Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Deneyimli ve tecrübeli arkadaşları buraya bi alabilir miyim (: ( tavsiye )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Not yet
    Arkadaşlar merhaba,

    Donanimhaber üzerinden yardım istedim, bir arkadaş sayfanıza yönlendirdi ve bayağı kapsamlı şekilde ilgilendiğinizi, araştırdığınızı farkettim. Bu sebepten ötürü desteğinizi rica edeceğim.

    28 yaşında Turizm işi ile ilgilenen Ankara'da yaşıyan bir bireyim. 1.92 boyunda ve 90 kilo ağırlığındayım. Maddi durumum orta halli ve motor alma kararını resmi olarak almış bulunmaktayım. Öncelikle bilgilendirme yapmak isterim ki bir hevesle bu sürece giren birisi değilim. 2 kuzenim motor kazasında hayatını kaybettiğini de hesaba katarsak bu kararı almak benim için çok uzun soluklu bir süreçti gerçekten artısını eksisini bayağı bir tarttım. Neyse konuyu uzatmadan bilgilendirmemi sağlayayım.

    Motor konusunda tecrübesizim. Kanka şu direğe kadar gidip geleyim seviyesinde bilgiye sahibim. Kursu araştırdım ve buldum kayıdımı sağlayacağım hemen. Ama motor konusunda çok kararsızım. Kriterlerimi belirteyim;

    - Başlangıç seviyesi bir motor arıyorum.
    - Aklımda Chopper tipi motorlar vardı. Başlangıç seviyesi motorlara baktım genel tavsiyelerde SL200 ve Freedom 250 vardı. Ancak boyut olarak kontrol ettiğimde bana bayağı bir küçük kalmakta. Tekrar belirteyim, boyum 1.92
    - Bütçemi çok çıkartabilirim ancak başlangıç seviyesinde olması ( ilk motorum olacağından ) ciddi rakamlar verme taraftarı değilim. Umarım öyle birşey yaşanmaz ancak motoru çöp edebilme ihtimalimi bile düşünerek. 5-15 aralığında birşeyler düşünüyorum. Ancak 15.000 üst limitim olarak düşünüyorum hadi olmadı 20.000 ancak bunun içerisinde bütün ekipmanlarım ve devralma sürecindeki ödemelerimi de katıyorum.
    - Scooter kesinlikle istemiyorum. Yani motoru kötülediğimden vs. tabiki değil ancak her insanın kendine yakıştırdığı motor tipleri vardır. Scooter'lar bu alana girmiyor.
    - Önceliğim bilmediğim bir Chooper varsa boyuma uygun o olur yoksa ( vücut yapım biraz iridir ) üzerinde sırıtmayacağım supersport birşey yada sizler zaten analiz edip bir alternatif sunabilirsiniz.
    - Kullanımım zaten ilk süreçte Ankara'yı bilen kişiler için Farabi Caddesinden - Çetin Emeç'e kadar. Bilmeyenler için hafif rampalı toplamda 10 kilometrelik yol. Sonraki süreçte ise sadece Ankara içi gezeceğim. Şehir dışı kendimi profesyonel hissedene kadar yapacağım birşey değil. Ama motora atlayıp Antalya'ya inmek gerçekten çok eğlenceli, düşüncesi bile.

    Bu bilgiler ışığında bana önerebileceğiniz motor isimleri rica etmekteyim. Başta belirttiğim gibi bu süreci heves - hava atma vs. şekilde değil yoğun aile baskısı olmasına karşın mantıklı düşünerek aldığım karardır. Bu yüzden tecrübenizden yararlanmak isterim.

    Herkese iyi forumlar, iyi günler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hyosung GV250 başlangıç için mantıklı bir tercih olacaktır. Öğrenme aşaması için daha uygun fiyatlı birşey bakarsan da kuba sl200 işini görecektir.

    Motorun sana küçük kalması olaylarına takılma, öğrenme aşamasında ufak ve nispeten hafif motorlar kullanman senin yararına, çünkü kontrolü ve kullanımı daha kolay olur. 250kg bir motosikletle yavaş manevra çalışması yapmak başka, 150kg bir motosikletle bu çalışmayı yapmak çok başka.

    Tahminen bir yıl içerisinde yeterli tecrübe ve ustalığa erişip daha büyük cc cruiser(chopper) motorlara geçersin. Dediğim gibi, başlangıçta ebata fazla takılma, zaten bir süre sonra tecrübe edinince sana performansı yetmeyecek ve değiştireceksin.

    Ekipman ve eğitim olayını da ihmal etme. Foruma hoş geldin.

  3. #3
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    Gv 250 güzel bir tercih olur diyecektim ki arkadaş yazmış zaten 😉 Ankaradaysan beraber gezintilere çıkabiliriz motoru alda

  4. #4

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Arkadaşın dediği gibi GV250 uygun olur ama biz bir arkadaşa Kubs SL200 aldık. Hem ucuz hemde düşürdüğünde içi gitmiyor. ikinci el Aralık ayında 5500tl gibi bir rakama aldık hemde. Başlangıç motorun olacağı için bence hiç zorlama kendini. Kötü bile gözükse kimseyi tınlama. Bende bayadır motor sürmüyordum geçen seneye kadar Pulsar 200 NS aldım. Herkes kurye motoru daha düzgününü bulamadın mı die vızır vızır konuşuyor. En önemlisi senin içine yatması.

    Git bir tane Kuba bayisine SL200'ün üstüne otur. Yanında bir arkadaşını da al bakın bi. Zaten sen oturabiliyorsa, kumandaları rahat erişip, kendini sığmak için zorlamıyorsan o motor sana göre tamdır. Yok altında küçük kalmış, yok üstünde büyük duruyor bunlar hikaye.

    Etiler Akmerkez önünde de Kırmızı Ferrari kullanıyor göbekli ve kel abim. Saçları da beyazlamış, yanında da o biçim manita. O araba da ona yakışmıyor ama kullanıyor

    SL200'ün hp si düşük olduğu için çok güzel bir motor olur.

  5. #5

    Üyelik
    14 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Not yet
    Benimde en başından beri aklımdaki SL200 ancak aynı boyuttaki motor ile test görüntüsü aldığımda şöyle bir şey çıkıyor. Olay sadece görselin kötü olması değil, bacaklarım gidona değiyor.



    @SuleymanE, @Angrypower, @YAHYaONUR
    pea bunu beğendi.

  6. #6
    Emreerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2012
    Şehir
    Münih
    Motosikleti
    BMW R 1250 GSA
    Selamlar,

    Hepsinden, her şeyden önce eğitim alınız. Madem bütçe konusunda çok büyük sıkıntı yok, Güvenli sürüş 1 ve 2 eğitimini aldıktan sonra kendinizi daha iyi bilecek, ne tip motora binmek isteyeceğiniz daha çok netleşecek, belki de tamamen vazgeçeceksiniz. Bence tüm bunlar eğitim sonrası tartışılmalı.
    mavellen bunu beğendi.

  7. #7
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Senin kadar tecrübeye sahip biri 125 cc bir motordan büyüğüne binmesi senin için iyi değil.Bu tecrübe ile kendine 200-250 cc motor tavsiye edenlere kanıp sakın alma.Sen 125 cc hatasını zor tolera edersin 200-250 cc nin nasıl hakkından geleceksin.

    @Emreerol çok güzel yazmış.Onu dinle.

  8. #8

    Üyelik
    14 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Not yet
    Eğitimsiz zaten sürüş yada benzeri bir süreç kesinlikle düşünmüyorum. Ancak başlangıç seviyesi motorlar zaten çok sayıda değil. Bunlar arasında da bana uygunu belirleyip eğitim - ehliyet sonrasında elle tutulur bilgiler ışığında almak istiyorum. O yüzden tavsiye istemekteyim (:

  9. #9

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı mavellen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin kadar tecrübeye sahip biri 125 cc bir motordan büyüğüne binmesi senin için iyi değil.Bu tecrübe ile kendine 200-250 cc motor tavsiye edenlere kanıp sakın alma.Sen 125 cc hatasını zor tolera edersin 200-250 cc nin nasıl hakkından geleceksin.

    @Emreerol çok güzel yazmış.Onu dinle.
    Cruiser motorda geçerli değil o dediğiniz.
    Yere yakın, gücü düşük, düşük devir sürülen motorlar bunlar.
    Tekere gelen, 180 yapan, yatırılanlardan değil. (Ne pis kıyas yaptım)

  10. #10
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Cbf 150 alın,biraz tecrübe kazanın.

    Sonrasında istediğiniz motora geçersiniz düşüncesindeyim.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf 150 alın,biraz tecrübe kazanın..
    Sonrasında istediğiniz motora geçersiniz düşüncesindeyim.
    Oldukça mantıklı bir düşünce , 1.88 boyundayım ybr125 ile başladım. Cbf 150 hem daha büyük , hem daha kolay elden çıkarılır diye düşünüyorum.

    Ancak şöylede birşey var , otokontrolünüz kuvvetli ve daha önce Trafik tecrbeniz varsa enjeksiyonlu bir pulsar200ns veya rs200 tarzı bi motorda işinizi görür ve kısa zamanda değiştirme ihtiyacı duymazsınız.Whatsapp Grubumuza davet ettim , oldukça çeşitli motorlarımız var . Buluşmalara katılıp fikir sahibi olursunuz diye düşünüyorum.

  12. #12

    Üyelik
    14 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Anlatımınızdan çıkan tek sonuç, GV 250

  13. #13

    Üyelik
    14 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Not yet
    Bayağı inceleme sonrasında LS200 - Pulsar 200 nS ve 200 RS 3 tercihe kadar indirgedim. Gerçi ismini daha önce hiç görmediğim onlarca motor var hepsini incele eleyip sık dokuyacağım. Hafta sonu çıkıp galerilerden bi bakayım üstünde nasıl duruyorum teknik özellikleri içime sinmesi gibi durumlara da bakacağım.

    Buluşmaya kesinlikle katılır hemde kullanıcılarından yüz yüze konuşarak bilgiler alırım. Hem bir çok modeli aynı anda görme imkanım olur. Çok sağol bu arada @Boldpilot

  14. #14
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Motorlara binip denedin mi bilmiyorum denemediysen hepsine bayilerde üzerine binip öyle karar ver. Deneyimle yani (kağıtta yazan ölçülerle değil) Freedom250 iri bir motor bence olabilir madem chopper düşüyorsun bütçe olarak da uygun
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  15. #15
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Dostum öncelikle hayırlısı olsun inşallah Allah utandırmasın, crusier istediğinden herhangi bir model söyleyemeyeceğim; ancak naked cinsi veya racing cinsi Bajaj RS200 veya NS200 uygun olabilir, RS200 özellikle ABS li olması ve parçasının ucuz olması ve de boyut olarak biraz iri durmasından dolayı sana uygun olabileceğini düşünüyorum. Hepsinden önemlisi ise mutlaka ama mutlaka eğitim al, hiçbir zaman ben tamamım deme ce ekipmana önem ver.
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

  16. #16

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Eğitime gitmeden hangi motorun sana uygun olacağını bilemezsin. Vitrinde gördüğün takım elbisenin üzerine oturmaması gibi bir şey bu. Önce bir eğitime katıl ekipmanlarını hallet motor seçmek kolay. belki de vites falan uğraşamam diyeceksin bagaj lazım olacak scooter kullanacaksın.

  17. #17
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Birisi bir telefon uygulaması yapsa, kilonu, boyunu, istediğin tarzı ve bütçeni girince sana uygun motosikletleri çıkartsa var ya, whatsapp'tan çok indirilir. Tabii çok sık güncelleme gerektirir, malum fiyatlar dansöz gibi.

  18. #18

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Cbf150 ile Kuba sl200 hemen hemen aynı güçte. Yalnız Pulsar 200 ile SL200 aynı güçte değil. Yanılgıya düşme. Pulsar tamı tamına 2kat gücüne sahip. Pulsar bana göre başlangıç motoru değildir. Apaçilik yapacam dersen tekere gelir.

    Benim arkadaş kuba SL200 sahibi. Bazen dur bir bineyim diyor. Ooo ne gidiyor motor die heyecanlanıyor. Tecrübesi de seninle hemen hemen aynı.

    Pulsar ortam motoruna çıktı adı. Herkesin elinin altında die ama bence dikkat edilmesi gereken alet. 0-80km arası seridir.

    Cruiser sınıfı bir motor ile istesen de uzayamazsın. Pulsar sağlam bakımlı ise 150km/sa görüyor.

    Benden objektif bakış açısı sana. İkisini de sürdüm. Pulsar bana daha çok hitap eder tarz bakımından ama yeni başlayacak adama bana göre 24hp fazla.

    Yanlış anlaşılmak da istemiyorum ama motordan zevk almak için birikmesi gerekir. Kendi şahsi fikrim. Hele ki sezonda uzun yola vuracağım ben dersen her türlü cruiser derim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)