- Konu Yazar
Öncelikle herkese selamlar,Adım Barış,Ankarada yaşıyorum 24 yaşımdayım ve Endüstri Ürünleri Tasarımı okuyorum.Geçen yıl ekim ayında Adana'ya giderek kendime Scrambler'a çevirmek üzere çalışacağım bir 1991 model CG125 aldım.Motorsikleti,Otobüsün bagajına koyarak Ankara'ya getirdim ve çekiciyle evime götürerek parçalarını söküp üzerinde yaklaşık bir 6 ay çalıştım.Bu süreç içinde motorsiklet üzerinde:
-Bütün parçalar söküldü
-Şase üzerindeki boyalar paslar giderildi
-Şase Cafe Racer tadında modifiye edildi(bir takım kaynak işleri)
-Yeni sele yapıldı
-sıfırdan boyandı(elektrostatik toz boya ile)
Bu işlemler üzerine motorda bir tek düzenlenmesi gereken tesisat kaldı.
Şayet elektrik elektronikten pek anlamıyorum ve bu motor da standart bir 12v motor değil.
Daha önce götürdüğüm ustanın bana söylediği kadarıyla "6v Platin motor"lu bir CG125miş kendisi.
Üzerine sipariş verdiğim aydınlatma ve sinyallerin 12v olması sebebiyle hibrid bir sistem olacak kısaca bittiğinde.
Yani aydınlatmaları yine aküyle besleyip 6vluk motoru yine bobinle ateşlemeyi planlıyorum.Ama dediğim gibi bu elektronik düzenlemeyi yapacak yeterli bilgim yok maalesef.
Sizden isteyebileceğim şey ise Ankara üstünde bildiğiniz ve bu işi yapabilecek motorsiklet ustalarını benimle paylaşmanız.
ilk hal

şase modifikasyonu ve sele kaplanmadan öncesi

son hali

-Bütün parçalar söküldü
-Şase üzerindeki boyalar paslar giderildi
-Şase Cafe Racer tadında modifiye edildi(bir takım kaynak işleri)
-Yeni sele yapıldı
-sıfırdan boyandı(elektrostatik toz boya ile)
Bu işlemler üzerine motorda bir tek düzenlenmesi gereken tesisat kaldı.
Şayet elektrik elektronikten pek anlamıyorum ve bu motor da standart bir 12v motor değil.
Daha önce götürdüğüm ustanın bana söylediği kadarıyla "6v Platin motor"lu bir CG125miş kendisi.
Üzerine sipariş verdiğim aydınlatma ve sinyallerin 12v olması sebebiyle hibrid bir sistem olacak kısaca bittiğinde.
Yani aydınlatmaları yine aküyle besleyip 6vluk motoru yine bobinle ateşlemeyi planlıyorum.Ama dediğim gibi bu elektronik düzenlemeyi yapacak yeterli bilgim yok maalesef.
Sizden isteyebileceğim şey ise Ankara üstünde bildiğiniz ve bu işi yapabilecek motorsiklet ustalarını benimle paylaşmanız.
ilk hal

şase modifikasyonu ve sele kaplanmadan öncesi

son hali