Beyler 2017 de mt 09 Euro 4 e takilmaz umarim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
herkese merhabalar. bende mt09 lanarak aranıza katıldım. yaklaşık 1 ay oldu. mt07 den gectim. aslında mt07 de cok güzel motor ancak bır arkadasım "abi satarsan ben alırım" diye diye başımın etini yedi bende hem değişiklik hem model yenileme hemde ses açısından mt09 a geçtim.
2016 abs li tcs li akrapovic li. imkanınız varsa 3 ünü de tavsiye ederim. şehiriçi ve haftasonu gezilerimde kullanıyorum. kimseyle yarışmıyorum dolayısıyla abs de tcs de hayat kurtaran teknolojiler. hatta tcs ye abs den daha çok ihtiyacınız olabilir. çünkü makine çok güçlü ve gerek ani gaz açmalarda gerekse soğuk asfaltta/lastikte hemen devreye giriyor. Lastiği de boşuna eskitmemiş oluyorsunuz kapalı, yarı açık, açık olmak üzere üç modu var. bu arada işin ilginç tarafı tcs ile motor tekere gelmiyor. yani güvenlik açısından artı 1 puan daha katıyor. arkadaşımda xsr900 var o söylemişti bu durumu daha önce bana garip gelmişti ama gerçekten öyle.
mt07 ye göre güç olarak ise B modu 07 den daha sakin. mantıklı bir selikde işten eve evden işe gitmelik, devri alınca tabiki yine güzel hızlanıyor.
standart modu mt07 den daha güçlü. çoğu zaman ne gerek var bu kadar güce diyorsunuz ama hoşunuza da gidiyor
A modu na ise trafiksiz yolda 1 kez alıp denedim ve çok saçma ve korkutucu bir güç oluyor motor da. motoru bu modda kullanmak için bir nedeniniz bir iddianız ve bolca tecrübeye ihtiyacınız var
Akrapovic eksoz ise anlatılmaz yaşanır cins ten. bende youtube da bolca video izlemiştim ancak canlısı çok daha güzel. ses olarak kulaklarınız doluyor ve taşıyor...
Kabaca aklıma gelenleri dikkatimi çeken bir kaç şeyi paylaştım. motoru merak edenleri veya fikri olanlara yardımcı olur umarım. iyi forumlar...
My bike, my world, my rules. . .
Beyler selam. Yaklaşık 2 aydır MT09 kullanıyorum . Bir depo benzinle 120 km yaptıktan sonra benzinim bitmiş durumda. Motoru son derece sakin kullandığımı söylemek isterim. Belki 8.000 deviri hiç görmemiştir. Bu normal mi ne dersiniz?
Arkadaşlar selam, uzun süre oldu yazmayalı, ee tabi 09 ile gezmekten fırsat bulamadım . Yine 09'u olan arkadaşım yurt dışına taşındı, İzmir'de gezip gazlayabileceğimiz arkadaşlardan haber beklerim. Bu arada benim emektarı tanıtayım, 2013 model ilk gelen seriden. 0 almıştım, sanırım 18000 km'yi buldu kendisi. İnsan bu güzeli düşününce bile mutlu oluyor
Beyler Shifter taktım motora ama gidon amortisorunu takamadim gidon yükseltme takmam gerekecek :S
Test videom budur
bence o quickshifterda bir nane var. ecu flash sız kullanılmaz o shifter. yalar yutarsın şanzımanı. vites geçişlerinde şu şekilde tepki vermesi gerek motorun, özellikle downshifter da;
ya da seninkisi sadece upshifter, ama sen farkında değilsin down olarak da kullanıyorsun. o zaman vay haline
hocam ara gazi vermeden izin vermiyor vites düşürmeye bu videodaki shifter dandik sanırım arka kilitlenir boyle olursa :D bazaz bunu düşünmüş ve bu motor için özel üretim yapmış. ve bobin baglantisi yok sadece beyin ve manuel ve bluetoot ile ayar yapıabiliyor. zaten shifter olmasa bile düşük devirde iken vitessiz vites kücülüyor .. bende bunu bildigim için orta devirlerde iken vites kuculturuyorum :D ara gazi vererek
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
gidon amortisorunu takamadim o ayri bir mevzu adamın birinden aldik gpr gidon amortisor mt 09 dan soktum uyumlu birebir dedi extra aparatları yollamamış üste para istiyor. takamadim haliyle.
nasıl dandik ya ? kendi ara gaz veriyor vites düşürürken. sende bu olay yok ondan bahsediyorum ben? lambur lumbur düşürüyosun vitesi videoda, ne ara gaz var ne başka bişey. quickshifter ı sök, vites düşür debriyajsız senin videondakinden farklı bir şey görmeyeceksin emin ol. bence downshifter kullanma şuanki haliyle. bi nane var onda.
şundan bahsediyorum:
https://youtu.be/krs-EAzNc_w?t=353
bu nedir abi ? baya yiyosun orda aletin şanzımanını.
Arkadaşlar Merhaba mt09 2017 kasa alarak mt ailesine katıldım sadece 10 km bindim ilk defa üzerine bindim çok tehlikeli makina dedikleri için korka korka geldim bayi den eve quickshifter (sadece yükseltmek için) TCS abs kqydirmali debriyaj hepsi varmış quickshifter merak ettim bayi den gelirken denedim çok hoşuma gitti sizlere sorum olacak ilk defa mt kullanacağım için yardımlarınızı bekliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------
1.Makinanin yan depo yanindaki havalandırma kanallarınin oraya mt 09 Floransa sticker Nerede bulabilirm
2.koruma takozu 6li ise yarayan ama çok pahalı olmayan tavsiye, arastirayim dedim 07 birçok 09 çok az seçenek var
Hayırlı olsun motorun. Ben de alacağım aynı makinadan ama denizliye daha gelmedi. Ne renk, nerden aldın ve kaça aldın bilgi verir misin?
1.Floransa sticker ile ne kastettin anlamadım ama depo stickerı var yamaha kataloğunda
2. Koruma takozu Puig veya Pro-nix alabilirsin
Model Yılı 2017 lakin 2017 yeni kasa 35.950 fiyat indirim yapmadı namussuzlar kapora yatirdigim halde ertesi gün gelmeyecksem kapora iadesi yapacaklarını söylediler benim arkadaşlar da İsim yazdırdı. night flo rengi ist.tuna yamaha
arkadaslar merhaba yeni mt09 aldım yağ değişimi yapıcam mt09 ıcın hangı yağı önerirsiniz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)