Motosiklet Römorku

Konuyu doğru yeremi açıyorum bilmiyorum :)
Uzun zamandır motosiklet kullanıcısıyım,12 senelik İstanbul yaşantımda malesef bu zevkten bir süre mahrum kalmıştım,
Şimdi tekrar Tekirdağda ikamet ettiğim için bir motor edindim,burada herşey motor ile yapılabilmekte,Burada motor insanın el ve ayağı gibi birşey,hem pratik oluşu hemde ilçemizde trafiğin fazla akışkan olmamasından dolayı insanlar genelde motoru tercih etmekte

Motora olan bu aşırı ilgiden dolayımıdır bilmem,kros yarışlarının bir ayağıda burada yapılmakta (Hayrabolu)

Piknik ,balık tutmak gibi faaliyetlerile fazla ilgili olduğumdan,ve bu yerlere gitmek içinde motorumdan vazgeçemediğim için (doğa=motor)
Kendime bir römork yaptım,belki burada bulunanlara faydası olması açısından paylaşmak istedim

Öncelikle belirtmeliyimki,römork motora bağlı iken yol alışı çok stabil,kasis,çukur fark etmiyor,şu ana kadar hiçbir şekilde direksiyona yada motorun gidişatını tehlikeli düşürecek bir durum ile karşılaşmadım
Tabiiki tedbir elden bırakmamalı,fazla süretli kullanmamak lazım

Römorkun şasesini:

25 lik köşebentten yaptım
Alt tabanı 9 mm kontraplak
Yan duvarları 1mm saç (yapıştırdım)
Bağımsız üspansiyonu ise 40*40*2mm profil,
Amortisörler Honda activanın ön amortisörleri (En ucuzuydu :)) biraz yumuşak kaldı gibi ama artısı olarak römorku arkada sektirmiyor

Kullanım alanı ölçüleri:
En:80cm
Boy:100 cm
Derinlik:40cm

100 kg yi kolaylıkla taşıyabiliyor,ama tavsiye etmiyorum,motorun dengesini bozabiliyor...

9b51f82c-8d0d-458f-b6d9-1a0653029dcb.jpg

b90602e3-52a5-4842-868a-0d9907c43ed6.jpg

501c29aa-4f1f-4b23-bcc5-65c3ee7fad1d.jpg

6b6efee1-7e57-4748-87cf-1623fa161075.jpg

Her türlü şartta test ettim,sonuç gayet iyi.

P09-02-13_1600.jpg

f61e87c7-83e8-4ca7-afcc-38f2c1cc82de.jpg

1553cca3-ca96-4ae8-8709-b1b39272b1d1.jpg

fc6a5f05-08ee-4b14-9125-1e0d8b911f61.jpg

:)
496fac95-f812-440d-9f78-5c90c1f2ce04.jpg

İnnovamın km saati çalışmıyor,sorunun hız sensöründen kaynaklandığını düşünmekteyim,çevremde ayni motordan bulunmadığından bu seçeneğide deneyemiyorum.
Bir satıcı sensörün 100 tl olduğunu belirtti,bu sensörü daha ekonomik anlamda nereden temin edebilirim:silent:

römorkun güzel olmuş arkadaşım. Güle güle kullan. Bendede var buna benzer bi römork. Titanla odun çekerdim tarladan. Titanı sattım, wolf aldım. Wolf biraz daha narin. Ona takmıyorum. Piyanist irfan abimdede var bitane. Çok güzel. Oda cbf 150 ye takıyor. Kendi el yapımı.

Kocaeli İl Temsilcisi
eline koluna sağlık hocam gayet kullanışlı sağlam vede şık olmuş , doğa dedimiydi, balık avcılık deyince hakkaten motosiklettende vazgeçemiyor heleki birde arabanız yok ise vede bulunduğunuz coğrafya römork kullanımına müsait ise böyle bir römork almak yada yapmak yada kullanmak insana farz oluyor :)

aynı durumlardan istinaden zamanında benimde bir çalışmam olmuştu , tabi motosiklet hurdalığına yakın olmam benim en büyük avantajlarımdan birisidir:) geçenlerde marş motoru marş rublesi ve zinciri lazım oldu mz motosikleti marşlı yapmak için ,toplamda yenisi ,170 liralık malzemeleri bilin bakalım kaça aldım ? :) 20 lira hemde birtanede değil 4 tane marş motoru aldım en uygun olanı kullandım diğerlerini iade edeceğim daha ne olsun :)
mesela kullandığınız amörtüsörlerin aynından bende kendi römorkumda kullanmıştım çiftini 20 liraya aldım , tam yüklediğinizde amörtüsörler dibine kadar oturur ekstra bir takoz varmı askı sisteminde ? 2 adet scooter tekerini firen tertibatıyla birlikte (diski, kaliperi, balataları, firen merkezi vs. ) 100 lira :)
römork hakkaten gayet güzel olmuş ben zamanında etraflıca uğraşmıştım hatta firen sistemi bile yapmıştım şimdi lazım oldukça kullanıyorum :)

elinize kolunuza sağlık ): belki faydası dokunur diye bu linke bakmanızda fayda olur diye düşünüyorum bir şey lazım olursa yardımcı olmaya çalışırım :)

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/99507-kocaelinden-motosiklet-hurdaligi.html

römork yapım aşamaları :)

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...tosiklet-romorku-yapimi-piyanist_irf-dan.html

videosu :

http://www.youtube.com/watch?v=QZLsk1f2AUc

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş.

İrfan abi römork fren katkısı ile Abs den sağlam duruş yakalar kesin.:mrgreen:

Hepinize teşekkür ederim,

İrfan arkadaşım daha foruma üyeliğim yeni sayılır,daha önce çalışmanızı incelemiştim,çok emek vermişsiniz,bunada değmiş doğrusu
Bahsettiğim gibi amortisörler çok yumuşak dolayısı ilede esneme fazla oluyor,Bende sahibinden sitesinden 30 tl ye almıştım
Düşüncem aksın belirli bir esneklikten sonraki bölümüne plastik yumuşak bir takoz koymak,herhangi birr sert darbede amortisöre verebilecek zararı minimuma indirmek

Activalar 110 kg civarı,ön amortisörede 50-60 kg gibi bir yük düştüğünü düşünürsek,bizimde römork dahil ağırlığı bu seviyede tutmamız lazım
Ama buda zor,oltaydı,tüptü,kapkacak,tabure derken liste uzayıp gidiyor :) ...çadırı unutmuşum :mrgreen:

İnnovaya hız sensörü bulunabilirmi sizin oradaki hurdalıktan? ilk mesaajımın sonunda belirtmiştim

Kocaeli İl Temsilcisi
Hepinize teşekkür ederim,

İrfan arkadaşım daha foruma üyeliğim yeni sayılır,daha önce çalışmanızı incelemiştim,çok emek vermişsiniz,bunada değmiş doğrusu
Bahsettiğim gibi amortisörler çok yumuşak dolayısı ilede esneme fazla oluyor,Bende sahibinden sitesinden 30 tl ye almıştım
Düşüncem aksın belirli bir esneklikten sonraki bölümüne plastik yumuşak bir takoz koymak,herhangi birr sert darbede amortisöre verebilecek zararı minimuma indirmek

Activalar 110 kg civarı,ön amortisörede 50-60 kg gibi bir yük düştüğünü düşünürsek,bizimde römork dahil ağırlığı bu seviyede tutmamız lazım
Ama buda zor,oltaydı,tüptü,kapkacak,tabure derken liste uzayıp gidiyor :) ...çadırı unutmuşum :mrgreen:

İnnovaya hız sensörü bulunabilirmi sizin oradaki hurdalıktan? ilk mesaajımın sonunda belirtmiştim

aynen çok doğru söylersiniz aslında amörtüsörün varlığı römork boş iken daha iyi işe yarıyor çukurda kasiste römork hiç hissetmiyor :) anlatmaya çalıştığınız yedek parça cup motosikletlerde varmıdır ? honda innova hurdası görmedim ama 2-3 tane honda beat var onlarda varmıdır bahsettiğiniz parçalar ? yada bir resmini koyma şansınız varsa bakayım nasıl bir şey ?

sizin saatleriniz tel ile calismakta,innovaninkiler elektronik,saate hizi sanzimanda takili olan sensor iletiyor,kursat beye sordum ama onun daha buyuk sorunlari var,iyilesince bakicak,bunlari otobusten yaziyorum su anda,resimde koyamiyorum,yolculuktayim ankaraya dogru,zahmet olmazsa honda innova speed sensor diye aratirsaniz ,ebayda resimleri cikiyor

Kocaeli İl Temsilcisi
sizin saatleriniz tel ile calismakta,innovaninkiler elektronik,saate hizi sanzimanda takili olan sensor iletiyor,kursat beye sordum ama onun daha buyuk sorunlari var,iyilesince bakicak,bunlari otobusten yaziyorum su anda,resimde koyamiyorum,yolculuktayim ankaraya dogru,zahmet olmazsa honda innova speed sensor diye aratirsaniz ,ebayda resimleri cikiyor

hayırlı yolculuklar bu yakınlarda tekrardan gideceğim hurdalığa aklımda bahsettiğiniz sensör :)

arkadaşlar bende motoruma bir yan sepet taktırmak istiyorum bu sepetler sürüşü nasıl etkiliyor birde ruhsatta felan nasıl bir değişiklik istiyor?bileniniz var mı?

Kocaeli İl Temsilcisi
arkadaşlar bende motoruma bir yan sepet taktırmak istiyorum bu sepetler sürüşü nasıl etkiliyor birde ruhsatta felan nasıl bir değişiklik istiyor?bileniniz var mı?

eğer motosikletin fabrikasyon yani fabrika çıkışlı sepetli değil ise motosiklete yasal yönden römorku tescil ettirmen zor iş biraz , zamanında araştırıp sormuşluğumdan biliyorum , yanlışım varsada bilen arkadaşlar düzeltsin :)

motorunun markası modeli nedir ? profilindeki motosikletten bahsediyorsan yan sepetin ebatlarıyla orantılı olarak motorunu zorlayabilir , aslında bu derincede bir konu , yan sepetin avantajlarıda var eksi yanlarıda , motosiklete römork takmak motoru yıpratır ama bakma işte 40 yılın başında ufak tefek nakliyat işlerini hallediyoruz :)

eğer motosikletin fabrikasyon yani fabrika çıkışlı sepetli değil ise motosiklete yasal yönden römorku tescil ettirmen zor iş biraz , zamanında araştırıp sormuşluğumdan biliyorum , yanlışım varsada bilen arkadaşlar düzeltsin :)

motorunun markası modeli nedir ? profilindeki motosikletten bahsediyorsan yan sepetin ebatlarıyla orantılı olarak motorunu zorlayabilir , aslında bu derincede bir konu , yan sepetin avantajlarıda var eksi yanlarıda , motosiklete römork takmak motoru yıpratır ama bakma işte 40 yılın başında ufak tefek nakliyat işlerini hallediyoruz :)
motosiklet profilimdeki motosiklet... daha önce arkaya römork takıyordum 100 lük motorumun,çok işimi hallediyordum, şimdi sepet takıp yanımda dursun istemiştim ama ruhsat işi zormuş dediğiniz gibi...teşekkürler

İrfan arkadaş fotosunu buldum
Şanzımanın yanında bulunan ufak zincir dişlisine benzer bir dişlide tam kapağın içinde var,vitese takıldığında dolayıcı ile dış dişli dönerken içeridekide dönütor
Herhalde onun devrini okuyup saate iletiyor,
Hertarafı kapalı bir malzeme ,nasıl çalıştığını tam olarak kavrayamadım

images

Serdar bey yana sepet taktığınızda motoru yatırmayı unutmalısınız,virajlarada temkinli girmeniz gerekir,özellikle sepete doğru dönüşlerde risk dahada artar diye düşünüyorum..

Kocaeli İl Temsilcisi
yusuf hocam bu gün hurdalıktaydım hurdalığı talan etmişler ve malesef benim için çok üzücü bir konuyla karşı karşıya kaldım mal dahibi arttık motosikletlerin tümünü başka birine toptan satmış ve artık kocaelinde motosiklet hurdalığı diye bir şey olmayacak , kaza keder muhabbetle karışık kendime bir honda scooter aldım kazalı motoru iyi durumda şasi iyi sadece granajları parçalanmış yani uzun süre uğraşacak malzeme var elimde ama onlarıda hallettiğim zaman artık başvuracağım bir motosiklet hurdalığı olmayacak malesef , ben gittiğimde motosikletleri kaldırıyorlardı ortalık hareketliydi bayağı , özellikle araştırdım ama innova ya rastlamadım gerçekten yardımcı olmayı isterdim , artık hurdalık diye bir şey yok üzüldüm valla :(

bu yukarıdaki hondayı kurtarabildim hiç hesapta yoktu ama birdaha motosiklet olmayacağı için son kez bunu borç harç almış bulundum :)

İrfan arkadaşım çok teşekkür ederim ,zahmet edip bakman yeterli,motorların üzerinde Ulubatlı Hasan gibisin :)
Senin içinde kötü olmuş,farkettiğim kadarı ile sizde benim gibi sürekli birşeyler üretmeye çalışıyorsunuz,o hurdalık bizler için eşi bılunmaz gizli bir maden aslında,hayırlısı diyelim...

yusuf hocam bu gün hurdalıktaydım hurdalığı talan etmişler ve malesef benim için çok üzücü bir konuyla karşı karşıya kaldım mal dahibi arttık motosikletlerin tümünü başka birine toptan satmış ve artık kocaelinde motosiklet hurdalığı diye bir şey olmayacak , kaza keder muhabbetle karışık kendime bir honda scooter aldım kazalı motoru iyi durumda şasi iyi sadece granajları parçalanmış yani uzun süre uğraşacak malzeme var elimde ama onlarıda hallettiğim zaman artık başvuracağım bir motosiklet hurdalığı olmayacak malesef , ben gittiğimde motosikletleri kaldırıyorlardı ortalık hareketliydi bayağı , özellikle araştırdım ama innova ya rastlamadım gerçekten yardımcı olmayı isterdim , artık hurdalık diye bir şey yok üzüldüm valla :(

[url]http://img833.imageshack.us/img833/2337/img050fj.jpg[/URL]

[url]http://img341.imageshack.us/img341/5881/img055nm.jpg[/URL]

[url]http://img255.imageshack.us/img255/7489/img072ua.jpg[/URL]

bu yukarıdaki hondayı kurtarabildim hiç hesapta yoktu ama birdaha motosiklet olmayacağı için son kez bunu borç harç almış bulundum :)

İrfan abi o hondadan çok güzel bunun tarzında bir scooter olur kanımca.

Kocaeli İl Temsilcisi
[url]http://b1302.hizliresim.com/16/f/k2rj4.jpg[/url]
İrfan abi o hondadan çok güzel bunun tarzında bir scooter olur kanımca.

sen benim aklımı okuyorsun kardeşim :) evet ilk başta kızıma özel bir araç yapmayı planlayarak aldım lakin sonradan bunun gibi bir şey yapılmasının daha yerinde ve masrafsız olacağı kanısına vardım ki pekte araştıracak zamanım yoktu nette sen bu resmi paylaşmışssın :)

bu arada aldığım yavrucak 3450 km de kaza geçirerek sanırım perte çıkmış , şasi elektirik, yürüyen aksaamı motor kısmı cilli gibi orjinal lakin granajlarına aldanmayın onlar haşat olmuş ,

şimdi değişik bir şey yapacağım diye hemen hayallere kapılmayın ( heveslenmeyin ):) biraz beklememiz gerekecek :) iş arasına iş sokmak prensibim değil, ama zamanı gelince hem üzerinde fiber uygulaması çalışmak hemde sadece onunla uğraştığımda ortaya güzel bir şeyler çıkarmak amacım :) şimdilik kırığını döküğünü ayıklayıp tespit yaparak eksiğini gözlemlemek daha sonra üzerine brandayla kapatıp olgunlaşması için zamana bırakmak olacak :)

ah ülen bi tanede honda aktivia vardı kaportası ezik büzüktü ama düzeltirdim ikisinden bir motor toplardımki benide 6 ay oyalardı mis gibi olurdu :) ama nakitsizlikten alamadım :salut:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

motosiklet profilimdeki motosiklet... daha önce arkaya römork takıyordum 100 lük motorumun,çok işimi hallediyordum, şimdi sepet takıp yanımda dursun istemiştim ama ruhsat işi zormuş dediğiniz gibi...teşekkürler

çok iyi bildiğim bir şey vardır oda olmayacak bir şeyin olmadığı insanoğlunun yapamayacağı tek şey ölüye can vermektir :) römork olayı öyle kıyı kıyı şehir içlerinde küçük çaplı alışverişlerde dağda bayırda kullanılır ama bunun yasal olmadığının vurgusunu yapmak sohbetini eden insanlar olarak söylemek durumundayız ,

zira motosiklet 100 lük değil 50 cc lik bile olsa yine uygun römorkla iş görecektir tamamen kişinin algısı , kulanım amacıyla alakalı bir durum :) rica ederim kazasız sürüşler.

Bir büyüğümüzün tavsiyesi üzerine,römorkun motora olan bağlantısının yerini değiştirdim
Nedeni daha önce römorku üst seviyede bir yere bağlamamdan dolayı motorun dengenin çabuk bozulacağı ihtimali,bundada doğruluk payı çok motorsiklet kullanan birini düşürmek istersek herhalde ilk kuvvet uygulayacağımız kısım motorun üst kısımları olurdu

Ama alt kısımlara ne kadar kuvvet uygularsak uygulayalım, ağırlıktan ve yere temas edilen yere yakın olacağından dolayı başarılı olucağını zannetmiyorum..
Römorkun bağlantı yerini arka tekerin aksının yakınlarına bir yerlere yapmaya karar verdim,tabii arka aksa bağlamak şartı ile,
motorun selesinden aşağıya bir bağlantı indirmek malesef ayni şeyi tutmuyor...

P25-02-13_1339800x600.jpg
,
.
.
P25-02-13_133901800x600.jpg
.
.
.
P25-02-13_134101800x600.jpg
.
.
.
P25-02-13_1342800x600.jpg
.
.
.
P25-02-13_134102800x600.jpg
.
.
.
P25-02-13_1349800x600.jpg
.
.
Yolcudur abbas bağlasan durmaz :)
.
P25-02-13_135701800x600.jpg
.
.
.
P25-02-13_135601800x600.jpg

usta ellerine sağlık,karavandan sonra bu baya basit geldi gözüme :cherry: bağlantı yeri öbürüne nazaran daha estetik olmuş,en yakın zamanda başlıyorum bende inş...
khsxg.jpg
[/url][/IMG]
kht1b.jpg
[/url][/IMG]
kht2k.jpg
[/url][/IMG] böyle bişey düşünüyorum,benim motor biraz kaba olandugundan bu gözüme daha hoş geldi,yanlız tekerlek seçimi biraz huylandırıyor,küçük tekerleğin artısı eksisi ne olur onuda üstadlardan dinlemek lazım:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar