Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Elektrik aksam sorunu yardım lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Temmuz 2018
    Arkadaşlar adım Fatih.
    Antalya'da üç tane para alıp , iş yapmayan tamirciden sonra kendi işimi kendim görmek istiyorum. Tamircilerin üçkağıtçisina denk geldim.Anlatması uzun sürer.
    250cc kanuni Seyhan sahibiyim. Elektrik aksamı konusuna çok az bilgiye sahibim.
    Sorunum şu şekilde;
    Kontagi açıp motosikletimin marşina basınca hiç bir tepki almadım. Hiç ses yok. Yani givgiv sesi az yada çok yapmadı. Sanki düğmeye hiç basmamisim gibi. Tepki yok. Akü bitmemis. Hatta akuyu şarj ettirdim. Korna yada farlar çalışmıyor. arka sinyaller çalışıyor. Arka stop lambası çalışıyor. Daha önceden de bu tip sorunlar yaşadım . Motorda kablolara dokununca falan kendine geliyor, marş butonuna basınca çalışıyordu. Tepki yok artık neye dokunursan dokun. Daha önceden sag sinyal yakınca sol sinyal yanıyordu.😁 Sinyalin birisini soktum. Tepki vermemesi geçmişti. Sağ sinyal yakınca sol yanmıyordu artık. Neyse bu tip durumlarda kontağı açıp marş rolesinin arasına tornavida sokunca kıvılcım attırıp çalıştırıyordum. Bir nevi anahtarli düz kontak yani😋. Bu sefer tornavida ile rölenin iki başına dokununca giv giv sesi geliyor ama çalışmıyor.
    Neyse akuden kablo çekip farlara yada korna soketlerine dokununca far ve korna çalışıyor. Yani onlarda bozuk değil. Efendim düz kontak hesabı kontak kilidi bağlantısını sokup, kablo ile bağlayınca yine sadece sinyaller çalışıyor. Sinyal flaşörunden tık tık sesi geliyor.
    Arka ve ön sinyalleri soktum. Önceden sadece tek sinyal sokunce sağ sinyal yakıp sol sinyal çalışması durmuştu.
    Ön far içindeki kabloları soktum.
    Birisi bana gerekirse telefonla yardım etsin. Bir usta lütfen. Öyle benNe yapmaliyim. Sorunu cozene pizza gönderecegim.😁

    Aşağıda sinyal flaşör ve marş rolesinin fotosu var.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    " Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver. "

    Burdan olmaz o iş , bulunduğunuz yerdeki en iyi elektrik ustası ile anlaşın .

  3. #3

    Üyelik
    24 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200
    Hocam basit gibi gözükebilir ama benim marş anahtarı bozulduğunda da ben herşeyi aklıma getirdim bir o anahtarı getirmedim ona bi wd 40 sıkın isterseniz en basit çözümden başlayın.

  4. #4
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Motorun tesisatı ile oynayıp zarar vermiş olabilirler daha önceden, bana kalırsa tesisatın tamamen elden geçmesi gerekiyor. Çok fazla sorununuz var.

    Ben olsam motorun her şeyini söker tesisatı incelerdim ne nereye gidiyor öğrenirdim ve yavaş yavaş onarım yapardım, daha en temizi sıfır bir tesisat satın alırdım çin malı çok pahalı olmaz. Karışık gibi dursa da aslında motorun arkasında bulunan, ortasında ve önünde bulunan soketler var bunları yerlerine takıyorsunuz. Temelde böyle, tabi biraz anlamak gerekiyor.

  5. #5
    rebeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    Senin tesisatınla oynanmış baya, o flaşörün açıkta ucları o bile şase yaptırıp motoru bozabilir. Sanırım o flaşör 3 ayaklı başka motorun parçası gibi yada arabanın.

  6. #6

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    bir tane ölçü aleti almalısın 15 20 tl arası birşey . önce koldaki düğme takozlarını söküp kabloalrı tek tek renklerine göre kontrol etmelisin ve (düğmeleri de oksitlenme vs) daha sonra ana tesisatı kontrol etmelisin basitt iş ama burdan nasıl anlatayı bilmiyorum

  7. #7

    Üyelik
    08 Temmuz 2018
    Cevaplar için teşekkürler. Komple sokmeden
    anlattıklarimdan kontak kilidi veya marş rolesinin bozuk olma ihtimali varmıdır.
    Birde mesela anlamak için kontagi çevirip, bastığımda givgiv etmiyor ya, yani hiç tepki yok. givgiv sesi ancak böyle taklit edebiliyorum. . Korna da farda çalışmıyor ya. Kabloların herhangi bir yerde şase yapmasi nedeniylemidir sorun . Kontak kilidi ve marş rolesinin bozuk olup olmadığı nasıl test ederim
    Mesela fara direkt akuden kablo çekip akım verdiğimde, far yaniyoe. Kontak çevirince ise arka stop ve sinyaller çalışıyor. Far çalismiyor. Kontak bozuk olsa mesela farı çalıştırmayip, sinyalleri çalıştırırmi.

  8. #8

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    git ustaya 5 dakıkada yappsın

  9. #9

    Üyelik
    08 Temmuz 2018
    Sende okuma yazma problemimi var. Gereksiz mesaj yazma gereksiz insan

  10. #10

    Üyelik
    15 Şubat 2017
    Motosikleti
    xv250
    gerekli insan o kadar karışık birsürü birşey yazmışsın ki kim okur da sana yardım eder. gerçek bir ustaya git diyorum anlayabiliyor musun kafan basıyo mu ? bahsettiğin sorunu her usta yapabilir

  11. #11

    Üyelik
    08 Temmuz 2018
    Okumak zorundamisin arkadaşım. Senin karışık setlere kafan basmıyorsa bu benim problemim değil.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)