Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Türkiye Enduro Şampiyonası'nda Skandal

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

    Türkiye Enduro Şampiyonası 8. Ayağının Gerçekleştiği Şile'de, Kemer Enduro Kulübü Sporcusu Mehmet Özdemir, Yarış Parkurunda Ulaşılması Zor Bir Noktada Mahsur Kaldı. Organizasyondan Kimsenin İlgilenmediği Sporcu 10 Saat Yağmur Altında Bekledi.

    8. ve son ayak olan yarış dün Şile'de gerçekleşti. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü sporcuları Genel Klasman birincisi Burak Özdemir olurken ATV grubunda ikinci Engin Koşar, üçüncü ise motorunda teknik bir sorun yaşayan yarışın favorisi Mehmet Saygın oldu. Organizasyon eksikliklerinin göze çarptığı şampiyona tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkan Yardımcısı ve kulüp sporcusu Mehmet Özdemir, yarış parkurunun ulaşılması zor bölümlerinden birinde 10 saat mahsur kaldı. Kimsenin ilgilenmediği Özdemir yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Şampiyonada saat 10.20 sıralarında etap ortasında mahsur kaldım. En yakın gözlemciden yardım istedim. Uzun zaman sonra AKUT görevlisi geldi ve bana 'Sağlık durumun iyi olduğu için sana yardımcı olamam' diyerek uzaklaştı" dedi.

    Yaklaşık 10 saat yağmurun altında mahsur kaldığını belirten Özdemir, "Organizasyonu gerçekleştiren EMOK yetkililerinin sorumsuz tavırlarına anlam veremiyorum. Ama Şile'ye bu organizasyon yakışmadı" diye konuştu.

    Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Her şey bir tarafa bin kilometre yol gidip yarışan, bu spora gönül vermiş bir sporcunun sabah saat 10.20'den akşam saat 20.30'a kadar yardım beklemesi ve kendisine yardım gönderildiği bildirilerek soğuk ve yağmurlu hava şartlarında bırakılması EMOK misafirperverliğine ve organizatörlüğüne yakışmamaktadır" dedi.

    ########## İlgili EMOK Basın Açıklaması ##########
    Prometheus tarafından eklenmiştir

    EMOK BASIN AÇIKLAMASI 14.11.2007


    EMOK tarafından düzenlenen TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 8. AYAK ATATÜRK YARIŞI 11 Kasım 2007 Pazar günü Şile sahilinde start alarak,programa uygun şekilde başarı ile tamamlanmıştır. 42 başvurunun yapıldığı ve 31 yarışçının start aldığı yarışta, 20 kişi yarışı bitirebilmiştir.

    Resmi antremanın yapıldığı 10 Kasım 2007 Cumartesi akşamı başlayan fırtınalı yağmurun, sabah saatlerinde de devamına rağmen startı verilen yarış, 90 kişilik dev kadroyla zor hava koşullarına rağmen aksamadan tamamlanmıştır.Yarış jürisi, yarış direktörü, genel direktör raporlarında ve TMF kayıtlarında da bu durum yer almaktadır.

    Ancak ne yazık ki olumsuz hava ve parkur şartlarına rağmen başarı ile tamamlanan yarış organizasyonu Kemer Enduro Kulübü Sporcusu Mehmet Özdemir ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir tarafından skandal olarak nitelendirilerek karalanmış, özveri ile çalışan EMOK ve organizasyona destek olan AKUT üyelerine haksız suçlamalar yöneltilmiştir.

    TMF kuralları gereğince yarış akışı sırasında yolda kalmış bir yarışçıya, görevlilerin yardım etmesi, yarışçının diskalifiye edilmesini gerektirir. EMOK ve AKUT görevlileri ancak yarışçının sağlık sorunu yaşaması veya motorunun arkadan gelenlerin yolunu kapatarak yarışın güvenliğini tehlikeye düşürmesi halinde müdahale edebilirler. Yarışçının sağlık sorunu olmadığı anlaşılmış ve yol üzerinden aracı güvenli hale gelecek noktaya çekilmiştir. Olayda haksız olarak suçlanan AKUT’un görevi kaza halinde acil durum müdahelesi ve yaralının görevli sağlık ekibine ulaştırılmasını sağlamaktır. Nitekim parkur üzerinde kaza geçiren bir başka yarışçımız AKUT’un çok başarılı operasyonu ile parkurdan çıkarılmış ve hastaneye ulaşımı sağlanmıştır Bütün bu kurallar ve acil durum irtibat bilgileri yarış öncesindeki brifingte anlatılmasına rağmen bir yarışçının bunları bilmemesi talihsizlik ve bilgisizliktir.

    Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur.Bir yarışçı ve kulüp başkanının bunu bilmemesi büyük bir talihsizliktir.

    Bununla birlikte çok zorlu şartlarda tamamlanan yarışta parkur üzerinde bu şekilde kalan başka yarışçılar kendi imkanları ile merkez noktaya ulaşmış, bir kısmı kendi servislerinden bazıları da EMOK’un 4x4 araçları tarafından bu desteği almışlardır.

    TMF’ ye üye bir kulüp tarafından doğru değerlendirme yapılmadan organizasyon eksikliği olduğu iddia edilmesi kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Bu konuda herhangi bir ihmal, eksiklik ya da kurallara aykırı bir davranış var ise konunun çözümleneceği yer TMF teknik ve disiplin kurullarıdır. Bu kurullarda inceleme yapılmadan kusur veya ihmal olup olmadığı araştırılmadan ve ispatlanmadan basına bu tarz demeçler vermek iyi niyetten uzak yaklaşımlar olarak değerlendirilmektedir.

    Söz konusu demeçleri veren kişi ve kulüpleri TMF’nin yetkili kurumlarına başvurmaya ve konuyu adil bir şekilde çözdükten sonra doğru yansıtmaya davet ediyoruz.

    EMOK 2002 yılından beri bir çok yurt içi ve yurtdışı organizasyona imza atmış saygınlığı olan bir kulüptür. Hiç bir platformda insani değerlerden uzak yaklaşımlar sergilemediği gibi bu organizasyonda da buna benzer en ufak davranış şekline girmemiştir.

    Saygılarımızla

    Levent FIRAT ORGANİZASYON KOMİTESİ BAŞKANI
    Erem YÜCEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    demekki biz motorcular için daha taşlar tam yerine oturmamış ( her alanda olduğu gibi )
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

  3. #3
    kayku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul-avrupa yakası
    Motosikleti
    hiç belli olmuyo :D
    ya saçma geldi ben mahsur kalsam yürüyerek giderim bişiler yaparım 10 saat beklenirmi ya :S
    [url] www.myspace.com/kayku34 [url]
    [url] www.herkesdinlesin.com/kayku34 [url]

  4. #4
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Tuhaf bir olay.... Kimsenin durduk yere böyle bir haber yapacağını sanmıyorum...
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  5. #5
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    KEMK Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir'den alıntıdır...

    Zorlu ve zevkli geçeceğini düşündüğümüz Şile yarışında ne sevineceğimizi bildik ne de üzüleceğimizi.
    Sevindik çünkü; Burak Özdemir arkadaşımız genel klasman birincisi oldu, Engin Koşar ATV ikincisi, Mehmet Saygın ise ATV üçüncüsü oldu.
    Üzüldük çünkü; Türkiye Enduro şampiyonasını takip eden sporcumuz Mehmet Özdemir birinci startta saat 10:20 civarında etap ortasında yaşamış olduğu teknik sorunlardan dolayı yarışa devam edememiştir.
    Kendisinde herhangi bir iletişim aracı bulunmamasına rağmen, kendi imkanlarıyla motosikletini çıkarma olanağı olmadığı için kendisine en yakın gözlemci olan AKUT görevlisinden yardım isteyerek kendisinin ve motosikletinin bulunduğu noktadan alınmasını talep etmiş ve bu talebi AKUT gözlemcisi tarafından gerekli yerlere bildirilmiştir (EMOK yetkilileri Taner Eraslan, AKUT yetkilileri).
    Buna rağmen yardımın gelmemesinden dolayı yardım talebini defalarca yenilettirmiştir ve kendisine yardımın görderildiği bildirilmiştir.
    Yarış organizasyonu bitinceye kadar kendisine her defasında bu şekilde yardımın gönderileceği anonsu yapıldığı için arkadaşımız olay yerinde beklemiştir.
    Bu arada yetkililerce, kendisine kendi imkanlarıyla çıkması gerektiği ancak sağlık sorunu olursa kendisine yardım gönderilebileceği bildirilmiştir.
    Kulübümüzün diğer yarışçılarının bir biri ardına olan etaplarda yarışıyor olmalarından dolayı ve yarış sonunda da motosikletlerinin kapalı parkta olmasından dolayı takım arkadaşlarınca kendisine hiçbir şekilde yardım ulaştırılamamıştır.
    Buna müteakiben yarış organizasyonunun bitmesiyle birlikte AKUT gözlemcisinin de olay yerinden ayrılmasıyla hala yardım bekleyen arkadaşımız tek başına iki saat daha bekledikten sonra artık yardımın gelmeyeceği kanısına varmış ve starta doğru yaya olarak kötü hava şartları dahilinde 7 km. yürüyerek akşam 19:30 da start civarındaki bir eve ulaşmış ve kendisini arayan arkadaşlarıyla irtibata geçmiştir ve daha sonra ATV kategorisinde yarışan ve evine dönmekte olan bir sporcu arkadaşımızın 4*4 ATV siyle bir saatlik uğraştan sonra saat 20:30 civarında motosikleti parkur dışına çıkartılabilmiştir.

    Yaşanan bu üzücü olayda EMOK yetkililerini yardımlarını esirgemelerinden dolayı kınıyoruz.

    Her şey bir tarafa (enduro kuralları vs.) 1000 km yol gidip yarışan, bu spora gönül vermiş bir sporcunun sabah saat 10:20 den akşam saat 20:30 a kadar yardım bekleyerek ve kendisine yardım gönderildiği bildirilerek soğuk ve yağmurlu hava şartlarında bırakılması EMOK misafirperverliğine ve organizatörlüğüne yakışmamaktadır.

    Semih Özdemir
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  6. #6
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Çıkarılacak dersler:
    1 - Yiyemiycen eti sipariş etmiyceksin.(organizasyon için.)
    2 - Organizasyon bile olsa yakın arkadaşlarınla irtibatta olup öncelikle onlardan yardım istiyceksin.Görünür itibariyle baayaaaa yolumuz var.(motorcu için)
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  7. #7
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Yazık valla bişey diyemiyorum...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  8. #8
    arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2006
    Şehir
    istanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    Bu haber dun internette idi okurken çok şaşırdım EMOK böyle şeylerle adını duyuruyorsa
    varın gerisini siz düşünün yani bizler tarfikle ilgili problemlerimizi çözmek adına nası
    haberlerde yer alır adımızı duyururuz derken Motorsiklet için ne kadar kötü haber
    varsa hep o baş sayfada işim zor arkadaşlar.

  9. #9
    Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Düşenin dostu olmazmış diye boşuna dememişler.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

  10. #10

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    çok saçma 10 saat beklenirmi
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  11. #11

    Üyelik
    09 Ağustos 2007
    bende anlamadım yürüsen 10 saat sürmez heralde

  12. #12
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı kayku adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya saçma geldi ben mahsur kalsam yürüyerek giderim bişiler yaparım 10 saat beklenirmi ya :S
    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok saçma 10 saat beklenirmi
    Alıntı whitwmane adlı üyeden alıntı
    bende anlamadım yürüsen 10 saat sürmez heralde
    Kendisinde herhangi bir iletişim aracı bulunmamasına rağmen, kendi imkanlarıyla motosikletini çıkarma olanağı olmadığı için kendisine en yakın gözlemci olan AKUT görevlisinden yardım isteyerek kendisinin ve motosikletinin bulunduğu noktadan alınmasını talep etmiş ve bu talebi AKUT gözlemcisi tarafından gerekli yerlere bildirilmiştir (EMOK yetkilileri Taner Eraslan, AKUT yetkilileri).
    Buna rağmen yardımın gelmemesinden dolayı yardım talebini defalarca yenilettirmiştir ve kendisine yardımın görderildiği bildirilmiştir.
    Yarış organizasyonu bitinceye kadar kendisine her defasında bu şekilde yardımın gönderileceği anonsu yapıldığı için arkadaşımız olay yerinde beklemiştir.
    size yardım gönderildiği söyleniyor.
    yerinizi değiştirmeniz doğru olur mu?

    üstelik yardım hem sizin, hem de motorunuzun tahliyesini içeriyor.
    motor başka yerde, siz başka yerde... bu doğru mu?

    yarışçı arkadaş için 10 saat beklemek hiç de keyifli olmamıştır sanırım.
    motorunuz çamurun içinde, 1000 km. uzaktan gelmişsiniz, hiç bir yeri bilmiyor, tanımıyorsunuz, buz gibi soğuk havada, yarış kıyafetleriyle, belki de ıslanmış haldeyken, üstelik yardım gönderildiğini zannederek nereye gitmeyi planlardınız?
    o yarışçı 10 saat sonunda hiç bilmediği bir bölgede farklı bir yöne yürümüş olsaydı ne olacaktı?

    + oraya keyfi olarak gitmemişsiniz. tek başınıza değilsiniz. koskoca EMOK'un düzenlediği organizasyonun bir parçasısınız.
    yarışlar bitip, herkes dağılırken, geride çer-çöp, tek bir şemsiye, tabure, bayrak, flama vs. bırakmayan yetkililer, bir yarışçının dönmediğini, yanlarında olmadığını farketmez mi?
    onca anonsa rağmen "geliyoruz" diyerek, bir insan orada öylece bırakılır mı?
    organizatörlük bu mudur?
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  13. #13
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Enduro ruhunu bırakın SS'e geçin, bozulsa otoyolda kalırsın, illa biri abi kaç yapıyo bu diye sormak için durur ve kurtulursun.

    Hatta giderken sana yardım ettiği için teşekkür etmeyide unutmaz.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

  14. #14

    Üyelik
    09 Ağustos 2007
    kusura bakmada 2 saat beklersin baktın yardım gelmiyor çekip gidersin kendi ekibinle gelip motoru kurtarmaya çalışırsın..10 dakika değil arkadaşlar 10 saat bu...organizasyonda böyle bir olayın gerçekleşmesi gerçekten utanç verici fakat 10 saat bekleme bana pek mantıklı gelmedi

  15. #15
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    EMOK BASIN AÇIKLAMASI 14.11.2007


    EMOK tarafından düzenlenen TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 8. AYAK ATATÜRK YARIŞI 11 Kasım 2007 Pazar günü Şile sahilinde start alarak,programa uygun şekilde başarı ile tamamlanmıştır. 42 başvurunun yapıldığı ve 31 yarışçının start aldığı yarışta, 20 kişi yarışı bitirebilmiştir.

    Resmi antremanın yapıldığı 10 Kasım 2007 Cumartesi akşamı başlayan fırtınalı yağmurun, sabah saatlerinde de devamına rağmen startı verilen yarış, 90 kişilik dev kadroyla zor hava koşullarına rağmen aksamadan tamamlanmıştır.Yarış jürisi, yarış direktörü, genel direktör raporlarında ve TMF kayıtlarında da bu durum yer almaktadır.

    Ancak ne yazık ki olumsuz hava ve parkur şartlarına rağmen başarı ile tamamlanan yarış organizasyonu Kemer Enduro Kulübü Sporcusu Mehmet Özdemir ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir tarafından skandal olarak nitelendirilerek karalanmış, özveri ile çalışan EMOK ve organizasyona destek olan AKUT üyelerine haksız suçlamalar yöneltilmiştir.

    TMF kuralları gereğince yarış akışı sırasında yolda kalmış bir yarışçıya, görevlilerin yardım etmesi, yarışçının diskalifiye edilmesini gerektirir. EMOK ve AKUT görevlileri ancak yarışçının sağlık sorunu yaşaması veya motorunun arkadan gelenlerin yolunu kapatarak yarışın güvenliğini tehlikeye düşürmesi halinde müdahale edebilirler. Yarışçının sağlık sorunu olmadığı anlaşılmış ve yol üzerinden aracı güvenli hale gelecek noktaya çekilmiştir. Olayda haksız olarak suçlanan AKUT’un görevi kaza halinde acil durum müdahelesi ve yaralının görevli sağlık ekibine ulaştırılmasını sağlamaktır. Nitekim parkur üzerinde kaza geçiren bir başka yarışçımız AKUT’un çok başarılı operasyonu ile parkurdan çıkarılmış ve hastaneye ulaşımı sağlanmıştır Bütün bu kurallar ve acil durum irtibat bilgileri yarış öncesindeki brifingte anlatılmasına rağmen bir yarışçının bunları bilmemesi talihsizlik ve bilgisizliktir.

    Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur.Bir yarışçı ve kulüp başkanının bunu bilmemesi büyük bir talihsizliktir.

    Bununla birlikte çok zorlu şartlarda tamamlanan yarışta parkur üzerinde bu şekilde kalan başka yarışçılar kendi imkanları ile merkez noktaya ulaşmış, bir kısmı kendi servislerinden bazıları da EMOK’un 4x4 araçları tarafından bu desteği almışlardır.

    TMF’ ye üye bir kulüp tarafından doğru değerlendirme yapılmadan organizasyon eksikliği olduğu iddia edilmesi kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Bu konuda herhangi bir ihmal, eksiklik ya da kurallara aykırı bir davranış var ise konunun çözümleneceği yer TMF teknik ve disiplin kurullarıdır. Bu kurullarda inceleme yapılmadan kusur veya ihmal olup olmadığı araştırılmadan ve ispatlanmadan basına bu tarz demeçler vermek iyi niyetten uzak yaklaşımlar olarak değerlendirilmektedir.

    Söz konusu demeçleri veren kişi ve kulüpleri TMF’nin yetkili kurumlarına başvurmaya ve konuyu adil bir şekilde çözdükten sonra doğru yansıtmaya davet ediyoruz.

    EMOK 2002 yılından beri bir çok yurt içi ve yurtdışı organizasyona imza atmış saygınlığı olan bir kulüptür. Hiç bir platformda insani değerlerden uzak yaklaşımlar sergilemediği gibi bu organizasyonda da buna benzer en ufak davranış şekline girmemiştir.

    Saygılarımızla

    Levent FIRAT ORGANİZASYON KOMİTESİ BAŞKANI
    Erem YÜCEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  16. #16

    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    "Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur."
    nası ya? yarışta kaza yaptın öylece bırakıyorlar yani yok efendim biz seni alacak aracı oraya sokamayız çünkü yarışta kazaya sebebiyet verebilir.. yok artık daa neler, hangi motor sporunda kaza yapan araç parkurda bırakılıyor biri bana açıklasın?!

  17. #17
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    İşte sadece Güzel Ülkemizde olabilecek bir şey

    kross yarışları çok zorlu etaplarda ve doğa koşullarında yapılır ve yarışı düzenleyip organize etmek gerçekten zordur. Bu motorlar ve sürücüleri inanılmaz yerlere gider-girerler. Dolayısı ile yardıma ihtiyaç duyduklarında en az onlar kadar becerikli yollar-önlemler alınmış olması gerekir ki bu da tam bir profesyonel planlama gerektirir. Planlama bizim memleketimizde sadece bir ütopyadır genelde. Hele böylesi yeni gelişen bir sporda acekilikte işin içine girince 100 kere dikkatli olmak gerekmezmi? Ayrıca konu tartışmaya açık değildir ki EMOK yok şöyle olaydı yok böyle olaydı diye tartışıyor??? Adam mahsur kalmış ve alıp bir şekilde götürememişsiniz işte! Bizden bu kadar demek ki Motorları tabiata salıyorsun ve dönebilenlerin hepsini birinci sayıyorsun Bizim Memleket usulü yarış böyle demekki??

    EMOK Organizasyonunun basın açıklamasını şimdi gördüm. Sadece Allah akıl fikir versin diyorum. Bu işi öğrenmeleri için önce Hollandada hafta sonları Aile İçi düzenlenmiş yarışları gözlemlemekle başlamaları gerekir. 5-6 gencin, şehir dışında hafta sonu eğlencesi olarak düzenledikleri yarışmalarda bile böyle bir rezalet oluşmaz. 10 saat yarışçının tabiatta yardım beklemesini nasıl açıklayabilirlerki?? Yok yarışçı Diskalifiye Olabilirmiş?? Sürücü Hayattan Diskalifiye olacak EMOK oturmuş yarış seyrediyor derler. EMOK un AKUT ile işbirliği yapması çok iyi elbette. Sivil Kuruluşlar birbirine destek olacak elbette ama, yarışta yoldan çıkabilecek bir yarışçıyı AKUT gibi deprem yıkıntılarından insan kurtaran bir kuruluşmu hemen müdahale edip kurtaracak?? Yok mu bu işin teknik ekibi, destek unsurları?? Sen gider yarışçıya ulaşırsın, yardımı sunarsın, Diskalifiye Olup Olmamaya O Karar Verir??
    Allah akıl fikir versin ne diyeyim
    Poturdak

  18. #18
    APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur.Bir yarışçı ve kulüp başkanının bunu bilmemesi büyük bir talihsizliktir.


    çok özür dileyerek, yarış kurallarını bilmediğim için, bu yarış 10 saat mi sürdü acaba, arkadaşımız orada yarış boyunca bekletildiğine göre benim anladığım 10 saat lik bir yarıştı,DAKAR rallisi gibi bir organizasyonsa bu şekilde olması normaldir
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

  19. #19

    Üyelik
    07 Nisan 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Bisan Roadstar
    Alıntı APV41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur.Bir yarışçı ve kulüp başkanının bunu bilmemesi büyük bir talihsizliktir.


    çok özür dileyerek, yarış kurallarını bilmediğim için, bu yarış 10 saat mi sürdü acaba, arkadaşımız orada yarış boyunca bekletildiğine göre benim anladığım 10 saat lik bir yarıştı,DAKAR rallisi gibi bir organizasyonsa bu şekilde olması normaldir
    hak veriyorum.yarış 10 mi sürmüş.bunda bir tuhaflık var yada haber yanlış aktarılmış.kimse 10 saat beklemez orada.motoru kurtarmak için daha sonra ekibiyle birlikte gidebilirlermiş.gerçekten çok tuhafkimse merak etmemişmi yarışçıyı o kadar süre zarfında...
    unutma oyun bitince vezirde piyonda aynı kutuya konur:bounce:

  20. #20
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı APV41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer yandan yarış akışı sırasında parkur içerisine herhangi bir kurtarma aracının alınması kazaya sebebiyet vereceğinden yarışcıya ait aracın parkurdan alınması mümkün değildir. Kaldı ki zaten organizatör kulüplerin yarışçılara teknik-mekanik ve nakliye desteği vermesi görev ve yükümlülüğü yoktur.Bir yarışçı ve kulüp başkanının bunu bilmemesi büyük bir talihsizliktir.


    çok özür dileyerek, yarış kurallarını bilmediğim için, bu yarış 10 saat mi sürdü acaba, arkadaşımız orada yarış boyunca bekletildiğine göre benim anladığım 10 saat lik bir yarıştı,DAKAR rallisi gibi bir organizasyonsa bu şekilde olması normaldir
    DAKAR nedir ki koskoca EMOK organizasyonu yanında? Neredeyse öyle demeye getirmişler... Sanırım, EMOK un bu arkadaş ve kulübü ile ilgili eskiye dayanan önemli bir sorunları var ki sonuç böyle olmuş. Ben de eski bir Yelken Yarışçısı ve düzenleme komitesi üyesi olarak bu işlerden azıcık anlarım. hele küçük bir Kürek kulübünde yaşadıklarım, bu anlatılanlar ile amma da benzer.
    EMOK ya büyük ve beyni olan bir organizasyon olmalıdır ki o zamanda bu sokak ağzı tartışmalarına girmeyecektir, ya da yeterli derece de büyük olup bu işin nedenini açıklayabilecek kadar içimizden biri gibi konuşabilecektir!! Ortası yok.
    Poturdak


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)