Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 125cc Scooter

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    insanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2005
    Merhaba arkadaşlar. Ben arkadaşımın motorunu kullandıkdan sonra kendini bu tutkuya kaptıranlardan biriyim E haliyle kendime bir motor almak istiyorum artık. Yalnız ilk olduğu için çoğu yeni başlayanlar gibi bende kararsızım. Forumu baya bir inceledim. Daha sonra yolda giderken bir bayii'de ramzey'e rastladım motor çok hoşuma gitti fakat motoru pek çevrede görmediğim için kararsız kaldım gece. Forumda da aradım fakat bu motorla ilgili pek bir yazı yok forumda. Bir bilen, gören, binen varsa motor hakkında bilgi verebilir mi acaba..?


    Saygılarla..
    Görende görü çok görmek istemez..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    topalbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    olacak
    dostum merhaba.!
    öncelikle iyi araştır bakalım bu konuda birkaç yazı ve topik var forumda çok yazıldı bu ramzey.diğer başlıklarada bakıver kolay gelsin.
    ....YÜKSEKLERDE YER TUTANLAR;AŞAĞIDAKİLER KADAR EMNİYETTE DEĞİLDİR.....

  3. #3
    insanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2005
    Valla baya bi baktım malesef pek bir bilgi yok forum'da.

    Neyse geçen bayilerde bir araştırma yapıp fiyat öğreneyim dedim. Zeynep kamil'deki ramzey bayi 2 milyar 600 fiyat çekti. Kızıltoprak'daki 2 milyar 300. İkiside plaka vs. işlemleriyle birlikte verdi fiyatı. Biraz garip ama motor güzel. Bu sitede bir kullanan olsa bir kaç bilgi alabilsem iyi olcaktı
    Görende görü çok görmek istemez..

  4. #4
    oleceksin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul/çamlıca
    Motosikleti
    piaggio 125(arn alacaam..!! )
    arkadaslar 125 cc lerin sınıfında es gecilmeyecek bir motor da ramzey 125cc dir.çift amortisör,100 km de 2,5 lt benzin,diğer 150 cc kasa boyutlarındaki kasa boyutları(ama daha sekil)bol yedek parca servis ve bayii.ama bir durum varki 3 tane ramzey bayiine gittim ve 3 ünden de farklı fiyat aldım
    anahtar teslim fiyatları şöyle
    ramzey baglarbaşı bayii 2500 ytl
    ramzey kızıltoprak bayii 2400 ytl
    ramzey sirkeci bayii 2050 ytl
    ramzey diek ana bayii 2790ytl
    gördüğünüz üzere çok ilginç farklar var ve motor için 11 hp diyolar ama bildiğm iyi bir usta ve 3 bayii sahibi (ferro motor) dan hüseyin abi 9 hp dedi..motorda tek kusur fiyat diğer tüm özellikler cok güzel güçlü motor ve çift amortisör
    göstergeler çin işiyle kıyaslanmaz,kutrköyde fabrika var..

    ayrıca bi konuda bildiğiniz motor çarşıları varmı ben baya gezdim sirkecide var ama aham saham değil..
    bildiğiniz varsa rica ediyorum..

  5. #5

    Üyelik
    10 Haziran 2006
    diğer topic ede yazdım arkadasım aynısını. ben 125 cc ramzey scooter kullanıyorum. 1400 km de suan hiçbi sorunu çıkmadı ve görünüş olarak, katranları olarak çok hoş bi motor. honda yada yamaha ya göre kıyaslarsan beygiri daha düşük. 5.8 beygir bu motor ama fiyat a oranla çok sempatik hoş bi motor. ben tavsiye ederim. kilometrede 75-80 bin yakıyor ve düz yolda tek kişi 90 gördüm.

  6. #6
    tyler_durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2006
    Şehir
    Indianapolis
    Motosikleti
    Yamaha XT225
    hocam ramzey 125 cc lerin bir sürü modeli var sen hangisini soruyorsun? bide modeli bana pm olarak atarsan iyi olur çünkü tekrar bakmayı unuturum
    Ama yapmayın diyordu Tanrı, o daha bir çocuk...!!!
    Nükleere H A Y I R!!!!!
    **01 JJ 743**

  7. #7

    Üyelik
    17 Nisan 2010
    arkadaşlar bende Ramzey'in 125 lik üzerine T10 D22 yazan ama şasside Kalipso 125 yazan modeli var 2007 model şimdi 2010 dayız motor 22.500 kilometrede bunca zamanda sorun verdi ama normal karşılıyorum çünkü hangi motor olsa bu sorunları verirdi zaten bu motorla izmit bursa-izmit kandıra gibi yolları yaptım,her haftasonu izmit-yuvacık-izmit maşukiye gibi yollarıda iki kişi yapıyoruz izmiti bilen bilir her akşam iki kişi izmit çarşıdan akçakocaya çıkıyoruz ben 76 artçım 50 kilo o yoluda bilenler bilir nasıl bir rampa olduğunu o kadar dik bir rampa ki otobüs ve kamyon gibi ağır vasıtaların çıkması yasak,arabalar inleyerek çıkıyor.bugüne kadar oluşan arızaları sayıcak olursam bi kere bursa dönüşü devir 52i geçince boğulma yapmaya başladı karamürselde servise girdim bobin arızalıymış oracıkta değiştiler bir kere kayış değiştirdim kalkışta titreme yaptığı için oda ,fren balatası bir kere değiştim.eksozun vidaları iki kere değişti,arka stop lambasını bi kere değiştirdim ön uzun yanmio şimdi onu değiştiricem böyle işte,
    diğer scooterlarla kıyaslarsam tasarım farkı var yani aksesuarlarda eksozda kaportada ramzey amblemleri kabartmalı ve kalıcı şekilde işlenmiş kendine özgü, diğer markalar mondi jin .VS.hepsi çin menşeli yüzde yüz aynılar. hız konusunda daha hızlı olanlar var ama güç konusunda ki bence daha önemli zayıf kaliolar. yani güçten kaçınıp hıza önem vermişler,abuk subuk renkler çizgiler yok gayet sade ve hoş kırmızı siyah kombinasyonu var.bu arada herkese önerim yedek parça olarak yanınızda buji ve buji anahtarı bulunsun bütün düşük CC li motorlar uzun yolda buji yakabilir.fazla yüklenmeyi yani 100 KMH hızla gidersiniz ama 20 dakika sonra motoru durdurup itmeye mahkum olursunuz.70 le gidin hep gidin. Yağ alırken ben SHELL den alıyorum 16 lira ama bayideki 10 liralık varil yağıyla ciddi farkı hissedilio 10 liralık yağ alırdım eskiden hep sonra shell den alınca baktım ki motor daha canlı daha rahat çalışıo 5-6 lira içn motor'u dandik yağla üzmeye gerek yok, hava soğutmalı ve yüksek ısıyla çalışan bi makinemiz var ve bunu ii korumazsak zarar görür.

    bir kerede ilk aldığım zamanlarda cidi kaza yaptım motorun ön yarısı gitti nerdeyse tamamen tamiri 360 lira tuttu ama orjinal parçalar 2 günde geldi ramzeyden servis bi hafta sürebilir demişti ama öyle olmaadı cuma günü motoru bıraktım pazartesi sabahı aradılar motorunuz hazır gelin alın diye. . .

    söyleyeceklerim bu kadar.
    Ramzey'in Chooper ve 125 lik vitesli modellerini kullanan arkadaşlarımda oldu hepsi memnunlardı. Ramzey'e güveniyorum çünkü Kıytırık Ucuz Scooter'ı ile o kadar yol yaptım ama hiç yolda kalmadım hiç iterek servise götürmedim.

    bizim bi abimizde 125 sport şu yamaha benzeri scooter ramzeyle izmitten antalyaya gitti geldi 18 saat sürdüğünü ve yorgunluktan tükendiğini söyledi ama bi zahmet o kadarda olsun kuş kadar motorla antalyaya gidiosun izmitten . . .

    şimdi öyle bir yola çıkıcak olsam yapıcaım şey nolur noolamaz die kayış değiştiririm.farı yaparım buji alırım ve yoluma çıkarım bide arkama sarı renki dikkat tabelamı takarım tırlar kamyonlar farketsin die . . .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler