Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Moped Custom

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Uzun zamandır kafamda kendimi geliştirebileceğim teknik beceri kazanabileceğim bir motosiklet projesi arayışına girdim. Kafamda Mobylette Bionik'den köyde ve hafif arazide kullanmalık bir motosiklet ortaya çıkartmak var. Bulunduğum şehir olan G.Antep'de eskiden bu motorların yarışları yapılır çeşitli modifikasyonlarla 160 km civarında hızlara ulaşılırdı. Bu motorlar bu hızlara sadece silindir, piston, dişli değişerek mi ulaşıyorlar yoksa daha farklı modifikasyonlar söz konusu mu ? Aklımda motosikleti silindir, piston değiştirerek 100 cc yapıp güçlendirmek ve dişli değişimi yaparak tork arttırmak var. Yedek parça konusunda sıkıntı çeker miyim, motosiklet yapacağım modifikasyonla iş görür hâle gelir mi(95 kiloyum), farklı problemler yaşayabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşşekkür ederim!
    Not:Öğrenci olduğum için bu proje birden başlayıp bitecek bir proje değildir, uzun süreler devam edeceği kanaatindeyim.
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Zevk meselesi ancak şahsen modifiye için moped tercih etmezdim. Nedenine gelirsek, parçası ucuz ve modifikasyona çok açık da olsa modifiye edeceğim bir motosikletin modifikasyonu için aynı parayı harcayıp yine de daha yavaş ve güvensiz gidecek bir makine edineceksem... ne gerek var.

    Bunun yerine, eğer amacınız özelleştirilmiş bir makine sahibi olmak ise, uygun bütçe ile özelleştirme yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz motosikletler sağlam, parçası bulunur, ikinci eli ucuz, karadüzen çalışan ve bu nedenle amatörce yapılacak değişikliklere açık olan bir motosiklet olmalı.

    Bu bağlamda düşük hacimli ve uygun fiyatlı seçenek olarak size;
    * Bajaj Boxer
    * Honda CB125ACE
    * Honda CB125E
    * Yamaha YBR125
    * Honda CBR125R gibi modelleri önerebilirim. Tabi tam olarak ne tür bir özelleştirme yapacağınıza göre çok daha farklı modeller de önerilebilir. Bu işi eğlencesine ve zaman geçirmek için yapan birisi olarak söyleyebilirim ki, üzerinde çalışma yapacağınız motosikletin markası, kalitesi ve alternatif parçalara uyumluluğu sizin için hayati önem taşıyor. Bu yüzden gerekirse bütçenizi zorlayıp alabileceğiniz en iyi motosikleti alarak işe başlayın, gerisi yavaş yavaş gelecektir.

  3. #3
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Bionik alana kadar enduro al. Arazide bineceksin madem. Mobylette enduro.

    Ha bana kalırsa ikisinide alma. Devri geçti artık onların. Bi ton para harcarsın yine düzen almaz. CG al daha iyi. Parçası ve ustası bol.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)