Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor takip sistemleri danışma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Eylül 2020
    Merhaba arkadaşlar Bursa'dan yazıyorum. Forumdaki ilk mesajım konuyu yanlış başlığa açmış isem kusura bakmayın, taşınmasını rica ederim. Konuyla ilgili forumda bazı başlıkları okudum ancak güncel bilgileri/kullanıcı deneyimi olan arkadaşlardan bilgi alabilirsem memnun olurum. Sıfır Yamaha xmax tech max aldım. Motosikletin gündüz işyerimde çalınma riski düşük, hareketli bir yer ve çay ocağı otopark vs. tanıyor. Akşamları komşu sitenin kapalı otoparkına bırakıyorum. Motorun anahtarından ayrıca kilitleme yaparak, secureage disk kilidi(açıklamasında kesilmesinin zor olduğu vs. yazıyordu) kullanıyorum. Aslında yine sağlam bir halat kilidim var ancak otoparkta bağlayacak yer yok, emanet yer olduğu için de zemine çengel vs. çakmayı teklif edemediğimden onu kullanamıyorum. Kasko fiyatı olarak 2,750 TL çıkartıldı. Deneyimi olan arkadaşlardan bilgi ricam ;

    1) Motorda anahtarsız çalıştırma var. Servis ayrılırken anahtardaki düğmeye basarak kilitlememi söyledi. Sanırım bu immobilizer oluyor. İmmobilizerin çalınmaya karşı bir etkisi var mıdır? Yani düz kontak yapılamaz/daha zor yapılır denilebilir mi?

    2) Kasko maliyeti yüksek gelince en azından takip cihazı takmayı düşündüm. İnternetteki meşhur sitelerden birkaçını inceledim. Forumdaki eski başlıklarda motorun telefonun çekmeyeceği yerde park edilmesi (ki benim koyduğum garajda da kısmen şebeke gidiyor), anında müdahale olmazsa hırsızın cihazı söküp atacağı, konumun tam olarak belirlenmesinin zor olması vs. gibi dezavantajlarını da okudum. Yamaha servisi, takip cihazı takılması halinde garantiye etkisi olmayacağını sözlü olarak beyan etti. Ancak yine de motora müdahale edilmesi, sökülmesi, kablo takılması vs. pek içime sinmedi. Ayrıca teknik işlerden hiç anlamadığım için örneğin https://www.hepsiburada.com/roadguar...-hbv00000eakki şu adresteki gibi bağlantı gerektirmeyen, kurulumu-kullanımı kolay cihazlardan alsam motorun kilitli torpido gözüne, yahut sele bagajına koysam en azından bir önlem olur mu? Bu cihazlar sarsıntı veya motorun yerinden oynatılması halinde telefon araması ve sms gönderimi yapar şeklinde tanıtılıyor. (Motoru bıraktığım garaj 100 araçlık, kumandayla açılan ve bodrumda olması nedeniyle elle sürüklenerek götürmesi zaman alabilir, bu arada müdahale şansı olabilir diye düşündüm.)

    Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar linkini attığım yahut kullanımı kolay, bağlantı gerektirmeyen alternatif cihaz veya teknotakip.com, motortakipsistemi.com gibi ilk satın alma bedeli + aylık abonelik bedeli şeklindeki sistemlerden tavsiyeleri varsa memnun olurum. Ayrıca Bursa'da olup bu işlerden anlayan direkt yerinde görebileceğim, güvenilir usta tavsiyenizi de alabilirim Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    berk_cglr bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    karacaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2020
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cf 250 nk
    öncelikle hayırlı olsun bende MTS nin gariban bi gps sistemini kullanıyorum ilk sorunuzla başlamak isterim immobilizer zor çalıştırılan değil anahtarsız çalıştırılmayan demektir bu sistem olmasaydı benim moturu bi daha göremezdim ufak bi özet geçeyim;
    sabah 6 saatlerinde motorum çalınmıştı 8 gibi fark ettim o arada motorum kontaksız haraket edince gps uygulamasından bildirim geliyordu ben tabii uyuyordum o sırada fark edince hemen gps uygulamasından yerini buldum 5 sokak aşağıda olduğunu gördüm hemen gittim o heyecanla(aslında çok tehlikeliydi)kımse yok, tarla gibi bir yerin yanına bırakmışlar motoru immobilizer olduğu için çalıştıramamışlar zorlayınca kontak kilidini kabloları grenajı falan kırmışlar hep ama moturumu aldım sonuçta can kurtarıcı bi teknoloji.
    gps tavsiyesi istiyosanda motorda bi titreşim olduğunda mikrofon ile motorun çevresindeki sesleri duymanı sağlayan gpslere bak onlardan istemişimdir hep çok yararlı olur sana iyi sürüşler.

  3. #3

    Üyelik
    13 Eylül 2020
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
    karacaa bunu beğendi.

  4. #4
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    ben itracksafe diye bir cihaz kullanıyorum normalinde aliexpresstede var daha uygun ama bu aldığım kişi hem teknik destek veriyor whatsapp üstünden anında dönüş yapıyor hem de imei atılmış geldiğinden dolayı kapanma çekmem vs sorunu olmuyor motora dokunsalar mesaj geliyor hassas cihaz anlık takip özelliği de var içine taktığın hat neyse o kadar aylık ödemen oluyor sadece

    buradan detaylı bilgi alabilirsin istersen

    https://www.facebook.com/groups/356713958071213/

  5. #5

    Üyelik
    13 Eylül 2020
    Teşekkürler cevabınız için


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)