offff akü pofff akü

Katılım
20 Eki 2011
Mesajlar
82
vlm 12v 9am akü aldım bugun kutudan cıkardım yarım saat 45 dakkika şarjda beklettim daha sonra getirip motora taktım fakat motor çalışmadı.Uzun zamandır motoru çalıştırmıyordum ne yapmalıyım aküyü götürüp 12 saatden fazla şarjdamı bekletmeliyim ?
 
Katılım
20 Eki 2011
Mesajlar
82
yok hocam aşşda garajda yatıyor cıkarma şansım hiç yok aküyü şarj ettirmem lazım sanırım ama kaç saat kalması gerekiyor şarjda?
 
Katılım
15 Mar 2005
Mesajlar
2,890
Neden şarj ettiniz ki? Akünün suyunu koyduktan sonra 12 saat kadar bekleyecektiniz. Şarj edip bozmuş bile olabilirsiniz aküyü. Bekleyin 12 saat içinde kendine gelebilir. İlk kullanımda sıfır aküler şarjını kendi üretir.
 
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
702
Ben 6 saat şarj yapıp motosiklete almıştım tabi sonra motor kendi şarj ediyor aküyü.
 
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
1,550
eğer sulu akü değilse, ürün ilk alındığı zaman şarj edilmeli.
 
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
1,326
bilmediğimden soruyorum normal şartlarda aküyü alınca şarj mı etmek gerekiyo???
0 akü direk motora bağlanmıyo mu??
 
Katılım
15 Mar 2005
Mesajlar
2,890
eğer sulu akü değilse, ürün ilk alındığı zaman şarj edilmeli.

Susuz akü var mı? Var. Jel akü. O da şarjı üzerinde geliyor zaten. Susuz akü yok. Bakım yapıl( a ) mayan akü vardır. Normalde tabii. Yani şöyle aküyü kutusundan çıkartıp suyunu boşalttıysanız kapağını kapatmadan 30 dk sonra 12 saat beklediniz mi akü dolar. Daha sonra kullanıma sari motosiklet şarj eder.

Gel (Jel) aküler ise zaten hazır jarlı gelir. Onları alır direkt takarsınız.

ÖRNEK:
MOTOSIKLET-AKUSU-12-VOLT-8-AMPER-BOSCH-AKU-KURU__50242821_0.jpg


Bosch Marka 12 Volt Motosiklet Aküsüdür.


İlk kullanımda kendi kendini şarj eder, ayrıca şarj işlemine gerek kalmaz.

%100 BAKIM GEREKTİRMEZ,FAZLA DOLUM İLE UZUN KULLANIM SAĞLAR.

Yani işin özü şarj EDİLMEZ. Kendisi ilk şarjını üretir. Şarj ederek yapacağınız tek şey akünün ömrünü yemektir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst