Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Caracal 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #301
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #302

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    hayırlı olsun ilk kazamı yaptım ışık ıhlalı yapan vatandaslar ( araba ıle benden sıonra bı cıtroene cıtroen duran kamyona kamyon onundekı arabaya ) carpıstık motorun on dıkmeler on camurluk domuzlukk sag ayak koyma yerı sol ayna sol kuman da ne kaar tutar bılmıyorum baska hıc bı sey yok
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

  3. #303

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    Olacak İnşaalaah Hayallerimde ki MOTOR HONDA VTX 1300S
    Solmyr Kardes resımler Guzel 9600 KM Iyı Yapmışın ya vallahaa
    Ben SADECE Motorlara AŞIĞIMMM
    ::tutkuy::

  4. #304
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007
    KRAL arkadaşm saol ama ben 960km yaptım 9600 değil, en sondaki hektometre sayacı, 100m yani...
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

  5. #305
    Re_math - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2006
    Şehir
    ankara,antalya
    Motosikleti
    Caracal
    mterayes arkadasım oncelıkle cok cok gecmıs olsun. anladıgım kadarıyla sende herhangı bır yaralanma soz konusu degıl. bu sevındırıcı bır haber. tek olan motora olsun. maalesef trafıkte kurallara rıayet etmeyen surucu cok. her zaman dedıgım gıbı bız haklı bıle olsak yıne de temkınlı olmak zorundayız, sonucta karsı tarafın yaptıgı bır hata bızı de etkıleyebılır.umarım motorunun tamırı sana cok pahalıya patlamaz, ne de olsa mal canın yongası.
    ben de gecen pazar gunu basıma gelen bır seyı anlatmak ıstıyorum, abım ne zamandır motora bınmıyordu, dedım kı hazır arabasını temızlıyorken ıstersen tur atabılırsın dedım. o da seve seve kabul ettı. neyse bıraz dolastıktan sonra park yerıne geldı motorla, ben yukarıdan ızlıyorum, ona yapması gerekenlerı soyluyorum, ılk once kontagı kılıtle, acıl durdurma dugmesını cevır, yakıtı "off" konumuna getır. o da sırasıyla yapıyor. o da gıdonu kılıtleyım derken bır kademe daha asagı ındırıp parkları yakmıs, hava aydınlık oldugundan mıdır nedır farkedemedk. sonra ıftara davetlıydık gıttık geldık. sabahleyın ıse gıderken ust komsum; "senın motorun farları acıktı, butun gece akunun bıtısını ızledık " dedı. uyku sersemlıgınden mıdır nedır tam algılayamadım. saka yapıyor zannettım. cunku farlar kapalıydı, ya da ben oyle zannedıyordum. neyse buraları bıraz hızlı geceyım. akum bıtmıs. kontagı acıyorum kesıntısız bır ıslık sesı gelıyor. marsa bastıgım anda kesılıyor ses. dedım kı ben motoru vurdurayım. bu zamana kadar cok duymustum, eskıden renault 12 mız vardı, onda yapardı babam ama ılk defa pratık de bıldıgım seyı uygulayacaktım, cok basıtmıs, bıtesı ıkıye atıp debrıyajı sıktım, motor meyıllı bır yerden asagı dogru hızlanırken elımı bırden debrıyajdan cektım ve motor calıstı. onun sevınvıylen 5-10 dakıka motora bındım. sonra bı anlık dalgınlıgıma geldı stop ettırdım, tekrar calısmadı, yıne aynı yontemle calıstırdım. bu sefer motoru bosta yaklasık 20-25 dakıka calıstırdım kı ıyıce sarj olsun dıye. sımdılık sorun yok, bakalım gun gectıkce calısmamazlık yapar mı? sız sız olun dıkkat edın, yanlıslıkla parkları yakarsınız ve de akuyu bıtırırsınız benım gıbı. uzun oldu bıraz kusura bakmayın. kendınıze ıyı bakın. ıyı surusler
    Motosiklet hakkında bildiğim bir şey var o da hiç bir şey bilmediğim.

  6. #306

    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    büyük geçmiş olsun kardeşim..verilmiş sadakan varmış..umarım çok fazla bir hasarın yoktur..ne kadar dikkat edersekde edelim başa gelen çekiliyor maalesef..herkese iyi bayramlar şimdiden..izmirden sevgiler arkadaşlar..

  7. #307

    Üyelik
    24 Temmuz 2007
    re-math arkadaşım motoru niye vurdurma ihtiyacı duydun anlayamadım. motoru ilk aldığımda akü bitmesi (doğrusu akünün motor bana verilirken hiç şarjda tutulmadığını ) olayını bende yaşadım motoru askıya alarak ayak marşı ile çalıştırdım. bir kaç sefer daha oldu sonra bir iki uzun yol yapınca tekrarlamadı sanırım akü iyice şarj oldu. motorları vurdurma şeklinde çalıştırmanın hem motorda hemde arabada debriyaj ve vites kutusuna zararı olduğunu duymuştum. kanuninin servislerini düşününce mümkün olduğu kadar motorunuzu yıpratmayın derim ben. bence ayak marşı ile çalıştırmaya çalış , çalışmazsada aküyü söküp basit bir 12-15 volt düz akım veren cihaza 1 gece bağlarsan problemin hallolur. herkese kazasız sürüşler.

  8. #308

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun ilk kazamı yaptım ışık ıhlalı yapan vatandaslar ( araba ıle benden sıonra bı cıtroene cıtroen duran kamyona kamyon onundekı arabaya ) carpıstık motorun on dıkmeler on camurluk domuzlukk sag ayak koyma yerı sol ayna sol kuman da ne kaar tutar bılmıyorum baska hıc bı sey yok
    çok geçmiş olsun...
    cana geleceğıne mala gelsin gerisi hallolur...

  9. #309
    Re_math - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2006
    Şehir
    ankara,antalya
    Motosikleti
    Caracal
    sevgılı ttback emın ol benım de en son basvuracagım yontem bu olurdu ancak o kadar cok denedım kı ayak marsıyla calıstırmayı olmadı. artık ayagım agrıdı. bende son care olarak ona basvurdum. ayrıca bu motoru ayak marsıyla calıstırabılıyor musunuz? ben daha once de cok denedım ama bır turlu basarılı olamadım. belkı de ben yeterı kadar guc uygulayamıyorumdur.
    Motosiklet hakkında bildiğim bir şey var o da hiç bir şey bilmediğim.

  10. #310

    Üyelik
    24 Temmuz 2007
    re math ayak marşı ile çalıştırırkende acil motor stop devresi açık ve aynı anda kontak düğmesinede basmayı dene çok aşırı güç uygulamana gerek yok ve motor orta sehpa üzerinde olsun yoksa çalışmaz. ben bunları yaptım ve 1-2 denemede kolayca çalışmıştı ama dediğim gibi ilk aldığımda olmuştu sonra ihtiyaç duymadım.

  11. #311
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007
    salam gençler, ben motoru bir hafta ayak marşıyla çalıştırıp okula bittim, jigleyi çekip, -soğuk havalarda, hafif gaz verirseniz çalışır, motor sıcakken gayet kolay çalışıyo benimki ayaktan,,


    arkadaşlar motorlarınız kaç km lerde? benim karaçakal 1050 oldu...
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

  12. #312

    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    herkese selam arkadaşlar..

    şu anda allahtan caracal da bir sorun yok fakat geçenlerde başıma şöyle bir olay geldi..gerçi küçük bişi ama olsun..akü yü değiştirdim.güzel bir akü aldım..taktım..suyunu boşaltım falan derken ..bir saat kadar bekledim akünün kendine gelmesi için sonra motora taktım..tam vidaları sıkıyordum ki anahtarı sol kutup başına değmem ile (artı olan) bir kıvılcım çıktı ufak bişi..aha dedim noluyo yav..neyse..sonra makina yağ gibi çalışıyor ama bu sefeerde bir baktım sinyaller çalışmaz oldu..sinyali çalıştırdığımda sadece ses geliyor uzun bir şekilde kesintisiz..ama sağ ve sol sinyaller çalışmaz oldu.. yok oldu gitti.. kesintisiz bir ses geliyor sinyal düğmesini açtığımda..ta ki kapatana kadar..gerçi yaparım bişi değilde anlamadım ben bu işten bişi vardır bir hikmeti ya bismil..
    bu arada cam siperlik arıyorum bizim makinalara uyan..bir model öneren olursa bayağı bir sevaba geçer..


    bu arada benim motor 2280 km de..bej renkli..öndeki sinyal lambalarını söktüm krom sis farları taktım..sinyaller şimdi çok daha uzaktan görülüyor..tavsiye ederim..

