motosiklette jikle kullanımı

arkadaşlar selamlar.malum kış ayındayız.motorum 1 yıllık ilk çalıştırma anında jikleyi nasıl kullanmamız gerekiyor.motorum garajda durmasına ve 5 dakika çalıştırıp binmeme rağmen sabahları soğukta tekliyor.ışıklarda stop ediyo süratlenince gaz kesip boğulur gibi oluyor.jikleyi açık bir şekildemi bırakmamız gerekiyor.yoksa motoru çalıştırmadan kontak açıkken jikle kolunu açık bırakıp motoru çalıştırdıktan sonra kapatmammı gerekiyor.yada bu sorunu başka nasıl halledebilirim.teşekkürler

sabahları 1-2 kez gaz kolunu çek bırak sonra jikleni orta seviyeye çek marşa öyle bas.marş aldıktan sonra 3-4 bin devir aralığında jikleni ayarla bırak öyle çalışsın 5 dk kadar çalışma sıcaklığına eriştiği zaman motorun jikleni kapat.

Motosikleti
Fazer8 abs
ben en üste alıyorum jikleyi çalıştırıp ortalama 20 - 30 saniye sonra ortaya alıp biraz bekledikten sonrada normale alıyorum sorun felanda olmuyor teklemeye gelince bence bujiden yapıyor olabilir

soğuk sabahlarda
jikleyi çekiyorum. marşa basıp çalıştığı anda çok az gaz verip gazı bırakıyorum.
sonrasında 1 dakika kendi 2000 devirlerde çalışıyor. sonra jikleyi indirip devam ediyorum.
bu sabah hava 0 derece aynı yöntem devam :)

sıcakken rolanti devrim 1400 rpm.
soğukken 1000-1100rpm civarı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar