CBF150 Motorda Kesiklik Konusunda İyileştirme

Sayın Bayilerimiz,
Yeni CBF150 kullanan müşterilerimizden sabit hızda motorun kesiklik yaptığı
doğrultusunda şikayetler alındığı bilinmektedir. Bu konuda HTR tarafından
Japonya Honda kalite departmanına yollanan motosiklet üzerinde yapılan
analizler doğrultusunda sorunun belirli koşullar altında karbüratör tahliye
hortumunda araç hızı ve rüzgar etkisi ile oluşan vakum nedeniyle
karbüratörün yanma odasına yeteri kadar yakıt besleyemediği ve bunun
sonucunda da fakirleşen karışım nedeniyle yanma veriminin düşerek motorun
çalışmasında tekleme şeklinde soruna neden olduğu şeklinde belirlenmiştir.

Yapılan testler sonucunda sorunun çözümü gerçekleştirilmiş ve bu konuda HM
tarafından bilglendirme yapılmıştır. İnceleme sonucu tahliye hortumu iç
çapının 1.5 mm’ye düşürülmesi ile karburatör sisteminin hava akımından
etkilenmeden işlevini sorunsuz yerine getirdiği görülmüştür. Konu hakkında
detaylı bilgi ektedir. Kalıcı çözüm için Honda tarafından tasarlanan
iyileştirilmiş hortum, Honda Çin fabrikasında üretilen motosikletlere çok
yakında takılmaya başlanacaktır.

KAYNAK:http://www.motordelisi.com/forum/moto-servis/89255-cbf150-motorda-kesiklik-konusunda-iyilestirme.html

Son düzenleme:
cbf kullanıcıları rahatlamıştır artık hayırlısı olsun umarım bi daha böyle sorunlarla karşılaşılmaz :)

CBF'im olmamasına rağmen bu sorun benide baya meraklandırmıştı. peki daha önceki cbflerde bu hortumlar olması gerektiği gibimiymiş?

Ne hondaymış be..bunlar üretim sonrası testlerden geçmiyormu ki,sonradan kullanıcılar uyandırıyor mevzuyu..

şok şok; Honda, Türkiye'deki 15.321 adet motosikletini geri çağırdı:) Karbüratör sistemindeki bir 1,5 mm bir sapma dolayısı ile oluaşan can sıkıcı durumu düzelmek için çağırdığı hondalardan hiçbiri gelmedi. Bu durum Tusunami etkisi yarattı. Honda A.ş. de gergin bekleyiş sürüyor. :)

şok şok; Honda, Türkiye'deki 15.321 adet motosikletini geri çağırdı:) Karbüratör sistemindeki bir 1,5 mm bir sapma dolayısı ile oluaşan can sıkıcı durumu düzelmek için çağırdığı hondalardan hiçbiri gelmedi. Bu durum Tusunami etkisi yarattı. Honda A.ş. de gergin bekleyiş sürüyor. :)
sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün kardeşim.

Gerçek şoku ben yazayım bari. Neredeyse bütün motosiklet forumlarında konu ile ilgili başlıklar açıp ortalığı ayağa kaldıran, Fethiye, Kuşadası, İstanbul'daki yetkili servislere başvurup çözüm isteyen, tekleme şikayetini ve D&B Honda Ümraniye yetkili servisi ile ilgili şikayetini Honda Türkiye ve Gebze'deki ilgililere iletmiş olan bana bile konu ile ilgili bilgi vermeye tenezzül etmediler. Bu sayfalardan okuyarak bilgi sahibi oldum. Motorumu servise çağırmadıklarını ise söylemeye gerek yok sanırım.:)

_w_

Neydi yaw
?
Dur Aklıma geldi

HONDA- Çap Onda :cherry: Şimdiden Bütün cbf ci arkadaşlara hayırlı olsun ... :rendeer:

adamlar 1,5 milim diyo ya :)
Bizim Türkiye'de motor yapılsa montajı yapacak ustayı hayal edemiyorum

- buneydi lan kaçlık boru kullanıyoduk bunda?
- ne biliyim abi dak dak bişi olmaz çalışıyosa sıkıntı yok
- ülen adamlar fazla vida koymuş 4-5 somun arttı kutu içeriğinden
- ustanın iyisi malzemeyi artırırmış zuhahahahaha
-zuhahahaha değilmi len Ahmet :) zuhahahaha

gibi bir konuşma geçerdi :)
arada olur. Kul yapımı. honda hatasının arkasındaysa iyi işte. Önemli olan hatayı kabul edip desteği vermesi...

konuyu hortlatalım. bu sıkıntıyı benim gibi hala yaşayanlar vardır. bu konu hakkında ne yapabilirim. hondanın yetkili servisine gitsem hortum çapını 1.5mm ye düşürürmü ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar