Yabancı Markaların Telaffuzu

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tamam 4 büyüklerin okunuşunu biliyorum ama şu Kore-Çin Mallarının nasıl telaffuz edildiğini bilen var mı ? Ben daha kendi motorumun markasını okuyamıyorum. Adamlar birsürü sessiz harfi yan yana getirmişler,sorana regal-raptor deyip geçiyorum. Böyle birsürü acayip yazılış var. yardımcı olun da cahil kalmayalım:)
Mesela:
Jinlun
Kymco (binen birisi kayınço demişti:queen: )
Hyosung
Dadyw
Zealsun
Daelim
İje (bu rus )
.
.
.
.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sadece motor markasında değil, yabancı olupta kullanmak zorunda olduğumuz her kelime/isim de , eğer yazılışı türkçe ye uygunsa ve olduğu gibi okunabiliyorsa ben o şekilde kullanma taraftarıyım. Şimdi kalkıpta yılların Ferrari sini babalar gibi FERRARİ diye okumak varken, özenti olcam diye ağız yamultarak förrori diye saçmalamaya gerek yok.

Listedeki markaların Hyosung haricinde hepsi zaten ister istemez dilimize kolayca uyarlanır. Kimko Dedi gibi, Hyosung yazmasıda okumasıda zor :) ama adamlar şöyle telafuz ediyor : Hiyosang gibi (bu bile tam değil çünkü telafuzu bile yazılamıyor)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Haklısın ama, bütün teknik detaylarını bildiğim motoru satıcıda sorarken ,aha bu motor, yok yok onun yanındaki gibi abuk tariflerden kurtulmak istedim sadece:)

Motosikleti
Su Motoru
Jinlun : Jinlun :p
Kymco : "Kayınço" diyeni bende duydum ama Kimko diye telaffuz ediliyor
Hyosung : Haysung
Dadyw : Dedyw
Zealsun : Zelsun
Daelim : Daylim
İje (bu rus ) : Bunu bilmiyorum :p
Zongshen : Zongşen

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
:rendeer: hay sağolasın Metal.
Başka markaların okunuşlarını bilen varsa yazsın da bilgilenelim.

Aslına bakarsanız ben de eğer mümkünse Türkçe telaffuz edilmesinden yanayım.

Jinlun : Cinlun
Kymco : Kimko
Hyosung : Haysung
Dadyw : Dediyv
Zealsun : Zealsun ya da ziılsan bence en mantıklısı zealsun
Daelim : Daylim
İje (bu rus ) : ben de bilmiyorum
Zongshen : Zongsen
Haojin: haocin
crato:kırato :p

nike: türkçe tabirimiz 'nayk' dimi ahanda öyle değilmiş işte naeyki diye telafuzu war bizde artist milletiz canım. nıke diye okumak warken,
batırıyoruz herşeyi :pale:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bunlar yine iyi, ben bi dünya insan tanıyorum yılların DOLAR ına DÖLAAR diyen. Lan bunun yazınışı dollar, türkçesi dolar. Ha özenti olcan orjinalini söylicen ok, ama o da dalır DÖLAAR değil :pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bu telaffuz meselesine neden bu kadar karşı çıktınız anlamadım.Ben herşeyin orjinalinin okunması taraftarıyım.(tabi ağzı yavşatmadan).'Porsche', 'lamborghini' ,'trans am (bu bayan olmayan ortamlarda genelde yazıldığı gibi okunur)', yi Türkçede yazıldığı gibi okuyun mesela, insan şekilden şekile giriyor:p .Tamam BMW gibi halihazırda dilimize yer eden kelimelerle oynayıp 'biemdabulyu' demeye gerek yok o konuda haklısınız

Peki 'puch' diye bir marka vardı bunun okunuşunu bilen varmı ? Acaba puh diye mi?
Ya Husqvarna ?

Son düzenleme:
Marka Okunuşları...

Arkadaşlar markaları nasıl okuyorsunuz?İngilizce mi Türkçe mi?Daha motorcuların arasına girmedgm için nasıl okundgnu bilmiyorum.Biz arkadaş arasnda türkçe söylüyoruz ama bigün motordan anlayan biriyle konuşurken rezil olmym.

mesela.. cbr - ce be re diye mi yoksa si bi ar şeklinde mi okunuyor..

yada 1000rr derken 1000 ar ar diye mi telafuz etmek gerekiyor.

en zoruda hyosung ztn.. huyosung diyen var hayosang diyen var hıyosung diyen var (bnm gibi :D ) bunlardan hangisi doğru?

diğerleri pek farkketmiyor bizim sitede cbr ye yada cbr a CıBıR Diyoz :) ama ben hyosung a haysung diyom en güzeli bence :cherry:

Honda CBF 250 - Honda Sibief ikiyüzeeelllllllli
Honda CBR 600RR - Honda Siii Biii Ar 600 AR AR
Suzuki Hayabusa - Zincirlikuyu 1300

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hyosung = Hyo
Cbr = Si Bi Ar
Aprilia = Aprilla
Cbf = Si Bi Ef
1000rr = Bİn Ar Ar
Rx = Ar X

Ben bu şekil söylüyorum :)

ya bunun bi kalıbı yok mudur herkes kafasına göre mi söylüyor?mesela yarışa giren arkadaşlara soralım onlar nasıl telafuz ediyor yarışlarda?

:queen:Ben bu topic e arada sırada gülmek için girerim artık.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar