Hazey Türk ( 3 Tekerlekli )

Daha önce yayınlandımı bilmiyorum forumlarda rastlamadım ilgimi çekti

Şirket uzun yıllar tamirci ustalığı yapan Muharrem Ruhoğlu ve Kardeşi Uğur Ruhoğlu nun yurt dışında bulunan ağabeyleri ANSAR RUHOĞLU'nun kardeşlerine destek amacıyla 1982 yılında HAZEY Ticaret olarak kurulmuştur.

ANSAR RUHOĞLU nun teşvikiyle Muharrem Ruhoğlunun yurt

dışı gezisi sırasında görsel tasarım olarak düşündüğü Gezi Motosikleti fikri aynı yıl yapılan çalışmalarla ivme kazanmış prototip imalata 2004 yılı ilk baharında başlanmıştır. 2004 Yılında yapılan çalışmalar sonunda ilk ürün aralık ayında tamamlanmış ve basına tanıtılmıştır.Araç tip onay belgesi 2005 Mayıs ayında alınarak karayollarına çıkış izni alınmış ilk yerli yapım HAZEY-TÜRK seri imalata başlanır duruma gelmiştir.

Marka : HAZEYTÜRK
Tip : HZ 1953
Ticari Adı: HZ 40
Katagori : L5e ( Üç tekerlekli motosiklet)
Dingil sayısı : 2
Dingil mesafesi : 1840 mm
Uzunluk : 3591 mm
Genişlik : 1890 mm
Yükseklik : 1395 mm
Çalışır durum ağırlığı: 700 Kg.
Yüklü Ağırlık : 935 Kg.
Motor imalatcısı : Volkswagen
İşlenmiş Motor tipi : 1/1600 AD/AS 1303 S (Rektefiye edilmiş motor)
Silindir Hacmi : 1584 / 4 CC
Yakıt : P (Süper benzin)
Azami net güç : 400devir/dakika :52 Hp
Vites kutusu : Manuel (4+1)
Ön lastik ebadı : 195*50* ZR 17
Ön Jant Ebadı : 5,5*17 inch
Arka lastik ebadı : 295*35 ZR 18—295*50 ZR 18
Arka jant ebadı : 11*18 inch
Müsaade edilen max Hız : 125 Km/h
Oturma gurubu :Takviyeli fiber ve polikarbon malzeme
Fren sistemi :Ön ve arka frenler disk
Motor koruma ve bagaj bölüm: ST 304 Paslanmaz malzeme
Renk : Opsiyonel
*** Önemli not: Bu motosikletler AB ülkelerinde B sınıfı ehliyetle kullanılmakta olup kask takma mecburiyeti yoktur.

Site adreslerinden incelemek için: http://www.hazey-turk.com

Bilgilendirme için sağol. Çok sevdiğim aletler bunlar. Kalabalık ve yüklü gidiyorsan bir motorun zevkini ve arabanın yük taşıma kapasitesini bir araya getiriyorsun. Bir gün inşallah bende alacağm.

Görüşmek üzere.

motorları yakından gördüm. bana göre çok iri bir makina. şehir içi kullanımında sorunlar yaşanacak gibi. uzun yolculuklar için belki tercih edilebilir. açıkcası gördükten sonra ilgim azaldı.

helal olsun adamlar süper makina yapmışlar,resmen yatarak motor keyfini yaşıyorsun, fiyatları da fena değil hani, ilerde yollarda çok göreceğiz sanırım, bir türk markası bir türk markası, vatana millete hayırlı olsun...

Sanırım motoru hakkında genel bilgi vermeye yetiyor bu. Ancak çok büyük, motosiklet keyfi veremez sanki...

İnsanın parası ve garajı olsa alır bir tane...

Sırf keyif için arada çıkar gezer...

Şanı yürür...

:cherry:

İşlenmiş Motor tipi : 1/1600 AD/AS 1303 S (Rektefiye edilmiş motor)

1303 S VosVos'ların motoru değil mi :silent: ilginç :cherry:

Kim bunlara 19.000 yada 24.000 YTL verirki. buna verilrcek parayla daha güzel bir motosiklet yada opel corsa alırım. Hem daha az yakar.

zevk meselesi en başta benalırdım okkaaaa param olsaydııı

Super Moderator
Ben de bulabilsem 19000-24000 YTL veririm bunlara...Opel Corsa'dan daha zevkli yolculuklar yaşatacağı kesin.:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
opel corsa herkeste var düşün bi yere gittin bunu parkettin 5 dakkada 20 kişi toplanır başına opele dönüpte kim bakar bide böle düşünmek lazım olayı....

ya hastasıyım ben bunların. sehir içinde pek kullanıslı olmasalarda muhtesem bir havası var. param olsa hiç düsünmeden alırım.

Super Moderator
Ne fakir siteymişiz ya:salut: , paramız olsa neler yapacağız, neler alacağız ama...:queen:

Doslar bu makinalar yurt dışında çok tutulan ve ilgi gören aletler Trikes yada Transsexuel deniyor genelde bildigimiz VW vosvos ( beetle ) motoru ve arka dingillerini kullanılıyor bu aracları evlerinin garaj larında eski vosvos larını kesip bicip yapan insanlarda az degil hatta bu trike larda cok daha güçlü motorlarda kullanılıyor .
Kullanırken verdiği zevk banbaşkadır ne arabadır nede motora ama ikisindende kullanması zordur ani kalkışları hic sevmez ön teker şahlanır virajlarıda hiç sevmez ve cokta tehlikelidir devrilme ihtimali yüksektir.kısacası günlük kullanım icin kullanışlıdemek zordur ama uzun yol icin idal bir aractır

çok güzel görünüyolar,tebrik ediyorum üreticisi,malzeme kalitesini bilmiyorum ama estetik olarak şahane makinalar.

motor kesinlikle vosvos 1303 motoru. konyada da var çünkü aynısından. hatta bordo renkte. yakından inceledim ve sordum vosvos motoruymuş.:)
ön kaldırıyo filan güzel motor

evt güzelmiş.. duyduğuma göre ismide yapımcısı olan hasan ve eşi zeynepin kısaltmasıymış.. hazey.. tvde çıkmıştı haberlerde..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar