Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda VFR1200F . Model: 2010

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    berkforce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    Şehir
    ist.göztepe
    Motosikleti
    vfr 800
    Honda VFR1200F - Caratteristiche Tecniche

    Configurazione 4 cilindri a V di 76° UNICAM, 4 tempi raffreddato a liquido
    Cilindrata 1.237 cc
    Alesaggio per Corsa 81 x 60 mm
    Rapporto di compressione 12:01
    Potenza massima 127 kW / 10.000 min-1 (95/1/EC)
    Coppia massima 129 Nm / 8.750 min-1 (95/1/EC)
    Regime del minimo 1.050 - 1.250 min-1
    Capacità totale olio 4 litri
    Impianto Alimintazione
    Iniezione Iniezione elettronica PGM-FI
    Filtro aria Di carta, viscoso ed impermeabile all’olio
    Capacità serbatoio 18,5 litri
    Consumo di carburante 15,5 km/litro *
    Impianto elettrico
    Accensione Digitale transistorizzata controllata da computer, con anticipo elettronico
    Anticipo d’accensione 6,4° -10,4° BTDC (regime del minimo)
    Candela IMR9E-9HES (NGK); VUH27ES (DENSO)
    Avviamento Elettrico
    Capacità batteria 12V - 11,6 Ah (YTZ14)
    Alternatore 560 W
    Faro anteriore 2 x H7 (2 x 55 W)
    Faro posteriore Due lampadine da 21 / 5 W
    Trasmissione
    Frizione Multidisco in bagno d’olio, con funzione antislittamento
    Funzionamento Idraulico
    Cambio 6 marce
    Riduzione primaria 1.738 (73/42)
    Rapporti del cambio 1. 2,6000 (39/15)
    2. 1,7368 (33/19)
    3. 1,3636 (30/22)
    4. 1,1600 (29/25)
    5. 1,0322 (32/31)
    6. 0,9393 (31/33)
    Riduzione finale 2,699
    Trasmissione finale A cardano
    Telaio A diamante, con doppia trave in alluminio
    Ciclistica
    Dimensioni (L x L x A) 2.250 x 886 x 1.220 mm
    Interasse 1.545 mm
    Inclinazione cannotto di sterzo 25° 5′
    Avancorsa 101 mm
    Raggio di sterzata 3,5 mt
    Altezza sella 815 mm
    Altezza da terra 125 mm
    Peso in ordine di marcia 267 kg
    Massa max. ammissibile: 463 kg
    Sospensioni
    Anteriori Forcella telescopica HMAS a cartuccia da 43 mm con regolazione micrometrica del precarico, escursione 120 mm
    Posteriore Pro-Link con monoammortizzatore a gas HMAS, regolabile nel precarico (25 posizioni), regolazione micrometrica del ritorno, escursione 130 mm
    Ruote
    Configurazione Anteriore 5 razze a sezione alveolare, realizzate in alluminio con pressofusione a gravità
    Posteriore 7 razze, realizzate in alluminio con pressofusione a gravità
    Cerchio anteriore 17M/C x MT3.50
    Cerchio posteriore 17M/C x MT6.00
    Pneumatici anteriore 120/70 ZR17M/C (58W)
    Pneumatici posteriore 190/55 ZR17M/C (75W)
    FRENI
    Anteriore Due dischi idraulici flottanti da 320 mm con pinze a 6 pistoncini contrapposti, ABS Combinato e pastiglie in metallo sinterizzato
    Posteriore Disco idraulico da 276 mm con pinza a 2 pistoncini, ABS Combinato e pastiglie in metallo sistetizzato





























    Rüzgar gibi geçti


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

    Sport-Touring Kategorisi’nde Son Nokta

    VFR1200F, spor ve touring yeteneklerinin bir kombinasyonunu ortaya koyan daha önceki VFR modeline bağlı kalınarak, en son teknolojilerle geliştirilmiştir. Bu yeni motosiklet, Sport-Touring kategorisinde gelinen son noktanın temize çekilmiş bir yorumudur. VFR1200F, müşteri ihtiyaçlarına yönelik geniş bir kavram ve son teknolojilerin benimsenmesiyle mükemmelliğe güdümlenmiş bir model olarak karşımıza çıkıyor.

    Artırılmış kontrol ve geri besleme seviyelerini sağlamak adına, VFR1200F yarış pisti kökenli en son teknolojileri bünyesinde barındırırken, birçok sürücü için çok şey ifade edecek bir motosiklet yaratmak amacıyla uyarlanmış ve evrim geçirmiştir.

    Esnek ve yüksek tepkili V4 motorunun ahenkli homurtusu ikona dönüşmüş önceki VFR’lerden ilham alınan duygularla yeniden ateşleniyor. Ancak yeni motorun kendine özgü eşsiz kalp atışı, VFR1200F’i yalnızca kendi atalarından değil aynı zamanda şu anda piyasada mevcut her motosikletten de ayırmaktadır.

    Gelişim Konsepti

    VFR1200F’in uluslararası tasarım ekibi, üç Japon, iki Amerikalı ve bir Avrupalı üyeden oluşuyordu. Sonsuz deneyime sahip Kishi-san rehberliğinde (CBR1100XX Blackbird) ve Hasegawa-san’ın gözetiminde VFR1200F’nin tasarım ekibi sadece farklı kültürlerden değil aynı zamanda farklı kuşaklardan da oluşuyordu. Ortak hedefleri uzun mesafeler katedebilen spor bir motosiklet yaratmaktı. Doğru bakış açısını teşvik etmek amacıyla tasarımcılar, aniden geniş otoyol mesafelerini çaba sarfetmeden yutarak ve dolambaçlı vadi yollarında slalom yaparak, eve dönmeden önce güzel bir yerde öğle yemeği yemek için 300 km motor sürmeye karar verdiklerini hayal ettiler.

    VFR1200F tasarımcıları Roma dışındaki uzakta bulunan bir otelde fikirlerinin taslağını oluşturmaya başladılar. Bu taslaklar bir çok biçim alarak her olasılığı araştırdı ve bu öğeleri tek bir nihai tasarıma rafine etmek yerine ekip tüm kişisel çizimleri ile birlikte Tokyo'ya geri döndüler.

    VFR1200F projesinde tasarımcılar ve mühendisler ham model ve taslaklar geliştirirken, buldukları çözümleri tartışarak ve mükemmelleştirerek paralel olarak çalıştılar. Teofile Plaza bu altı ay süren uzun deneyimi hayatının en yoğun ve tutkulu dönemlerinden biri olarak tarif ediyordu. Temel tasarım konusunda mutabık olduktan sonra yine aylarca sürecek bir test ve geliştirme dönemi önlerinde uzanıyordu – tasarımcıların ve mühendislerin birlikte çalışmaya devam ettikleri bir dönem.

    İlk V4 Konsept modeli Ekim 2008’deki Intermot fuarında şaşkına dönmüş izleyicilerin karşısına çıktı. Radikal bir tarza sahip konsept motosiklet, bu devrimci projenin daha ilk gününden itibaren tasarım ekibini içine çeken özgür düşünceyi kusursuz bir şekilde sergiliyordu.

    Şimdi, VFR1200F piyasaya sürülmeye hazır ve sürdürdüğü V4 mirası son derece aşikar olsa da, bu motosikletnin daha önce varolan ne varsa ötesine geçtiği de bir gerçek.

    Tasarım

    Tasarımcılar üstlendikleri görevin küçük fakat önemli bir yönü konusunda hemfikirdiler. Bu Avrupalıların yapacağı gibi tasarlanmış bir Japon motosikleti olmayacaktı. Japon kültürünün içinden aktığı bir tasarım süreci içinde, Avrupa’da tasarlanan bir Japon motosikleti olacaktı.

    Daha geniş bir açıdan, saf fonksiyon VFR1200F’nin şeklini belirledi. Kütle merkezi, mükemmel sürüş kontrolü ve aerodinamik verimlilik tasarım kriterlerine temel oluşturan kilit noktayı sağladı. Bu başlangıç noktasından hareketle motosikletnin şekli geliştirildi. Dikkat çekecek biçimde dar silindir kapakları ve zekice düşünülmüş silindir boşluğu çok dar bir orta kısım yaratarak koltuk yüksekliğinin etkin biçimde düşürülmesini ve böylece sürücünün durma pozisyonunda her iki ayağının tabanını yere basmasını daha kolay hale getirdi. Bu ince bel aynı zamanda sürücüye üstünde olmaktan ziyade motosikletin içinde olduğu duygusu veriyor – bu da tepkiler ve kontrol açısından çok önemlidir. Yakıt deposunun zarif ama komplike hatları zihinde kararlı ve aynı zamanda göze hoş gelen bir estetik hissi uyandırıyor. Yakıt deposunun şekli her türlü sürüş şartlarında sürücüye ekstra kontrol öğeleri ve yüksek tepkilerle destek ve yardımcı oluyor. Ergonomik tasarımlı kaporta sürücü ve artçı için ekstra destek ve hava koşullarından etkili korunma sağlayacak şekilde yakıt deposu ile uyumlu haldedir. Düğme konumları ile el kontrolleri tertibatı bile ergonomik avantaj sağlamak üzere tasarlandı. Artçının rahatlığı ve güvenliği de göz ardı edilmemiş. Destekleyici, vakum-kalıplı çift koltuk artçı için düz ve geniş alana sahip ve sağlam, erişimi kolay tutma kolları ile ayaklıklar konfor ve güvenlik düşünülerek konumlandırılmış.

    Çift Katmanlı Kaporta Teknolojisi

    VFR1200F’nin patenti alınan çift katmanlı kaporta tasarımı biçim ve fonksiyonun kusursuz bir uyumunu yansıtıyor. Benzersiz güzellikte bir biçim ve aynı zamanda en uygun hava akış ve ısı yönetimini yaratmak için, tasarımcılar ve mühendisler birlikte çalıştılar. Kaporta tasarımı akan havanın faydaları ile motosikletnin dinamik ve mekanik avantajlarını harmanlayan iki katmanı birleştiriyor. Bunun iki fonksiyonu var; katmanların arasına giren ve kaportanın ön tarafındaki iki oval boşluk içinden geçen hava yüksek hızlarda motosikletin stabilitesini arttırmak için gerekli yönlere tam olarak dağıtılıyor. Radyatörlere erişmeden önce daha küçük açıklıklara dağıtılarak havanın hızının etkin biçimde arttırılması sayesinde motor soğutma işlemi optimize edilmiş ve sıcak egzos havası daha serin ve daha konforlu bir sürüş için sürücü ile yolcudan uzağa yönlendirilmiş. Güçlü, kapalı V4 motorun oluşturduğu ısı da sıcak havayı sürücüden uzaklaştırmak amacıyla uzağa yöneltilmiş.

    Pozitif ve negatif yüzeylerin bir dengesi motosikletin ön tarafına hafif, açık bir görünüm kazandırırken aynı zamanda mümkün olan en düşük dirençle rüzgarı yarıp geçen bir profil yaratıyor. Güçlü bir şekilde tanımlanmış X-şekli motosikletnin ön tarafını karakterize ediyor. İçbükey yüzeyler alt kenarında başka bir hava yönlendirici açıklık içeren ön cama doğru görüşü ve havayı yöneltiyor. Camın kenarları bile yüksek hızda stabiliteyi arttıracak şekilde tasarlanmış. Güçlü tek ışın hüzmeli ön far CBR1000RR modelinde kullanılanla aynı tipte. Verdiği ışık ön farın yanlarını çerçeveleyen iki eğik LED-görünümlü şerite ayrılarak hafiflik ve boşluk algısını arttırıyor.

    Ayrıntıya ve kaliteye verilen yüksek önem motosikletin her yerinde çok belirgin ve her tasarım öğesi, mühendislik gereksinimleri ile uyum içinde en ince ayrıntıya kadar tasarlanmış. Kaput ve gövde içiçe geçirilerek tek bir yumuşak, birleşik, aerodinamik yüzey yaratılmış. Arka tasarım kompakt ve yukarı doğru incelerek motosikletin hafifliğini ve dinamik biçimini vurguluyor. Arka far ve arka sinyaller zarif bir şekilde ön tasarımı taklit ediyor.

    Renkler

    Yüksek teknolojiye sahip Kumamoto fabrikasında özel olarak geliştirilen yeni boya teknolojileri en düzgün kapatma özelliğine sahip yüksek kalite renkler yaratmaya odaklanmış. Koyu bir parlak kat, boya gövde rengini geliştirerek normal üretim standartlarının çok üzerinde lüks ve üst sınıf bir parıltı yaratıyor. Ayna gibi yüzeyler uzaktan bile dikkati çeken keskin ve hatırda kalan bir profil oluşturuyor.
    Çok parlak görünümü, yumuşak dokuyu ve eşsiz biçimler ile gövde katmanlarını vurgulamak için üç renk opsiyonu seçilmiş.
    2010 yılında VFR1200F sahneye aşağıdaki renklerde çıkacak:
    ● Kırmızı (Candy Prominence Red)
    ● Gümüş (Seal Silver Metallic)
    ● Beyaz (Pearl Sunbeam White)

    Motor

    VFR1200F’in motoru sürücüsüne yüksek hız, çabuk hızlanma ve motorun güçlü karakteristiklerinden gelen kuvvetli bir haz duygusu sunmak üzere tasarlandı. Honda aynı zamanda V4 spor motosikletleri karakterize eden canlandırıcı motor sesini ve hissini bu kez konforlu, tepkili güç verimi üzerine odaklanarak temin etti. Yeni V4 motorun performansı, en kullanışlı ve en keyifli olduğu yerde temin ediliyor. Doğrusal tork eğrisi düşük ve orta aralıkta odaklanarak, sürücünün virajlar içinde güç vererek kolayca gazı arttırıp kesmesini sağlıyor. Bu çaba gerektirmeyen kontrol, motosikleti sürmeyi büyük bir eğlence haline getiriyor.

    Yumuşak Güç Üretimi

    Güçlü V4 veriminin, hafta sonu eğlencesi, şehir içi ulaşım ve uzun mesafeli yolculuk için kullanılabilecek çok yönlü bir motosiklette kullanılacak şekilde tasarlanması bazı zorluklar içeriyordu. VFR1200F’nin güç karakteristiklerinin kilit öğeleri rakipsiz tepkileri ve güçlü tork verimidir. Motorun gücünün tam anlamıyla tadını çıkartırken üst düzey konfor sağlamaya devam etmek için titreşimin dikkatlice yönetilmesi gerekiyordu. Bu amaçla eşsiz bir silindir yerleşimi geliştirildi. Silindirlerin önden arkaya doğru eşit aralıklarla yerleştirildiği geleneksel V4 silindir konfigürasyonu yerine, VFR1200F kütleyi merkezileştirmek ve aynı zamanda kompakt, yerden tasarruf sağlayan bir çözüme ulaşmak amacıyla ustaca bir çözüm benimsiyor. Arka silindirler yan yana fakat birbirlerine yakın yerleştirilirken ön silindirler daha geniş boşluklara sahipler. Bu yerleşim sürücünün bacakları arasına daha rahat uyum sağlayan ince ve kompakt bir ‘bel’ yaratıyor. Ayrıca kütle merkezini destekleyerek motosikletin denge duygusuna ve kontrol kolaylığına katkıda bulunuyor. Sağ sol çift dengesizliği bulunmadığından, bir dengeleyici ihtiyacı da ortadan kaldırılarak sürtünme

    Yeni bir faz-kaymalı krank mili silindir yerleşiminin avantajlarını tamamlıyor. 28° açılık muylu dizaynına sahip bu mil başlangıç titreşimini ve gürültüsünü etkin biçimde azaltarak güç tüketici balans şaftı ihtiyacını ortadan kaldırır. Yeni V4 tipik biçimde maksimum torkunun %90’ından fazlasını 129Nm/8,750 rpm) 4,000 rpm devirde üretir. Sürücünün bu torktan tam olarak faydalanmasını sağlamak için verim rahatsız edici titreşim ve geri tepmeleri ortadan kaldıran dört adet aktarma organı amortisörü ile yumuşatılmıştır.

    Yarış teknolojileri

    VFR1200F dünyaca ünlü CRF kros motosikletlerinden alınan UNICAM tekli eksantrik mili silindir kapağı tasarımını kullanıyor. Mantık çok basitti: boşluk, performans ve ağırlığın önemli olduğu bir durumda bu teknoloji kütle merkezileştirmesinin ve ergonominin birincil tasarım kriterleri olduğu bir proje için kusursuzdu. Ayrıca CRF serisinden ve RC211V’den piston hareketi aracılığıyla yaratılan pompalama kaybını ve hava sızdırmaz krank karteri sistemi ödünç alındı. Bu sistem bir yol motosikletsinde daha önce hiç kullanılmamıştı.

