Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Koray harikalar yatattı. (Cbf 150 H4 Xenon montajı)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Merhaba Arkadaşlar, bi kaç hafta önce Ahmet arkadaşımız, grup içersinde sohbet ederken (Ya Ethem, senle bi h4 xenon işine girelim. 100 tl 50-50 bölüşürüz. Ambalajda 2 ampul 2 balast var. Şu dandik farlardan kurtulalım) dediği an xenon kafamda selektör yapmaya başlamıştı zaten Bu uzun süredir kafamda olan bi şeydi, mercekli xenon düşünüyordum ama 200 tl yi aşkın maliyetinin olması hep bir sonraki tarihe ertelememe sebep oluyordu ve Koray ın ürününün 90 tl ye indiğini görünce beklemek istemedim. Kargosu ıvır zıvırları 100 tl. Yani kişi başına 50 şer tl ye xenonlandık diyebilirim.

    Ürün Koray kardeşim de daha önce almış olduğu ve ileri seviyede memnuniyetinden sıklıkla bahsettiği otomobiller için imal edilmiş Hid marka h4 xenon kiti. gittigidiyor.com üzerinden satın aldım. 2 günde elime ulaştı. Ürün içersinde 2 adet xenon ampul ve duyu, 2 adet beyin veya balast, ve montaj için gerekli olan tüm malzemeler çıktı. Sadece kit arabalar için olduğu için bir sigorta dyu ve sigorta çıktı, Fakat benim motorda kullanmamız gereken ve 2.motor montajı için elimizde kalmayan bu bahsettiğim bi kaç parçayı Koray kolaylıkla temin edebileceğimziden bahsetti. Yani bu durumda sıkıntısız 50 tl ye

    Ürünün linki:

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/h...ranti-58220402

    Ürün elime ulaştığında evde ilk çektiğim fotolar:







    Ürün bu arkadaşlar, zaten ambalajı alıp incelediğinizde ürün (ben iş yaparım, aklın kalmasın) diyor. Ki Koray kardeşimin deneyimlerine sonsuz güveniyorum. Koray ın tavsiyesiyle gözüm kapalı aldım diyebilirim. Kendisi kendi motorunda (ybr 125) kullanıyor ve gayet memnnun.

    İkimziinde vardiyelerinin aynı dönmesi arzu etttiğimiz veya gerektiği zaman buluşmamız konusunda bize çok iyi bi avantaj sağlıyor. Dolayısıyla ikimizde işten 16:00 da çıktık. Koray Karamürsel u ulaşmak için 40-45 km kadar yol yaptı sağolsun. ve kendisini Karamürsel merkez ışıklarda karşıladım. Doğru bizim eve gittik, ve evin önünde gölge bi yerde yol kenarına konuşlandık. Zaman kaybetmeden çalışmaya başladık.. Evin önünden fotoğraflarla anlatıma başlıyorum..







    Ben pek anlamam fakat Koray ın dediğine göre cbf in far sistemi h4 değilmiş ve eski armut tip ampullerdenmiş. Bu yüzden h4 duyu, far yuvasına grenajlarını sökmden oturtamadık. Ön kafa grenajını sökerek farın arkasında rahat çalışılabilecek bir alan oluşturmamız gerkmişti. Bu yüxden en sevmediğim ve takması biraz zahmetli bi iş olan kafa grenajını sökerek biraz öne aldık. Kafayı sökmeyi bu yüzden sevmiyorum. Takması zor. Ve bir kişi ile çok ta zor olursu sanırım. Takarken tüm fitilleri percinleri doğru yerlerine karşı karşıya gelecek şekjilde oturtmuş oolmanız gerekiyor ve bu şekilde dengeli bi biçimde arkaya doğru yüklenerek grenajı yerine oturtmanız gerekmelte,bir tane perçini veya fitili denk getirmeden geri çekerek oturtmaya çalışırsanız grenajı dahi kırma riskiniz söz konusu. Bu yüzden cbf te pek sevmediğim kafa sökme işlemine girişmemiz gerkti. Neyse ki bi vukuat hasar oluşturmadan vida artırmadan toplamayı başardık



    Bahsettiğim gibi farın arkasından duy girişini biraz yan keskiyle falan yontmamız gerekti. Çünki h4 xenon, cbf lerin orj duyuna çok ufak i oranda büyük geliyor. Bunu yapmakta fazla zorlanmadık, ve fazla zorlanmadan duyu çok sağlam bi biçimde taktık. Hatta o kadar sağlam sıkıştı ve oturdu ki, sonrasında yaptığımız yorum şu idi (Bir daha istesekte bu duyu buradan çıkartamayız) zaten teknik olarak böyle bi zorunlulukta yok. Patlarsa ampul patlar, oda ampulleri gayet un ömürlü imiş. Krayda 6 aydır sıkıntı yok.

    Devam edelim..

    Bahsettiğim gibi Koray orj duya yer açıyor. zaten orj duy la h4 boyu çok yakın. sadece hatırladığım kadarıyla xenon un bir çıtı girmemişti ve orj duyun sadce bir çentiğini hasar vermeden kırmak suretiyle h4 duyu çok sağlam bir biçimde montajladık. Montajladı



    Koray iş başında





    Bu arada balast için de çok tatlı bi yer bulduk. Gösterge penelinin hemen altı. Zaman sıkıştırdığı için foto olayına pek giremedik. Ama balast için inanılmaz uygun olan gösterge panelinin hemen altına plastik cırtlarla montajladık. Koray yaptı yani ntaj bittiğinde tabi deneke

    Xenon a bi açma kapama anahtarı yaptık. Gidonun hemen solundaki siyah kapakta görünen tek düğme 4 lü sinyale ait. O kırmızı düğmenin hemen altına da aynı düğmenin biraz daha ufağından taktık. Kontaktan geçirmedik. Direk aküye bağladık. Yamni düğmeyle far açılıyor düğmeyle kapanıyor. Yani kontağı kapatıp eskisi gibi xenonları kapamayı unutursam nanay, akü kısa bir süre sonra biter Ama sanırm buna alışıcam. Sorun yok. Teknik olarak en garantili xenon hattı, aküden direk çekilen hatmış. Zaten bu konu ile ilgili yürüttüm tüm mantıklar bu konunun en doğrusu olduğu yönünde. Bu konuda sıkıntı yokç Alışırız. Çoluk çocuk park halindeylken oynar düğmeleriyle falan. açık bırakır giderlerse nanay. O zaman kötü. Onada şöyle bi çözüm düşündüm ilerki zamanlarda. Kibar bi anahtarlı açma kapama düğmesi. Piyasada böyle bi ürün var mı bilmiyorum. Yani o plastik kapağa bi kontak anahtarı takıcam sadece xenon için. Anahtarla açtığımda yanıcak kapattığımda kapanıcak. Kapatıp anahtarı cebime koyduğumda xenonumu kimse açamıyacak. Bi kaç kere başıma geldi. Çarşıya bıraktım motoru 10-15 dk. meraklı veletler o ara gelmişler. Dörtlüleri açmışlar. Kontağı bi açtım dörtlüler yandı. jikleyi çekmişler.. Farları hep kısa konumda bırakırım uzun konumuna almışlar. Bu veletler aynı şeyi şimdi yapsalar nanay olur Bu yüzden buna ilerki zamanlarda önlem alabilmeyi düşünüyorum. Düşünsenize 2 kontak anahtarlı cbf Abi bu ne anahtarı diye sorulan soruları şimdi den kulağıma gelmeye başladı bile Abim o kontak nosları devreye sokuyor dermişim

    Selektör düğmesi devreden çıktı. Selektörü uzun kısıa yaparak yapıyorum. Koray ın dediğine göre selektörü bağlamak için motordaki xenona sel.. yaptırmak için gerkli kabloları bulmak oldukça sıkıntılı. Ha hiç sorun değil. Böyle kullanılabiliyor. Boş yere motoru söykmeye değmez. Bunun daha basit bir yolunu bilen ark..ım varsa yazarlarsa sevinirim.

    Şöyle bir olumsuzluk oluştu. Xenon, sol eldeki uzun kısa anahtarı kısa konumundayken uzun, uzun konumundaykende
    kısa yanıyor. Buna hala alışamadım. Yani paneldeki uzun far ışığı yanarken yani düğme öne doğru basılmış haldeyken far kısa hüzmelerde oluyor. Selektör düğmesi hiç önemli değil, zaten selektörü uzun kısa yapmak suretiyle yapabiliyorsunuz. Fakat bu ters durumu düzeltebilmek isterim. Montaj işi hayli uzun sürdü. 17:15 gibi başladığımız halde 21:00 gibi işimizi zor bitirdik. Saat 21:00 gibi motorun son grenaj vidalarını sıkıyor, yetiştirmeye çalışıyroduk. Bu yüzden bu olumsuzlukların üzrine fazla gidemedik. Hava kararmıştı. Selektör düğmesine gerek yok. Sadece şu uzun kısa olayını tersine çevirebilirsek 10 numara olucak. Pardon zaten 10 numara oldu da 11 olacak Saatle fazlaca yarıştığımız için fazla foto çekemedim.

    Montaj bittiğinde sahilde bişeyler yedik bi çay içtik ve xenonu deneme vakti ve izlenimler..

    Xenon olayı 10 numara. Şimdiye kadar cbf in orj farları ile gezdiğiniz günlere lanet edersiniz. Eskiden (karanlığa kalmadan eve gidelim) derdim. Şimdi bi akşam olsada xenonların tadını çıkartsam diye bilerek bu akşam İzmit ten dönüşte hanımı oyaladım. Gezelim gezelim. carreforu real, acele etme. En sonunda hava kararınca. Tamam hadi gidelim artık dedim Eskiden aman hava kaarmasın falan derdim.

    Güzel bi far ayarı yaptım. Kısa hüzmelerde ışıklarda falan arabaların dibine kadar giriyorum 1-2 metre mesela. Işık kesinlikle arabadaki şoföre, şoför mahaline vurmuyor, rahatsız etmiyor. Karşıdan gelen kimseden şimdiye kadar kısalar da selektör yemedim. Far ayarı güzel yapıldığı taktirde bence (merceksiz ar öyle olur şöyle olur vb durumları bence biraz fazla abartılıyor gibi. Işıkta bi dağılma yok. Dengesizlik yok. Ben şu anki far ayarımla muayeneden bile geçebileceğimi düşünmeye başladım. Ama bu kısa uzunun ters olması muayenede direk motoru çuvallattırır. Dolayısıyla Korayla biz bunu düzeltemezsek bi oto elektrikçiye falan danışmayı düşünüyorum. Öyle tahmin ediyorum ki bunun bi oluru teknik olarak mutlaka vardır.

    Farların performansını ve far ayarınızı dış aydınlatmanın hiç olmadığı tali yollarda test edebilirsiniz. İnanılmaz farkı o zaman çok daha fazla hissediyorsunuz. Harika. Koray ın yaptığı işçilik ve el becerisi harika. Eli çok yatkın. Makaron muş aymış pabuç muş hayatımda bildiğim şeyler değil di. Ama samimi söylüyorum cbf biraz fazla uğraştırdı, zaten Koray 'da ybr olsaydı şimdiye çoktan bitmişti şeklinde olayı yorumladı.

    Samimi söylüyorum parai le yapılcak iş değil, emeğinin karşılığını nasıl öderim bilmem Koray kardeşimin. Koray, eline emeğine sağlık kardeşim. Sayende gün yüzü gördüm

    Yorum yapan ve beğenilerini sunan tüm ark..lara, başta Koray kardeşim olmak üzere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

    Eski far uzun hüzme..



    Xenon kısa hüzme:



    Xenon uzun hüzme:



    Darısı xenon u olmayan tüm cbf kullanıcılarının başına.
    İyi seyirler.
    yamyamaha ve teocan94 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    xenonsuz ne motora ne de arabaya binerim.
    paylaşımın için saolun. güzel olmuş güle güle kullanın.



    ethemm76 bunu beğendi.
    98 Beygir.....

  3. #3
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Darısı aydınlatması yetersiz olan, ışıksız yolda kör gibi ilerleyen herkesin başına
    xenon hayırlı olsun , anlatımda çok güzel. xenon hiç düşünmüyordum milletin gözünü alır, motorun tesisatınada zarar verebilir diye ama böyle olumlu şeyler okudukça aklıma yatıyor.
    paketten iki xenon çıkmasıda iyiymiş. zayıf aydınlatmayla gece yol almak çok zor ve tehlikeli. montajını kendim yapabilecegime gözüm kestigi an bende xenonlanırım sanırım
    güle güle kullanın

  4. #4
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2012
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    PCX 125
    işte bu harika..beklediğim de buydu..teşekkürler hocam


    saygılar
    birGarip..

  5. #5
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    vay be adama bak patates soyma işinden nerelere geldi zenon montajı bile yapıyor ee ben boş adamla gezmem zaten
    aga ellerinize sağlık
    koray ın motorda sisler le birlikte yaktığı zaman görüntü güzel oluyor sana 1 çift te sis lazım deme di deme
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  6. #6
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    polis çevirse xenondan ceza yazarmı peki ? yasakmıdır , sıkıntı olurmu ?
    ankarada çevirmeler arttı , tüm evraklar tamken gidip xenondan ceza yemeyelim

  7. #7
    Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2012
    Şehir
    Ankara Demetevler
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Güzel olmuş... Anahtar için bir fikir; eski kasa PClerde mekanik bir çocuk kilidi vardı, elektriği kesen. O anahtar işinizi görür bence. Hemde 12 V... Şöyle birşey:

    The man who knows everything chooses to know nothing...

  8. #8
    yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    Ellerinize sağlık sonunda sizde xenon cu oldunuz Ethem abi inş ilerde de mercekli xenoncu olursunuz Koray abi işi kapmış yakında Ahmet abinide cbf sine montajlarsak o zaman grubun adını xenon izmit yaparız
    bendende bir foto gelsin mercek candır mercek kullanın

    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....

  9. #9
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay be adama bak patates soyma işinden nerelere geldi zenon montajı bile yapıyor ee ben boş adamla gezmem zaten
    aga ellerinize sağlık
    koray ın motorda sisler le birlikte yaktığı zaman görüntü güzel oluyor sana 1 çift te sis lazım deme di deme
    Sis şimdilik düşünmüyorum. Bakalım ilerde belki, ama Ybr ile Koray arkdan geliyor aynaya bakıyorum, sisleride açmış, ybr deil arkdan gelen başka bişey sanki Yakışmış

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

    Alıntı yasin_942 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ellerinize sağlık sonunda sizde xenon cu oldunuz Ethem abi inş ilerde de mercekli xenoncu olursunuz Koray abi işi kapmış yakında Ahmet abinide cbf sine montajlarsak o zaman grubun adını xenon izmit yaparız
    bendende bir foto gelsin mercek candır mercek kullanın
    Saol Yasin cim, beğeindiğine sevindim. Mercek olayı oldukça külfetli 250 tl yi buluyor. Biz motor başına 50 tl ye mal ettik. Pekte öyle aslına merceksiz diye göz alıyor falan gibi bi olumsuzluk gözlemlemedim. Teknik olarka muayeden geçer veya geçmez bilemem ama, güzel bi far yükseklik ayarı ile sanırım bu sıkıntı bi hali çözülebiliyor. Far kafası ihtiyaç fazlası yukarda olursa mutlaka kısa konumdayken de çok yukarı aydınlatma eğilimi oluştuğundan kısa far da göz alabiliyor ayarsızken. Güzel bi far yükseklik ayarı ile deneme yanılma yöntemi ile, bu problemin önüne geçtim. Zaten muayeneyede 2 sene var daha. O zamana kadar motoruda satarım gibime geliyor. Ama şu an çok memnunum.

    Benim şimdi çözmek istediğim sıkıntı bu kısa un olaynın ters çalışıyor olması. Bu konu ile ilgilide fikri olan ark..ç varsa fikirler itina ile değerlendirlir


    Ahmetin Xenon unda perşembe akşamı İzmit te Ahmetin evinde takıcaz inşallah. O şekilde planladık.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

    Alıntı RiDeR_2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    polis çevirse xenondan ceza yazarmı peki ? yasakmıdır , sıkıntı olurmu ?
    ankarada çevirmeler arttı , tüm evraklar tamken gidip xenondan ceza yemeyelim
    Polis.. Hıı sendeki xenonmuş ceza kesicem sana, yok böyle bi şey, hiç te duymadım. Polisin gözüne gözüne uzunları çakmazsak sanırım far kedilmez bile Bu konuda bahsedilen tek olumsuzluk merceksiz olan zenonların muayenden geçmeyebileceği yönünde, muayenemede 2 sene var. O zamana kadar kim öle, kim kala

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte bu harika..beklediğim de buydu..teşekkürler hocam
    saygılar
    Rica ederim, zevkle yazdım. Daha ayrıntılı fotolarla bi anlatım yapabilmek isterdim ama, zamanın dar olması biraz hızlı olmaması gerektiridğinden, istediğim gibi foto çekemedim. Kalık basmadan işimizi bitirmemiz gerekiyordu.

