Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Debriyaj balatası sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    --
    Arkadaşlar normalde motorumun gidişinde sorun yok ancak debriyaj çok üst noktada kavrıyor yani neredeyse maneti tam bırakınca %100 kavrama oluyor, motor bloğundan ayar yapılı orada sorun yok, geçen gün 2 kişi bindiğimde motorun devirlenmesine rağmen hızlanmadığını fark ettim, sorum şu büyük ihtimalle debriyaj balataları incelmiş ancak ben tek bindiğimde sorun olmuyor bu şekilde kaç km daha gider tahminen, aslında önümüz kış değiştirsem iyi olacak ama yine bir sizlere sorayım dedim. Bir de motorum Regal DD 250 buna 6 yaylı balata takılır mı CG lerin balatası uyum sağlar mı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum çok üst noktada kavraması normal değil. o kadar boşluk varsa(üstte kavrayıp ta tam baskı yapmıyorsa) sana balata bitiyor gibi gelmesi muhtemel. yapabiliyorsan kendin, yapamıyorsan bir ustaya motor bloğunun oradan ve manetten ayar yaptır.

    standartta, devriyaj manetinde ilk 1-2 cm freeplay (olması gereken boşluk) olarak bakım ve tamir kitapçıklarında gösterir. o boşluktan sonra ilk kavrama yapması lazım. sanırım senin sorunun bundan kaynaklı.

    diğer soruna gelirsek motorun rebelgillerden olduğunu biliyorum. cbf yada cbr debriyajı olacaktır senin motoruna. yaptırmaya karar verdiğinde usta açınca bakar zaten. her ustanın elinde de cbf yada cbr ye göre muadil balata sacı vardır sorarsın gittiğinde.

    kolay gelsin.

  3. #3
    thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    --
    Kendim değiştirmeyi düşünüyorum daha önce keeway sl 150 vardı onu değiştirmiştim, dediğim gibi manetten veya motor boşluğunun oradan yapılacak ayar durumu değiştirmiyor, debriyaj balatası bitmiş büyük ihtimalle, benimkinde 1-2 cmden fazla freeplay payı var, ancak debriyajı tamamen bıraktığımda %100 kavrama olduğunu hissediyorum. En iyisi ben balataları değiştireyim. Teşekkürler.

  4. #4
    kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2009
    Şehir
    BRATİSLAVA
    Motosikleti
    ne istersen var
    chooperlarda yaylari ara plakalari ve göbekte 4 civatayi tutan plakayıda değiştir sünüyor bunlar hep
    MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
    ( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)