    Yeni şanzıman yerleşimi ve çığır açan şaft sistemi


    Kompakt yeni şanzıman yerleşimi ağırlık merkezinin düşürülmesi ile yüksek hızda stabiliteye, daha iyi viraj dönme özelliklerine ve geliştirilmiş çekiş gücüne katkıda bulunuyor.

    Yeni dizayn edilen salıncağın rijitliği sayesinde stabilite arttırılmış ve güç iletimi kesintisiz ve sarsıntısız bir hal almıştır.

    Rafine edilmiş kontrol

    Elektronik bir gaz kontrol sistemi sürücünün VFR1200F ile bağlantısını arttırıyor. Tüm motor parametrelerinde hafif, kesin yakıt ölçümü sağlayan bu oldukça geliştirilmiş kesinlik, her türlü durumda sürücüye yüksek düzeyde kontrol sağlıyor. Bu da artırılmış tepkiler ve kontrol duygusuna katkıda bulunan başka bir değer katıyor.
    Ani hız düşürmelerde kontrole destek olmak amacıyla kayar debriyaj CBR1000RR Fireblade modelindeki sistemle aynı şekilde takılmış. En aşırı vites küçültmelerde bile debriyaj kayarak arka tekerleğin yanlışlıkla kilitlenmesini önleyerek sürücünün sağlam biçimde kontrolü elinde tutmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış.

    Benzersiz egzos ve canlandırıcı ses

    Mühendisler ve tasarımcılar benzer şekilde yalnızca yeni motorun gücü ve aktarımı üzerine değil, aynı zamanda verdiği his ve sesi üzerine de odaklandılar. Tipik bir sıralı 4 silindirli motorun kıvraklığına öykünecek fakat bunu katıksız bir V4’ün sahip olacağı bir ritim ve hisle verecek bir konfigürasyon seçdiler. Egzos tasarımı, katalizör içeren egzos boruları tertibatının yağ kartelinin bir tarafında, arka silindir kümesinin egzos boruları ise diğer tarafında olacak şekilde mümkün olduğunca kompakt tasarlandı. Motosikletin sağ yanındaki dikkat çekici üçgen susturucu gövdenin tasarım hatlarını ön plana çıkarıyor. Birleştirilmiş endüksiyon ve egzos notaları Honda V4’e özgü ve VFR1200F’yi diğer tüm motosikletlerden ayıran ham ve etkili bir ses yaratıyor. Rolantideyken motorun yumuşak kalp atışları, devasa performans potansiyelini hissettiriyor. Gaz kelebeğinin her burkuluşu devirler arasından çabucak artıkça nefes kesici bir homurtuya dönüşen ani bir V4 saldırganlığının patlamasını başlatıyor. Bu motorun sesi ve ritmi, bu yeni spor motosikletin eşsiz karakterine katkıda bulunurken aynı zamanda gövde ve sürüş pozisyonu açısından tasarım için çok önemliler.

    V4 sesinin heyecan hissi uyandırmasında kilit bir öğe egzos sistemi. Mükemmel viraj alma netliği ve sürücü ile artçının ayaklarına minimal müdahale sağlamak üzere tasarlanmış yüksek-hacimli, çift çıkışlı parlak krom susturucu mütevazı ama inanılmaz coşku verici bir ses üretiyor. Düşük devirlerde gürültü vurgusunu bas yoğun bir sese bırakıyor. Devir aralığında yükseklere çıktıkça servo ile çalışan valf açıldıktan sonra, gürültü gerçekten duyguları harekete geçirecek tarzda ilham verici, keskin ve tutarlı bir homurtuya dönüşüyor.

    Şasi

    VFR1200F iskeleti, süspansiyonu ve tahrik bileşenleri hem spor motosiklet gücünü hem de yumuşak stabiliteyi kolaylaştıran eşsiz bir konfigürasyonda bir araya getirilmiş. Güçlü alüminyum ikiz-kirişli baklava biçimindeki konfigürasyona sahip iskelet hem hafif hem de rijit. Salıncak şaft mesafesi motosikletin toplam uzunluğunu arttırmadan optimize edilmiş. Uzun kasnak dengeli, güvenli manevra kabiliyetine ve istisnai yüksek hız stabilitesine katkıda bulunuyor.

    Arka salıncak ayarlanabilir bir Pro-Link arka amortisör ile tamamlanmış. Önde ayarlanabilir ön yüke sahip kuvvetli 43mm teleskopik çatallar yumuşak ve güvenli kontrol sunuyor. Birlikte, bu sistemler arkada bir artçı ve bagajla bile rahat bir sürüş sağlayarak total kontrol hissine katkıda bulunuyor.

    Yüksek performans frenleri

    VFR1200F mükemmel spor motosiklet kullanım özelliği için en üst seviyede gelişmiş fren teknolojisi ile donatılmış. Önde güçlü yeni altı pistonlu kaliper ve arkada iki pistonlu kaliperler geniş diskler üzerinde hareket ediyorlar (önde 320 mm ve arkada 276 mm). Kombine Fren Sistemi ön ve arka frenleme kuvvetlerinin optimal dengesini yaratıyor. Standart olarak takılı kompakt ve hafif ABS’nin eklenmesi motosikletin hem spor sürüş potansiyelini hem de touring yeteneğini destekliyor.

    Standart ekipman

    Gösterge paneli

    VFR1200F gösterge paneli sofistike tasarımı ve pratikliği birleştiriyor. Siperlikli ve aynı zamanda aerodinamik ön camın eğimi ile görüntülenen bu panelin zarif tasarımı, ön bölümdeki havadar ve ferah hissi tamamlıyor. Ayrıca total sürücü kontrolü duygusuna da katkıda bulunuyor.

    Geniş ve spor bir analog devir göstergesi ile dijital bir hız göstergesini, LCD yakıt, hararet seviyesi ve yakıt tüketim bilgileri çevreliyor. Gösterge aynı zamanda bir saat, hava sıcaklığı göstergesi, HISS göstergesi ve ABS göstergesi içeriyor.

    Yan Çanta yatakları


    Yeni spor motosikletin touring potansiyelini artırmak için arka tarafa entegre bagaj yatakları takılmış. Bu montaj noktaları göze çarpmayacak biçimde enjeksiyon kalıplı koltuk altı bölümün ve artçı ayak koyma yerlerinin yataklarının içine bükülmüş. Özel olarak tasarlanmış opsiyonel yan çantalar motosikletin pürüzsüz tasarımını engellemeden kolayca takılıp çıkarılabilmesini sağlıyorlar.

    Ergonomik el kontrolleri

    VFR1200F gidon ve düğme tasarımında son teknoloji ergonomik revizyonların gerçekleştirildiği ilk motosiklet. Tasarımcılar özellikle viraj alırken elin konumunu dikkate alarak kontrollere rahatça erişim ve kolay çalıştırma için gereken zamanı ölçmüşler. Sonuç olarak VFR1200F yeni gidon düğmelerine ve ters yöne yerleştirilmiş korna ve sinyal kontrolleri ile yeni bir tasarıma sahip. Sinyal düğmelerinin biçimi kolayca çalıştırma için doğal baş parmak hareketi etrafında tasarlandı.

    Opsiyonel ekipman

    Özel olarak VFR1200F için Honda Genuine Accessories tarafından çok sayıda opsiyonel ekipman geliştirilmiştir. Bu aksesuarlar motosiklet konseptli yeni çok yönlü sporlara uygun olarak tasarlandı, malzeme seçiminden motosikletin hatlarıyla entegrasyona kadar tasarımı ve performansı tamamlandı.

    • 35 litre hacminde, alışıldık yan çanta desteklerine ihtiyaç olmaksızın motosikletin dahili yan çanta eklemelerine uyabilen çanta kiti. Motosiklet anahtarıyla kullanılan çantalar aerodinamik ve motosikletin kaportasına uygun renktedir. Sol çanta tam yüz kaskı alabilir.
    • Kilitli, çabuk ayrılan montaj sistemi ve motosikletin kaportasına uygun kapaklı, 31 litre hacminde, gösterişli bir tasarıma sahip üst bagaj. Üst bagaj diğer bagajın yanı sıra bir tam yüz kaskı alabilir.
    • Üst bagaj ve seleler için sert naylondan iç çantalar. Üzerinde Honda Wing logosu bulunan bu açık gri aksesuarlar taşıma askısı ve kulpuyla birlikte gelir. Ekstra bir rahatlık özelliği olarak sele iç çantaları kolay taşıma için birlikte sıkıştırılabilmektedir.
    • Kolay kurulum için bir ön ayarla birlikte 13-litre depo çantası.
    • Ekstra konfor için lüks bir Alcantra koltuk.
    • Uzun boylu sürücülerin rüzgardan korunmasını sağlamak amacıyla standart ön camla mükemmel biçimde entegre olan spor ve 3-pozisyonda ayarlanabilir bir ilave cam.
    • Motosikletin dikkatle tasarlanmış ergonomisini muhafaza ederken kısa boylu sürücülerin yere daha kolay erişmelerini sağlayan dar profilli bir yedek alçak koltuk.
    • Maksimum konfor ve kompakt tasarım entegrasyonu için entegre bir kontrolöre sahip çift ısıtmalı elcik.
    • Elleri gidondan kaldırmadan çalıştırmayı sağlayan benzersiz bir kontrolöre sahip motosiklet navigasyon kiti. Bir kulaklık ve otomobil seti de dahil

    Arka plan

    Honda ve V4 – efsaneyi yaratırken

    İlk dört zamanlı V4 Honda motoru geliştirerek Grand Prix’e damga vurmamızın üzerinden otuz yıldan fazla zaman geçti. Bu geçen süre boyunca V4 formülü rekabetin kızgın alevlerinde olgunlaşarak daha fazla güç ve daha iyi dağıtım için kusursuzlaştı. NR500, RC30, RVF400, NR750, RC45, VFR750 ve RC212V, V4 hikayesini anlamlı hale getiren dönüm noktalarından yalnızca bazıları.

    VFR – Sport Touring Öncüsü

    VFR nesli geride RS ve RVF750’ye dayansa da V4 motorun bir motosiklette ilk kullanımı, öncü VF750 ile olmuştur. 1982 yılında, pratik ve kolay kullanımlı tasarımıyla pürüzsüz, zahmetsiz performansı bir araya getirerek sahneye çıktı. İlk VFR750 1986’da piyasaya sürüldü ve kısa zamanda motosikletin yer aldığı tüm yaygın sporlarda bir standart haline geldi. En iyi teknoloji ve ekipmanı görünmez kılan sofistike gövdesiyle her kullanıcı için tam olarak ‘doğru’ olmak üzere tasarlandı. Sıkı bir ‘Spor’ vurgusuna sahip konforlu ve esnek bir Sport Tourer. Honda o zamandan beri VFR'ı genelde ilk kez MotoGP tarafından geliştirilen ve test edilen yeni touring teknolojilerinin öncüsü kabul etti.

    VFR800 ise sahneye 1998’de çıktı. RC45’ten kalan motor iskeletinde yarış ve yol kullanımı için bunların ince ayarlarından alınan derslere sadık kalındı. 2002’de, güncellenen, devrim niteliğinde bir yakıt enjeksiyon sistemi olan V-TEC valf kontrol sistemini benimseyerek opsiyonel ABS de dahil olmak üzere fren sistemlerini revize etti. Devam eden güncellemelerle güç dağıtımı revize edildi ve motosikletin her zaman modern olan tarzı güncellendi. Yarış pistleri hala bu teknolojilerin kaynağı ve test ortamı olsa da yaygın kullanımı ve sorunsuz şekilde dağıttığı bol miktarda güç ile sınıfına liderlik etmeye devam etti.

    Teknik Özellikler


    Genel
    Model VFR1200F
    Şasi Tipi ED-tip

    Motor
    Tip Sıvı soğutmalı 4-zamanlı UNICAM 76° V4
    Motor Hacmi 1,237cm³
    Çap x Stroke 81 x 60mm
    Sıkıştırma Oranı 12 : 1
    Maksimum Güç 127kW / 10,000 min-1 (95/1/EC)
    Maksimum Tork 129Nm / 8,750 min-1 (95/1/EC)
    Rölanti Devri 1050-1250 min-1
    Yağ Kapasitesi 4 litre

    Yakıt Sistemi
    Yakıt Besleme PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
    Hava filtresi Yağ geçirgen, viskoz tipte kağıt filtre
    Yakıt deposu kapasitesi 18.5 litre

    Elektrik Sistemi
    Ateşleme Sistemi Bilgisayar kontrollü dijital transistorlu ve elektronik avanslı
    Ateşleme zamanlaması 6.4° ~ 10.4° BTDC (rölanti hızında)
    Buji Tipi IMR9E-9HES (NGK); VUH27ES (DENSO)
    Marş Motoru Elektrikli
    Akü Kapasitesi 12V / 11.6AH (YTZ14)
    ACG Çıkış Gücü 560W
    Ön farlar 12V, 55W x 1 (düşük) / 55W x 1 (yüksek)

    Aktarma
    Debriyaj Islak, diyafram yaylı çok plakalı
    Debriyaj çalışması Hidrolik
    Aktarma Senkromeç 6-vites
    İlk dişli oranı 1.738 (73/42)
    Vites oranları 1 2.6000 (39/15)
    2 1.7368 (33/19)
    3 1.3636 (30/22)
    4 1.1600 (29/25)
    5 1.0322 (32/31)
    6 0.9393 (31/33)
    Son dişli oranı 2.6990
    Aktarma Şaft

    İskelet
    Tip Baklava kesitli; alüminyum ikiz-kirişli

    Şasi
    Boyutlar (UxGxY) 2,250 x 755 x 1,220mm
    Dingil mesafesi 1,545mm
    Kaster açısı 25.5°
    İz 101mm
    Dönme yarıçapı 3.5m
    Koltuk yüksekliği 815mm
    Yerden yükseklik 125mm
    Boş ağırlık 267kg
    Yüklü ağırlık 463kg

    Süspansiyon
    Tip Ön 43mm kartuş tip teleskopik çatal, kademesiz ön yük ayarlı, 120 mm esneme aralıklı
    Arka Pro-Link gaz şarjlı amortisör, 25-kademeli (*kademesiz uzaktan kontrollü hidrolik) ön yükleme ve açılma ayarlı, 130 mm esneme aralığı

    Tekerlekler
    Tip Ön 5-kollu döküm alüminyum
    Arka 7-kollu döküm alüminyum
    Jant ebadı Ön 17M/C x MT3.50
    Arka 17M/C x MT6.00
    Lastik ebadı Ön 120/70 ZR17M/C (58W)
    Arka 190/55 ZR17M/C (75W)
    Lastik hava basıncı Ön 250kPa
    Arka 290kPa

    Frenler
    Tip Ön 320mm çift hidrolik disk, kombine 6-piston kaliperli, C-ABS ve curuflu metal balatalı
    Arka 276mm hidrolik disk, kombine 2-piston kaliperli, C-ABS ve curuflu metal balatalı
    Lev3562 bunu beğendi.

  3. #3
    tolgada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2007
    Şehir
    bostancı-büyükada
    Motosikleti
    shadow 750 - Vfr 800
    nisan da tr de satışı başlıyor satış fiyatı 42 bin tl olacakmış alabilene hayırlı olsun

  4. #4
    hell24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2008
    Şehir
    gündüzleri çayırova, akşamları karakartal, geceleri alice harikalar diyarında...
    Motosikleti
    azrailden yeni arakladım...
    fuarda en boç beğendiğim motor buydu en az 10 kere incelemişimdir...
    I gOt a GaMe To Win...
    eskiden merter vardı şimdi fenerbahçe var...
    drift religion

  5. #5

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Teknik özellikleri müthiş.170Hp yapıyor çevirince. Dsg şanzıman opsiyonunu tercih etmek gerekir.
    http://www.motosiklet.net/forum/yeni...lenecek-2.html

  6. #6
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Selamlar 2,5 yıldır kullanıyorum. Gidişi duruşu ve yol tutuşu çok güzel . Yanlız çok ağır bir makina ve deposu küçük. Yeni üretimleri ülkemize maalesef gelmiyor. Şaftlı olması kullanıcı için çok kolaylık sağlıyor. Kolay gelsin....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler