bi yerde boşa atacak. Çektin mi gelir. İşlemin adı çektirme diye geçiyor.

  5. #5

    Üyelik
    27 Ağustos 2017
    Sağol muhahha306 dediğin gibi bir kaç usta buldum netten onlara da danıştım çekeceksin dediler. kaynama yada kayma yaptığından sıkışır vida çekmezse çektirme kullan dedi 4 motor ustası. ince bir nokta yok yani kaba kuvvet kullanacağız madem, akşam savaşa gireyim o zaman.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)