Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858108 ... SonuncuSonuncu

Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #141

    Üyelik
    24 Mart 2008
    Alıntı Mimar-arc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ushuaia teşekkur ederim.. cbr600 f ile Nc700 arasında kararsız kaldım.. tabiki fiyat olarak Nc700 ağır basıyor.
    tarzlari da farkli bence. ben simdiye kadar hep enduro kullandim, su an ikisinden birini sec deseler cbr600'u dusunmem bile.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #142
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Sonunda bir tane egzoslu bir video yapıldı, yoshi'li hiç fena değil bence.
    http://www.youtube.com/watch?v=I8IYM...eature=related

  3. #143

    Üyelik
    22 Mayıs 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA NC 700X
    beni çok ama çok şaşırtan bir makine diyebilirim...eski bir ST1300 pan european kullanıcısı olarak bisiklet gibi geldiğini söylemeden edemeyeceğim...çocuk doğunca model olarakta eskiyen pan european'ımı satıp son bir yıldır hala da kapının önünde duran ve arasıra kullandığım PCX 125 scooterla idare ediyordum ki, eşimin de çok beğenmesiyle NC 700X aldık...rodajı 2 gün önce bitti bakımı da yapıldı....kısaca özet geçmek isterim; yol tutuşu çok iyi (f650 den iyi diyebilirim) hızlanması yerinde, düşük ve yüksek devirlerde çevirdiğiniz gaz size yeterli cevabı veriyor. yakıta gelince hemen bugün yaptığım alışverişi aktarayım; 10.6 LTx4.34tl=46TL kdv si 7.02 280 km..... yani 10.6 litreyle 280 km gidiyorsa 100 km de kaç litre yakar gibi basit bir oran hesabı yapalım: 3,78 litre......100 km de 3.78 litre yakıyormuş demek ki fazla yakıyor diyen arkadaşlara bisiklete binmelerini tavsiye ediyorum..700 lük çift silindirli 6 vitesli 63 NM torklu 50 beygir makineye bineceksiniz 100 km de 3.78 litre yakacaksınız ve çok yaskıyor diyeceksiniz öyle mi? hayatınızda motora binmemiş olmanız lazım...herneyse diğer artı ve eksilerine geçeyim ben depo yerine bagaj olması fena değil, ama benzin alırken selenin altında kalan depoyu açmak ve benzin almak istiyorsanız artçınızı indirmek zorundasınız öndeki bagaj büyük boyutttaki bir kaskı çok rahat alıyor...arka kuyruk yapısı biraz kısa.yani yandan bakınca öne göre arka taraf kısa duruyor, görsel açıdan az da olsa rahatsızlığım var, ama arka çanta tablası takıldığında bu sorun ortadan kalkacak )) aksesuar sorunu var, eğer arka çanta tablası bulanınız alanınız varsa haber versin hemen alayım yerden yüksek oluşu dengesini daha da güzelleştiriyor, emsalleri olan bmw f650, transalp ( ki artık yerine bu makineler geldi) vs. makinlerle kıyaslayınca donanımları (aksesuar bile dahil edildiğinde) özellikleri ile fiyatından dolayı hepsini geride bırakır...başka makinelerle kıyaslamakta dolsayısıyla doğru olmaz....bazıları fiyatını aksesuar da eklenince çok bulmuş ama bir F650 yi aksesuarlı almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor, bir V-stromu full almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor....kısacası : honda NC 700X alınır mı? hemde gözü kapalı, hiç düşünmeden....
    hondacıoguz ve babaçi bunu beğendiler.
    ALLAHIM SEN BENİ DOSTLARIMDAN KORU, DÜŞMANLARIMIN İCABINA BEN BAKARIM

  4. #144

    Üyelik
    28 Eylül 2008
    Vay arkdaş çok güzel motor bu gün Yükseliş honda izmir şubesini aradım motoru 1 ay sonra teslim ederiz diyolar talep çokmuş. Ama fiyatıda çok aslında 19-20 olsamış güzel olucakmış. Neyse bana depo kapağının arkada olması bi tuhaf geldi uzun yolda yolda durmadan gideceksen artçıyı indirmek zorunda kalıcan veya yükünü boşaltmak zorunda kalıcaksın(Arkaya yük atarsan tabi) Neyse sonuç itibari ile istediğim motor kullanıcılarını aradım çok menmun olduklarını söylediler ushuaia nın da dediği gibi bir süre sonra yakıt düşüyormuş. Umarım alabilirim valla çok istiyorum yazda geldi. Denizlide motorcuları görünce içim kıpır kıpır oluyor :D Peşlerine araba ile takılasım geliyor vallhül azim Bakalım motoru habersiz almayı düşünüyorum yoksa herkez karşı çıkıyor ya neyse hadi hayırlısı kullanıcı yorumlarını takip ediyorum gözüm üzerinizde

  5. #145
    birdenizci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda CBF-150 (2011) & Honda NC-700X (2012)
    @AREN hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı dilerim...

    Bende henüz arka çanta almadım, araştırmadayım, birlikte alabiliriz

    Ne renk aldınız acaba?

  6. #146
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    abs nasıl oluyor da motoru kaydırmıyor ?

  7. #147
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Ama yazı okumaktan içim çıktı :D resim yokmu beyler :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  8. #148
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abs nasıl oluyor da motoru kaydırmıyor ?
    Güleyim mi şaşırayım mı soruna...
    #sürenadam

  9. #149
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    kardeş doğduğun an mı öğrendin abs ne demek ? sistemin nasıl çalştığını merak ediyorum
    saçma sapan mesalar atana kadar bilgi vermeyi deneseydin keşke

  10. #150
    mLh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Henüz yok
    ABS'nin başlıca görevi zaten kaydırmadan frenlemeyi yapmak.. Bunun ardından da kombine fren güvenli fren bilmem ne fren o fren bu fren bla bla bla.. gibi benzer terimler kullanılan bir yığın frenleme sistemleri mevcut..

    Öğrenim doğuştan itibaren değil elbet yalnız az buçuk ilgi ve odaklanma sonucu araştırma adı verdiğimiz bir verim oluşur hani biliyor musun? orasını bilemem.. ve bu araştırmalar sonucu yine az buçukda olsa bilgi-birikim toplanmış olur.

    Örneğin bakabilirsin en basitinden.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi

  11. #151
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    120 ile viraja yattiniz farkettiniz ki o viraj aslında max 80 lik.. Virajın içinde yatmis yardirirken her iki frene var gücünüzle asilabiliyor olmak paha bicilemez.
    Abs iki defa ciddi anlamda hayatımı kurtardı o yüzden abs nin önemini yaşayan bilir.. Yaşamayan da motorda abs olmaz saplantısı ile giderken bi yere garfield oluverir..
    daha ne denir ki

  12. #152
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Merhaba. Bugün teslim aldım motoru. Heyecandan dolayı çok resim çekmedim. Bir tane yükleyeyim, ama devamı gelecek..

    İlk izlenimlerim çok olumlu. Motorun torku o kadar yüksek ki çok alt devirlerde ileri atılıyor daha çeyrek gaz bile vermeden. Frenler var ya frenler mükemmel ötesi. Kombine oluşu inanılmaz fark ediyor. Sadece arka freni kullanarak mükemmel bir denge ile yavaşlamak mümkün. Üzerinde Metzeller z8 lastik ile geliyor. Ve yol tutuşu daha lastiklerin üzerinde mum olmasına rağmen beni şaşırttı. 50 km kadar kullandım ilk heves olarak. Depoyu doldurdum bir çizgi bile inmedi. Resmen kokluyor alet. Titreşim ben fark edemedim. Yok gibi bir şey. Far aydınlatmasına hayran kaldım. Arabalardan geri kalır bir yanı yok. Oturuş pozisyonu çok rahat. Sele biraz sert geldi. Pazar günkü Yuvacık gezisinde konforunu tam olarak deneyeceğim. Dengesinden bahsetmek istiyorum. Paralel iki silindiri o kadar güzel yerleştirmişler ki ağırlık merkezi çok aşağıda. Bir önceki motorum olan CBF 150 den çok daha dengeli. Ayağımı hiç yere koymadan aralardan gittim daha ilk binişim olmasına rağmen. Gidon yüksekte olduğu için arabaların aynaları engel olmuyor ve bu durum çok hoşuma gitti. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Bu başlık daha hareketli olduğu için buraya yazdım. Motorun kendi başlığında da sorarsanız keyifle cevap veririm. Bu da resmi..



    Maşallah demeyi unutmayın..
    Sevgilerle

  13. #153
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2010
    Reşit'im cıbırın günahına giriceksiniz yakında satıp alıcam nc bende şu yaz biniyim baride sıfır aldık çok zarar etmeyelim

  14. #154
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Reşit'im cıbırın günahına giriceksiniz yakında satıp alıcam nc bende şu yaz biniyim baride sıfır aldık çok zarar etmeyelim
    Valla 660 cc kullandığın için 250 ye sabretmen beni şaşırtıyor. Benim motor cbr dan az yakıyor. Seneye geçmeni temenni ediyorum..

  15. #155
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2010
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla 660 cc kullandığın için 250 ye sabretmen beni şaşırtıyor. Benim motor cbr dan az yakıyor. Seneye geçmeni temenni ediyorum..
    Şu okulu bende bitireyimde öyle alırım

  16. #156
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Hayırlısı..

  17. #157
    keel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2012
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    honda nc700x
    hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermz inşllah. aksesuarları alınca bilgi verirmisiniz? ben biraz bakındım 3lü çantaya 1.800 istediler, ortalama hepsi aynı fiyatı verdi. (33 lt yanlar 47 lt arka çanta givi ) nc700 kullanan arkadaşlarda aksesuarla ilgili bilgi paylaşırsa sevinirim.

  18. #158
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı keel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermz inşllah. aksesuarları alınca bilgi verirmisiniz? ben biraz bakındım 3lü çantaya 1.800 istediler, ortalama hepsi aynı fiyatı verdi. (33 lt yanlar 47 lt arka çanta givi ) nc700 kullanan arkadaşlarda aksesuarla ilgili bilgi paylaşırsa sevinirim.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Çanta fiyatları dediğiniz gibi. Orta ayak fiyatını sordum 480 lira istediler. Bir demir parçasına şu anda o kadar vermek istemedim açıkçası. Koruma demiri yok. Mehmet KONŞUK şu anda bu motora özel koruma demiri yaptırmak için araştırma yapıyormuş. 300-400 arası olur diye tahmin ediyorum. Şekli şemali de güzel olursa alınabilir.

  19. #159
    VIA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2010
    Şehir
    Başkent
    Motosikleti
    Yamaha XT660R- Afrika twin 1000L
    Tasarım, fiyat, yakıt ekonomisi güzelde 5-10 cc fazlalığı yüzünden bir üst dilimden vergi ödemek pek güzel değil.

  20. #160
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Alıntı VIA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tasarım, fiyat, yakıt ekonomisi güzelde 5-10 cc fazlalığı yüzünden bir üst dilimden vergi ödemek pek güzel değil.
    Fazla verilen vergi parasını 2 ayda benzinden çıkarıyor zaten, çok da takılmamak lazım


    REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858108 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler