Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ramzey gy200 karbüratör ve buji problemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Eylül 2017
    merhabalar.ilk olarak cümleten merhabalar. elime 2006 model tertemiza bir ramzey gy 200 kros motor geçti. uygun fiyata aldım fakat motosiklette iki kusur var.

    - ilk olarak buji yenilerken (ben yaptım bir anlık dalgınlıkla) diş kaptırıp yuvayı sıyırdım buji ince tip tekrar delip, kılavuz çekip büyük motosiklet bujilerinden taksam sıkıntı çıkar mı? yüzük yada helicoil ile aynısını mı takmalıyım? ve alüminyum olmasa mıknatısla toplayacağım fakat süpürge ile çekmek çözer mi? yada üst kapağı sökmek zaruri midir?

    - daha önemli sorun motosikletin karbüratörrü yok. arkadaş karbüratörü bakım için yukarı kata çıkarıyor ve geçen yıl talihsiz bir olay vuku bulup evleri yandı. karbüratörde gitmiş. acaba illaki mikuni aynı karbüratörü mü alacağım. 38 mm lik, gittigidiyorda (hatta aliexpreste daha uygunları mevcut) 60-100 tl aralıklı karbüratörler işimi görür mü? (zira orjinal mikuniler 400-450 tl arası)

    şimdiden teşekkürler, iyi geceler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum geçmiş olsun. buji evet aynısını taksan iyi olur. o yüzden de helicoil yaptırman en mantıklısı.

    burada bir arkadaş silindir içine ince külah gibi bir mekanizma yapıp bu işlem sonrası piston yuvasındaki çapakları temizlemişti (!) ne kadar çeker, ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. tamamen seçim meselesi. ben olsam sökerdim. o riske girmezdim. benim aklıma hep şu geliyor bu gibi durumlarda; o çapaklar piston ile piston gömleği arasına, segman açıklığı kadar bir yere kaçsa ve süpürge ile çekemezsen o çapak bütün gömleği yer bitirir.

    karbüratör olayı ise aynı cc için başka marka karbüratör kullanabilirsin. illa aynısı olmasına gerek yok. sadece bağlantı yerleri aynı yerde olsun gerisi devam.

    kolay gelsin.

  3. #3
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Dostum üst kapağı sök onları temizle bence. Üstteki arkadaşın dediği gibi silndiri çizebilir.

  4. #4

    Üyelik
    06 Eylül 2017
    teşekkürler. ben en iyisi boş zamanda aliexpresten karbüratör gelene kadar kapağı söküp helicoil yaptrayım. bağlantıyı bir şekilde uyduracaz, olmadı cncci arkadaşlara alüminyumdan yaptıracağız. iyi akşamlar


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)