İstanbul Park'da esen MotoGP fırtınası hala konuşulurken, 250 cc'de ilk kez Türkiye adına yarışma onuruna erişen Sinan Sofuoğlu, yarışmayı ve performansını SABAH'a değerlendirdi: "Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu pist 5378 metre uzunluğunda. Bizim bunu tam 20 kez dönmemiz gerekiyor önce. Bu öyle kolay bir iş degil. Hayatımda ilk defa dünyanın en iyileriyle böyle bir rekabete girdim. Öncelikli hedefim, sıralama turlarında % 7'lik barajı aşıp, yarışmaya hak kazanmak ve de yarışı tamamlamaktı. Bu ikisini de yaptım. Ancak daha iyisini de
yapabilir, ilk 15'e bile girebilirdim. Çıkıştaki kazada, bana da çarptılar ve pistten çıktım. Yarışa tekrar döndüm ama geride kaldım. Ama yine söylüyorum. Bu benim için denemeydi. Gelecek sezon bütün GP'lere katılmak istiyorum ama bunun için destek lazım. Federasyon bu konuya olumlu yaklaşıyor ama devletin nasıl baktığını bilmiyorum."
'MOTOR BİLE FARKLI'
GP'de kullanılan motorların bile kendisi için yeni bir deneme olduğunu belirten Sofuoğlu, "Bunlar tamamen yarışlar için düzenlenmiş araçlar. GP ye katılmam kesinleşince İspanya'ya bir deneme yapmak için gitmiştim. Fakat omuzum çıktığı için tamamlayamadım çalışmalarımı. Yine de zamanla sorunları giderdim" dedi.
GP'nin Schumi'si Valentino Rossi'dir
Bütün GP sürücülerini takip ettiğini vurgulayan Sofuoğlu, "Fakat Valentino Rossi çok özel bir yetenek. GP'nin Schumacher'i o, özel bir yarışcı" dedi. Bir pilotta olması gereken şeyleri, "Kabiliyet-sevmek-cesaret" olarak açıklayan Sofuoğlu, "Özellikle kabiliyet. Dikkat ederseniz, en başarılı yarışçılar İspanya ve İtalya'dan çıkıyor. Bu iş için kanınızda başka bir şey bulunması gerekiyor. Anlatamıyorum şimdi... Sonuçta bu Akdeniz kanı. Biz de Akdenizliyiz. Neden başarmayalım?" diye konuştu.
BAHADIR BEYARSLAN