Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Şanzıman mı balata mı

REKLAM ALANI

Motosikletimle seyir halindeyken bi anda gaz yememeye başladı daha doğrusu devir yükseliyordu ama gazı yemiyordu durdum stop ettim stop etmiş haldeyken vites geçmiyo çalışır halde de göstergede vites geçiyor fakat motor hala boşta gibi hareket ediyor balatam bitmeye yakındı o yüzden balatadan ya da şanzumandan şüpheleniyorum sizce sorun nedir veya ikisinin arasındaki fark nedir açıklarsanız sevinirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Baskı balatan bitmiş muhtemelen.
    devir yükselip hızın artmaması direkt buna işaret.

şanzımanda dişliler vardır. pek kolay bozulmaz, dişliler bozulursa ses yapar, veya mesela 3. vitese geçmez, 5. vitese geçmez gibi.
    B.balata ise motordan gelen gücü, şanzımana aktarmakla görevlidir. motor çalışıyor, şanzıman ise duruyor. Aralarında hareketi aktarmak için baskı balata kullanılıyor. Çoklu diskten oluşur genelde, gücü bir anda değilde kaydırmalı aktarması için. Tabi bunu yaparken kendi ömründen yer biraz. Sonunda da seninki gibi bir durum ortaya çıkar.

Motorun kaç km'de. B.balata kaç km'de bitti yani. eğer 5-10 bin falan dersen, debriyaj ayarın yanlış olabilir. Eğer ayar yanlışsa ve b.balata tam yapışmıyorsa sürekli sıyırıyor demek. Bu da erken bitmesi demek.

Bu video'da daha net anlarsın çalışma sistemini.

Ayrıca, zincire de bir bak. arka teker duruyorken zincir dönüyor mu? Arka dişlinin takozları gittiğinde, zincir döner, dişli döner ama teker dönmez. Buna pek ihtimal vermiyorum ama oladabilir. Birkaç çinlide denk gelmiştim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)