Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İstanbul'da Zafer Stoner`in

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Ekim 2006

    MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde zafer Ducati Marlboro takımının Avustralyalı sürücüsü Casey Stoner'ın oldu.

    Yarışa 4. sırada başlayan Stoner, ilk turda Valentino Rossi'den liderliği alıp, 42.02.850'lik derecesiyle birinci oldu. Honda Gresini takımından İspanyol Toni Elias, 42.09.057 ile ikinci olurken, Stoner'ın takım arkadaşı İtalyan Loris Capirossi, 42.10.952 ile üçüncü sırayı elde etti.

    ÖDÜL BAKAN ŞAHİN'DEN

    Yarışta birinci olan Casey Stoner'a ödülünü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi.

    Şahin, Ay-Yıldız şeklindeki kupayı Stoner'a vererek, birinciliği için kendisini tebrik etti. Gençlik Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay da yarışta ikinci olan Toni Elias'a kupasını verdi.

    Sürücüler kupa töreni sonrası şampanya patlatarak, podyum başarılarını kutladı.

    haber : fanatik
    foto : caseystoner.com.au



    MotoGP'de sezonun 3. yarışı İstanbul Park'da koşuldu!
    Yarışın ilk turundan son turuna kadar birbirinden güzel geçişlere sahne olan MotoGP İstanbul ayağı, 3. kez düzenlendiği 2007'de MotoGP'ye ne kadar çok yakıştığını bir kez daha gösterdi.

    DUCATI, JAPONLARA FARK ATTI
    Ducati'lerin tam anlamıyla Japon devlerine kafa tutarak güne damga vurduğu GP'de zafer Ducati pilotu Avustralyalı Casey Stoner'ın oldu! İkinci sırada Honda ile Elias yer almayı başarırken podyumu da Ducati ile Capirossi tamamladı. MotoGP'de 19 sezonu geride bırakan Barros Ducati'den "uydu" yani fabrika desteği olmayan motoruyla 4. sırada yer alırken, Melandri'de 5. sırayı elde etmeyi başardı. Bu şekilde de İstanbul Park'da ilk iki sezonda da zirvede yer almayı başaran Melandri bu sezon birinciliği Stoner'a kaptırmış oldu.

    STONER'A EVLİLİK DOPİNGİ
    21 yaşındaki, yeni evli, Avustralyalı Casey Stoner bu zaferle birlikte şampiyonanın genel klasmanında, İspanbul'a gelene kadar 2 GP sonunda zirvede yer alan Yamaha pilotu Rossi'yi 10 puan farkla geride bırakarak zirveye yerleşti. Bu sezon üçte iki yapan Stoner daha önce de KatarGP'sinde zafere uzanmıştı.

    Stoner ayrıca saatte 297.8 km ile GP'nin en çok hıza ulaşan ismi de oldu.

    KAZA EKSİK OLMADI

    Kazalar, geçişler, şanssızlıklar ve heyecanıyla 2 GP'si geride kalan sezona 3. yarış ile damga vuran İstanbul Park'ta 5 şampiyonluğu bulunan ve bu GP'de de pole pozisyonunu elde ederek birinci sırada yarışa başlayan 'Doktor' lakaplı Rossi'nin yine podyumun zirvesine çıkmaması Rossi hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken, "Kazanamadığım için İstanbul Park'ı sevmiyorum!" diyen Rossi'nin özellikle 8 tur kala yaşadığı sorunlarla İstanbul'dan yine büyük bir hayal kırıklığı ile ayrılması güne damga vuran olaylardan biri oldu.

    İlk turda yaşanan kaza da güne damga vuran olaylardan biriydi. İlk viraj girişinde birbirine çarpan pilotlardan Dani Pedrosa, Olivier Jacque ve Colin Edwards ile Chris Vermeulen bir anda kendini yerde bulan isimler oldu.

    STONER FARK ATTI
    MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde zafere uzanan Ducati Marlboro takımının Avustralyalı sürücüsü Casey Stoner 4. sırada başladığı GP'de ilk turda geçtiği Valentino Rossi'den liderliği alıp, 42.02.850'lik derecesiyle birinci olurken, Honda Gresini takımından İspanyol Toni Elias, 42.09.057 ile ikinci ve Stoner'ın takım arkadaşı İtalyan Loris Capirossi de 42.10.952'lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

    ÖDÜL BAKAN ŞAHİN'DEN
    Yarışta birinci olan Casey Stoner'a ödülünü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi. Şahin, Ay-Yıldız şeklindeki kupayı Stoner'a vererek, birinciliği için kendisini tebrik etti. Gençlik Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay da yarışta ikinci olan Toni Elias'a kupasını verdi.

    Sürücüler kupa töreni sonrası şampanya patlatarak, podyum başarılarını kutladı.

    İstanbul Park’taki MotoGP 2007 Sezonu heyecanı Pazar günkü yarışlarla son buldu. Günün ilk yarışında 125cc kategorisinde zafer Skilled Racing'dan İtalyan Simone Corsi’nin oldu. Bir diğer İtalyan Andrea Dovizioso ise Scot Racing ile 250cc’de zafere ulaştı.

    Günün son yarışı ise heyecanla beklenen MotoGP kategorisinde koşulurken, İstanbullu motorseverlerin huzuruna daha önce 990cc’lik motorlarla çıkan MotoGPler bu sezon kural değişikliği sebebiyle 800cc ile yarıştılar.

    STONER, ELIAS VE CAPIROSSI'NİN MUTLULUĞU
    İtalyan Valentino Rossi'nin Fiat Yamaha ile ilk sırada ve Amerikalı Colin Edwards'in ikinci, İspanyol genç yetenek Dani Pedrosa'nın da Repsol Honda ile üçüncü sırada başladığı GP'de ilk 3 sırayı elde eden isimler GP'nin ardından düşüncelerini dile getirdiler. İlk üç sırayı alarak podyumu dolduran Stoner, Elias ve Capirossi elde ettikleri başarıdan duydukları mutluluğu GP'nin hemen ardından düzenlenen basın toplantısında dile getirdi.

    Stoner: "Aslında biraz tuhaf bir GP oldu. İlk bir kaç turda istediklerimi yapamadım. Bir ara Rossi de arkamdaydı ve bu da bana çok baskı kuruyordu ama lastiklerim çok iyi durumdaydı ve hata yapmadan bu zafere uzanmayı başardım."

    Elias: "İkinci sırada yer almaktan çok memnunum. Cumartesi günü büyük bir hata yaparak 10. sırada GP'ye başladım ama iyi bir başlangıç yaptıktan sonra herşey yolunda gitti. Rossi ile yan yana geldiğimde, O benden hızlı olmasına rağmen geçmeye karar verdim ve çok zor oldu ama başardım. Sonra Casey ile bir süre kapıştım ama, O, motor üzerinde çok kuvvetliydi ve 2. olduğum için de çok mutluyum."

    Capirossi: "Son virajda herşey olabilirdi. Bu sefer çok mükemmel çalıştık. Bu iki arkadaşa bakacak oursanız ben onların neredeyse babası olacak yaştayım vbe bu da çok fazla çalışmama sebep oldu. Bir ara altıncı sıraya kadar geriledim. Ama denemek zorunda olduğumu biliyordum ve bence bu sonuç mükemmel ve bundan sonra da Ducati ile herşeyin en iyisini yapmaya çalışmaya devam edeceğiz."
    250cc'ye Dovizioso damgası..
    250cc heyecanı son virajda nefesleri kesti. Son viraja neredeyse yanyana giren Dovizioso-Lorenzo-Bautista üçlüsünden İtalyan Andrea Dovizioso yarışı ilk sırada bitirmeyi başardı. İkinci Jorge Lorenzo, üçüncü ise Alvaro Bautista oldu.


    İstanbul Park'ta 125cc'nin ardından günün ikinci yarışı 250cc kategorisindeydi. Yapılan sıralama turlarının ardından yarışa Scot Racing takımından İtalyan Andrea Dovizioso ilk sırada başlama hakkını elde etmişti. Startta kendisini Fortuna Aprilia'dan İspanyol Jorge Lorenzo ve Master-Mapfre takımından San Marinolu Alex De Angelis takip etti.

    Sabah düzenlenen ısınma turlarının en hızlısı da pole pozisyonu sahibi İtalyan Andrea Dovizioso'ydu.

    Yarışa ilk cepten başlayan İtalyan Andrea Dovizioso çok başarılı bir start gerçekleştirdi ve yerini korudu. Geçen sene ilk virajda düşen ve yarış dışı kalan Jorge Lorenzo bu sene daha temkinli start aldı ve çıkışta 6. sıraya kadar geriledi.

    Yarış genelinde liderlik İtalyan Andrea Dovizioso ve İspanyol Alvaro Bautista arasında el değiştirdi. Geçen sezonun şampiyonu Jorge Lorenzo ise bu ikilinin çekişmesinden faydalanıp bitime 7 tur kala arkadan fırladı. İtalyan Andrea Dovizioso bitime 5 tur kala son düzlükte yaptığı atakla liderliği geri aldı.

    20 turun sonuncusu nefes kesti. Son viraja neredeyse yanyana giren Dovizioso-Lorenzo-Bautista üçlüsünden İtalyan Andrea Dovizioso yarışı ilk sırada bitirmeyi başardı. İkinciliği ise İspanyol Jorge Lorenzo aldı.

    125cc'deki Corsi zaferinden sonra 250cc kategorisinde de galibiyet Dovizioso'nun olunca İtalyan pilotlar duble yapmış oldu.

    250 cc'de İspanyol Alvaro Bautista, 270.1 kilometre ile en yüksek hıza ulaşan sürücü oldu.

    -İLK 10-

    Büyük bir çekişmeye sahne olan 250 cc yarışında ilk 10 sıra şöyle oluştu:

    Sürücü - Ülkesi - Takım - Süre

    1-Andrea Dovizioso İtalya - Scot Racing 39.31.153
    2-Jorge Lorenzo İspanya - Fortuna Aprilia 39.31.256
    3-Alvaro Bautista İspanya - Master-Mapfre 39.31.471
    4-Alex De Angelis San Marino - Master-Mapfre 39.36.047
    5-Thomas Luthi İsviçre - Emmi-Cafe Latte 39.50.908
    6-Mika Kallio Finlandiya - Red Bull KTM 39.54.099
    7-Julian Simon İspanya - Repsol Honda 39.54.436
    8-Hector Barbera İspanya - Team Toth 40.18.831
    9-Marco Simoncelli İtalya - Metis Gilera 40.29.635
    10-Fabrizio Lai İtalya - Campetella Rac. 40.29.867

    -GENEL KLASMANDA LORENZO ÖNDE-
    MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde, 250 cc'de 2. olan İspanyol Jorge Lorenzo, sürücüler klasmanındaki liderliğini sürdürdü.

    Bu sezon İstanbul'dan önce yapılan 2 yarışı da kazanan Lorenzo, elde ettiği ikincilik ile 20 puan alarak, puanını 70'e çıkardı.

    Bugünkü yarışı kazanan İtalyan Andrea Dovizioso ise puanını 52'ye çıkararak, genel klasmanda 2. sıraya yükseldi. San Marinolu Alex De Angelis, 46 puanla 3. sıraya gerilerken, İspanyol Alvaro Bautista, 36 puanla 4. sırada kaldı.

    Markalar sıralamasında ise Aprilia 70 puanla liderliğini devam ettirirken, Honda 52 puanla 2'nci, KTM 20 puanla 3'üncü, Gilera da 17 puanla 4. sıradaki yerlerini korudu.
    125cc'de zafer Corsi'nin..
    125cc heyecanı nefes kesti. Yarışı son turun son virajında İspanyol rakibi Joan Olive'yi geride bırakan İtalyan Simone Corsi Skilled Racing ile kazandı. Yarışa ilk sırada başlayan Mattia Pasini arka dişlide yaşadığı sorun sebebiyle yarış dışında kaldı.

    İstanbul Park'ta düzenlenen Türkiye Grand Prixi yarış heyecanı 125cc kategorisiyle start aldı. Cumartesi günü düzenlenen sıralama turları sonunda yarışa Polaris World takımından 22 yaşındaki İtalyan Mattia Pasini ilk cepte başlama hakkını elde etmişti. Kendisini startta Bancaja Aspar'dan İspanyol Hector Faubel ve Skilled Racing'dan İtalyan Simone Corsi takip etti.

    Son sırada start alan Macar Nikolett Kovacs ise yarışa katılan tek bayan pilottu. Kovacs Comelog-Hanusch takımı adına yarıştı.

    Yarışın startı öncesinde güvenlik aracı 5.340km'lik pistte kontrol amaçlı bir tur attı, sorasında da motorlar ısınma turuna başladı ve start için gridde dizildi.

    19 turluk yarışa pole pozisyonunda ilk cepten başlayan Mattia Pasini ilk sırada giderken bitime 16 tur kala arka dişlide yaşadığı sorun nedeniyle motorunu kenara çekti ve 30. sıraya kadar geriledi. Liderliği İspanyol Hector Faubel devraldı. Daha sonra 17. sıraya kadar tırmanan Pasini son turda yarışa veda etti.

    Heyecan son viraja kadar devam etti. Yarışın son virajını ilk sırada geçen İspanyol Joan Olive 99 yarışlık kariyerinin ilk birinciliğine giderken zaferi İtalyan Simone Corsi'ye kaptırdı.

    34 sürücünün start aldığı yarışı 7 sürücü tamamlayamazken, en yüksek hıza 230.1 kilometre ile İtalyan Raffaele De Rosa çıktı.

    -125 CC'DE İLK 10-

    Yarışı Corsi, 40.03.557'lik derecesiyle birinci olurken, son anlarda liderliği kaptıran Polaris World takımının İspanyol sürücüsü Joan Olive 40.03.655 ile ikinci sırayı elde etti. Red Bull KTM takımından Tomoyoshi Koyama ise 40.05.500 ile 3. oldu. 125 cc yarışında ilk 10 sıra şöyle oluştu:

    Sürücü - Ülkesi - Takım - Süre

    1-Simone Corsi İtalya - Skilled Racing 40.03.557
    2-Joan Olive İspanya - Polaris World 40.03.655
    3-Tomoyoshi Koyama - Japonya Red Bull KTM 40.05.500
    4-Raffaele De Rosa İtalya - Multimedia Rac. 40.05.748
    5-Gabor Talmacsi Macaristan - Bancaja Aspar 40.06.203
    6-Lukas Pesek Çek Cum. - Valsir Seedorf 40.06.496
    7-Lorenzo Zanetti İtalya - Team Sicilia 40.06.676
    8-Bradley Smith İngiltere - Repsol Honda 40.06.677
    9-Andrea Iannone - İtalya WTR 40.13.910
    10-Hector Faubel İspanya - Bancaja Aspar 40.14.399

    -GENEL KLASMANDA TALMACSI LİDER-
    MotoGP türkiye Grand Prix'sinde, 125 cc kategorisinde 5. olan Macar Gabor Talmacsi, genel klasmandaki liderliğini sürdürdü.

    Yapılan 3 yarış sonunda 56 puan toplayan Talmacsi'yi, İstanbul'da 10. olan İspanyol Hector Faubel 47 puanla takip ederken, yarışı 6. tamamlayan Çek Lukas Pesek ise 46 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

    İstanbul Park'ın bu yılki galibi İtalyan Simone Corsi ise 36 puana çıkarak, 9. sıradan 4. sıraya yükseldi.

    Markalar sıralamasında ise Aprilia 75 puanla liderliğini sürdürürken, Derbi 46 puanla 2., KTM 29 puanla 3., Honda ise 16 puanla 4. sırada kaldı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Turgutlu/Ama Malatyalı
    Motosikleti
    Yoktur
    kendisine bu başarı hayırlı olur çok şanslı
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

  3. #3
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    ducati diyorum başka bişi demiyorum
    düzlüklerde nası uzuyo makineler yaaaa

    rossi fena patladı bu arada

  4. #4
    icelive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    Istanbul
    Bu istanbulun havası yaramıyor Rossi'ye. Yazık oldu valla.
    Elindeki fırsatları tepti ve büyük hüsran yaşattı hayranlarına...

  5. #5
    ~~immigrant~~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İSTANBUL__tarabya
    Motosikleti
    zat150
    az once pedrosa otele gırıs yaptı....
    boynu sarılı zannedıyorum zedelenme var cunku kafasını fazla oynatmıyordu

  6. #6
    kraljames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    TÜRKİYE
    hayırlı olsun inşl seneye bi daha bu organizasyonu düzenleyebiliriz
    [ ELAZIĞ-MT ]

  7. #7
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Rossi ilk tur sonunda 5. liğe düştü sonrasında tekrar 2. liğe kadar yükseldi ve sonra ne olduysa yavaş yavaş geriledi 10. luğa kadar...

    Ya teknik bir sorun yaşadı, yada sanki özellikle asılmadı yarışa... Rossi böyle yarışmazdı...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  8. #8
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    lastik sorunu yaşadı arkadaşlar oyüzden geriledi motorda herhangibir sorun yok sadece lastiklerde sorun yaşadım oyüzden hızlanamadım dedi ilk turar neydi öyle ok gibi fırlayıp virajlara tampon tampona giriyordu... Motogp nin kendi sayfasındada lastiklerde bir problem olduğundan bahsetmiş michelin yaramadı rossi ye ilk 9 un 8 bridgestone kullanıyormuş :eek:
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  9. #9
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Belliydi zaten, bildiğimiz Rossi bu değil... Ama stoner kusursuz yarıştı hakkını vermek lazım...

    Günü en heyecanlı sahnesi 250 cc. nin son virajındaki geçişlerdi... bence...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  10. #10

    Üyelik
    27 Aralık 2006
    Yalan tinoooo Rossiiiii...

  11. #11
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Val"on"tino R"on"si'ye seneye İstanbul Park'ta başarılar dileriz, sevincini yaşamak, şovlarını görmek 3 senedir nasip olmuyor, umarım 4.yılda göreceğiz...

    Şunu da söylemek isterim ki şu andaki GP yarışçıları içinde Rossi dışında kazanmasına en mutlu olacağım kişi Stoner'dı, yani yine de bir sevinç var ama dediğim gibi sadece bir yarış kazanmanın gülümsemesi dışında yapılan şovlar, kutlamalar Rossi'ye duyulan sempatiyi artırıyor.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  12. #12
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    20 Ocak 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    arkadaslar moto gp kaldırılacagı söyleniyor.binlerce motoruz toplanıp gösteri yapalım bu organizasyondan mahrum kalmayalım
    34 AF 4401 [COLOR="Red"] H İ K O[/COLOR]

  13. #13
    richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2006
    rossi
    babanı da sevmezdim zaten.
    go ducati !
    ==============================
    ==============================

  14. #14
    alpino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul- avcılar
    Motosikleti
    honda transalp 600 1999
    kim ne derse desin rossi olmasa moto gp bukadar ilgi toplamazdı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)