Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Rektefiye sonrası aşırı ısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Arkadaşlar selamlar 2 hafta once scooterimin piston gomlegi ve pistonunu degistirdim sakin sakin kullaniyorum ama calistirdiktan 1 dk icerisinde motor asiri isiniyor gibi geldi bana manifolddaki benzin deposuna giden viftli hortum isi yuzunden yumusamis sizce bu kadar isi fazlami yaglama yapmiyormu? (Daha onceki cikardigim piston ve gomlek cizikti )


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    superboycu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Motoru soğukken çalıştırdığında elini silindir kapağı na degdir yaklaşık 4dk içinde üst kapağında işi değişimi varsa yağlamanda bir sorun yoktur.

    Tecrübeyle sabittir , motordaki yağ azalınca üst kapak olması gerekenden daha geç ısınıyor bunu çok tecrübe ettim.

    eskimiş yağı yenisiyle değiştirdiğimde her seferinde motorun daha fazla ısındığı fark ettim buda normal bir durum olması gereken ısıya ulaşıyor.

    rektefiye sonrası silindir içi basınç arttar , buda çok iyi birsey rektefiyenin amacı budur zaten , bundan dolayı daha fazla işi meydana çıkacaktır korkmayın

    sizin dikkat etmeniz gereken tek şey , motorun kendini sogutmasini engelleyen bir durum varmi

    rodaji düzgün bir biçimde yapınız.

    30 senelik bir ustanın sözü aklımdan çıkmıyor, bir motoru tamir ettiniz , ve bindiniz sürüyorsunuz 40km boyunca bir sorun çıkmazsa işçiliğiniz güzel olmuştur

  3. #3
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Piston ve gömleğin üzerindeki çizikler genellikle havanın iyi filtre edilememesinden kaynaklanır , silindir içinde aşırı ovalleşme varsa yetersiz yağlamadan bahsedilebilir , subap kapağını açıp motoru çalıştırın biraz gaz verin kısa sürede (10-15 sn) yağ aktığını görüyorsanız basınç iyi sayılır ama net bilgi için bloktan ölçüm gerekli , ayrıca motoru söktüğünüzde piston kolunun içindeki yağ kanalını kontrol ettiniz mi ? gömleğe giden yağ o kanaldan geçer !


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)