Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

CBR250R 2 Binde Blok Patlaması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Bunu hemen 'aa bak Honda bozulduu' diye yorumlayıp çarpıtmamak gerek, fabrika hatasıdır başka bişeydir bozulur, yüzbinler verilip alınan arabalar bile bozuluyor.

    Burdaki sıkıntı motoru satan firmanın sattığı motorun arkasında durmaması, müşteriyi yolunacak kaz gibi görmesi. motoru sattı mı işi bitti bizimle sonra uğraş dur servisti ustaydı.
    Yapabileceğiniz tüm uğraşları yapın, şikayetse şikayet mahkemeyse mahkeme, sakın cebinizden ödemeyin, hatta tazminat davası açın ölümlü kazadan döndüm motorun hatası yüzünden diye, ki gerçekten Allah korumuş teker komple yağ içinde, yolda bile en ufak bi yağda mazotta nasıl kayıyo teker.
    Malatya CBR bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Türkiyede müşteri hakkkı vs diye birşey yok ve hçbir markaya arabanızı/motorunuzu yada beyaz eşyanızı değiştirtemezsiniz. Burada yapılacak en doğru hamle en baştan sorunsuz olacağını düşündüğünüz bir motosiklete yönelmek.

    Hondanın yeni nesil 250 cc leri zorlama motorlar oldu ve çok fazla sorun çıkardılar. Eski cbf 250 ler 200 300 bin km leri deviriyordu.. Bu motorlar öyle değil. O kesinleşti. Honda 2008 den bu yana üretim kalitesini ciddi bozdu. Aynı şey otomobilleri içinde geçerli. Eski civicleri mumla aratıyor yeni civic..

    Eğer motor arızası yapmayacak bir makine istiyorsanız oda şuan için japonların içinde YAMAHA gibi görünüyor. Hakikaten motorla ilgili bir sorun yaşayanını görmedim şuana kadar..

    Markayı mahkemeye verin muhtemelen kazanacaksınız. Ancak uzun sürecek ve mahkeme masrafları zaman vs vs..

    Zaten boyle bir hasara kullanıcı hatası demeleri kötü niyeti gösteriyor.

    Arkadaşlar bu motosikletler bu paraları haketmez. Özellikle Türkiyede vermeyin almayın..Türkiyede müşterisini üzmeyecek tek motosiklet markası var Oda Borusan BMW başkada tanımam..

    Geçmiş olsun..
    Malatya CBR bunu beğendi.

  3. #23
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Çok geçmiş olsun, işallah çözüme ulaşırsınız.
    Zaten cbr'ın tek avantajı; servis ve honda güvencesi, başka bir avantajı yok,
    bu motorun kaçtane motor kitleme hikayesini okudum, biz biliyoruz servis bilmiyor mu motorun sorunlu olduğunu, ona rağmen kullanıcı hatası deniliyorsa burda kötü niyet ve üçkağıt var demektir
    Bu yüzden honda markasını tercih etmicem
    Ama insanlar umursamıyor akın akın almaya devam ediyor, dolayısıyla sizin sorununuz umurlarında değil
    Nasıl olsa ben bu motoru satıyorum diyor ve gerçektende satıyor
    Trafikte sürüler halinde cbr görüyorum,kurye motorundan farksız,hiçbir cazibesi yok milyon tane önümden aynı renklerde geçiyor
    Bide egazos takıp bağırttırıyorlar iyice gariban-apaçi karışımı bir görüntü oluyor
    (Sanırım havalı olduklarını düşünüyorlar, 250cc bir motorla asla havalı olamazsın boşuna kasma, birisi gelir sorar bu kaçlık diye ? ince ürkek bir sesle fısıldayarak 250lik dersin)
    Bu motorun size yenisini vermeliler
    4 yıl garantilerinin olmasının bir anlamı yok
    2 yıl olsun ama hakkını versinler
    Ahmetcan45 ve AttilaXtreme bunu beğendiler.

  4. #24
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Kedi ulaşamadığı cigere mundar dermiş yine toplanmışlar honda şöyle böyle diye. Honda dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir ve insanlar tekrar tekrar honda almaktadır. Müşteri memnuniyeti olmayan bir malı üstüne para verseniz bu kadar satamazsanız. Burdaki sorun hondada değil honda türkiye distribütöründedir. Malın arıza vermesi olası bir durum ama satıcının böyle yapması akıl almaz. Ha bir de adamın bmw alacak parası varsa zaten honda almaz ne dediğinizin farkına varın.
    KellyKey ve Malatya CBR bunu beğendiler.

  5. #25
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    SS veya SS görüntülü motor alanlar, büyük veya küçük cc olsun, bu motorları hızlı gitmek, bağırtmak sıkıştırmak için alıyor. Amacı bu olmasa naked veya endur alır, ne işi var adamın ss ile. Honda firması , hedef kitlesi motoru sıkıştıran sürücü olan bir aleti 250 cc ve tek silindir olarak tasarlarsa bu arızalar olur. Kullanıcı hatasında ziyade tasarım hatasıdır bence...
    RuzgarSA bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    17 Temmuz 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda Cbr 125 R Repsol
    Öncelikle geçmiş olsun. Hondacılar japoncular nerde diyen arkadaşlar burdayız. Koskoca volkswagen bile hile yapıp trilyonlarca zarara uğramışken direk böyle durumlarda markayı karalamak kötü birşey .Bu durum bence kullanıcı hatası değil ben olsam tüketici haklarına başvururum. Honda olayına gelince japoncular neredeeee? diyen çin malı motosikletleri olan arkadaşlar bu sorunu japoncular bir kere siz hergün yaşıyorsunuz . Kıçı düzelse başı eğriliyor . O nedenle her firmada her meslekte hatada olur hatalı insanda . Genellemek yanlış
    dyavol-77 ve Malatya CBR bunu beğendiler.

  7. #27
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kedi ulaşamadığı cigere mundar dermiş yine toplanmışlar honda şöyle böyle diye.
    Kedi ciğer bu topa girme altından kalkamazsın. İnsanların neye ne kadar para harcayacakları kendilerinin tercihidir. Kimse neyi var neyi yoksa satıp motora yatırmıyor.

    Örnek ben galaxy s2 kullanıyorum istediğim herşeyi sağlıyor.
    "Şu telefonu değiştir iphone 6 al" diyenlere "o parayı ona değil motora veririm" dedim ve gittim. O paraya 125lik motor aldım.
    Şimdi iphone'un yamulmasını eleştirsem kedi-ciğer mi olacak ?

    Biraz daha seç cümlelerini ;)

    Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir ve insanlar tekrar tekrar honda almaktadır. Müşteri memnuniyeti olmayan bir malı üstüne para verseniz bu kadar satamazsanız. Burdaki sorun hondada değil honda türkiye distribütöründedir. Malın arıza vermesi olası bir durum ama satıcının böyle yapması akıl almaz. Ha bir de adamın bmw alacak parası varsa zaten honda almaz ne dediğinizin farkına varın.
    Neden motoru honda ditribütörü mü yaptı ? Serviste sıkıntı olmuştur desen neyse. Distribütörün ne günahı var?

    Motor sorun çıkarmış adamlar orjinal parça ile düzeltmişler.
    Bu bloğun sıkıntıları var. Bu 3. değil 5. değil.
    Sorunu çok hızlı halledip üzerine yatıyorlar. Bu sorun Hondanın sorunu fakat bu dediğin cümlelerdeki en büyük üretici genel olarak memnuniyet gerçeğini değiştirmez tabiki de bu modelin sıkıntılı olduğu gerçeğini de değiştirmez.

    Altın elbiseli adamı izliyor musun ?
    Şuan yarışlardaki sorunlu bloğunu ve ısrarla o blok üzerine gitmelerini ve yarışçıların çektiği çileyi anlatmıştı bir iki defa.
    Olabilir hatalı bi mühendislik vardır. Bu başarılarını sıfırlamaz. Büyük firma bunu düzeltmeli üzerine yatmamalı olay bu.

    2012 den bu güne patır patır dökülen motorlar var. Hata belki %5 civarında fakat satılan sayı çok olunca sorunu yaşayan da çok oluyor.
    E honda da büyük firma dedik değil mi? Bu insanlar dünya kadar para veriyor kaliteli sorunsuz mal alıcam diye.

    E o zaman ?
    06Serhat ve AttilaXtreme bunu beğendiler.

  8. #28
    E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Merhaba büyük geçmiş olsun. Ben honda crf250l ve Cbr250r i çok inceledim almaktan vazgeçtim nedeni ise bilyali yatak olmamasıydi. Bu da 20 000 km lerde böyle sorunlar açacağı muhtemeldi. Tüm rakipleri bilyali yatak iken honda amca maalesef yine maliyeti düşürmek amacı ile boyle birsey yapmıştir.bu tip motorlarda motor yagi na çok çok dikkat etmek gerekiyor.

  9. #29

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Öncelikle çok geçmiş olsun umarım sorununu cebinden kuruş çıkmadan çözerler. Bence mesele honda arıza yapmaz yapamaz mantığıyla olaya bakarsak çok yanlış olur. Her marka gibi honda da arıza yapabilir, yamaha da olabilir veya en sağlam bir markada olabilir. Herşey o anda gelişen bir tersliğe bakmıyor mu? Burda benim yanlış gördüğüm distbiratörlüğün veya yetkili servisin iş güzarlığı ve o yetkili serviste çalışan ustaların yavşaklığı. Bizim insanımız üç kağıtçılığı , yalan söylemeyi ve de hilekarlığı çok seviyor. Arkadas adam motorunu sizden başkasına götürmemiş ve de motorunu siz revizyon yapmışsınız ve bu motor blok çatlatmışsa bu sizin sorununuz, neden sizin sorununuz çünki motor bloğu kapalı kutu kimse içini açıp bakma veya müdahale etme derdinde değil orayla işide yok. Artı adamın kendi canına ve malına niye bilinçli bir şekilde kast etsin de kendini yolda bıraksın. Anca böyle birşey olduğunda kullanıcı hatası olabilir. Bunun dışındaki durumlarda bence yetkili servis ve fabrikanın sorumluluğu altında olay.
    Bizim insanımız neden yavşak çünkü sanki parası cebinden çıkıyomuş gibi elin japonunu savunuyorlar. Neymiş kullanıcı hatasıymış , neymiş oymuş buymuş. Neden benim insanımın cebindeki parayı japonlara verdiriyorsunuz arkadaş. Fabrika hatasının farkında yeniden yap motoru, özür dileriz biz bir yanlışlık yapmışız ondan çok geçmiş olsun diyebilirsiniz arkadaşıma. Oda bu duruma sevinip sizi herkeze övse daha çok motor satıp daha çok servisinizde para kazanmaz mısınız ? Bu kadar salak mısınız da bu olacakları görmüyorsunuz ?.
    Evet bence salaksınız, çünkü en çok kendi insanınızı kandırmayı seviyorsunuz. Honda markası türklerin olsa ve japonyada da satış yapmış olsak eminim adamlar fabrika hatasına sokmak için ellerinden geleni yaparlar. Bizde de kullanıcı hatasına sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
    Türkiye'de nerde böyle işini doğru yapmayan insan varsa emin olsunlar o kazandıkları paralar hep haram, bir gün hepsi çıkacak.
    Allah herkezi doğruluktan ayırmasın. (Amin)
    abeciMotoru bunu beğendi.

  10. #30
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu motosikletler bu paraları haketmez. Özellikle Türkiyede vermeyin almayın..Türkiyede müşterisini üzmeyecek tek motosiklet markası var Oda Borusan BMW başkada tanımam..

    Geçmiş olsun..
    Bmw de borusanında zamanında yaptıklarını biliyoruz...
    0 diye kullanılmış hatta kazası olan bunu geçtim üretim hatası bulunan motor satıpta mevzuyu bildikleri için şikayeti olan parça için başka bir parçaya servis formu açıp sahibini aylarca süründürdüğünü dünyalar kadar servis parası almak güzel tabii..

    Çok uzakta değil bu forumda konusu var muzdarip olan arkadaşında kaç ay uğraştı mahkemede

    Telefondan girdiğimden konuyu aratıp link atamayacam ama sanırım motorda k1200s olacaktı yanlışım yok ise


    Bu arada arkadaşa çok geçmiş olsun
    Bir çoğununda dediği gibi servislerdeki işçi ve işçilik kaliteside çok düştü ve hali ile son kullanıcıya da yansıyor bu durum...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  11. #31
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne güzel iş adamların elinde sürekli piston segman set var ki 3 günde motoru yapalım kimse ses çıkarmasın!

    Çamurluk istesen 2 ayda gelir.
    Bir serviste neden sürekli hazırda krank,piston segman tutulur ?

    Hani honda daha güçsüzdü fiyatına göre size verdiği şey daha azdı ama sorunsuzdu ve servisi iyi olduğu için alınıyordu.
    Ee şimdi ne olduk ?


    Geçmişte 2011 ve 2012lerde de olduğunu biliyorum
    en sağlam seri 2013 o halde

  12. #32

    Üyelik
    12 Ekim 2015
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada aslında büyük ihtimalle sorunun kaynağı başka bir yerde ama bunlar asıl kaynağı çözmek yerine ortaya çıkan sonuçları düzeltmekle uğraşmışlar. Pistonu değiştirince düzeliyor ama mesela yağ pompası bozuk diyelim, piston bir süre sonra tekrar patlıyor. Bizim kapasitesiz tamircilerimizin, civata söküp takmaktan başka bir şey bilmeyen ustalarımızın çözmesi ve bulması zaten beklenemezdi. Burada garip olan mühendis bozuntusunun da buna kullanıcı hatası diyebilemesi. Bu motorda devir kesici olmasa ve sürekli kırmızı devir bölgesinde sürülme ihtimali olsa ben de kullanıcı hatası diyebilirdim. Bu arada devir kesici var değil mi ? Bir de kulanıcı hatası olan şey neymiş onu merak ettim ? Açıklama yaptılar mı ? Sübap kesmesi kullanıcı hatası olamaz.

    Özetle tam Türk işi yaklaşım ve güzel memleketimize özgü durumlar... Marka Honda da olsa kafalar hep aynı...
    abi adama diyorum bu bana özel bi motor degil dünyada satılan bilinen en iyi markalardan ve en çok satan modellerden biri.
    8-9 bin devirde patlamaz.
    Onlar şöyle benzetmelerde yaptı sen 6.vitesten 3.vitese atarsan kesici falan kalmaz dedi.
    iyi dedim bu şekilde bişey yapsam motoru sana sapasağlam getiremem kendimde saglam kalmam bu yağ ile :D
    çok salakça davranıyolar..
    bana ilkte büyük ihtimal yağ pompası hatası bizim suçumuz dediler. sonra sübap a dönüştü

  13. #33
    Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Bende de var 2 tane cbr250, 2011 modelini 17 aydır kullanıyorum bakımlarını yaptırıyorum ve en önemlisi kasmıyorum,bazen limitleri zorluyorum ama 5dk yı geçmiyor. Sadece viraj yapmayı seviyorum,düşük hızlarda dar yollarda virajı çok iyi. Motoru bozulan arkadaşın nasıl sürüş karakteri olduğunu bilmiyoruz? belki de işçilik hatasıydı,yada rodajdan yeni çıkmış makineyi aşırı kasıp sürekli redline gitti (bu ikisi dışında sebep göremedim)
    Sokollu bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    12 Ekim 2015
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış. O yağa bulanmış lastikler Allah esirgesin daha kötü neticeler doğurabilirdi.

    Olaya bu açıdan bakınca sizin adınıza sevindim.

    Umarım Honda Türkiye yaşadığınız sorunlara çözüm bulma noktasında müspet kararlar verip,sorunlarınızı ivedilikle çözer.
    honda türkiye dedi sübap kesmesi diye. bana bu davranışları honda türkiye yapıyor.

  15. #35

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Şehir
    Maltepe/İST
    canımdan oluyordum bu arıza yüzünden az kalsın ölüyordum die dava açıyorsun,
    ondan sonra onlar senin peşinden koşuyor
    yeterki servis kayıtların faturaların vs sende bulunsun

  16. #36

    Üyelik
    12 Ekim 2015
    Alıntı Osırıs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de var 2 tane cbr250, 2011 modelini 17 aydır kullanıyorum bakımlarını yaptırıyorum ve en önemlisi kasmıyorum,bazen limitleri zorluyorum ama 5dk yı geçmiyor. Sadece viraj yapmayı seviyorum,düşük hızlarda dar yollarda virajı çok iyi. Motoru bozulan arkadaşın nasıl sürüş karakteri olduğunu bilmiyoruz? belki de işçilik hatasıydı,yada rodajdan yeni çıkmış makineyi aşırı kasıp sürekli redline gitti (bu ikisi dışında sebep göremedim)
    etinin budunun ne olduğunu bildiğim 14 bin km kullandığım motor. Full redline gidicek istanbulda yolda yok zaten..

  17. #37
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Alıntı lensenes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    etinin budunun ne olduğunu bildiğim 14 bin km kullandığım motor. Full redline gidicek istanbulda yolda yok zaten..
    O yüzden Tekirdağ yoluna mı vurdun kendini

    Geçmiş olsun umarım diretir de maliyetini Honda'ya karşılatmayı becerirsin.

    Hangi yağı kullandın, hangi devirlerlerde sürdün, periyodik bakım hangi serviste yapıldı, rodajı nasıl yaptın bir yaz sana zahmet.
    --------------------------------------

    Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

  18. #38
    xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    13 model de bende var.. 30 bini biraz geçtim.. Henüz eksantirik gergi yayı dışında bir problem çıkarmadı..çok geçmiş olsun umarım honda tr nin yaptığı kaypaklık işe yaramaz masrafsız halledersin..

  19. #39
    Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2013
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O yüzden Tekirdağ yoluna mı vurdun kendini

    Geçmiş olsun umarım diretir de maliyetini Honda'ya karşılatmayı becerirsin.

    Hangi yağı kullandın, hangi devirlerlerde sürdün, periyodik bakım hangi serviste yapıldı, rodajı nasıl yaptın bir yaz sana zahmet.
    Tekirdağ yolu basılmayacak gibi değil zaten en son bayramda kardeşimle çanakkaleye gittik, keşan taraflarında 2 sym wolf denk geldi,kapanmış gidiyorlar. Kardeşime şunları bi yoklayalım dedim 140 150 peşlerinden gidiyorum yetişemedim,acıdım motora. Ortalama 110 120 bu motorun hakkıdır,üstü zarar..

  20. #40
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    PCX150
    Katılıyorum. Hemen yamaha sorunsuz vs. Diye başlamışlar öncelikle geçmiş olsun.
    Burda 3 olay var. 1.si motorun yapıldıktan sonra tekrar arıza vermesi 2.si bunu tekrar işleme almamaları 3. Tekerin yağlanmış ve bildiğiniz kazaya sebebiyet oluyor.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)