Merhabalar;

Bu tarz forum sitelerini kullanmadığım için, inşallah doğru yere konu açıyorum...Ama bu sitenin bana yardımcı olacağını düşündüğüm için yeni üye oldum. Neyse "eee.." diyorsunuz.. Sadede gelelim..

Ailemizin bir büyük motosiklet kazasına şahitlik etmesi dolayısıyla, tamamen travmatik bir yaklaşım içerisinde olmasından ötürü motosikletlere ve motorculara karşı hep ön yargılı idik yada ilgisiz... Bu yüzden hiç motora binmedim.. Ama kaderin cilvesi ki evimizin garajında yaklaşık 30 senedir çürümeye bırakılmış bir motorsiklet hep vardı. Ben bu motora hiç dönüp bakmadım. Ama motorlar gerçekten ilgimi çekmeye başladı. Bana göre sıradan bir kurye motorunun biraz büyüğü gibi geliyordu. Neyse bir bilene soralım dedik, her eline alan, gören bana versene bunu demeye başladı. Aslında birine gerçekten hediye edecektik, benim merakımdan ötürü "şu an gelip sorsanız?".....


-------"Al senin olsun" duyabilirsiniz.

Ben kıllandım (bun da ruhsatı bile olmayan bir aletinin hurdasına 5000 TL teklif eden arkadaşında katkısı oldu), hz. google görsele şöyle bi attım karşıma "Honda Goldwing GL 1000 Special Edition 1976" çıktı... Belki de normaldir bilemiyorum...Biraz sorup soruşturunca, anladım ki "exclusive" bir motorsiklet !! (bun da ruhsatı bile olmayan bir aletinin hurdasına 5000 TL teklif eden arkadaşında katkısı oldu)

Ben bi başlangıç motoru alıcam herhalde, Suzuki Inozuma'da rahatlığı ve konforu, kolay falan iyi dediler. Arabalardan sıkıldım artık, bakıcağız. Önerilere açığım, özelden yazabilirsiniz. Para pek problem değil (eşşek bile demiyeceğin arabalara neler ödedik), motora feda olsun.

Neyse, çok konuyu dağıttım, fakat ayrıntılara girdim ki; bizim bu konuda ne kadar bilgisiz olduğum anlaşılsın.. kusura bakmayın

Bu motor Almanya'dan geldi..İkinci sahibiyiz, 20-25 senedir bizde. Ben çok küçüktüm. Hiç binilmedi diyebilirim. Alacak-verecek davasından biz de kaldı. Sahibi rahmetli oldu. Ruhsat da, satış da falan yok yani, tırt ! Hiç gerek yok hurda olarak parça parça sat falan diye düşünüyorsanız, sorum size değil (tabii ki mantıklı olan sizin dediğiniz)... Ama neredeyse 30 senedir gariben öyle duruyor, garaj da bile değil, kömürlüğün bir köşede durdu çürüdü gitti. Zaten bi 10 sene de dükkanda öyle açıkta durdu (bu arada dükkan dedik de, bildiğiniz kostikli falan hurdacı, her şey var) Gösterge mil olarak, 35,000 mil civarında... Bi ara dükkanda çalışan bir arkadaş akü taktı biraz kullandı ama o da tırstı, bu "normal bi şey" değil diye bıraktı. Sene 90'lar.. Adam zaten mobilet ile geziyordu.

Motorun asıl sahibi üzerinde geldiğini söylemiş. Zaten zengin bir iş adamıydı, dünyaca ünlü bir markanın Türkiye Distribütörü idi galiba... Zevkine aldığını söylemiş, biradere..

1-) Ankara'da önereceğiniz, güvenilir bir usta var mıdır ? bunu ayağa kaldıracak ? Honda Goldwing ? Motorun baştan sona elden geçmesi gerekiyor dedi birisi.

2-) Parça konusunda neler yapılabilir, önerileriniz çok makbule geçer ?

3-) Tahmini ne kadar tutabilir ? Aşağı yukarı...

4-) Sadece ayağa motoru kaldırıp, arada bir binmek için yapayım diyorum ? (Gerçekten mantıklıca bir hareket olur,cevabı biliyorum herhal ama gelmek için bahane arıyoruz)

5-) Modifiye ile bu wolfmuller gibi bir şeye benzetmişler( tabii youtube da gördüm) ! bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Yarın güzelce her bir tarafından fotosunu çekerim, kaç tane siteye yüklenebiliyor bilmiyorum ama hepsini koymaya çalışırım

İyi Geceler...

Saygılarımla...