Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Jean pantolon üzerine "slider" uygulaması hakkında bilgi talebi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Merhaba Arkadaşlar,

    Yanılmıyorsam bu cırt cırt kumaşlara "velcro" gibi bir şey deniyor.

    Yarış botuyla beraber motor sürüşüne özel jean benzeri pantolon kullanıyorum ve slider takmak istiyorum.

    Bu velcro kumaşın pantolon üzerine yapıştırılması lazım -ki üstüne slider yapıştırayım.

    Velcro kumaşı tatbik etmeden önce de kumaş üstüne (yani cırt cırtın da altına) darbeyi emmmesi için kauçuklu katman eklemeyi düşünüyorum.

    Bu konuda benzer uygulaması olanlar var ise ve öneride bulunursa sevinirim.

    Slider-ın bu haliyle kullanılması efektif olur mu? Diz çevresine zarar verme ihtimali var mıdır.öneride bulunulursa sevinirim.

    Bu velcro kumaşı bulamıyorum, nasıl temin edebilirim?


    Saygılarımla,

    Volkan Y.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Velcro dediginiz sey halk arasinda scoth olarak da gecen cirt cirt bantin disi tarafidir. Bunu Merterde istediginiz kadar bulabilirsiniz. Altina kaucuk koyar iseniz dikmeniz zorlasir ve sizi rahatsiz eder. Benim onerim neopren bir kumas dikmenizdir. Dalgiclarin kullandigi kalinlikta bir parca kumas hem tokluk hemde rahatlik saglar.

    Ama slider gorev icabi viraja tamamen yatmis bir surucunun maximum yatisini hissetmesi icin yapilmis bir uyaricidir. Slider koruyucu bir amac icermez. Surucu slider sayesinde asfalta olan yakinligini hisseder. Surus esnasinda yapilacak en buyuk delilik ne kadar yattim diye kafayi cevirip bakmaktir sanirim

    Kot kumasi malum sonuc ta bir pantolon ve dar bir urun degil. Siz viraja dogru dahi yatsaniz, slider asfalta degdiginde kotun boslugundan dolayi saga sola dogru pantolonun potu ile hareket edecek ve size huzursuzluk verecektir. Amacinin disinda surusu rahatsiz edebilir. Bu neden ile yaris tulumlari hayli dar urunlerdir.

    Su anda piyasada slider takilabilen tek alt pantolonlar var. Bunlar hem tam korumali hemde pantolon olarak hayli guzeller. Vakti zamaninda motomax ta dahi gormustum. Buna girsimeden evel bir arastirin derim..
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  3. #3
    WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Mrb Zeda,

    Neopren e ilişkin olarak söylemek gerekirse, kauçuk kullanım amacı sönümlemeyi sağlamak, bu açıdan açıkçası farkı bilmiyorum. Bu açıdan değerlendirerek cevap verirsen sevinirim.

    Sönümleme amaçlı kullanmamın sebebi de slider kullanma ihtiyacı duyunca slider lı pantolon-tulumlarda dikkatimi çeken slider altında oldukça ciddi bir katmanın bulunduğunu görüyorum. Ki evvelden baktığım-1-2 yıl öncesi bu konuda pek atılım yoktu-ya da ben dikkat etmedim- ya da ucuz modellerde buna yer verilmediği...

    Sönümleme amaçlı bir ara katman olduğuna göre, yere temas olduğu sürece pist koşulu yoksa engebe vs gibi darbe riski olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla sönümleme maksadı varsa-risk vardır. Bölgeyi korumalıdır diye düşünüyorum. Yoksa koruma amaçlı kullanmak istediğim sonucu çıkmamalı.

    Kullandığım pantolon armalid alaşımlı ve rahat ediyorum, altında ise diz-kaval-kalça-kuyruk sokumu(omurga sonu) korumalı tayt kullanıyorum. Bu bollaşmayı engelliyor, diğer taraftan botu pantolona sokmuyorum, çok sıkıştırıyor yatmayı zorlaştırıyor, ben kasıyorum bu sefer pantolon kasıyor

    Burada istediğim cevabı verdin ama risk yaratır mı anlayamadım: "slider asfalta degdiginde kotun boslugundan dolayi saga sola dogru pantolonun potu ile hareket edecek ve size huzursuzluk verecektir."

    Şimdiden teşekkürler

  4. #4
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Orjinal pantolonlarda alt kisimdaki urun her ne ise kompozit dahi olabilir vucudunun seklini almis bir urundur. Bunu denemen lazim.

    Aramid karisimli bir kotu dikmek zordur. Eger ayni seyden bahis ediyor isek tabiki.

    Ayagini motorda iken hafifce asfalta degdirmek istediginde yukari dogru sekme yapar. Cunku ayagin o anda bostadir. Kendini sabitleyecek bir guc yoktur. Ancak ayagini kasarak degdirir isen bunu yapabilirsin. Slider daki kastim da bu idi. Asfalta zimpara gibi surunecek bir sey, istmeden kotun esnemesi ile iki cm arkaya dogru gitse tum surusunu olumsuz etkiler diye dusunuyorum

    Belkide bunu denemeli ve tecrube etmelisin. Sonucta fikirler goreceli. Aksini ispat etmek cok zor. En kotu ihtimalle slider i olan bir kotun olacak .
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  5. #5
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    eğer yol sürüşünde motordan sarkıp dizini asfalta sürtmek gibi bir planın yoksa ve sadece salt düşersem koruyucu olsun diye slider kullanmak istiyorsan hiç uğraşmayın derim. Slider koruyucu bir ürün değil dolayısıyla pist sürüşü haricinde gerekli de değil. Ha ben deri pantalon giydiğimde takıyorum ama sırf görsel bütünlük olsun diye yani )
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)