MotoGP'de takvimin dördüncü yarışı Çin'in Şangay kentinde bu hafta sonu yapılacak.

Genel olarak düzlüklerin hakim olduğu pist takvimin en uzun düzlüğüne sahip. Şangay, aynı zamanda Formula1'e de ev sahipliği yapıyor.

2007 şampiyonası üç tane birbirini ilgilendiren ikili rekabete de sahne oluyor. 7 kez dünya şampiyonu olan ve MotoGP'nin tartışmasız en büyük yıldızı Rossi, geçen sezon Hayden'a kaybettiği şampiyonluğu bu yıl da Stoner'a vermek istemiyor. MotoGP'nin gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olarak görülen Avustralyalı Stoner ise istikrarlı gidişiyle dikkat çekiyor.

2006'da atak yapan fakat kaza sorunları nedeniyle şampiyonada geriye düşen Ducati bu yıl gerek 800cc'ye uyumu gerekse lastikleriyle gösterdiği performans ile Japon takımların korkulu rüyası oldu. Sezon öncesi en büyük favori olarak gösterilen Yamaha ile çekişen Ducati, motor ve beygir gücü ile şu anda rakibini geride bırakmış durumda.

2000'li yılların başında Formula1'de görmeye alıştığımız Bridgestone-Michelin rekabeti şimdi de MotoGP'ye taşınmış durumda. Düzlükte ve sert lastiklerde üstün olan Bridgestone, İstanbul'daki yarışta ilk 6 sırayı aldı ve şu anda 2-1 galip durumda. Yanaklarda ve viraj performansı daha üstün olan Michelin'in Çin'de vereceği cevap yarışın belirleyici unsuru olacak.

MotoGP, OtoMotorSpor.com'dan her hafta olduğu gibi canlı yayınlanacak.

MotoGP Çin Programı *

05 Mayıs Cumartesi
05:00-06:00 Serbest Antreman 3
08:50-09:50 Sıralamalar

06 Mayıs Pazar
05:40-06:05 Isınma Turları
10:00 Büyük Yarış

*Saatler Türkiye Saatine göredir

www.otomotorspor.com