Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Soğuk kış günlerinde sizce hangisi daha uygundur?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    FreeSoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joyride 200i Evo
    Selam arkadaşlar.Kış ayına girdiğimiz şu günlerde malum soğuk hava bizi daha bir etkilemekte.Her ne kadar işe gidip gelirken servis olmasından dolayı her gün kullanmasam bile, arada işim olduğu zamanlarda ve hafta sonları da ağır yağış olmadığı sürece motorumu kullanıyorum.Fakat, üst tarafta mont, termal boyunluk, kask ve eldivenler sayesinde herhangi bir sıkıntı yaşamama rağmen, altıma ne kadar kalın kot, pantolon, boxer don bile giysem soğuğun işlemesine engel olamıyorum.Malum bölgeden dolayı önemsememek de olmaz.Ne kadar önemsemesek bir müddet sonra ciddi sağlık problemleri çıkartacağı aşikar.Bu yüzden termal içlik ya da termal motorcu pantolonu almayı düşündüm ama açıkcası diz ve bel korumalı olarak çok şık görünmelerine rağmen, pantolon her ortama gitmiyor.sonuçta her gün motor üstünde değilim.İçlik de ne derece korur bilmiyorum.aldıktan sonra gene soğuğu yeme ihtimali var.Buna göre kullanan arkadaşlar da varsa hangisi daha etkilidir ve nasıl bir ürün tavsiye edersiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    eğer scooter kullanıyosan diz örtüsü bakmanı tavsiye ederim, ya da örneğin boyner mağazasından çeşitli kar kış kayak için pantolonlar var etkili ürünler bi bak istersen.

  3. #3
    FreeSoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joyride 200i Evo
    diz örtüsü aklıma gelmemişti ama çok spesifik değil mi? google görsellerden baktım.yani çok pratik gibi gözükmüyor.yolda rüzgardan etkilenme durumu nedir? Allah korusun bir yan yatma ya da kaza anında bacaklar takılabilir mi? açıkçası çok fazla km de yapmadığım için pek bana göre değil gibi duruyor.Gene de teşekkür ederim.bir de gidip yakından görmek lazım tabi.

  4. #4
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Soğuktan dizlerini koruman kafi. Zira malum bölge sicagi sevmez, aksine soguk daha faydalidir. Sicak bolgelerde erkek kisirligi daha fazla gorulur diye not duseyim bende konuya

  5. #5

    Üyelik
    22 Temmuz 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xciting250i
    diz örtüsü ben kullanıyorum ama çok memnun değilim çünkü 70 80li hızlardan sonra diz örtüsü balon gibi şişmeye başlıo yerinde durmuo tek elimi onun üstüne koyuyorum tek el gazda gidiyorum ayrıca bilekleri de soğuktan korumuyo ama bu sıkıntılarla birlikte yağmurdan koruyor. Düşme anında ayaklara takılma problemi olmaz ayaklarını rahatça yere koyabilceğin şekilde yapılmış.

  6. #6
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    yün içlik kullanıyorum düşük hızlarda bir sorun çıkmıyor

  7. #7

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    amerika
    Naylon soğuğu engellemeye yardımcı olabilir.Bunun için bence yün içlik,üstne pantalon,üzerine yağmurlukların altını giyebilirsiniz.

  8. #8
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    Windstopper ozelligi olan bir iclik akirsan ruzgarin sana ulasmasini engelleyebilir vicut isini koruyabilirsin, ayriyetten korumali motosiklet pantolonu edinmelisin, goretex kumasi kullanilmis bir pantolonu 4 mevsim giyebilirsin. Seni ruzgardan korudugu gibi olasi bi kaza durumundada hayati oonem tasir

  9. #9

    Üyelik
    01 Ocak 2010
    2 kıştır kullanıyorum, Motomax tan difi pantalon almıştım, gayet memnunum 120-150 tl arası bişeydir galiba şimdilerdede
    1 beden büyük aldım, kot umun üstüne giyiyorum, işte çıkarıyorum.
    Saygılar kolay gelsin

    ---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ..
    hoşgeldin

  10. #10
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Bir pantolonda benim almam lazım bayramdan sonra artık :D dizlikler kışın cok ise yarıyor kaba etlerden cok eklemleri korumakta fayda var. uzun sürüşlerde kaba etlerdeki kan sogudugu icin zamanla tüm vücut soguyor ve üşüme etkisi oluşuyor. Bu nedenle mümküm merteme tüm vücürüdu ısıtıcak cözümlere bakmakta fayda var.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  11. #11
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    terml içlikler gerçekten işe yarıyor.
    ya da yün içlik alttan, kot pantolon ve üstüne dizlik kullanırsan da oldukça başarılı bir performans elde edersin kardeşim..
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Çok soğuk olmadığı zamanlar (şu sıralar yani) termal içlik ve dizlik gayet güzel işimi görüyor. Üşümüyorum ama sabahları üşüme sınırında gidiyorum. Havalar biraz daha soğuduğunda yüksek ihtimalle yeterli gelmeyecek. Yakın zamanda korumalı pantolon alacam. Ama sen scooter kullandığın için yağmurluk altı bir yere kadar işini görebilir.

  13. #13
    HB76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    BMW F 650 GS sattı, beklemede
    bir beden büyük pantalon alınır, motorda uygun bir yerde (topcase, sidecase, vb) muhafaza edilir, ihtiyaç halinde işe giderken giyilen pantalonun üzerine giyilir, iş yerine varınca çıkarılıp yerine konulur.
    ne soğuk ne yağmur ne çamur dinlemeden keyifle yola devam edilir
    HOŞGELDİN ZEYNEP

  14. #14
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Öncelikle ben de üstten ziyade alt taraftan sıkıntılıyım. Dizler...!!!

    Ben bugün yada yarın Motomax'tan cold killer rüzgar geçirmez içlik almaya gidicem. Aldığımda yorumları yazarım. Şu sıralar Ankara en soğuk halini yaşamasa da yeterince soğuk oluyor. Özellikle akşam işten çıktıktan sonra hava kararmış oluyor. Ve kot+dizlik(içe takınca daha etkili oluyor) yeterli gelmiyor kesinlikle. Motor botu giyiyorum, o yüzden bileklerde sıkıntı yok. Dechatlondan içlik denedim, idare eder gibi gibi oldu ama son kararım zayıf kaldığı yönündeydi. Ki denediğim gün hava fena sayılmazdı, ılıman gibiydi. Gidip iade edicem.

    Sorun zaten 50-60 km hızı geçtikten sonra başlıyor. O hızları geçmesem de sıradan içlikler yeterli gelmezken belki yün içlikler biraz sıcak tutabilir. Ancak sürat yükselince işler değişiyor. Kesinlikle rüzgar kesici bişeler olmalı, ben buna karar verdim. O kocaman dizliğin de neresinden rüzgaz çarpıyor dizlerime hala anlamadım!

    Alacağım ürün bacaklarımı idare edebilirse, diz bölgesine ekstradan polar bez parçaları dikmeyi planlıyorum. Terletmeyecek şekilde. Duruma göre, bakalım. Malum bölgeye de takviye yapıcam. Tamam sıcak sevmeyebilir ama doğrudan soğuğa hatta rüzgara, dakikalarca maruz bırakmak da hiç akıllıca değil...

    Tabi daha soğuklar geldiğinde içlik+kot da kar etmiyecek. Ozaman bir pantolon almak gerekecek. Bilmiyorum ama her yere haşur huşur ses çıkartarak gitmek de istemiyorum. Üstelik çoğunun da görüntüsü gündelik için uygun değil. Her yerlerinde garip garip parçaları olan pantolonlar var, parlak felan... O yüzden pantolon konusunda çok kararsızım nasıl bişey alsam diye... Ya kot üstüne giyilebilecek ve iş yerinde çıkartılabilecek bişey olacak(ucuza) ya da paraya kıyıp adam akıllı hem görüntülü, hem korumalı hemde dayanıklı bişey alacam. Ama para da yok o ayrı
    #sürenadam

  15. #15
    FreeSoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joyride 200i Evo
    Anladığım kadarıyla bir tek ben müzdarip değilmişim bu durumdan.Malum bölgeye soğuğun faydalı olduğunu bilmiyordum ama çatlatma durumuna gelmesi pek dayanılır gibi değil dostum bence birazcık sıcak da olsun.Pantolonun normal pantalon üzerine giyilebildiğini de bilmiyordum.Onu öğrenmem iyi oldu.Gerçi pantalon biraz pahalı gibi ama hem kaza, hem soğuk koruması açısından fazlasıyla değer diye düşünüyorum.Sanırım bulabildiğim bu 2 ürün arasında karar kılacağım ama gene de görmek incelemek lazım tabi.Yorumlarınızın ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.

    http://www.hudsonderi.com/?urun-389-...torsiklet.html

    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...n-pmu1736.html

  16. #16

    Üyelik
    16 Mart 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco agility city 200i
    içlik termal olmadığı zaman pek faydalı olacagını dusunmuyorum. neden mi? bering kışlık ceketim var. onu termalsiz giydiğim zaman üşütmesede sıcak tutmuyor.coldkiller la birlikte giydiğimde tadından yenmiyor aynı şekilde bering kalın yağmur için pantolunum var . gündüz üşümüyorum ama gece olduğunda hemde 2-3 gibi malum bölgeler donuyor. oraların üşümesi bize idarar yolları iltihabı ve daha fazla olarak geri dönebilir. onun için bende termal çıkarılabilir içliği olan bir pantolon almayı düşünüyorum. artık oda yetmezse coldkiller altlıkla beraber giyerim . bunaları aldıktan sonra sıcak sıcak gezerim hava ne kadar soğuk olursa olsun
    probability:bounce:

  17. #17
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı cbr125races adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diz örtüsü ben kullanıyorum ama çok memnun değilim çünkü 70 80li hızlardan sonra diz örtüsü balon gibi şişmeye başlıo yerinde durmuo tek elimi onun üstüne koyuyorum tek el gazda gidiyorum ayrıca bilekleri de soğuktan korumuyo ama bu sıkıntılarla birlikte yağmurdan koruyor. Düşme anında ayaklara takılma problemi olmaz ayaklarını rahatça yere koyabilceğin şekilde yapılmış.
    ben koli bandıyla scooterin alt marşipiyeline bantlıyorum. e tabi ki iki ayağımı da rahatça çıkarabileceğim şekilde bantlıyorum. komple bantlamak çok sakıncalı. yarısı bile motosiklete sabitlense yüksek hızda bacağa sarılarak daha iyi rüzgardan koruyor.

    Alıntı FreeSoul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla bir tek ben müzdarip değilmişim bu durumdan.Malum bölgeye soğuğun faydalı olduğunu bilmiyordum ama çatlatma durumuna gelmesi pek dayanılır gibi değil dostum bence birazcık sıcak da olsun.Pantolonun normal pantalon üzerine giyilebildiğini de bilmiyordum.Onu öğrenmem iyi oldu.Gerçi pantalon biraz pahalı gibi ama hem kaza, hem soğuk koruması açısından fazlasıyla değer diye düşünüyorum.Sanırım bulabildiğim bu 2 ürün arasında karar kılacağım ama gene de görmek incelemek lazım tabi.Yorumlarınızın ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.

    http://www.hudsonderi.com/?urun-389-...torsiklet.html


    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...n-pmu1736.html
    4 ridersi denedim. nitro np30 ile neredeyse aynı. görünüş, şekil... montlarını da denedim. bana rahat gelmedi. zaten 90 km hızı geçemeyen bir scoterda diz örtüsü sahibiyim. bu takımlar yerine dane svendborg mont ile teflon kaplamalı yağmurluğu 315 tlye aldım. dizlik+yün içlik+kot pantolonla kışı geçireceğim.


    yün içliğin gözünü seviyim.

  18. #18
    klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    kuşadası
    Motosikleti
    x max 250
    kuşadasında yaşıyorum, yün içlik üzerine pantolon kâfi benim için. ama çok soğuk olursa rüzgarı kesmesi için naylondan bol bir balıkçıların dereye girmek için kullandıları pantolonlardan giyiyorum. on numara.

  19. #19
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı FreeSoul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla bir tek ben müzdarip değilmişim bu durumdan.Malum bölgeye soğuğun faydalı olduğunu bilmiyordum ama çatlatma durumuna gelmesi pek dayanılır gibi değil dostum bence birazcık sıcak da olsun.Pantolonun normal pantalon üzerine giyilebildiğini de bilmiyordum.Onu öğrenmem iyi oldu.Gerçi pantalon biraz pahalı gibi ama hem kaza, hem soğuk koruması açısından fazlasıyla değer diye düşünüyorum.Sanırım bulabildiğim bu 2 ürün arasında karar kılacağım ama gene de görmek incelemek lazım tabi.Yorumlarınızın ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.

    http://www.hudsonderi.com/?urun-389-...torsiklet.html

    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...n-pmu1736.html
    Dostum, ilk ürüne (içlik) boşuna para verme. Yün içlik al daha iyi. Eğer aldığınız içliğin rüzgar kesici(windproof) özelliği yoksa yün içlikten şaşmayın derim. Hiçbirşey onun gibi ısıtamıyor. Ama belli bir hızın üstüne çıkıldığında ve diz örtüsü, motor pantolonu vs... gibi şeyler giymiyorsanız sıradan içlikler bir işe yaramıyor. İllaki üzerinizde biyerde rüzgar kesici bişey olması gerekiyor. Kombinasyonu nasıl yaparsınız artık size kalmış...
    #sürenadam

  20. #20
    farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    maltepe istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150
    diz koruma brandasını aldığımda pendikten maltepeye zor geldim
    ayağıma takıldı vs.hemen diz korumanın içine modifiye yapıp
    kalıp gibi durmasını sağladım. koruma demirlerine kablo bağıyla
    bağlayıp,hareket etmesini önledim.süper oldu.ayakkabılarım bile ıslanmıyor.



    By farcob at 2011-11-04


    By farcob at 2011-11-04


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)