farklı bir stop olayı (video'lu)

Motosikleti
Fazer8 abs
arkadaşlar merhaba.
Bir kaç gündür dikkatimi çeken olayı, sizinle paylaşmak istedim.
videodanda anlayacağınız üzere ani gaz verimlerinde motor stop etmekte.Ancak deviri normal yükseltirsen sorun yok. Neden kaynaklanıyordur acaba? Sorun demiyorum belki olması gereken budur. Cevalarınız için teşekkür ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=AqpCRkRAXYA

Dostum commuterler yakıt tasarrufu için yapıldığından dolayı böyle ani hareketlere gelmiyor.Benim motorda da oluyor aynı şey :) Anormal bir durum yok anlıcağın

Eğer soğukta yapıyorsa motor ısınmamıştır,jikle çekiliyken bir dene.Ayrıca motor soğukken ani gaz verme segmanların ömrü kısalır.Eğer jigledeyken de yapıyorsa karbüratörden ve karbüratör ayarından olabilir.

Bu motorlarda normal. Nedeni ise karbüratör. Ama kimse ybr esd yi ani gazla stop ettiremez :)

Motosikleti
Fazer8 abs
o hareketi yapmadan önce 20 km gezip geldim. Başlıktada dediğim gibi sorun diyemedim belki olması gereken budur. Ama sorunda varsa tabiki hemen gösteririm

o hareketi yapmadan önce 20 km gezip geldim. Başlıktada dediğim gibi sorun diyemedim belki olması gereken budur. Ama sorunda varsa tabiki hemen gösteririm
Dostum o zaman karbüratör ayarına bak malum kış ayındayız rölanti düşük gelmiş olabilir.O da istop ettirir.

Emin olmamakla beraber bana pek normal bi durum gibi gelmedi.
Benzin filtresini değiştir istersen belki işe yarar.
Zaten 5 TL lik bişey :)

Bi hafta falan yatınca soğuk havada ilk çalıştırdığımda başıma geldiği olduda 20km gezsem böyle bişey yapmaz diye düşünüyorum, sonuçta ani gaz açtığımız zamanlar oluyor :silent:

Birde stop ettiği gibi marşa basıyorsun, arada 5-10 saniye kadar beklemen gerekiyor, sebebini bilmiyorum ama daha doğru olduğunu biliyorum :mrgreen:

Ani gazlamakta sıkıntı olmaz ama motor rölantide dururken birden tam gaz vermek zaten anlamlı bişey değil çok gerekli bişey de değil. 1-2 saniye çeyrek-yarım gaz ver sonra tam gaz ver hiç sorun olmaz. Tek silindirli 4 zamanlı karbüratörlü motorlar hep böyle, motorun döner kütlesi az, düşük devirlerde ateşleme sayısı az. Karbüratöre birden tam gaz verince ayarı kaçıyor rölantide bile durmuyor stop ediyor. Burdaki olay boğulma da değil onun tam tersi hatta, karbüratörün o durumda motora verdiği hava benzine göre çok çok fazla o yüzden de motor çalışamıyor stop ediyor.

Ani gazlamakta sıkıntı olmaz ama motor rölantide dururken birden tam gaz vermek zaten anlamlı bişey değil çok gerekli bişey de değil. 1-2 saniye çeyrek-yarım gaz ver sonra tam gaz ver hiç sorun olmaz. Tek silindirli 4 zamanlı karbüratörlü motorlar hep böyle, motorun döner kütlesi az, düşük devirlerde ateşleme sayısı az. Karbüratöre birden tam gaz verince ayarı kaçıyor rölantide bile durmuyor stop ediyor. Burdaki olay boğulma da değil onun tam tersi hatta, karbüratörün o durumda motora verdiği hava benzine göre çok çok fazla o yüzden de motor çalışamıyor stop ediyor.

Ybr esd de bu olay olmuyor. Hayvan gibi asılsan bile stop etmiyor adamlar yapmış gerçekten :)

Demekki karbüratöründe çift jet var düşük ve yüksek devirler için. 2 zamanlı küçük motorların karbüratörleri de böyle.

Jet main, jet pilot diyor onlar sanırım. Bizim karbüratörleri neden böyle yapmamış zeki çinliler.
57dgZTD.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar