Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Virajda motosikletin yönü ile bakışınızın yönü farklı olmalıdır. (Motosiklet.TV)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2011
    Şehir
    İzmir Bergama
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Aslında tam olarak farklı yön olmasa da sürücü motosikletin yönüne göre daha fazla içeri bakmalı. Çünkü motosiklet tam olarak gideceği yöne bakmaz. Bunun nedenlerinden biri, otomobillerdeki gibi direksiyonu döndürerek değil de kontra ile motosikletin yatarak dönmesidir. Özellikle yüksek hızlarda virajda gidon dönmediği için motosikletin kafası tam olarak viraj içine bakmaz.
    Matematikçiler ya da sayısala yatkın olan, sevenler bilir. Mesela sola bir virajı, 1 mt ileri 1 mt sola, 1 mt ileri 1 mt sola şeklinde döndüğünüzü düşünün. Sonuçta sola doğru yön degiştirip virajı dönmüş olursunuz fakat bu parçalı (zikzak) hareketlerdeki 1 mt ileri kısmında motosiklet virajın dışına doğru bakar. Şimdi bu 1 mt'leri çok çok küçülttüğünüzde (1mm sola-1mm sağa gibi) ileri-sola, ileri-sola hareketleri algılanamayacak boyuta gelir (matematikte limit konusudur) ve artık kesikli hareket çizgisi yerine eğrisel, yani viraj dediğimiz çizgi oluşur. Fakat kesikli haretlerdeki düz gidiş kısmı daima motosikletin yapmak isteyeceği hareket olacağından motor hâlâ virajın bir miktar dışına bakarak ilerleyecektir.

  3. #3
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Nereye bakarsan oraya gider. Motorun yönü kimin umrunda. Viraja geldiğinde zaten çıkacağın yeri biliyorsundur. Ne eksik ne fazla. Çıkacağı yeri bilmeyen adam zaten binmesin. Doğal seleksiyon olur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)