Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

şarj problemi, çözüm?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    motorum hyosung ms3 250, 250 cc enjeksiyonlu maxiscooter (2008). Bu motorların kronik şarj sorunu mevcut. öncelikle yaşadığım sorunu anlatayım:
    motorumun çalışmasında herhangi bir sorun yokken 1 hafta kullanmadan bıraktığımda tekrar çalışmadı. arabadan ara kablo çekerek aküye takviye yapıp sorunsuz sürdüm. ardından bir iki günlük kullanımdan sonra tekrar 1 hafta kullanmadan geçen bir vaktin ardından tekrar akü azaldı ve tekrar ancak takviye ile çalıştırabildim (bu arada aküm yeni sayılır). Durumu motorcuya anlattım akümü vs ölçtü ve sorun olmadığını söyledi. Ardından bir gün yolda seyir halinde iken yaklaşık 30 km lik bir mesafenin ardından motor stop etti ve tekrar marşa bastığımda önce akü zayıfladı, ardından gösterge giip gelmeye başladı, ve bir kaç denemeden sonra hiç bir şekilde marş almadı. Motoru motorcuya kadar elimde götürdüm ve bıraktım. Sonraki gün aradığımsa stator sargısında sorun olduğunu söyledi ve yeniden sarabileceğini söyledi. Motoru motorcudan aldım ve marşa bastın sorun gözükmüyordu. Sonraki gün çalıştırdığımda da sorun yoktu. Ancak motoru 1 hafta kullanmasam akü zayıflıyor ve takviye yapmam gerekiyor.
    Motoru yaklaşık 2 aydır kullanmıyorum. Kapalı garajda duruyor. Akünün kutup başını söktüm ancak muhtemelen çalıştırmaya çalışsam aynı sorunla karşılaşacağım. Şimdi bir yerden orjinal stator ve konjektör buldum (stator için 450, konjektör için 380 TL istiyor). Ve ilerleyen zamanlarda da bulabilirmiyim bilmiyorum. Sizce sorun statordan mı kaynaklıdır, konjektörü de değişmem gerekir mi, yoksa tamamen farklı bi öneriniz mi var. Parçaları bulmuşken alayım diyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------

    Bu arada Ankara Etimesgutta Ankara Motosiklet var Mert Motor oraya götürüyorum. Başka bir yer önerirseniz sorunumu çözebilecek sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    08 Mart 2009
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    Cbf150
    Motorda sonradan takılmış, sis lambası usb şarz veya çakmaklık benzeri hatta dörtlü varsa onlardan yapar, yanlış bağlandığında .

  3. #3

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    motorda far içine takılmış küçük çakarın haricinde hiçbir şey takılı değil orjinal harici. ancak çakarlarda direksiyona anahtarla bağlı. anahtarı açmadığım sürece çalışmıyor.

  4. #4
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Belki de artık hakikaten arızası giderildi, ama bu süreçte akü çok yıprandığı için yattığı zaman zayıflıyor?

  5. #5
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Motorla gezip geldiğinizde,yani akü şarj ol
    duktan sonra motora örneğin 1 hafta binmeyecekseniz akünün kutup başlarini söküp evin içerisinde çocukların ulaşamayacağı bir yere koyun tekrar motor kullanacağınız zaman takar ve keyifle gezersiniz,selamlar.

  6. #6

    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul - Pendik (Anadolu Yakası)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    Bi ara hyosung gv250 ve gv650 araştırmaları yaparken bu motorlarda aynı sorunların kronik rastlandığını duymuştum. Statör ve konjektörü değişince çözüldüğünü de..

    Hattâ bazı kimseler suzuki parça kullandıklarını da (emin değilim) söylüyorlardı.
    Belki fikir verir.

  7. #7

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    Cevaplar için teşekkir ederim. Sanırım stator ve konjektörü değiştirip öyle kullanacapım. Her an yolda kalırım endişesiyle motorun keyfi çıkmıyor.

  8. #8
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Kronik bir sorun varsa orjinal parçalar yine sorun çıkarmaz mı?

  9. #9

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    onu ben de bilmiyorum. umarım sorun olmaz. parçaları sipariş verdim. havalar biraz düzelmeye başlayınca ustaya götürüp gerekli bakımı yaptırıp sorun neredenmiş anlamaya çalışacağım. sonucu buradan da paylaşırım.

  10. #10
    kurye13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2011
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    ybr 125
    Önce regülatörü (konjektör) değiştirmek lazım, çoğunlukla bu parça hemen her motor modelinde arıza yapıyor. Üstelik değiştirmesi kolaydır. Statör büyük ihtimalle sağlamdır, değiştirmesi de zordur.

  11. #11
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    motor orta devirlerde (4000 gibi) çalışırken akü üzerinden ölçüm yaptır,minumum 14 volt görüyorsanız boşuna masraf edip sargıları ve konjonktörü yenileme,aküyü sağlam bir cihazda 24 saat TAMPON şarza bağla,sorun hala devam ediyorsa o akü ölüdür,hızlı şarza bağlayıp aküye daha çok zarar verme.

    Sargıların tekrar sarılması hassas bir konudur,öyle ben yaparım diyen her usta o işi beceremez,ölçüm yapmadan asla orj sargıları elletme,sargı kapağı açılarak gözle yanık tel kontrolu yapılabilir ama voltaj 14.2 ila 14.5 arasindaysa hiç gerek yok,yan sanayi ucuz konjektorleride asla taktirmayin motorunuza, sağlam akunuzde gider,orj elektronik konjektorler pahalidir ama o parayı vermeye değer.

  12. #12

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    Bende açıkcası önce akü, stator ve konjektör değerlerini ölçtüreceğim. Ben de konjektörden şüpheleniyorum. Sorun onda ise konjektörü değiştireceğim. Bu kadar şarj deşarjdan sonra (arabadan takviyeyle) ve motoru yatırmadan sonra muhtemelen aküde ömrünü bitirmiş olabilir.

  13. #13

    Üyelik
    09 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2016
    kış boyu kullanmadığım motorumun akü kutup başlarını sökmüştüm. 4 aylık bir sürenin sonunda 1 ay kadar önce motoru çalıştırayım dedim, 4 aydır yatan motor haliyle çalışmadı. aküyü şarj edip çalıştırdım, ardından da bir bakıma soktum. Yağını, yağ filtresini değiştirdim. Enjeksiyon katkısı ekletip akü, şarj kontrolü yaptırdım. Motorumda herhangi bir sorun yok. Bakımı yaptırdığım usta heryerini gözden geçirdi hiç bir sorun yok. Akünün şarjında sorun yok. 1 aydır da keyifle sürüyorum. İlk çalıştırmada tek seferde marş basmıyor ama 2 veya 3 te sıkıntısız çalışıp devam ediyor. İnşallah bir daha sorun yaşamam.

  14. #14
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Hyosung rx 125 sm stator var, koreden getirtmiştim, uyuyorsa özelden yazarsın.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)