    şu motor vurdurma meselesine bende taraftar değilim ama yapılacak en son harekettir diye düşünüyorum..burda her iki tarafta haklı gibi..

    (motoru alabildiğince kendiniz kurcalayın arkadaşlar..elektrik di--motordu--tellerdi-- parçalarıydı--kabloydu şuydu buydu derken çok iyi servisler dışında alakasız servislere götürüp acaba ne olacak endişesi yaşamayın..olmadı motoru tekrar keşfedin..kendimiz ne kadar çok uğraşırsak o kadar çok motoru anlar ve tanırız.çok iyi ince işcilikler dışında)

    sitedeki tüm caracal sahibi olan arkadaşlarımın motorlarını kazasız belasız sürmeleri ve iyi bir bayramı güzel bir motorla geçirmeleri dileğiyle)

    İYİ BAYRAMLAR ARKADAŞLAAAAAAAAAAAAR...İZMİRDEN SELAMLAR..

  13. #313
    ercankarakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-MAX 400 ABS
    Arkadaşlar herkese iyi bayramlar,

    Bende motorumu geçen hafta aldım ve bi haftada yaşadığım tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum.
    Motoru cuma akşamı altunizadeden aldım ve ümraniyeye götürdüm (hayatımda ilk motor kullanışımdı ve biliyorum delilikti)
    aynı akşam ve cumartesi kuzenle birlikte baya kullandık motoru boş yollarda felan.
    Pazar günü av.yakasına geçerken vites pedalı boşaldı :D motor 1.viteste kaldı (daha doğrusu ben 2.viteste kaldı sanıyodum ama 1 miş )
    Kendim kurcalamaktansa bi servisine götürüim dedim ne de olsa motordan anlamam garantisini bozarım felan dedim, ha bugün ha yarın iş çıkışı geç kaldığımdan bi türlü fırsat olmadı, nihayet dün g.o.p daki servise uğradım, usta saolsun baktı, meğer vidası gevşemiş, bi kaç mesj önce solmyr arkadaşımızın resmini koyduğu "çok uğraşıp yalama yaptım" dediği vida
    rolantiyi ve debriyajıda ayarladıktan sonra usta verdi motoru (rolanti 3bin devirden fazlaydı aldığımdan beri, galiba aldığım yere acemi olduğumu söyledim onlarda stop ettirmeyin diye öyle yaptılar

    Başka da sorunum yoktur, motorum siyah renk, ehliyetimi kasım ayında alacağım için ehliyetsiz fazla kullanmamaya çalışıyorum, motor 170 km de
    20 liralık benzinle 160 km felan gittim iyimidir sizce?

  14. #314

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı ercankarakus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese iyi bayramlar,

    Bende motorumu geçen hafta aldım ve bi haftada yaşadığım tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum.
    Motoru cuma akşamı altunizadeden aldım ve ümraniyeye götürdüm (hayatımda ilk motor kullanışımdı ve biliyorum delilikti)
    aynı akşam ve cumartesi kuzenle birlikte baya kullandık motoru boş yollarda felan.
    Pazar günü av.yakasına geçerken vites pedalı boşaldı :D motor 1.viteste kaldı (daha doğrusu ben 2.viteste kaldı sanıyodum ama 1 miş )
    Kendim kurcalamaktansa bi servisine götürüim dedim ne de olsa motordan anlamam garantisini bozarım felan dedim, ha bugün ha yarın iş çıkışı geç kaldığımdan bi türlü fırsat olmadı, nihayet dün g.o.p daki servise uğradım, usta saolsun baktı, meğer vidası gevşemiş, bi kaç mesj önce solmyr arkadaşımızın resmini koyduğu "çok uğraşıp yalama yaptım" dediği vida
    rolantiyi ve debriyajıda ayarladıktan sonra usta verdi motoru (rolanti 3bin devirden fazlaydı aldığımdan beri, galiba aldığım yere acemi olduğumu söyledim onlarda stop ettirmeyin diye öyle yaptılar

    Başka da sorunum yoktur, motorum siyah renk, ehliyetimi kasım ayında alacağım için ehliyetsiz fazla kullanmamaya çalışıyorum, motor 170 km de
    20 liralık benzinle 160 km felan gittim iyimidir sizce?


    DAHA YENİ MOTOR BİRAZ GİT BAKIM FLN GORSUN DÜŞER DAHA BENIM KI KAZA ONCE 85- 90 BIN YAKIYODU
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

  15. #315

    Üyelik
    24 Temmuz 2007
    ttback arkadaşım sanırım siğortayı attırmışsın. önce bir siğortaya bak. (beyaz bir tüp şeklinde boru içerisinde yanında yedeğini koymuşlar.) siğortan sağlam ise selenin altında tüm sinyallerin negatifini besleyen bir kablo var(benimkinde kahve rengi) o bağlantı yerinden çıkmıştır. (bir aralar bende de çıkmıştı servis yapamadı elektrikçiye gittim ordan biliyorum) bu arada aküyü değiştirdiysen görmüşsündür aküyü tutan sabitleyen bir lastik var . benimkinde o lastik resmen erimiş idi değiştirmek istedim ama bulabilirmiyim bilmiyorum idareten taktım. anlatacağım bu motorlarda parçalar dokunanın elinde kalıyor. arkadaşlar motorun sözüm ona vibrasyonu engellesin diye somunların arasına konulan lastikleriniz ne durumda? benimkiler bir aya kalmadan eridi geçen gün hepsini değiştirdim. değiştirecek olanlar musluk contası koysun tam o ebatta ve daha dayanıklı bir conta bulunmaz herhalde ( normal kullanımda devamlı suyun içinde kalıyor.) birde motorun sesi için bir şeyler yapanınız oldu mu arkadaşta yamaha var bizim motorun sesi onunkinin yanında teneke takırtısı gibi çıkıyor. bir ara bir motorcu arkadaşım karpitle eksozların çevresini açayım dedi ama sonra dönüşü olmaz diye açtırmadım. sesi biraz daha tok yapacak bir yöntem olmalı ...

  16. #316
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    arkadaşlar bu motor kaç basıyo ve şehir içinde 100 kmde kaç lt benzin tüketiyor bi yazabilirmisiniz

  17. #317

    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    izmirden selamlar..

    teşekkürler delibasalyon kardeşim..oralara bir el atacam ..haklısın bak o konuda aklıma gelmedi akünün yerinden bakmak eywallah ..

    kurcalamadıkça aleti tanıyamıyorsun..benimde contalar ya çok çatlak yada vidayı sıktıkça ikiye bölünüyor..koçtaş a gittim geçenlerde gerçi biraz pahalı ama alman menşeli çok sağlam contalar var alın onlardan derim..irili ufaklı..parçalar küçük ama işe yarıyor..ses olayına gelince evet haklı olabilirsin ama güzel arkadaşım yamaha veya diğer markalar ile bir tutmak doğrumu bilmiyorum? sakın hiç bir şey yaptırma motora..bırak öyle kalsın..benim tek korktuğum şey o kadar çok vida sıkıyorum makinada,yola çıkıp geldiğimde yine vida başları oynuyor..kapalı vida takacam en sonunda..dostlar motordaki sorunlarımı şöyle sıralayabilirim..fazla basmadıkça titreme yok seyir güzel keyif hali..ama devir yükseltip vitesi attığınız zaman kuvvetli bir tık sesi geliyorsa o hoş değil..yağ ile mi ilgili bilmiyorum ama bu canımı sıkıyor oldukça..aleti satmaya kıyamıyorum gerçekten seviyorum..motorun buji ve rölanti ayarlarını yaptırmayan varsa mutlaka güvendiğiniz birisine yaptırın yoksa alet sekiz gidebilir birde geçenlerde gaz elciği takılı kaldı..anlamadım..alet biraz kendi gitti sonra devir düştü..az biraz panikledim önümde birisi olsa fren falan hak getire..neyse onuda bulurum yakında nedenini..

    caracal için uygun cam siperlik modeli bilen varsa yardımcı olmanızı istiyorum sayın arkadaşlar..birde aynaları değiştirmeyen varsa kesinlikle değiştirin çünkü uzaktan baktığınız zaman arkadaki arabaları enaz 1.5 mt uzak gösteriyor..flotal olmadığı içindir bilmiyorum..bu yüzden aynaları değiştirdim..güzel MR318 CHOOPER ayna sı aldım onlarda motora olmadı (somun girişine taktığım zaman yeri gösteriyor)..en azından bunları yazayımda aynı hatalar tekrarlanmasın arkadaşlar..ya birde siteye nasıl motorun resmini koyayım diyorum nasıl yapacam ya..bulamadım upload yerini..yardım edin bi yav

    BU MOTOR BENİ BIRAKANA KADAR BEN BIRAKMIYACAM HAYDİ BAKALIM..

    cümleten kazasız belasız sürüşler..kusurumuz varsa affola..

  18. #318
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007

    cdd

    merhaba, motorcular, çok şükür sorunsuz kmler yapıyorum, bu gün yine 50 km yol yaptım, bi arkadaşımla şehir dışına çıktık, dönüşte yağmura yakalandık, gerçi yola çıkmadan hava zaten yağacam diyodu ama neyse, yağmurda 10km yol gittim, çok eğlenceliydi, üzerimizde deri ceketler vardı ama pantolonlarımız sırılsıklam oldu, yağmur damlaları silindire değdikçe cıss sesleri geliyodu, gerçekten sağanak altında motor kullanmakta çok zevkliydi.

    yola çıkmadan ...;;;;





    bu gün 1200km ye geldim, motoru aldığımdan beri çalışmadığı hiç bi gün olmadı, hava mualefeti nedeniyle yarın dinlenecek...

    kazasız kmler....
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

  19. #319

    Üyelik
    24 Temmuz 2007
    ttback ; benim motorum 1540 kmde ilk 1000 kmde benimde vites yükseltirken dediğin tıktan çok tak şeklinde bir ses oluyordu daha çok motoru düşük viteslerde 6000-7000 çıkarıp sonrasında vitesi yükseltip debriyajı birden bırakınca oluyordu fakat son bir kaç haftadır o ses azaldı. yine o dönemlerde viteste çok zor boşa geçiyordu. Ben 800-900 km sonrasında motoru sağır kalmasın diye düşük viteslerde (iyice ısındıktan sonra) 7000- 8000 devre kadar çıkartıp sonrasında vites yükseltmeye ve boş yolda sık sık motor freni yapmaya başladım. benim motor ilk 600-700 kmye kadar 6000 devri aşmaz iken şimdilerde 8000-8500 devri rahat görüyor. ve ilginçtir 6000 devirden sonra çıkan vibrasyon şimdilerde 7500 civarında çıkıyor. vites atarken çıkan tak sesi kayboldu. vites küçültürken çıkan motor fren sesi normaldir ama oda rahatsız edici değil. bu motorlarda 3000 km kadar motor tam olarak açılmıyor diye düşünüyorum. vitesin boşa girmemesi bile bu yüzdenmiş. bence motorunu satma en azında 5000 kmyi gör. zamanla tüm sorunlar kayboluyor. somunları sıkma konusuna gelince : sende ayni fikirdesindir ki; bu motorlarda kullanılan tüm somun ve contalar aliminyum veya sertleştirilmiş muadilleri ( çin malı bir ingiliz anahtarı almıştım ilk musluk tamirinde elimde kaldı. babamın 20 yıllık alman malı anahtarı paslı ama hala yamulmadı bile) bu vidaları fazla sıkarsanız elinizde kalır veya senin örneğinde olduğu gibi yalama olur devamlı sık beni der. ben o yüzden bir iki kere sıktım fazla bulaşmadım. ama senin durumunda tavsiyem madem koçtaşada gidip geliyorsun tüm vida ve somunlarını en kısa zamanda değiştir olmadık yerde düşerler yolda kalırsın. sonunda hepimizin yapacağı da bu galiba. eksoz sesine gelince çin malı motor kullanan bir sürü insan var onlarında eksoz sesi bizimkinden tok. bence motorun en önemli özelliği sesidir. kişiye motorun zevkini o ses verir. tüm büyük motosiklet firmalarıda kendi seslerini yaratabilmek veya geliştirebilmek için tonlarca para harcarlar. caracalın sesi motorsikletten çok mopedi andırıyor. bazı modifikasyonlarla eksoz sesinin değişebileceğinden eminim biraz zaman bulayım ben kendi motoruma uygulatacağım sonuçları burada yazarım. yok olmazsada bu kadar paraya bu kadar ses der idare ederiz.
    herkese kazasız belasız sürüşler diler. bayramınızı kutlarım.

  20. #320
    ercankarakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-MAX 400 ABS
    Arkadaşlar motoru aldıkan sonra bir ay içinde vergisini yatırmak gerekiyomuş galiba, bana bu konuda bilgi verir misiniz biraz, ben motoru alalı iki hafta oldu daha bişey yatırmadım.

    Nereye yatıricam, kaç para yatıricam, yanımda ruhsat olması yetiyo mu
    Bilgi verir misiniz arkadaşalar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler