Merhabalar,

Ben 10 gün önce mondial 150 rf marka 2. El motor almıştım. Aldığımda sorun yoktu ama yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. İlk önce çok fazla yakıt harcadığını farkettim. Normalde en fazla yakıt harcayan motor bile ortalama 100 km'de 5 litre yakıt yakar ama benim motor 50 km demeden deponun dibini görüyor. Karbüratör, hava filtresini sıfır değiştireyim bari derken ön amortisörün yağ kaçırmaya başladığını gördüm. Düne kadar ise amartisörün keçesini kaça değiştiririm diye fiyat araştırması yaparken bugün de işten gelirken şaseyi kırdık....

Ne yetkili servis ne de diğer motor ustaları bayramdan önce bakamayacaklarını söyledi. Bayramdan sonra yaparsınız alın şunu dememe rağmen motoru bile almadılar. Bende en az 5-6 km boyunca sürüye sürüye eve kadar çektim motoru.

Şimdi komple sıfır şase fiyatlarını bakıyorum 200 ile 500 arası değişiyor. Motor ustasına sordum 250- 300 lira arası kırık yeri kaynatırız dedi. Bana sıfır şase taktırmak daha mantıklı geldi.

Size sorum burada ne yaparsınız? Sıfır şase, karbüratör, hava filtresi, ön amörtisör taktırmak mı yoksa daha farklı bir birşey yapmak mı? Bu motorla birlikte yeni motorsiklet kullanıcısı olduğum için fazla birşey bilmiyorum. Onun için soruyorum.