Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Shad SH33 vs Kappa K35

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Yaklaşık hacimlerde 2 çantayı aynı anda alma imkanım olmuşken kısa bir karşılaştırma yapmak istedim...
    https://i.imgyukle.com/2021/03/20/NWWsic.jpg
    https://i.imgyukle.com/2021/03/20/NWWiyt.jpg
    https://i.imgyukle.com/2021/03/20/NWWg6Q.jpg
    https://i.imgyukle.com/2021/03/20/NWWcms.jpg

    Resim ekleyebildim mi bilemiyorum, burada zor resim yüklemek yıllardır.
    - Kapatma-kilit ; Shad anahtarsız açılıp kapanabiliyor, kappada mutlaka anahtar kullanmalısınız. Yani çantayı kapatmak kilitlemekle eşdeğer...Shad ı ilk kez ve sırf bu özelliği için seçtim.
    - Malzeme kalitesi ; kesinlikle kappa daha dolgun katı, kalın bir malzemeden yapılmış. Shad bizim maxemden daha esnek. bu hoşuma gitmedi. Çantada aslolan sağlamlık oda kaliteli malzeme demek. En azından Sh33 te bunu yakalayamamış ispanyollar.
    - Güven hissi ; Her iki çanta içinde sanırım 3-4 kg max taşıma kapasitesi verilmiş oysa kappaya 7-8 kg koyunca bile hiç etkilenmiyor yapısını koruyor. Shad ise yüklüyken yanlardan bastırınca kapak birleşim yerlerinden ufaktan açıyor, şekli yamuluyor. Tabi bunda kappadaki gerdirmeli kapatmaya sahip olmayışınında etkisi vardır. Ayrıca bu esneme insanın alt tablaya olan kilitli bağlantıya da şüpheyle bakmasına sebep oluyor. Zaten Kappa tablaya şak diye otururken Shad daha belli belirsiz bir çıt sesiyle yerleşiyor. Sanki yukarı zorlansa tırnaktan boşalacakmış gibi bir his var.
    - Tasarım ; bence Shad daha estetik ve güncel Kappa bu tip tasarımı rahat 10 yıldır değiştirmedi sanırım eski motorlarımdan biliyorum.
    - Fiyat ; çok yakın fiyatlar Kappa yı honda da taktırdım, 550 denildi indirimle 500 oldu, pcx için kappa demirde 350..Shad da internet fiyatıyla 500 TL..Kappa 2lt büyük bu arada.
    Sonuç olarak Shad daha albenili ve kilit mekanizması çok daha pratik olsada Kappa ya denk değil. Hatta maxem biraz daha tasarıma yoğunlaşsa, hafifletse ispanya ya bile satar...🙂


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)