Lpg Motor Engine

Arkadaşlar benzin fiyatları malum tavan yapdı ben öyle cimri biri değilimdir yakıttanda kaçmam kaçsam 3.5 motorlu lpg siz araba sürmem 750cc lik motora binmem ama uzun zamandır artık olayın parasında değilim soyulduğumu enayi yerine konulduğumu düşünür oldum..

uzun zamandır ciddi kafamda ekonomi yapabiliceğim bir araç tasarlamakdaydım.. ustalarımlada istişare halindeydim.. işde bir piaggio triportör dizel 800cc lik motoru alıp motora uyarlamakdan tutda elektirkli motor yada hho hidrojen kitli bir motor yapmak bunların çoğu masraflı maliyetli şeyler ve ikmali dizel dışındakilerinde zor..

En son karar Lpg de kıldık aslında buna en büyük etken malum ocakda yeni yasa çıkdı eğer aracınızdaki lpg yi ruhsata işletirseniz artık sızdırmazlık testine girmenize gerek yok direk eskisi gibi muayeneye girip çıkıyorsunuz sadece hafif kusurlu geçiyor.. birde motorun yakışının epey azalıcağını hesap ediyorum..

Lpg işleri yapan samimi bir aile dostumuzlada konuşdum hatta atikerin bölge sorumlusu kendisi hani ben tepkiliyim böyle şeylere ne arabama takmışım ne başka bir şeye altımızda patlamasın falan dedim bana dediği orjinal motorsiklet için olan lpg kitini getirtir isen onlar bizde yok dedi hiç bir şey olmaz gayette güvenlidir dedi.. hatta bmw motorlara 2 kişi orjinal kitini getirtip projesinide yaptırtıp taktırmış türkiyede..

Şimdi sorun şu bu proje için maksi scooter epey büyük eski bir burgman 400 tarzı bir motormu kullansam yoksa chopper mı kullansam.. onda kararsızım..
şimdi araştırmadayım bulduğum kitler yurtdışı menşei li çoğuda ingiltere.. bu arada çinliler baya baya bir lpg li motorsikletler fabrikasyon üretmeye başlamışlar..

http://www.youtube.com/watch?v=upxNTlE0kOQ

Buda benzinde ve lpg de yakıt farkı tablosu..
1101a.png

Yakında buna Dönücez :D :D

11s01.png

logaritma bu konuda çok tercübem var motorumu lpg li kullandım şimdi bir tane daha lpg ye çeviiriyorum alacagın motor su sogutmalı olursa lpg dönüşümü daha kolay olur verdigin bu tabloda lpg sarfiyatı çok düşük gösterilmiş ben 250 cc motorda 4 litre ile 110 km filan gidiebiliyordum dönüşüm yaptırmak istiyorsan al gel motorunu yapalım büütün malzemeler mevcut bizde

tamam aklımda bulunsun bu veriler ingiliz lpg dönüşümü yapan bir siteden aldım.. onların kendi motorları üstünde aldıkları veriler.

brc türkiye için motosiklet regülatorleri getireceklerini. bu konuda TSE ilede görüşmelere başlayacaklarını ve ruhsata işlenmesi konusunda kapıları zorlıyacaklarını bizzat 2a BRC nin Yön.Krl.Bş söylemiş. haberi forumdan yazıştıgım brc servisi abimizden aldım ve kendiside çok güzel bir uygulama yapmıştı bizlerle paylaştı, kaliteli ve kusursuz bir montajdı.
lpg tankıda italyan star marka idi.

logaritma bu konuda çok tercübem var motorumu lpg li kullandım şimdi bir tane daha lpg ye çeviiriyorum alacagın motor su sogutmalı olursa lpg dönüşümü daha kolay olur verdigin bu tabloda lpg sarfiyatı çok düşük gösterilmiş ben 250 cc motorda 4 litre ile 110 km filan gidiebiliyordum dönüşüm yaptırmak istiyorsan al gel motorunu yapalım büütün malzemeler mevcut bizde

bende bu kış motora takmayı düşünüyorum, kitin komple fiyatı nedir? acaba elinizde mevcutmu?

Abiler üç sorum var cevaplarsanız sevinirim

1. Motorda lpg tehlikeli değil mi ?
2. Dönüşümden sonra motorun çekişinde yahut gidişinde bir değişiklik olur mu ?
3. Lpg takma maliyeti tam olarak ne kadar tutar ?

motora lpg işi çok tehlikeli arabadan daha fazla ısındığı için tanklara zarar vermesi olası. ayrıca resimdeki gibi bi tasarım düşünüyosan aygaz dan sponsorluk almanı tavsiye ederim gaz bedavaya gelir :D

Hem 600 cc 1l motorun olacak hem 299 gidiceksin hem zevk hem ulaşım aracı olarak kullanıcaksın. Ve ekonomik olacak. Kalsın...

istemekten çekinmeyin. hem ucuz olsun, hem güçlü, hem konforlu, hemde az yaksın, insanlara aldanmayın beklentilerinizi büyük tutun.

Motosikleti keyif degilde ulasim araci olarak kullananlar icin super bir olay tabi birde uzun ynl kullanicilari icin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar