Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    meLanchoLie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2006
    Şehir
    Burdan
    Motosikleti
    Rus 350 Cc
    Arkadaslar o işte yanlış war ...
    O motorun denemesi icin 2 gun once beni cagırdılar... baktım motora Oncelikle Cift silindir o motor sitesine yanlıs verilmiş

    120 ibre var devir gostergesi benzin gostergesi + aku gostergesi yapılmış gorunum icin celik jantlı performansı bek begenmedim ... Jinlun kadar bile olamaz yani
    Ama dizayn guzeL ... fena deiL yani ramzeyin diger motorlarından + mondial 250 mct den iyidir ... 3.600 fiyat cekio bayiler ...
    Bu kadar
    Akıl Ile Hız Ters Orantılıdır Biri Yuksekse Digeri Dusuktur.... Ama kime ne :D
    Naber:P


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    freedrager - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hayabusa(GSXR 1300) almak hayalım yazada keeway 150
    benım yan aparmanın yanında ramzey serwıs war bıkere kullnadım atak fakat ramzey adı ustunde ne olabılırkı 1 yılın sonuda mobılrt her gun tamır et tek nıgı olu yanı bu alıcak sanınız 150 cc lık keeway alın cok daha iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  3. #23
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Toga35 kardeş, aldığım chopper çift silindirli. Ancak Ekim başında Adanaya fuara getirdikleri tek silindirli idi. O zaman bu durumu oradaki görevlilere eleştirmiştim. Şu an satılan çift silindir. Sitedeki chopper'a ilişkin teknik bilgilerin (gördüğüm kadarıyla) silindir sayısı hariç diğerleri doğru. Tüm göstergeler çalışıyor. Yani sadece görüntü değil. Ben Ramzey şundan iyi bundan kötü demeyeceğim. Hem henüz yeteri kadar test edemedim, hem de herkesin tercihine saygı duyarım. Yalnız şunu söylemek istiyorum . Ben havaların daha iyi olduğu bir dönemde Adana'da bir başka markayı denediğimde, motorun bir kaç dakika önceden ısıtılmış olmasına rağmen 200--300 metrelik sürüşte 3 defa (her gaz kapayışımda) söndüğünü gördüm. Hatta neredeyse cikle çekikken bile motor istop ediyordu.

    Ramzey chopper'in soğukken vites geçişleri (veya sıcakken) çok sorunlu değil. Yalnız birinci viteste durduğunuzda boşa almak zaman zaman zor olabiliyor. Ancak hareket halinde iken vitesler makul ölçüde sert. Bu da bir süre sonra yapılacak bir ayar ile düzeltilebileceğini düşünüyorum. Aracın son hızını ancak 1000 km den sonra test edebilirim. Bu da sanırım iklim şartları nedeniyle biraz zaman alacak. Selamlar.

  4. #24
    tolga35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    izmir
    sağol naci63 kardeşim ramzeyle mondial (250cc) arasında kararsızım açıkçası.hele ramzeyin çift silindir olması beni biraz daha ikna etti.birde servisleri araştırıcam durum olumlu olursa galiba ramzey düşünücem.izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.teşekkürler...

  5. #25
    meLanchoLie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2006
    Şehir
    Burdan
    Motosikleti
    Rus 350 Cc
    Mondial kesinlikle aLma ... Hondanın yanında ramzey nasıLsa ramzeyin yanında da mondiaL öyle
    Akıl Ile Hız Ters Orantılıdır Biri Yuksekse Digeri Dusuktur.... Ama kime ne :D
    Naber:P

  6. #26
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    arkadaşlar, biraz da ben yazayım dedim.

    bundan 2 yıl evvel motorsiklet araştırmaları yaptığımda ramzey ile tanıştım. tabiiki isim olarak ve internet üzerinden. ama 250 cc kategorisinde motor alacağımız için, o günler itibariyle ramzey in böyle bir modeli yoktu. çünkü ramzey hep mopet ler üzerine çalışıyordu. aradan 1 yıl geçti ve bir caddede mopet olmayan bir ramzey motorsiklet gördüm. galiba 125 lik idi. hayret ettim ki, ramzeyin böyle bir modeli var mı idi diye. hemen internete girdim ve baktım. maalesef bu gördüğüm motor.. internet sitesinde yoktu. ve burdan şu sonucu çıkardım ki.. bu satıcılar ne kadar da duyarsızlar. bir modeli var ve internet sitesinde bunun hakkında bilgi yok.

    işin daha da vahim durumu şu idi.. o sıralar kanuni kriz geçiriyordu. kime sorarsak ramzey in iyi geldiğini ve günün birinde kanuninin namını eline geçireceğini söylüyordu. aradan 2 yıl geçti ve bana göre ramzey pek de piyasayı eline geçirmiş değil; ayrıca 250 cc kategorisinde de (diğer ürünlerine bir sözüm yok) hala ciddi girişimlerde bulunamadı. ortalığa başka aracı firmalar da girdi. rekabet iyice kızıştı. epey 250 cc çeşitleri oldu.

    ve.. ve.. ramzey getire getire tek silindirli ve hava soğutmalı.. tipsiz bir 250 cc getirdi. kimse kusura bakmasın arkadaşlar, bana göre çok tipsiz. bir kere chopper demek; ağır görüntü gerektirir. motorun ağır bir görüntüsü bile yok. (gerçi uzmanlar her ne kadar chopper için; modifiye edilmiş ve genelde dünyada kişiye özel ve sadece bir tane olan motora "chopper" denir deseler de .. bu tabir artık yerleşmiş bir durumda. belki bu motor için chopper değil de cruiser dense daha doğru olur).

    renk seçenekleri var mı onu da bilemiyoruz. fiyat olarak, şu an mondial bile bundan ucuz. internet sitesi de eski günlere nazaran şimdi çok daha bilgilendirici. http://www.ramzeymoped.com/

    sonuç olarak; bu türden alternatifler çok. ramzey in bu model ile pek fazla satış yapacağını zannetmiyorum. tıpkı kanuninin tiger modelinde yaşadığı gibi.

    arkadaşlar, bunlar benim şahsi görüşlerimdir. yanlış bir tarafı var ise lütfen düzeltiniz.

  7. #27
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Topuz kardeş, Ramzey'in internet sitesinin yetersizliği ve eksikliği konusundaki eleştirilerinize ben de katılıyorum. Siteyi yenilemelerine rağmen hala bilgi eksikliği/yanlışlığı var. Ayrıca sitede motosikletlerin mevcut resimleri çok kötü görünüyor. Firmanın bunu acilen düzeltmesi lazım. Örneğin her bir moto için birden fazla ve değişik cephelerden çekilmiş resimler konulabilir.
    Ancak 250 cc'lik cruiser (onlar chopper diyor) modelinde silindir sayısı iki. Bu modelin tek silindirlisi var mı bilmiyorum. Yukarıda yazdığım yazıda Adana'daki sanayi fuarına getirdikleri modelin tek silindirli olduğunu söylemiştim. Ama bildiğim kadarıyla (en azından benim aldığım öyle) satışı yapılan 250 cc cruiser'ler çift silindirli.
    Tip konusundaki eleştirilerinize ben katılmıyorum. Motosiklet Ramzey sitesinin resmini verdiğinden daha güzel duruyor. Ancak tabidir ki herkesin zevki farklı olabilir. Bu araç benim zevkime hitap ettiği için aldım. Ayrıca teknik özellikleri de piyasada bu kategoride mevcut olan motosikletlerden daha aşağı değil. Kazasız sürüşler dilerim.

  8. #28
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    Naci63, tek silindirli diye yazmamın nedeni.. kendi internet sitelerinde öyle geçmiş olması. eğer dediğiniz gibi bu motor iki silindirli ise, internet sitesinden ramzeyin düzeltme yapması gerekir.
    tip konusunda; cruiser tarzı modellerin geneline baktığımızda ağır bir görüntü ile karşılaşırız. ben bunu vurgulamak istedim. elbette ki sizin yazdığınız gibi kullanıcının hoşuna gidiyor ise buna bir sözümüz yok zaten. yalnız bana göre, bu motor üzerinde ufak tefek ayarlamalar ile sözüne ettiğim ağır görüntü elde edilebilir. mesela en önemli düzeltme; deponun, seleden gidona doğru (aşağıdan yukarıya doğru) uygun bir eğim ile yükseltilmesi ile elde edilebilecek görüntü farklılığında olabilir diye düşünüyorum. ama böyle bir modifiyeyi yapmak mümkün mü acaba.. onu bilemeyeceğim.

  9. #29
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Bugün bu motora bir gözatma şansına sahip oldum. bayii de iki adet vardı bundan. İşçilik ve montaj muadillerinden pek farklı değil (depoarını kuvvetlice salladığımda birisi hiç esnemezken diğeri şasiye sağlam bağlanmadığı için oldukça sallandı).motorlarına gelince mondial ve jinlun dan aşina olduğumuz çift silindirli makinardı(resimdeki motor değil).
    Bence bu motor (Keeway supershadow ve Regal-Raptor dan motorları sebebi ile ayrı tutulmalı)Jinlun ve mondial arasında kalan müşteri kitlesine nispeten daha yaygın servis-yedekparça desteği ile iyi bir alternatif oluşturur kanısındayım.
    Sonuç olarak bu makina bana Supershadow a bilenmiş olan bana ,gel beni al diyemedi ama uzun yıllar yedekparça garantisi ile aklımda yer etti.

  10. #30
    BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2005
    ben yakından gördüm görünüş güzel ama ragal daha güzel bence

  11. #31
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar başka Ramzey chopper'i olan yokmu? varsa lütfen bizimle görüşlerinizi paylaşın.

  12. #32
    ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    ben olsam uzak dururum..keeway daha iyi gibi
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

  13. #33
    petrucci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2005
    Şehir
    adana
    ucuz chopper için tek adres.regal raptor.tek bi şikayet duydunuz mu?

  14. #34
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar, Ramzey chopper hakkında kullanandan görüş rica ediyoruz, cevap keeway, regal ya da başka marka kullanıcılarından geliyor. Lütfen o markalara ilişkin görüşlerinizi, o markalara ait topic'lerde ifade ediniz. Eğer Ramzey chopper'ınız varsa, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi de burada ifade ediniz. Ayrıca lütfen görüş belirtirken sadece alın veya almayın gibi kestirme cevaplar yerine, eğer biliyorsanız nedenleri ile birlikte görüşlerinizi ifade ediniz. Burada amaç körü körüne bir markayı satınalmak değil, o markanın kullanıcısından gerçek izlenimleri elde ederek satınalmayı düşünen kimselere fikir vermektir. Forumların da bence bir amacı budur. Kazasız sürüşler dilerim.

  15. #35
    nightwatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    abicim regal raptor hakkında uzunuzadıya bir şikayet yazısı vardı. ben aradım ama bulamadım. araştırırsan bir motorun başındna geçenler nevinden bişelerdi. bu arada hocamın forumunu işgal etmeyelim burası RAMZEY FORUMU. saygılar.
    live to ride, ride to live

  16. #36
    premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    Alıntı Night_walkeR adlı üyeden alıntı
    güzele benziyo ama ramzyi kullanan biri yorumlsa bizde bilsek daha iyi olur sizce?

    Bir yıl fazla.. 6 ayda dökülür bu motor...


    Yapmayın etmeyin....

    Bir zengin demiş ki, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

  17. #37
    premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    Alıntı Night_walkeR adlı üyeden alıntı

    bu motor hayatta alınmaz.ramzeye karşı alerjim var.bu motor mobilet gibi 1 yıl kullanırsın 1 yılın sonunda hurdacıya verirsin

    Bir yıl fazla.. 6 ayda dökülür bu motor...


    Yapmayın etmeyin....

    Bir zengin demiş ki, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

  18. #38

    Üyelik
    08 Şubat 2006
    selam arkadaslar
    önce genel bi bilgi vericem sonra konuya giricem bunları neden anlattığımı daha sonra anlayacaksınız !
    yasım 19 Ramzey QMD125T modeliyle pizzacı da kuryelik yapıyorum A2 ehliyetimi yeni aldım kuryelik işi aramaya basladım :D
    öncelikle 1 yılda hurdaya cıkar diyen arkadaslar bence yanılıyorla motorları alalı (5 tane var ) 7 ay oldu 1500 km de bir yağını patrona zorla değiştirtiyoruz bugün kar kış demeden yollardayız buzun üstünde resmen cross yapıyoruz motorlar 5000 km de yeni bakıma girdi henüz
    şaka gibi değil mi ama malesef gercek
    uzun lafın kısası kelimenin tam anlamıyla motorların anasını ağlatıyor bir yandan da kendi hayatımızla oynuyoruz :((
    motor sizin için bir keyif fakat özellikle bu aylarda ben ve benim gibiler için bir eziyet ne yazik ki
    şimdi gelelim ramzeye arkadaslar şunu söyleyebilirim ki piyasadaki çin menşeli motorların arasında hemen hemen en sağlam motor ramzeydir en yaygın yedek parcada ramzeyde
    şöyle söyleyelim 2 ay önce bir arkadas motorla cok ciddi bir kaza yaptı motorda kaporta namına bir şey kalmadı olayın vahametini anlatmak için şöyle söyleyelim 2 milyarlık motorda 600 milyonluk parca değişmesi gerekti
    ramzey parcaları 3 gün içinde temin etti piyasada 1 aydır emme manifoltu bekleyen mondilaller var bizim sektörde !
    sadece bugün karda buzun üstünde 3 kere düştüm motorla sağ yüzük parmağım ezik su an sargıda :D motor hala gidiyor !
    gitmeyede devam edicek gibi :D
    bitirken sunları söyleyeim emin olun bir motoru bizim motorlar kadar kötü kullanamazsınız arkadaslar biz 7 aydır kullanıyorsak siz kafandan bi 5 sene kullanırsınız :D:D:D

  19. #39
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    HardCorNRaP canImsIn. Hangi ŞEhirdesin özelden mesaj at AciL
    Comfirmation Bias

  20. #40
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Ben de Ramzey markasını tercih etmeden önce çift silindir Ramzey (125 cc lik) kullanan bir moto kurye ile tanışmıştım (Ekim 2005 te). Adam motoru çok seri kullanıyordu ve söylediği motosikletin çok çabuk hızlandığı ve az yaktığı idi. Ayrıca (kuryenin ifadesi) şehir dışında 130-135 km hız yapabildiğini de belirtti. Motorun nasıl kullanıldığına gelince, altındaki motorun 5-6 aylık olduğunu söyledi. Km saati 19 bin küsur idi. Kurye bunun gerçek km olmadığını, garanti bitmesin diye bir hafta km saat teli takılı bir hafta sökülmüş olarak bindiklerini ve motorun o an ki gerçek km'sinin 40 bine yaklaştığını söyledi. Adam aynı zamanda kalitenin japon motorları kadar iyi olmadığını ancak kendi şartları çerçevesinde oldukça memnun olduğunu da belirtti. İsmini söylemedi ama bağlı olduğu kurye firmasında bu çift silindirli 125 cclik motordan 5-6 tane varmış. Yedek parça sıkıntısı da çekmediklerini belirtti. (zaten pek parçaya da ihtiyaçları olmamış). Başka avantajlarının yanı sıra, bu kuryenin tecrübeleri de beni Ramzey markasını almaya iten önemli bir neden oldu. Dolayısıyla, ben de HardCorNRaP'ın dediği gibi "bu motor dayanmaz, çabuk dökülür, bir sene sonra hurdada" gibi tamamen hayal ürünü ve sırf yazmış olmak için yazılan cevaplara katılmıyorum. Ama eğer hakikaten bu marka bir motosikleti kullanıp ta memnun kalmayan bir arkadaş var ise bize lütfen tecrübelerini anlatsın, biz de (ve başka almak isteyenler) öğrenelim. Kazasız sürüşler dilerim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler