Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Falcon Freedom 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #201

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Zeytinburnu
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250 -> Honda CB250R -> Honda NC750x
    Artık İstanbul hatırı sayılır kullanıcıya ulaştı motor. Bize de bir buluşma yakışır.
    AKIN17 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #202

    Üyelik
    01 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Olacak
    Merhaba,
    Okudugum universitede (adu iibf) chopper sahibi onlarca arkadasim var. Genellikle Çin mali motosikletler kullanan bu arkadaslarla su forumda 'cin mali mi ? Salla ya' gibisinden msj birakip kacan uyelerin soylemleri ile; birebir tanidigim kullanicilarin soyledikleri tezata duser nitelikte. genel olarak forumdaslarimizin bu hususta soylemlerine dikkat etmelerinde yarar goruyorum.

    Falcon'a gelirsek ;
    Kuba'dan daha az servis agi ve yedek parcaya sahip fakat aksaklik yaratan hic bir sorun yasatmiyorlar kanaatindeyim. Forumda bile kiyaslama yapinca cikan sorunlarda esasinda Falcon'un daha az problem yasattigina sizler de kanaat getireceksininiz.

    Bunca zamandir tek bir inceleme videosu olmayip, su basligin altinda cok az insanin varolmasinda kullanicilarinin sorumsuzlugunun payi var. Bir inceleme viddosu atamadiniz gitti .
    Youtube' de Chopper Muhabbeti kanalinin sahibi agabeye incelemesi icin ricada bulundum.Falcon kullanan tanidigim yok ama biri teklif ederse hay hay diye cevapladi.(bu abimiz dusuk butceli chopper sevdalilarina alabilecekleri motorlari da analiz ediyor) Hazir cok fazla takipci kitlesi varken bu agabeyi degerlendirmek lazim . Balikesirde varsa kullanici motorunu emanet etsin de incelemeyi agabeyimiz yapsin.yaza kadar ben de senetle alabilirsem bir bulusma gerceklestirelim. Kaynasiriz...

    Ahh ah Ayda 300 tl verebilecegim bir motor bulsam...
    AKIN17 bunu beğendi.

  3. #203

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Evet, Chopper Muhabbeti çok güzel inceler bunu...

  4. #204

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Zeytinburnu
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250 -> Honda CB250R -> Honda NC750x
    Nerede ikamet ediyor bu Chopper Muhabbeti ?

  5. #205

    Üyelik
    01 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Olacak
    Balikesirde ikamet ediyor. Youtube kanalinda facebook adresi de mevcut. Telefondayim diye bakamiyorum. Ayrica dun baska bir vlog cu daha kesfettim, o da İzmir'de ikamet ediyor. Onun da kanalinn ismini yaziyim irtibata gecin isterseniz. Berenari diye yazarsaniz youtubeden ulasabilirsiniz.(mindial drift incelemis hayran kalirsiniz)

    Simdi neden tavsiye ettigime gelelim ozetle.
    Bu insanlar Cin mali motosiklerle uzun yollar yapip incelemede bulunuyorlar.
    Benim gibi meteliksiz hayalperestlerin ,daha once motor tecrubesi olmayanlarin ve dusuk butceye sahip olan ;
    Çin mali motosikletler uzerine arastirma yapip bir tercihte bulunacak herkesin kafasindaki tum sorulara cevap veroyorlar. Uzatmayacaggim,izleyin anlarsiniz.

    Yuksek sesle bir kez daha, lutfen elinizdeki Çin mali motorlari vloger lere emanet edin, inceletin ve bizim de kafamizda soru isareti birakan olumsuz soylemlere isik tutun!

    Not: senetle aylik 300 tl'ye chopper ariyorum. Saygilar

  6. #206

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Zeytinburnu
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250 -> Honda CB250R -> Honda NC750x
    Berenari'yi biliyorum incelemeleri izlemiştim. Uzun yol videosu vardı onu da izledim. Çok başarılı bir arkadaş. İstanbul'da bilindik bir Çin malı vlogger'ı varsa havalar düzelince emanet edebilirim benim motosikleti.

    Ayrıca motosiklette oluşan tüm sorunlar, buluşmalar ve motosikletimizle ilgili durumlar için bir whatsapp grubu kuruyoruz. Motosiklete sahip olanlar bana özel mesajla numaralarını iletebilirlerse gruba ekleyebilirm.

  7. #207

    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    izmir göztepe
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Arkadaşlar ben malumunuz eylülde freedom alıp sesi kesilenlerdenim, sebebi bu haftaya kadar türkiyenin yarısını gezmiş olmam.

    6000km lere geldiğim şu günlerde güzel bir günlük hazırlama planı içerisindeyim...Keşke kameram olsaydı bolbol çekim yapsaydım, ama yoktu maalesef.

    Özet geçeyim.

    Öncelikle Motorumu İstanbul VALE Motordan aldım...Kesinlikle VALE den motor almayınız.
    Sebep:Motoru Eylülde aldım, daha 10Dk da gidon aşağı kaydı ve dengemi kaybederek e5 de düştüm(ölüm tehlikesi) Çok şükür arkamda ii bir mercedes durdu ve beni emniyete aldı, arkada gelenleri uyardı vs...
    Sonuç: sadece depomda vuruk var, benim ayak çatladı, kaburga kırık ...
    Sebebi: Acemilik olsa keşke, gidonun vidalarını sıkmamışlar.O an sıcağı sıcağına toparlanıp hastaneye gittim motorla...Derhal avukatımı aradım, dedi polis tutanak vs? dedim kazadan sonra toparlanıp gidonu düzeltip bastım geldim hastaneye, polis dedi tutanağı yerinde yapmak gerekiyordu, şuan olmaz...Böylece Vale iyi bir tazminat davasından kurtulmuş oldu.
    Dahada vahimi 1 hafta sonra sakat halde valeye gittik, böle böle dedim oluyor maalesef dediler servis çok umursuzdu artık yapacak bişey olmadığı için döndüm çıktım asap bozmamak için...

    Az biraz iyileşince atladım motora, bi İstanbul-Tekirdağ turu yaptım busefer ön teker kendi kendine fren yapıyordu.Baktım fren disk alyanlarının hepsi gevşek,2 si yarılanmış, o sebeple disk yamulduğundan fren yaptırıyordu. Onlarıda iyice sıkarak ilk bulduğum ustaya komple heryerine baktırıp yola devam ettim.

    Ayrıca Eylülde garantiden sipariş ettiğim Bozuk km saati, benzin göstergesi kasımda hala gelmemişti.

    İstanbula dönerek, 20 eylülde Turuma başladım.

    Güzergahım:(sıralama doğru olmayabilir)
    İstanbul - tekirdağ - çanakkale - biga - ayvalık - izmir - marmaris - bodrum - kaş - kekova gökava - dalyan - antalya kemer- olimpos - adrasan - ankara - eskişehir - izmir - balıkesir - bursa - istanbul

    Yolculuğa çadır, kamp malzemeleri, sırt çantam ve heybelerimle çıktım.Üzerinde gelen lastikler beni çok rahatsız etmedi, sorunda yaşatmadı, fakat anlık ıslaklığa denk gelirse(yol kenarı sulamaları vs) fena halde kontrol kaybettiriyor.

    +Motorun gücü tatmin edici..yokuş yukarı 5. vites boğmuyor ( arkadaşımın kuba superlight da boğuluyordu)
    +Cihaza gps de son 110 yaptırabildim ki 230cc lik motor için beklentim buydu
    +benim depo 14 litre .genelde 18 litre yazıyor sitelerde vs ama 14-15 litre.totalde istasyona göre 53-60tl arası depo doluyor, 350-420 km arası rahat çıkarıyor.maksimum km de 0,16 tl yakıyor. (55 tl ve 350 km ye göre hesapladım)
    +sabahları rahat çalışıyor,çalışmayan arkadaşlar karburator ayarı yaptırsınlar
    +Yazının başında bahsettiğim üzere, kaza yaptım, ve koruma demiri çok iyi iş çıkardı.olmasaydı ayak çatlak yerine kırıktı kesin.(BOT GİYMEYİ ASLA İHMAL ETMEYİN)
    +Motorun cazibesi görseli çok güzel.Her ortam, her insan, her tarz kullananla rahatça sohbet edebiliyorsunuz.Çin demedikçe bakanlar anlamıyor.(daha doğrusu dibine kadar gelip bakmayan) Yakın bakanlar plastik aksamdan anlıyor, o ayrı

    Negatifler:
    -Ürünün plastik aksamı dökülmeye başladı bile.sol kapak altında akü var.akü kapağı anahtarla açılıyor.Motorun titreşimi, anahtar mekanizmasını tutan plastiği kırdı.Kırılınca anahtar mekanizmasıda boşa kaldı ve düştü.geri dönüp aldığımda komple parçalandığını gördüm.Ayrıca Kapağı sabitlemek için kelepçe taktım.
    -Sağ kapağı tutan plastiğin vida yeride çatladı.
    -Benzin deposu altında kalan sol plastik kapağını tutan 2 vidadan 1 i plastikten kırıldı.zangırdıyor, japonladım.
    -Vites geçişleri bunca yağ ve km ye rağmen hala çok sert ve kaba...ayrıca 1. viteste gösteriyor, tam kalkıyorsunuz tak diye boşa atıyor.Yada boşta gösteriyor 1 de olmuş oluyor.Yani vites mekanizmasına güven olmuyor.Bola almakta epey zorluyor(bikaç deneme gerekiyor)
    -Orjinal km göstergesi yanlış.140 gittiğinizi sandığınızda(yokuş aşağı) aslında 110 gidiyorsunuz(GPS le ölçüldü). Motora göre 90 la giderken realde 75 le gidiyorsunuz.
    -Boya çok dandik.Bir defa benzinci fazla benzin doldurdu, ve kapağı kapatınca taşma yaptı.Bezle sildik ve tamamen siyah boya gitti, altından beyaz kendi rengi çıktı ortaya....Bukadar çabuk boya atmasını beklemiyordum.Adama kızdım ettim, adam özür olarak 30tl lik benzin parasını almayayım dedi, ama inan boyanında bukadar çabuk çıkmaması gerekir deyince, parasından etmeyeyim adamı dedim ödedim geçtim.Kısacası Mat boya çok dayanıksız.
    -Vidalar çabuk atıyor.Debriyaj, fren vs vidalarını sürekli sıkınız.
    -Elektronik aksam sıkıntılı, arka stop/fren çalışmamaya başladı.Elektrikçi kesin ana damardandır dedi, gidonun altında ana noktayı açtı, kablolar çok ince ve özensiz(işte çin diyorsunuz)...Kablo kopuktu, ek yaptı düzeldi.Genelde çin mallarında burdan kopma oluyormuş(sağ sol çevirdikçe kablo boyu montajda tam hesaplanmadığından kopma yapıyor)

    ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME - SERVİSLERLE İLGİLİ:
    -Arkadaşlar Falcon fabrika ve servis açısından size kötü bir haberim var.Maalesef şahsen yaşadığım sıkıntı 2 ayda km sayacımın ve benzin göstergemin hala fabrikadan gelmemesi,fakat bunca km de hangi il ve ilçede falcon servisine gittiysem istisnasız hepsi Falconla sözleşmemizi iptal ettik yönünde bıkkınlık gösteriyor.Temelde ilk servis ücretsiz malum, fabrika ödeme yapmıyormuş.Parçalar garantiden olduğu için çoğunlukla gelmiyormuş, gecikiyormuş...Birçok müşteriyle papaz olunuyormuş bu yüzden.

    Genelleme yapmıyorum, direk Falconla artık çalışmayan yetkili servisler şu şekilde:

    -Gökova sanayideki servis, falconla artık çalışmıyorum ama helalinden yinede yağımı ücretsiz değiştirdi( yağı ben aldım)
    -Manisa sanayideki yetkili servisde fes etmiş bakmadı beni izmire git abi dedi...
    -Aliağadaki merkezde yetkili serviste fes etmiş, yinede basit yağ değişimi ve zincir bakımını kendisine yaptırdım.
    -İzmir, Bornovada yetkili servis falcon bakmıyorum artık dedi.
    -Biga servis Falcon la fes etmiş, sohbette bıkkınlıklarını belirttiler.Kuba servisini övdüler, bgn sipariş veriyorum yarın geliyor garantiden diyor.Falcon ise ay sürüyor alt tarafı bi gösterge diyor.Ödeme alamıyorlamış vs...
    -Antalya demre sanayideki artık falcon bakmıyorum ama özel servis olarak bakarım dedi.

    Anlayacağınız FALCON servis ve fabrika olarak sıkıntı yaşayacağız,daha doğrusu GARANTİ mevzuatında mutlu kalmayacağımız kesin fakat parça konusunda sıkıntı yaşamamız imkansız çünkü motor aksam vs tüm çinlerde aynı olduğu için bolca bulunuyor.Falcon fabrika kapasada parçasız kalmayız.

    ÖZETLE: 6000km tamamlamış bir kullanıcı olarak şunu net söyleyebilirim, plastik aksanı vs dökülsede, bu motorun %100de 2 lik bir kısmı, çok ucuza giderilecek basit parçaları...Motora ödediğim fiyatla performansı kriterinde benim 100 üzerinden 85.
    Önceleri 2. el regal alsamıydım diye düşünüyordum ama şuan parasına göre Falcon gerçekten beni tatmin ediyor.Dahada güzeli, çok pahalı bir cihaz olmadığı için gözüm arkada kalmıyor.Atıyorum yandan çizilmesi, ufak tefek aksaklıklar göze batmıyor, oysa 10bin ve 2. el bi cihaza verseydim bukadar rahat olamazdım.

    Şahsi uyarım: Chopper diye bindiğimiz cihaz aslında bir choppercık...Yanlızca 140kg ve şase kısa...Bu şudemek, chopper karakteri için fazla hafif...Demek istediğim kontrolsüzlüğe, dalgınlığa hiç gelmez.Heleki üstündeki lastiklerle yol tutuşu bu kiloyla fazla değil...Güvenli bir sürüş için tavziyem hemen lastikleri değiştirmeniz.Ayrıca heybeleri dolu tutarak ağırlık arttırmanız, böylece daha oturaklı bir cihaz elde etmiş olacağız.

    Buluşma için gerçekten bende heyecanlıyım.Yolda hiç Freedom daş arkadaşla karşılaşmadım maalesef, bitane görsem durdururdum :D





    jackonbir, AKIN17, anilcanmutlu ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #208
    JackieBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    mefairo bilgilr icin cok tesekkuler bastan sona kadar okudum. kafayi yedim artik bu motor piyasasi cok garip fiyatlar 2 2 araliklarla artio . freedom alicakdm bahsettiklerinden sonra tereddutteyim . servis agi falan :s vale motordan almayi dusunuodm bide

  9. #209

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Zeytinburnu
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250 -> Honda CB250R -> Honda NC750x
    Hocam numaranı bekliyorum özelden senide alalım Whatsapp grubuna. Kar, yağmur çamur başlamadan buluşsak iyi olur.

  10. #210

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Egzoz sesi ile igili yorum yaparmısınız ?

  11. #211

    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    izmir göztepe
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Egzoz sesi konusunda ilk zamanlar referans bilgim.olmadigi icin yorum yapamiyorum fakat suan 250 lik bir motora gore karakter ve tok sesli oldugunu soyleyebiliyorum.Ozellikle tunellerden gecerken gaza basmak cok zevkli oluyor arkadasimin dragstar 650 ligi yanima gelince bunalima giriyorum ama falconla biyerde gezdigimde off sese bak diyor insanlar...beni tatmin ediyor(en azindan ciliz mobilet havasi yok sesde)

  12. #212

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Teşekkürler.
    Peki vites geçiş sorunu hala devam ediyormu. Kullandıkça dişliler yerine oturur motor alışır daha yumuşak geçişlero lur deniliyorduda.

  13. #213
    JackieBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    mefairo dostum motoru alalım mı ne diyosun? yorumlarda bi dövüp bi seviyorsun :D

  14. #214

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    egzoz sesi 250 lilik morora göre güzel tok bir sesi var ancak vites geçişleri çok sıkıntılı arkadaşlar heleki boşa almak tam bir işkence
    AKIN17 bunu beğendi.

  15. #215

    Üyelik
    16 Ağustos 2015
    Şehir
    Söke
    Alıntı mgkce0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzoz sesi 250 lilik morora göre güzel tok bir sesi var ancak vites geçişleri çok sıkıntılı arkadaşlar heleki boşa almak tam bir işkence
    Yağ değişiminden sonra çok güzel oldu vites geçişleri, yağ gibi maşallah, boş falan hepsi on numara oldu.

  16. #216

    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    izmir göztepe
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Bende vites gecisleri hic yag gibi olmadi. Ilk yagimi shell 10w-40 la yaptim 500km de, sonra 1000de castrol 10w-40koydum...sonra biservis dedi bunlar dandik regalin motor yagi var onu koyayim 15w-50 bambaska olck motor dedi, gene vitesler degismedi... Bende hala takur tukur sert...

    Bakin arkadaslar, ben bu motoru ovuyorumda, yerin dibinede vuruyorum(plastikten oturu) ama fiyat performans konusunda 10 numara makina...

    Ben heybesiz 5500 e aldim.motoru sifir, smdi o paraya boyle motor alinamaz...ondan negatifleri saysamda ederi kadar sovebilirim...

    Eger 7000e superlight kuba alsaydim inanin falcondaki sorunlari yasasaydim ortaligi inletirdim...

    Haa falcon serviste ve garantide hersey negatif bence, bisey ummayin onlardan...buda isin baska bi tarafi...

    Ama ben temelde falconuma baglandim...
    anilcanmutlu bunu beğendi.

  17. #217

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Hangi yağı kullandın

  18. #218

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Valla kardeşim benim yağ degisiminden sonrada cok büyük bir fark olmadı ha alıştık mı alıştık tak tak vurmaya o başka
    anilcanmutlu bunu beğendi.

  19. #219
    JackieBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    takde etse tukda etse alıcam artık gözüm karardı iyice .

  20. #220

    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    izmir göztepe
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    5300 tl ye kadar dusuren var forumda, diger sehir bayilerinide arsyin, kargo cok tutmuyor.ben 5500 e aldim eylulde heybesiz.(heybe zaten 100tl) Suan kis fazla satis olmuyor diye daha ucuza kapatabilirsiniz belki...

    Ilk motor olacaksa yada cc buyutuyorsaniz pisman olmazsiniz


    REKLAM ALANI
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)