  10. #10
    yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    Direk aküden çektiyseniz ve xenonun motoruna kısaların kablolarını bağladıysanız bu durum gerçekleşebilir. Uzunlara alınca sönmesinin sebebide uzunların boşda olup kısadan enerji aldığı için ters çalışıyor olabilir aklıma gelen tek bu. Söktüğünüz zaman 3 lü soket çıkmış olması lazım. Orda bir karışıklık olmuştur ters bağlanmıştır muhtemelen
    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....

  11. #11
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı Teo23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel olmuş... Anahtar için bir fikir; eski kasa PClerde mekanik bir çocuk kilidi vardı, elektriği kesen. O anahtar işinizi görür bence. Hemde 12 V... Şöyle birşey:

    http://g1206.hizliresim.com/y/n/89lb6.jpg
    Benzer bişey uydurucaz bakalım, ne zaman ne kısmet olucak. Yapmak istediğim şey için güzel bi alternatif. Saol. l.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

    Alıntı yasin_942 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Direk aküden çektiyseniz ve xenonun motoruna kısaların kablolarını bağladıysanız bu durum gerçekleşebilir. Uzunlara alınca sönmesinin sebebide uzunların boşda olup kısadan enerji aldığı için ters çalışıyor olabilir aklıma gelen tek bu. Söktüğünüz zaman 3 lü soket çıkmış olması lazım. Orda bir karışıklık olmuştur ters bağlanmıştır muhtemelen
    Bende böyle düşünüyorum, bu gün işte bi kaç ark..a da sodum, ters bağlantı olmuştur dediler ama, Koray la tekrar bi girişicez sanırım olaya, bu olayı çözdüğümde işlem 10 üzerinden 10 olmak üzere tamam demektir.

    Şu anda yaşadığım problem olan yukardaki ana mesajımda bahsetmiş far kısa uzun anahtarından kısa yaptığımda xenon uzun, uzun yaptığımda kısa konumunda yanıyor. Bu problemin çözümü için farklı fikirleri olan ark..larında yorumlarını bekliyorum.
    perşembe günü akşamüstü de Ahmetin motorunada diğer tekini montajlıyıcaz. Onda da sanrım aynı olumsuzluğu yaşıyıcaz.

    Koray da gelsin de , başlığı görsün, bu sorunu oda yorumlayacaktır mutlaka.

  12. #12
    yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    abi basit bir çözüm söyliyeyim kütüğü aç ve kabloların yerlerini değiştir tabi lehimli değilise. bu şekilde bir kez daha farı sökmene gerek kalmaz. Aslında bize çözüm aramak düşmez ama yine de biraz beyin fırtınasından bir şey olmaz. işi yapan Koray en hakim olan odur bu konuya.
    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....

  13. #13
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı yasin_942 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi basit bir çözüm söyliyeyim kütüğü aç ve kabloların yerlerini değiştir tabi lehimli değilise. bu şekilde bir kez daha farı sökmene gerek kalmaz. Aslında bize çözüm aramak düşmez ama yine de biraz beyin fırtınasından bir şey olmaz. işi yapan Koray en hakim olan odur bu konuya.
    Saol, ne demek sana düşmez, her kezin fikri tavsiyesi bizim için değerlidir.
    Mesajını gördükten sonra kütüklüğe bu gün o gözle bi baktım. Nerden sökülür gözüyle. Üzerinde iki tane vida var. Sanırım o vidalar söküldüğünde kütüklük açılacak sanırım. Lehimli de olsa sorun olmaz. Korayın lehim makinesi, takım taklavat tas tamam Yeter ki nasıl yapmamız gerektiğini teşhis edebililim. Yok birde aynı sorunla Ahmet in motorda da karşılaşıcaz bunu çözemezsek. Motoru topladığımızda, yani montaj ve kafa grenajını taktığımızda hava kararmıştı ve bu yüzden bu olumsuzluğun üzerine gidemedik. Bence gayet kolay düzeltilebilecek sıkıntı gibi. Bakalım, Koray dan da fikir gelsin. Ne yapacağımıza, nasıl yapacağımıza karar veririz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:00 ----------

    Evime bir iki km mesafede İznik yolu bağlantı kavşağı var. Ve hiç yol aydınlatması yok. Gece zifir zindan. Bu akşam bu yolda uzun ve kısalarda xenon performansını tekrar fotoğraflıyıcam. Hatta kısa bir video da çekip eklemeyi deniycem başarabilirsem. Önceki deneme fotolarınıevin bahçesinde çektiğim den pek bişey anlaşılmıyor :=)

  14. #14
    Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2012
    Şehir
    Antalya-Kemer-Tekirova
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Bende alıp takıcam ama bu ayın 21'inde muayene bitiyor. muayeneden sonra takıcam inşalllaahhhh!
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

  15. #15
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı Tropiksera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende alıp takıcam ama bu ayın 21'inde muayene bitiyor. muayeneden sonra takıcam inşalllaahhhh!
    Şiddetle tavsiye ederim :=) Yine akşam gezmesi için köye gidicem Xenon performasn denemelerine devam

  16. #16
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    ortak çıkarsa ben de almak isterim valla...bildiğime göre xenonlar 400- 500 değil mi yaw...çok ucuz geldi bu bana

  17. #17
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    s.a gençlik...
    ethem abi, bugün seni aradığımda nonoş fatihle balığa gidiyorduk... eğer izmit tarafına gelirsen bize uğra diyecektim..
    sonra sen beni aramışsın ama biz o anda istavritin dibine vuruyorduk
    Xenon farın hayırlı uğurlu olsun..Abartmaya gerek yok şekerim.. utandırdın vallahi... artı artıya eksi eksiye hepsi bu...
    uzun kısa olayına gelirsek, kabloları bulamadık, bizde motorun enerjini elimizin girdiği bi noktadan aldık.. Aslında senin deponu sökmeye zamanımız olsaydı işbitmişti..
    Ha şunuda belirteyim , senin o sistemi aynı eski sistem gibi yaparız sıkıntı yok.. yani uzun üzmelere basınca uzun, selektör yapınca selektör yapacaktır.. Artık şöyle demek daha mantıklı olacak,
    o anda elektik almamız gereken bi yer gerekiyordu( uzun/kısa için) en yakın oradan albildik..ama bunu en kısa zamanda güzelce çözeriz... Tekrar farın hayırlı olsun..uçaklara selektör çakmayı unutma...
    malum cbf tork canavarı ,yol versin

  18. #18
    kaan898 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    motoran torro,salcano astro 40
    yav cbf lerin farlar kötü diyolardı da bu kadar kötü olduğunu tahmin etmezdim.yeminle söylüyorum benim kıçı kırık cub ın farı bile çok daha iyi.ama çalışma güzel olmuş parasına göre de çok makul tabi işçilik bedavaya gelmiş burdacbf si olup da bu farlarla idare eden varsa helal olsun ...

  19. #19
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a gençlik...
    ethem abi, bugün seni aradığımda nonoş fatihle balığa gidiyorduk... eğer izmit tarafına gelirsen bize uğra diyecektim..
    sonra sen beni aramışsın ama biz o anda istavritin dibine vuruyorduk
    Xenon farın hayırlı uğurlu olsun..Abartmaya gerek yok şekerim.. utandırdın vallahi... artı artıya eksi eksiye hepsi bu...
    uzun kısa olayına gelirsek, kabloları bulamadık, bizde motorun enerjini elimizin girdiği bi noktadan aldık.. Aslında senin deponu sökmeye zamanımız olsaydı işbitmişti..
    Ha şunuda belirteyim , senin o sistemi aynı eski sistem gibi yaparız sıkıntı yok.. yani uzun üzmelere basınca uzun, selektör yapınca selektör yapacaktır.. Artık şöyle demek daha mantıklı olacak,
    o anda elektik almamız gereken bi yer gerekiyordu( uzun/kısa için) en yakın oradan albildik..ama bunu en kısa zamanda güzelce çözeriz... Tekrar farın hayırlı olsun..uçaklara selektör çakmayı unutma...
    malum cbf tork canavarı ,yol versin
    ulen handikap koray kaç tane balık tuttuk ta burda hava yapıyon millete
    şunun şurasında en fazla 3.5 kg balık tuttuk abartma istersen
    benim her zaman ki halim
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  20. #20
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    tabii canım sen olmasan aç kalırdık zaten..ulem işin gücün dalga dümen...
    simsar


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)