Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda anf 125

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Haziran 2022
    Şehir
    Osmaniye
    Motosikleti
    Honda innova 125 wave 110i lifan emisol
    Honda innova 125yardim lutfen


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Geçmiş olsun nesi var

  3. #3
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Sorununuz ile ilgili biraz detay verebilirseniz tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

  4. #4

    Üyelik
    28 Haziran 2022
    Şehir
    Osmaniye
    Motosikleti
    Honda innova 125 wave 110i lifan emisol
    Hocam motor 2006 model 5 bin km de motor ne cekis var nede hiz bilmiyorum niye burda kuzenim de aynisi var motor 1 vites 50 2 de 80 85 km/h yapior benim motor 1 de 40 2 de 65 km/h motor soyledigim hizlara gelene kadar sanki motor yarilacak gibi oluyor kompresörde eksoz patliyor dedim gibi cekis olsun hiz olsun cok zayif innova gibi motor neden bu sekilde

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bir tamirciye götürseydiniz, veya servise? Belki bir arıza veya bakım, ayarsızlık vardır değil mi?

    Motosikletinizin baım durumunu, kullandığınız yağı, kullandığınız yedek parçaların marka ve uyumluluğunu, en son ne zaman ne yapıldığını, kaçıncı kullanıcısı olduğunuzu, hangi yolda ne koşullarda kullanıldığını... hiçbirşey söylemeden buradan herşeyi beklemektense en azından detay verip cevap bekleseniz daha iyi olurdu.

    Tamirci veya serviste sorun çözülmezse buraya tekrar danışın, anladığım kadarı ile sorununuz hakkında hadi yeterli bilginiz yokken buradan tarif edilecekleri yapabilmeniz pek mümkün olmayacaktır.

  6. #6

    Üyelik
    28 Haziran 2022
    Şehir
    Osmaniye
    Motosikleti
    Honda innova 125 wave 110i lifan emisol
    Haklisiniz hocam motorun yagi ben kendim degistiryorum son olarak 15w50 castrol koydum osmaniye sicak bi memleket suan yaylaya inip cikiyorum motorun buji söktüm üstündeki cpr8ea9 takiliydi siparis verdim denso U20EPR9 gelince degistrecem

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------

    Motoru 1 sene önce aldim aldigimda 2 bindeydi sahibi yasli bir amcadan kalmis adam olunce mirascilar satmis bi kiseye oda binmemis sonra ben aldim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

    Servis yok oturdugum yerde ama tamirci pazartesi goturecem insallah

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------

    Servis yok oturdugum yerde ama tamirci pazartesi goturecem insallah

  7. #7
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    2006 model.

    2.000 km' de(yaşlı amcadan aldığınızı söylemişsiniz, km doğru var sayıyorum)

    Castrol 15W-50 kullanmışsınız. Motor yağınız yanlış. Öncelikle motora kesinlikle 1lt yağ koymamanız gerekiyor, genellikle yapılan hata olduğundan belirtmek istedim. 0,9lt 10W-30 veya 10W-40 ve Yarı Sentetik, ayrıca MA sınıfı yağ kullanmalısınız. Size önerim MOTUL 5100 10W-30 veya 10W-40 kullanın. Özellikle ara devirlenme, ilk çalıştırma, ara hızlanma ve hatta son hızda dahi fark göreceksiniz.

    Üzeirndeki buji yanlış takılmış, doğru tipi sipariş vermişsiniz. Eğer onu bulamazsanız NGK' nın CPR6EA-9' unu da kullanabilirsiniz.

    İlk olarak yakıt deposunun içine kapağı açıp dikkatlice bir fenerle bakın, depo dibinde tortu veya birikmiş farklı renk sıvı varsa depoyu boşaltıp temizlemelisiniz (sadece mevzubahis sıvı varsa sökmenize gerek yok, aşağıdaki işlemi yaparken o da temizlenecektir)

    Karbüratörün altında küçük bir düz vida olacak. Tahminen biraz sıkışmıştır ama sağlamca bastırıp bir kerede gevşetebilirsiniz. Bunu gevşetin ve karbüratörden bir çay bardağı kadar yakıt akıtın. Temiz yakıt gelmeye başladıktan birkaç saniye sonra vidayı sıkabilirsiniz. Hafifçe sıkıp bırakmanız yeterli olur.

    Bujiye takılan buki piposunun lastik ağız kısmında çatlak var mı kontrol edin. Büyük ihtimal o kısım çatlamıştır ve kaçak nedeniyle performans düşürür, ilk çalıştırmayı zorlaştırır. Yedek parçacıdan "kısa CBF150 buji piposu" alıp sadece ucundaki lastiği değiştirmeyi, veya orjinal pipoyu bir yan keski ile kesip bu yeni pipoyu kabloya vidalayarak takmayı tercih edebilirsiniz.

    Bunlar sorunu düzeltmezse;

    Motor çalışma sıcaklığına geldiğinde karbüratör ayarını yapmanız gerekiyor. Detaylı anlatmıycam bolca video var. Ama önemli noktalar: Motor ısınmış olsun, motor devrini 3000d/dk' ya kadar karbüratördeki devir ayar vidasıyla yükseltin, hava ayarı ile motor devrini çıktığı en yüksek noktaya çıkarıp daha fazla yükselmediği noktaya geri alın, motor devrini devir ayar vidasıyla yaklaşık 1500 d/dk' ya ayarlayın. Ayar tamamdır (bu işlem öncesi hava filtresi mutlaka yenilenmiş ve supap ayarları doğru olmalıdır)

    Debriyaj ayarınızdan emin olun. Eğer km orjinalse o motosikletin 6000 km' de devriyajı bitirmesi imkansız. Ama ayarı zaman içinde kayıp bozulmuş olabilir, kontrol edin.

    Ön tekeri havada boşta çevirip rahat döndüğünden emin olun. Eğer bir sıkışma varsa ön kaliperi ve pistonunu söküp temizlemeniz, gerekirse tamir takımı değişmeniz gerekebilir. Siz fark etmeden ön fren sıkıyor olabilir. Yaşlanan motosikletlerde sıklıkla görülen bir sorundur.

    Arka teker fren ayarınızın çok sıkı olmadığından emin olun. Arka tekeri havada boşta kolaylıkla çevirebilmelisiniz. Aksi halde arka fren sıkılığından şüphelenebilirsiniz.

    Zincirinizin bakımlı ve doğru ayarda olduğundan (arka teker sağ-sol gerginliği eşit olmalı), gerginliğin doğru ayarlandığından emin olun.

    Bunlar da olmazsa;

    Jikleyi kapattığınızda karbüratördeki jikle kelebeğinin tam açık konumda olduğundan emin olun. Innovalarda eski modellerde jikle kelebeği yarım kapalı kalabiliyor, özellikle orjinal olmayan jikle kablosu bu soruna neden oluyor, dikkat edin.

    Egzoz borusu ezilmiş ise motor çekişi ve performansı düşecek yakıt tüketimi artacaktır. Kırsal kesimde sık karşılaşılan sorun. Eğer boruda ezilmeler varsa düzelttirmeye çalışın. Durum çok vahimse egzoz borusunu kestirip değiştirtin. Sakın ama sakın orjinal egzozu değiştirmeyin, orjinal egzozdan vaz geçmeyin. Hem tüketim arttırır, hem çekiş düşer.

    Şu an sizin de yapabileceğinizi düşündüğüm kontroller bunlar. Umarım çare olur. Bu arada lütfen ama lütfen kırsaldayım, zaten cup kullanıyorum diyerek ekipmansız binmeyin, lastikleri ihmal etmeyin. Keyifli sürüşler dilerim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

    Özellikle belirtmemişim, mesaj içinde geçmiş. Dikkatten kaçabilir diye özellikle yazmak istedim. Hava filtresini değiştirmediyseniz değiştirin. bu motosikletin hava filtresi viskoz tip, temizledikçe tıkanır. Onun için temizlenmemeli değiştirilmelidir. Karbüratör ayarından önce mutlaka değişmesi gerekir. Kesinlikle hava filtresi olmadan karbüratör ayarı da yapmaya çalışmayın, filtreyi takınca bozar. Orjinal filtre kullanırsanız emin olun ki hem kısa hem uzun vadede faydalarını görürsünüz.

    not: Motosikletinizi satmak isterseniz, rakkam makul olursa motosikletin de birkaç küçük resmiyle özel mesaj atabilirsiniz. Düşük km bir innovaya hayır demem
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    28 Haziran 2022
    Şehir
    Osmaniye
    Motosikleti
    Honda innova 125 wave 110i lifan emisol
    Eline saglik hocam yarin bi tamirciye ugrayacam insallah bakalim forumda yeniyim telefondan bakiyorum neyin ne oldugunu bilmiyorum resim nasil atacam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)