Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Jim Beam Turkish Team Dakar 2007 de...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Arkadaslar, Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar dan olusan "Jim Beam Turkish Team" in onumuzdeki Dakar 2007 yarisina katilacagini "2007 Dakar Geliyor" basliginda duyurmustum, biliyorsunuz.

    Iste Jim Beam Turkish Team... Iftiharla sunarim



    Takimin programi artik belli oldu, ve sizleri, imkani olan herkesi 4 Ocak 2007 de onlari Portekiz e ugurlamak uzere havaalanina bekliyorum. Minik bir surpriz... Ben de orada olacagim. Evet, bir kacamak yapip Turkiyeye geliyorum, ve bu vesile ile bulusma sansimiz da olacak. Detaylari, nerede saat kacta vs. gibi, daha sonra yazacagim.

    Dakar a ilk kez bir takim olarak katiliyoruz. Her ne kadar imkanlar hala kisitli da olsa, yanlarinda bir destek arac ve/veya personel olmasa da birbirleriyle yardimlasacak olmalari, geri planda Jim Beam ve Sportworks un ofis-koordinasyon destegi olmasi yine de onemli bir faktor.

    Bu faktorlere biz Turk forum okurlarinin manevi destegini de katmamizi istiyorum. Yariscilarimizin bu fiziksel oldugu kadar manen de yipratici "Dunyanin en zor yarisi"nda bizlere ihtiyaci var. Yaris sirasinda sizlerin temsilcisi olarak imkanlar dahilinde kendileriyle daimi temas halinde olacagim.

    Ayrica Turk takimimizi http://www.dakarturk.com linkinde hazirladiklari web sayfasindan da izleyebileceksiniz. Ben de hem onlari hem de genel perspektifi sizlere http://donald.hypermart.net/MCRide/Dakar07/Dakar07.htm sayfamdan aktarmaya calisacagim bildiginiz gibi...



    Solda Kemal, sagda Kutlu... Onde zipkin gibi bir KTM. Dakar podyumunda cekilmis ayni resmi gorur gibi oluyorum. Yolunuz acik olsun cocuklar, bol sans !

    Devami var tabii.... ;)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Solda Kemal, sagda Kutlu... Onde zipkin gibi bir KTM. Dakar podyumunda cekilmis ayni resmi gorur gibi oluyorum. Yolunuz acik olsun cocuklar, bol sans !


    Aynı iyi dilekleri bende paylaşıyorum.
    tabi sağlıklı bir yarış olması benim için daha önemli
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  3. #3
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Hadi arkadaşlar hep birlikte, Dakar ekibini yolcu etmeye gidelim.. Bizim büyük desteğimizle hem Merkit, hem de Torunlar eminim çok başarılı bir ralli geçirip Dakar'a sağ salim varacaklardır...

    Mod arkadaşlar bu uğurlama için bir organizasyon yaparsa çok daha güzel olur..

  4. #4

    Üyelik
    10 Ekim 2006
    bu motorlarla o çölün üstünde nasıl gidiyorlar? hem de o sıcakta ve o kıyafetlerle..
    ikisinede yürekten başarılar diliyorum..

  5. #5
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    donniedarko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600F
    başarılar diliyoruz

  6. #6
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Bununla ilgili ana sayfaya bir konu açmıştım

    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=25770


    Yinede teşekkürler Reşat abi



    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, 2007 Dakar Rallisi'ne Katılıyor.


    Kutlu Torunlar (solda) ve Kemal Merkit


    Dünyanın en uzun süren motor sporu organizasyonu ve en zorlu yarışı olan Dakar Rallisi’nin, 28’incisi 2007’nin ocak ayında yapılacak. Otomobil, kamyon, motosiklet gibi kategorilerdeki sürücülerin aynı anda mücadele ettiği yarışa Türkiye’den motosikletçi Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar katılıyor.

    İnsanların ve makinelerin dayanıklılığının sınandığı dünyanın en zorlu rallisi Dakar Rallisi 6-21 Ocak tarihleri arasında yapılıyor. Ralliye dört kıta ve 42 ülkeden 187 otomobil, 250 motosiklet ve 88 kamyon katılıyor. Afrika çöllerinin kızgın sıcağında gerçekleşen 15 günlük rallide, bugüne kadar 27 yarışmacı çeşitli kazalarda öldü. Bu sene Paris yerine Portekiz’in Lizbon şehrinden başlayıp Senegal’in başkenti Dakar’da bitecek sekiz bin kilometrelik ralliye Türkiye’den Kemal Merkit (47) ile Kutlu Torunlar (39) motosikletle katılacak. İki yarışmacı da iddialı olduğunu söylüyor.


    BİTİRMEK BÜYÜK BAŞARI

    Dakar Rallisi’ne ilk kez 1988 yılında Renç Koçibey kamyon sınıfında katılmıştı. 1991 yılında otomobil ile Ali Deveci ve Galip Gürel, kamyon sınıfında ise yine Renç Koçibey mücadele etti. Rallinin motosiklet kategorisinde Türkiye’den ilk kez 2000 yılında Kemal Merkit yarıştı. Merkit, 2002 ve 2003 yılında bu zorlu yarışı bitirebilen ilk Türk unvanını elde etti. Yarışa bu yıl da katılacak olan Kemal Merkit ve takım arkadaşı Kutlu Torunlar, bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında birçok şampiyonaya katıldı, önemli dereceler elde etti.
    Merkit, İspanya, Fas, Moritanya, Mali’yi geçerek Senegal’e ulaşmak için 15 gün mücadele edeceklerini, yarışı bitirmenin bile büyük başarı sayıldığını söylüyor. "Dakar Rallisi’nde çöller, ormanlar ve dağlar aşılıyor. Zorlu etapları başarabilen az sayıda yarışmacı finişe ulaşabiliyor. İklim ve coğrafi şartların zorluğunda gece-gündüz binlerce kilometre yol alan yarışçılar başarılı kabul ediliyor. İlk hedefimiz finişe ulaşmak, ikinci hedefimiz ise ilk 10 yarışmacının arasında girmek. İkimiz de gerek ülkemizde gerekse uluslararası motosiklet yarışmalarında aldığımız dereceler ile bunu başaracağımıza inanıyoruz."


    Kutlu Torunlar (solda) ve Kemal Merkit


    ROTAYLA BERABER İSMİ DE DEĞİŞTİ

    İlk kez 1979’da Paris-Dakar arasında gerçekleştirilen ve 27 yıldır devam eden yarışın orijinal ismi Paris-Dakar Ralli’siydi. Ralli 1979’dan 1994’e kadar Paris-Dakar arasında yapıldı. Yarış sırasında meydana gelen ölümler ve Kuzey Afrika bölgelerinde yaşanan politik istikrarsızlık, rotaların sürekli değişmesine sebep oldu. Hatta Cezayir’deki yerel savaşlar yüzünden yarışçılara birçok kez ateş açıldı ve mayınlar yüzünden kazalar meydana geldi. Ekiplere saldırmayı planlayan teröristler ele geçirildi. Bu sene, aralarında sponsorluk gibi etkenlerin de bulunduğu birçok faktörün etkisi ile yarışın başlangıcı Paris’ten Portekiz’e kaydırıldı. Zaman zaman yarış rotalarında değişiklikler oldu. Zamanla çevresel risk faktörleri azaldı, ama ölümler bitmedi. Ralliye katılacak yarışmacılar organizasyonu üstlenen ASO firmasına 12 bin Euro ödüyor, üç kategorinin birincileri ise 213 bin Euro’yu paylaşıyor.




    GEÇEN SENEDEN İLGİNÇ RAKAMLAR

    2006 Dakar Rallisi’ne 42 ülkeden 23’ü kadın 766 kişi katıldı.

    Yarışta 231 motosiklet, 174 otomobil ve 69 kamyon mücadele etti.

    Yarışçıların yüzde 20’si profesyonel, yüzde 80’i amatördü.

    Yarışçılarla birlikte 28 organizasyon, 10 kontrol noktası aracı, 2 start aracı, 10 ambulans, 6 TV ekip aracı, 20 uçak, 20 helikopter görev aldı.

    Her gün kurulan kamp yerlerinde 11 yemek kamyonu, 72 garson ile günde 2 bin 300 kişiye konaklama ve yemek hizmeti verdi. Günde 1,5 ton yiyecek tüketildi.

    Günde 12 bin şişe 50 cl’lik su içildi.

    50 doktor görev aldı.

    Yarışta 600 ton jet A1 uçak yakıtı, 250 ton Avgas yarış aracı yakıtı, 500 ton dizel yakıt, 140 ton helikopter yakıtı tüketildi.

    300 medya kuruluşundan 550 gazeteci yarışı izledi.

    Eurosport, 45 saat yarış görüntüsü ile dört kıtaya uluslararası TV yayını yaptı. 178 ülkede 580 saat izlendi.

    Beş dilde yayın yapan internet sitesini (www.dakar.com) 2.3 milyon kişi ziyaret etti.


    27 YILDA 47 YARIŞÇI ÖLDÜ

    Dakar Rallisi, dünyanın en tehlikeli yasal spor yarışması unvanına sahip. İstatistiklere göre 27 yılda 47 yarışçı ve bir o kadar da izleyici hayatını kaybetti. Dakar Rallisi’nde ölümlerin nedenleri ise kuşkusuz hız ve kazalar. Yüksek hızda seyreden araçların özellikle kuma çakılması, ölümlerin başlıca nedeni. Rallinin güvenliği için hız limiti saatte 150 kilometre ile sınırlandırıldı. Daha hızlı gidenin ceza alması kararlaştırıldı. Hatta bu limit yerleşim yerlerinde saatte 50 kilometreye kadar düşürüldü.

    Yarışta kum fırtınaları da ekipler için büyük zorluk nedeni. Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkları yarışçıları etkiliyor. Yarış günlerce sürdüğü için de konsantre olmak güçleşiyor. Yarış sırasında sürücüler kaybolabiliyor. Ekipler mola verdiklerinde soygun, darp gibi sorunlarla da boğuşuyor. Geçilen ülkelerde sürücülere ateş açıldığı bile oluyor. Yarışçılar haydutların, isyancıların silahlı saldırısına da uğruyor. Sadece 2006 yılında üç kişi öldü. Ölenlerden ikisi yarışçı biri ise küçük bir çocuktu.

  7. #7
    limp65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    başarılar dilerim. yaptıkları şey gerçekten takdire değer, helal olsun. ben de istiyorum ya

  8. #8

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Böyle organizasyonlarda yurdumuzun sporcularını da görmek çok güzel bir duygu. Umarım başarılı olurlar. Şimdiden tüm takıma ve özellikle Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'a başarılar.
    Bilgilendirme için teşekkür DD.
    Mostwated sana da teşekkürler.

  9. #9
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bununla ilgili ana sayfaya bir konu açmıştım
    ..........
    Yinede teşekkürler Reşat abi
    MW_57, bir sey degil... Benim actigim baslik katildiklari haberini vermeye yonelik degil zaten. Onu "2007 Dakar geliyor" basliginda yaptiydim.

    Burada amacim

    - JB takimini tanitmak,

    - 4 Ocak ta benimle beraber havaalaninda takimimizi ugurlamaya hepinizi davet etmek,

    - www.dakarturk.com u duyurmak

    ve basina dagitilan ilk fotograflari sizlere bir an once ulastirmakti. Senin basliginla celismiyor yani. Ben de sana ulastirdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Forum hep boyle guzel bilgi alisverisleriyle "kirlense" keske...

  10. #10
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Yok abi aynı konu değil zaten. Öyle demek istemedim. Yani konu hakkında daha önce başlık açmıştım onun hakkında bilgi vermek istedim.

    Sayende yarışacakları motosikleti görmüş ve takımın adınıda öğrenmiş oldum Tekrardan teşekkürler

  11. #11
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    donniedarko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600F
    reşat abi karşılaşırsak bir imzalı fotoğraf isterim ona göre

  12. #12
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı donniedarko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    reşat abi karşılaşırsak bir imzalı fotoğraf isterim ona göre
    şşşşşt. kaynak yapma sırada ben varım

  13. #13
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Beraber fotograf cektiririz...Kitabim varsa imzalarim, el sikisiriz, kucaklasiriz... herseyi yapariz

    Kemal ve Kutlu yu biraz daha taniyalim bu arada...

    JIM BEAM TURKISH DAKAR TEAM

    KEMAL MERKİT
    1994 Camel Trophy
    1994 Enduro Türkiye Şampiyonası, Genel Klasman 1.
    1995 Enduro Türkiye Şampiyonası, Genel Klasman 2.
    1997 Optic Rallye Tunisia,.
    1997 UAE Desert Challenge
    1998 Rallye Atlas,
    1998 UAE Desert Challenge,
    1999 Master Rallye,
    2000 Rallye Dakar
    2000 Enduro Türkiye Şampiyonası , 400cc 1.
    2001 Master Rallye, Genel Klasman 6.
    2001 UAE Desert Challenge, Genel Klasman 10.
    2002 Rallye Dakar
    2002 Rallye Orpi, Marathon 2.
    2002 Master Rallye
    2002 Enduro Türkiye Şampiyonası, 400cc 1.
    2003 Rallye Dakar Genel Klasman 23. 450cc üzeri 6.
    2003 Rallye D’orient Kapadokya
    2004 Rallye D’orient Kapadokya
    2005 Enduro Türkiye Şampiyonası, 450cc üzeri 1.



    KUTLU TORUNLAR
    1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları Türk Milli Takımı Windsurf sporcusu
    1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları Türk Milli Takımı Windsurf sporcusu
    1998 Camel Trophy
    2000 Enduro Türkiye Şampiyonası, 450cc 1.
    2000 Enduro Türkiye Şampiyonası, Genel Klasman 2.
    2000 Master Rallye Paris Istanbul
    2001 UAE Desert Challenge
    2003 Rallye D’orient Kapadokya
    2004 Rallye D’orient Kapadokya
    2004 Enduro Türkiye Şampiyonası, 450cc 2.
    2004 Enduro Türkiye Şampiyonası, Genel Klasman 3.
    2005 EnduroTürkiye Şampiyonası, 450cc 1.
    2005 Enduro Türkiye Şampiyonası Genel Klasman 1.

  14. #14

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER

    Basarilar

    basarilar diliyorum ankaradan...
    en iyisini yaparlar sapa saglim donerler...
    bol şans ikisinede...

  15. #15
    gagagotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2004
    Şehir
    istanbul
    Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar a başarılar diliyorum. Elbette 4 ocakta hep beraber uğurlayacağız. Sevgili Donald Duck inde gelecek olması çok sevindirici.bir kaç foto da ben ekleyeyim.

    Hep mutfakta neler oluyor diye merak eder dururum, işte Kemal Merkit in mutfağı





    EMOK tan Bülent Vural ve Kemal Merkit



    atölye böyle olur







    kupaları koyacak yer kalmamış



    Yedek KTM ler, yarışa hazırlanıyor



    203 Kemal Merkit-204 Kutlu Torunlar Dakar fatihlerimiz



    Ben ne yarışlar gördüm diyor Merkitin montları






    turkish team with gagagotti




    yolunuz açık olsun

  16. #16
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    O Nasıl bir Mutfaktır yaww
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

  17. #17
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Hadi arkadaşlar yapmayacak mıyız uğurlama organizasyonu?

  18. #18
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Kemal ve Kutlu motosikletlerini hazirlamaya da basladilar bu arada. (Yukarda gordugunuz KTM, basin toplantisi icin mostralik) Yarisacak kisraklar... Yani 450 EXC ler icin gerekli Mecasystem yaris kitlerini Paristen gidip alip geldiler ve montaj buyuk bir hiz ve keyifle suruyor...



    Mecasystem icin ayrintili bilgi isteyenler http://www.mecasystem.fr linkine bakabilir.

    Evet hazirliklar boyle surer ve zaman daralir, tansiyonumuz yukselirken DD amcaniz da medya dalinda sponsor oluverdi... ;)

    Iste bu da logosu...



    Nasil? Yeterince motive edici olmus mu?

    Evet, evet... tansiyon yukseliyor. Kemal ve Kutlu nun hepinize selam ve sevgileri var.



    Devami var ...

  19. #19
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Böyle bir mutfakta aşçı olmak isterdim.Basit bir mutfağım var ama bunun kokusu bambaşkadır.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Aralık 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    peugeot bisiklet
    ben çaycı bile olurdum.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler